logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Messu- ja matkaraportit

Retki Parolan panssarimuseoon 30.6.2011

 

Flamesin sotimisen väliin on mielenkiintoista käydä välillä katsastamassa tankkeja vähän isommassakin mittakaavassa (tai  siis 1:1). Antaa vähän perspektiiviä tankkien kokoamiseen, yksityiskohtiin ja maalaamiseen. Ja saa vähän paremmin tuntumaa miltä se näyttää ja tuntuu, kun hongikon läpi humahtaa T34:sia.

Parolassa on WWII suomen rintaman aseet hyvin edustettuna, oikeissa taisteluissa olleita veteraanitankkeja, niiden historiaa, ja ylipäänsä tietoa tankeista ja tykeistä. Paikalla oli T34:ia, Stugeja, ISUja, sekä vanhempaa ja uudempaa kalustoa, eli modernimpaakin neukkutekniikkaa oli näytillä. Olipa mukana vähän eksoottisempia brittien tiedusteluautoja ja muuta rautaromua.

Tuomas voi tarkentaa listausta mitä kaikkea kapinetta tuolla on esillä.

Panssarimuseo on kätevästi Parolassa, Hämeenlinnan yläpuolella, eli reilun tunnin ajomatkan päässä. Kannattaa käydä vilkaisemassa. Lisätietoa paikasta : www.panssarimuseo.fi/kehys.html

Tässä muutamia poimintoja :

Veljekset T34 ja Stug rinta rinnan. Siis on ne kauheita kapineita.

Sturmi mittakaavassa.

WWII veteraani, siitä vaan maastoväritystä kopioimaan

Pak 40 sojotti rauhanomaisesti kohti läheistä peltoa, josta saattoi kuvitella neukkujen olevan tulossa.

Kapteeni Sherman on oikeasti nähtynä ihan yhtä törpön näköinen kuin figunakin.

Bookmark and Share

6 comments to Retki Parolan panssarimuseoon 30.6.2011

 • Pitää joskus kävästä tuollakin. Jännää että Stug oli maalattu vihreäksi? Hyvät säät ainakin oli teillä!

 • avatar kalle

  Pari pikkujuttua vielä tarinan jatkoksi. Oli noi etenkin neukkutankit todella rouheata tekniikkaa. Ei ole metallin valun kanssa paljon hienosteltu, ja maastokuvioiden maalauksetkin oli aika rennosti vedettyjä (maastokuviot siis suomalaistankeissa). Eli jos joskus tuntuu, että ne flamesin tinavalut on vähän suurpiirteisiä, niin on ne näköjään olleet 40 -luvun tankitkin, etenkin tuolla suuressa itäisessä mahdissa aika isolla siveltimellä tehtyjä.

  Toinen historiallisempi havainto, mitä ei Tumpin kanssa tiedettykään oli se, että Pantzer IV:ia oli Suomessa sodan lopussa, mutta ne myöhästyivät loppusodan taisteluista. Eli kerkesivät maahan mutteivat taisteluihin asti. Niitä tuli kuitenkin ihan miehekäs rypäs, olikohan se jotain 20-40 kappaletta, vai muistanko ihan pieleen. Stalin ilmeisesti säikähti niitä sen verran että suostui rauhanneuvotteluihin, ennen kuin Leningrad olisi otettu hallintaan…

 • avatar Tumppi

  Jes- en muistanutkaan miten hyvä paikka tuo Panssarimuseo on. Edellisen kerran on tullut käytyä siellä joskus armeija aikoina 95 vuoden tienoilla.
  Suosittelen kaikille kerhon Flamesin pelaajille käymään siellä katsastamassa ne legendaariset tokan maailman sodan tankit mitä meidän leveyspiireillä liikkui.
  Löytyypä sitten sieltä sitä uudempaa kalustoa myös, esim Leopard ja T-72.
  Ne on parkkeerattu vielä vierekkäin, eli pääsee hyvin vertailemaan länsi, ja itä tekniikan + muotoilun eroja ;)
  Livenä tankkeja tutkailessa tulee kyllä todettua tank terrorin vaikutus.
  Kyllä siinä on varmaankin Hansilla ja Otolla kädet hikoillu panssarinyrkin kanssa, kun kohti huristelee swarmi T-tankkeja ja ISUja :0

  Mistäköhän löytyisi kunkku ja norsu livenä?

 • avatar JaakkoB

  Kunkku ja Norsu ainakin löytyivät Saumurin panssarimuseosta Ranskan Loiren laaksosta. Täällä myös paras kokoelma WW2 ranskalaisia vaunuja näiden ystäville.

  Kunkkutikru taisi olla toimintakuntoinen sillä saavuimme päivän liian myöhään paikalle – edellisenä päivänä olisi ollut näytösajoja pihalla sekä joku megalomaaninen miniatyyritapahtuma :O.

  Vaimon ja loman kannalta ehkä ihan hyvä että missattiin ;)

 • avatar Tumppi

  Jaahas- taisi varmistua ensi kesän lomakohde ;)
  Voipi tietysti olla, että on parempi jättää emäntä johonkin lähi kauppaan shoppailemaan siksi aikaa kun käydään pojan kanssa tutkailemassa tankkeja.

 • avatar risto

  Itsekin olen käynyt täällä antaa tosiaan tuntumaa.

You must be logged in to post a comment.