logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

28mm Vietnam projekti jatkui

Viikonlopun askartelusaldo on kolme lähes valmista riisipeltoa ja vietgongien sekä siviilien puhdistus ja pohjamaalaus. Riisipelto valmistui GW:n sprue jämästä, kiitos Teemu vinkistä.

Spruesta otettiin sivuleikkureilla irti kaikki turha ja lopuksi askarteluveitsellä siivottiin reunat. Reunat pyöristettiin veitsellä ennen kuin kehys liimattiin 0,75mm plasticardille. Koko systeemi siveltiin erikeeperillä ja laitettiin akvaariohiekkaa.

Pellot jätettiin yöksi kuivumaan painojen kera, erikeeperillä on paha taipumus vetää kuprulle. Tällä kertaa kehys laittaa kenties vastaan sillä jännityksen jälkeen alustoista tuli suoria.Pohjamaalina käytin Mastonin punaruskeaa, jota Vallejon vaalean ruskealla ja kellertävän sävyillä aloin vaaleantamaan.

Ennen ruohonjen liimausta vaaleamalla tehtiin vaaleammat poikkiraidat. Nämä kuvastavat kohtaa missä multa näkyy lähempänä veden pintaa. Ruohoa oli hieman hidas liimaa, parhaiten se onnistui kun liimasi yhden rivin kerrallaan ja hammastikulla tökki rivit siisteiksi. Enää puuttuu vesiefekti jahka Vallejon still water saapuu postissa saan valmiiksi. Saa nähdä muodostuuko pienistä ruohoväleistä haaste vesiefektin levittämiselle..

Yhteenvetona helppo tehdä ja sprue oli näppärä pohjamateriaali. Se toimi sellaisenaan. Aluksi meinsin käyttää askartelumassaa pyöristämiseen, mutta onneksi tätä kädet sotkevaa vaihetta ei tarvita. Hiekka olisi voinut ehkä olla hieman hienompaa, jolloin olisi muistuttanut vielä enemmän mutaa/savea.

Näistä hain inspiraatiota:

http://fieldsoffireonline.freeforums.org/looking-for-piccies-of-a-great-table-t1548.html

Tiimarista löytyi parilla eurolla oivia Storm of Magic Fulcrum aihioita. Pitkän kepin päässä oleva kallohässäkkä sahalla poikki, liimataan alustalle kun laitettua hieman painoa alaosan sisään ja päälle rakennetaan jonkinlainen lava.

Bookmark and Share

5 comments to 28mm Vietnam projekti jatkui

 • avatar Marko Sysipuro

  Ei ole totta Mika! Mäkin ostin Tiimarista yhden samanlaisen Fulcrum-aihion…

 • avatar Mika

  Me taidetaan olla tiimarin ainoat asiakkaat, myyvät nyt alennuksella noita viime vuoden Halloweenkamoja. Mahtaa olla kallista pitää niitä vuosi varastossa..

  Tänään askartelumaanantaissa maalattiin pienempien talojen alustat ja liimattiin hieman kuivia heiniä pelloille. Lopuksi maalattiin 5 tynnyriobjektia. Ne on näppärästi rakennettu siten että tynnyreiden määrä kuvaa objektin numeroa. Kahdessa viimeisessä mukaan lasketaan laatikot. Tällöin tynnyreihin ei tarvitse maalata numeroita.

  Nämä toimivat Force on Force infidelien spawn-pisteinä. D6 määrää mistä pisteestä lisäjoukot tulevat, kutosella saa valita. Ajatus oli että teen maasta pirteän vaalean, ehkä hieman aavikkomainen, mutta kirkkaat maastot on jees minusta. Tynnytrit on tarkoituksella varsin punaisia tuoden väriä pelikenttään ja toimien katseen kiinnittäjinä. Kuvat lisätty edellisten perään.

 • avatar JaakkoB

  Vietcongin puhdistuksesta puhuminen on jo sekin vähän arveluttavaa, mutta yleisesti ottaen siviileiden puhdistuksesta ei puhuta ääneen.

  Erittäin hienoja maastoja.

  ps. “Infideleiksi” yleisesti mielletään länsimaalaiset eikä islamistitaistelijat. Näkökulmakysymys tietenkin…

 • avatar Marko Sysipuro

  Ekös Mika kirjoittanut, että “vietgongien sekä siviilien puhdistus ja pohjamaalaus”, eli kyse oli figuurien (eikä ihmisten) puhdistamiseta valujämistä. :-)

  Sen sijaan tuo on totta, että yleensä “islamilaisen maailman” uutisoinnissa puhutaan ei-islamilaisista joukoista termillä “infidel fighters”. Vastustajan on sitten “Taliban fighters”, “Islamic combatants”, “rebels”, “querrila forces” tai jotain vastaavaa. Jos siis näin laaja yleistys sallitaan.

 • avatar Mika

  Riisipeltojen vesiefekti ei kyllä toiminut halutulla tavalla, Still water imeytyi ruohoihin ja se oli kovin kirkasta. Tasaisessa ruohottomassa lätäkössä se toimi kohtuullisesti. Tavarasta haihtuu puolet kuivuessaan. En vakuuttunut laadusta, tai sit en vaan osaa käyttää.

  Tänään parantelin peltoja levittmällä Cyphone sepia washin päälle jotta vesi muuttuisi sameaksi. Lisäksi pitää vielä liimata uudet ruohot tuuheuttaen ilmettä.. Pellot olivat paremman näköisiä ilman koko vettä. Onneksi sen verran halpoja että voi tehdä monta erilaista ilman että maksaa muutamaa euroa enempää.

  Helikopteripilotit pohjamaalattiin. Tarjoustalon Mastonin mattamusta ei petä, sitä aion ostaa enää. Päivän päätteeksi myös vietcong ja siviilit ukot alkoivat saada perusväriä pintaan. Päivän oppi oli, että älä ikinä spreijaa ukkoja Motonetin halpis mustalla spraylla. Näihin oli jäänyt rasvainen pinta pohjamaalista ja ne piti pestä saippualla jotta Vallejon miniatyyrimaali alkoi kiinnittyä. Ihme homma, ennen Motonetin mattamusta on toiminut.

  Vietnam inpiraation hakeminen netistä ei tuota aina hyvää tulosta, naplamisade viattomien niskaan on tuskan karua katsottavaa. En suosittele.

You must be logged in to post a comment.