Kirjaudu portaaliin.

Poikkeusjärjestelyt

Kerhohuone

Kerhohuone on avoinna seuraavasti:
MA: 17.30 ->
KE, TO: 17.00 ->
LA, SU: 12.00 ->

Isäntä on avaamassa ovia yleensä n. 2 tuntia aloitusajasta, ota tämä huomioon kun saavut paikalle. Pelata voi pidempäänkin. Soita isännälle että pääset alaovesta sisään. Kerhohuoneen isäntien yhteystiedot

Kategoriat (Jutut)

Juttuarkisto

Maalaus ja rakentaminen

Lauantaiaskartelu 3.12.2011

Hetken tauon jälkeen otettiin taas muutama malli työn alle. Tällä kertaa maalattiin kolmisen vuotta sitten hankittu venäläisten 1:48 BTR-80 ja jenkkien Hummereihin konvertoitiin plasticardista kuomut.

BTR-80 on aikoinaan hankittu eurokaupasta halvalla, tästä taas opitaan että jos jotain miniatyyrien mittakaavaan on edullisesti saatavilla osta samantien hylly tyhjäksi. BTR:en löytäminen 1:48-1:56 mittakaavassa on työlästä. Valmistaja lienee Kitech Kiinasta, mallissa tuli mukana myös paristokäyttöinen sähkömoottori mutta sen jätin pois. Mustan pohjamaalin päälle laitettiin perusväriksi Vallejon gunship green ja 1:1 vedellä ohennettua GW:n Cyphone sepia washin jälkeen drybrushattiin Vallejon gamecolorin camoflage greenillä. Pakko kirjaa näitä värejä muistiin että saa uusista neukkukalustoista samanvärisiä tulevaisuudessa.

Hummerit on Citymarketista tai msutia tavarataloista saatavia Siku-leluautoja (malli Canyon). Siviilimallin autoon tehtiin Pplasticardista kuomu, vielä jos alumiinivannerenkaat vaihtaisi, menisi jo täydestä sotilasajoneuvosta. Autolla ei ole kuin milli tai pari kokoeroa vastaavaan Force of Armsin 1:56 resiiniseen sotilashummeriin. Katolle ajattelin laittaa The Assault Groupin irtokonekiväärin ja mahdollisesti yhteen singon. Kuomun päälle sopisi lisäksi vararengas ja muuta tarviketta.

Kuomu oli yllättävän helppo tehdä. Askarteluveitsellä saatiin reunat sopivasti kulmikkaiksi että palaset sopi hyvin auton malliin ja lopuksi liimausten kuivuttua sivulevyt voitiin rapsutella siisteiksi liitoskohdasta. Luonnollisesti muoviosat liimattiin yhteen muoviliimalla ja kuomu itse autoon pikaliimalla. Rakentelu tuntui olevan helpompaa jos ison kuomuosan liimasi ensi ja sen jälkeen alkoi tehdä sivuosia.

Myös muutama TAG:n Britti SAS-mies liimattiin alustoille ja hiekoitettiin odottamaan maalausta.

Force on Force peleihin hankin myös edullisia noppia. Nämä ovat tähän tähän mennessä halvimpia D8-noppia ja XMAS10 koodilla saa vielä 10% alennusta. Eivät ole vielä tulleet, mutta tähän asti ainakin kaupan tiedotus tilausprosessin etenemisestä on ollut hyvää.

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.