logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

Maastotalkoot huomenna keskiviikkona!

Sampon tuomat talkoomaastot

Tervetuloa! Huomenna sitä pääsee taas rakentelemaan sielunsa kyllyydestä ja rakenneltava ei ihan heti lopu loppuviikon aikana. Tästä saadaan taas muutaman pöydän turnausmaastot. Kohta voidaankin tehdä talkootyönä pari lisähyllyä. Iso kiitos Sampolle!

Bookmark and Share

8 comments to Maastotalkoot huomenna keskiviikkona!

 • avatar tapio

  Mulle tuli yllättävä este, en pääse keskiviikkona avaamaan ovia, toivottavasti joku toinen avaimenhaltia on paikalla!

 • avatar Tero S

  Onnistuiskohan tehdä noista jotenkin fiksusti pakattavia ja säilöttäviä, koska tossa ei ole mitään järkeä että meillä on melkein 10 m2 pelkkiä 40k taloja. Muutenkin (mm. Mika) voisi vähän tsempata tuon roinan paljouden kanssa.

 • avatar kalle

  Mä voin säilöä noi 40K kamat meidän talon katolle, jos tarvitaan säilöntää. Isoihin pahvilaatikoihin vaan ja homma hoituu. Ainakin sellaset kamat mitkä ei ole erityisesti kenenkään henkilökohtaista omaisuutta. Pystyn sitten helposti tuomaan ne aina tarvittaessa peräkärryllä pelipaikoille. Kerhollahan 40K maastoa kannattaa säilöä ehkä parin pelipöydän tarpeisiin.

 • avatar Tero S

  Oikein. Siellä ei todellakaan tarvitse yli normi pelipäivän kulutuksen. Helpointa olisi, jos ne olisi jossain yhdessä paikassa, josta ne aina saisi turnauksiin. Mutta sitä maaston kokoamista pakattavaan muotoonkin kannattaa harkita.

 • avatar JaakkoB

  Kerhon maastojen säilömiseen voisi satsata muutenkin hieman. Tällä hetkellä meillä on aika paljon matskua joka sijaitsee vaihtelevasti erilaisissa laatikoissa, koreissa, pusseissa tai ihan vaan hyllyssä.

  Tällä hetkellä tiedän itse missä jotkut tietyt Flames-maastot ovat (koska näitä tulee käytettyä sen verran ahkerasti), mutta jonkun tietyn maaston etsiminen on muuten kohtalaisen hankalaa.

  Merkatut boksit, fiksatut säilytyspaikat ja yhteiset pelisäännöt maaston takaisinsijoittamisesta olisivat plussaa. Olisi myös hyvä että erinäiset kokonaisuudet säilyisivät yhdessä paikassa.

 • Joo Jaakolla hyvä idea. itse kannattaisin isoja hyllyjä seinille katon rajanan, jolloin ns. pelialue ei kapene. Jaottelu voisi olla aika karkea, eli tyyliin:

  15mm (molemmat)
  25mm scifi
  25mm fantasia

  Esim pelihuoneeseen kolme isoa levyhyllyä L-paloilla kiinn seiniin.

  Maastot voisi levätä alustoilla, jotka voi tehdä hyvin olut-kori-alustoista joita
  tulee lidlistä ostetuista bisseistä. Teipillä vahvistaa kulmat ja tussilla nimi reunaan. Noi sopii ainakin 15mm maastoille, ja pikkusälälle. Isommat maastot voi levätä suoraan hyllyllä.

  Kuka rakentaa hyllyt?

  Multa löytynee lastulevyä josta voi sahata hyllyjä, tosin joku kevyempi levy voisi olla parempi. L-palat on jotain euron kappale (ainakin ikean muoviset).

  Vanhalla kerholla olleet Hannun väsäämät minihyllyt oli myös käteviä, sellaiset
  voisi olla 4 pöydän päässä isompien seinähyllyjen alla. Siinä voisi olla pikkumaaston käsvivarasto.

  ASCII-CAD-kuva

  ______________________________________________
    Y       Y        Y
  
  ______________________________________________
    y       Y        Y 
      
  
  
    -------------     ------------
      ^   ^       ^   ^
  
  
    ==============     ==============
      
  
  

  __ = isohylly
  — = pikkuhylly
  == = pöydät

  – tapio

 • avatar Antti Lahtela

  Hyviä ideoita, maastojen säilytys ongelmaan olisi kiva saada nopeasti ratkaisua.

  Voin syyttää asiasta paljolti itseäni, kun en parempaa koria 15mm maastoilleni tarjonnut, mutta tuomani maastot ovat todella huonossa kunnossa.

  Ihmisten olisi hyvä kiinnittää maastojen käsittelyyn ja etenkin takaisin pakkaukseen parempaa huomiota. Mikäli osia menee rikki voisi ne ystävällisesti korjata heti pelin jälkeen. Kerholta löytyy aina kyllä Eri-keeperia yms. liimaa.

  Minua harmittaa etenkin Flamesin tuulimyllyn kohtalo. Siitä on hajonnut yksi siipi, eikä sitä etsinnöistä huolimatta ole löydetty. Tietääkö kukaan missä se siipi mahtaa olla? Ketään ei lynkata, niin voi huoletta kertoa mikäli tietää asiasta jotain :)

 • avatar kalle

  Etenkin flamesia varten voisi varmaan hankkia ns yhteisomistukseen kerholle maastoa ? Jos kerhon toiminnasta jää jotain ylijäämää vuokrien jälkeen, niin mielestäni olisi fiksua hommata kestäviä ja laadukkaita kerhon omistamia rakennuksia kaikkien käyttöön kerholle. 15mm maastoa pystyy ihan kohtuu hintaan hankkimaan, jollain 100€ – 200€ investoinnilla saisi tuollaiset pari pöytää vimpan päälle iskuun.

You must be logged in to post a comment.