logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

Maastotalkoiden tilannekatsaus

Kaikki osat irroitettu ja ensimmäsien kerran lajiteltu

Otettiin Sampon kanssa varaslähtö 40k-maastonrakennustalkoissa, purettiin kaikki osat irti kehikoista ja kaikista isommista osista veistettiin valujäämät pois. Pienistä on hyvä vielä poistaa valujäämät ennenkuin liimaa taloon niin osat menevät paremmin yhteen. Koska hommassa oli sen verran hyvä vire päälle pykästiin joukko rakennuksia samalla.

Tervetuloa loppuviikosta jatkamaan! Torstaina 6.1 aloitetaan 12:00 ja perjantaina 7.1 klo 15:00.

Samaan aikaan kerholla pelattiin komean näköistä Warmachine megapeliä. Ukkoja oli laudalla sen verran että varmaan vieläkin niitä siellä siirtelevät.. hienosti maalatut nappulat ovat piristävää katseltavaa.

Talkoissa ennen rakentelua osat jaettiin 15:sta yhtä isoon settiin, siten että tehdas- ja temppeliosat menivät  pääasiassa omiin pinoihin. Näistä 9 pinoa otettiin työn alle ja syntyi reilu 10 taloa, vielä kuusi rakennussettiä jäi odottamaan tekijäänsä. Niistä pitäisi irrota 6-8 rakennusta. Talot yritettiin rakentaan  siten että niistä muodostuu molempiin suuntiin toimivia tai siten että useammasta pystyy kokoon isomman rakennuksen.

40k maastoihin haettiin vauhtia Flames ponttoonisillasta ja 15mm japanilaisten tukikohdasta. Airfixin 1:76 on hieman iso mutta ei haittavan suuri, vaikka ukoilla ottaakin melkein otsa kiinni kaiteeseen.. Hintakin oli siedettävä 10 euroa Tietonikkarissa kummallakin.

Alla kuvia talkoista ja peleistä. Kuvat eivät halunneet tulla kamerasta/kuvankäsittelyohjelmasta ulos järjestyksessä.. pääosin järjestyksissä, mutta muutama kuva hyppinyt sinne tänne.  Ylipäätänsä kuka nimee tietokoneella pääasiassa käsiteltävät valokuvatiedostot päivämäärä ensin ja sen perään kuukausi sekä vuosi, doh. Nokia haloo, ISO 8601 kaikkiin tiedostopäivämääriin heti.

Bookmark and Share

3 comments to Maastotalkoiden tilannekatsaus

  • avatar kalle

    Ootte te aika junkkareita ! Pikku hiljaa alkaa uskomaan, että saadaan maaliskuuksi riittävästi 40K maastoa isoon turnaukseen. Pitää alkaa pikkuhiljaa kasaamaan sääntösettiäkin, kun tota maastoakin näkyy syntyvän. Noista Cities of Death -lodjuista taitaa tulla suunnilleen 1.5 – 2 kentällistä maastoa per pöytä, kun vähän jatkaa sekalaisilla kukkuloilla ja metsillä ja muulla roinalla, joten kun laskee noi pari lootaa ja mun kerholla olevat rauniot (plus kotona olevat kasaamattomat) ja Mikan/Sampon aikaisemmat rauniot, ollaan raunioilla ~6-7 runsaasti maastotetussa pöydässä. Siihen kun lisätään Tapsan maastot ja kaikki muu höhä ja ryönä, saadaan jo helposti 10-12 pöytää pystyyn. Eli voin huoletta suunnitella maaliskuun 40K turnauksen 30 pelaajalle, koska aina voi pistää muutaman fabapöydän pystyyn(ilman empiren taloja).

    Tohon turnaukseen pitää tosin nostaa osallistumismaksua hiukan, koska joudutaan maksamaan tiloista kuitenkin vuokraa, mutta markkinatalouden kysynnän ja tarjonnan lakien mukaan 40K turnaukselle näyttäisi olevan kysyntää. Ja kun on pistää tämän tasoiset 40K maastot pöydille, niin pistetään hinnaksi vaikka 25€ ei-jäseniltä, ja 0€ jäseniltä.

  • avatar kalle

    Ainiin btw, sain ORCilta myös boksin Jungle Plantseja, sopivat varmaan näppärästi noiden kuoleman kaupunkien raunioiden sekaan.

  • Muistan omistaneeni skidinä lähes samanlaisen pontooni sillan muovi sotilaiden keran (ruskea, pienempi versio). Mistä silta on hankittu? :)

You must be logged in to post a comment.