logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Messu- ja matkaraportit

Salute 2011 matkaraportti

Matkaraportti viikonlopun pikavisiitista Saluteen 16.4.2011. Harmiksemme lentomme oli ylibuukattu mutta lohdutuksena kiersimme Berliinin kautta ykkösluokassa nauttien lettuja kermavaadolla ja vadelmahillolla sekä ylimääräiset 200 euroa takataskussa. Näin sitä pitäisi aina matkustaa. Lontoossa oltiin myöhään illalla mistä suunnistettiin hotelliin ja syömään läheiseen Intialaiseen ravintolaan. Mainiot ruuat.

Herättyämme syötiin tukeva English breakfeast ja suunnattiin kohti Excel messukeskusta, mihin matka kesti reilun puolituntia. Paikalla oli tavanomainen pitkä jono ja erikoisesti tällä kertaa sisään pääsikin vasta tasan kymmeneltä. Aikaisemmin etukäteen lipun ostaneet ovat päässeet 30min aikaisemmin sisään kun muut. Iso halli söi pitkän jonon nopeasti sisään ja tapahtumassa ei tuntunut ruuhkaiselta. Pöydille mahtui hyvin tutkiin figuja, suurin tungos oli Forgeworldin ja kirpputorin pöydillä. Paikalla bongattiin myös pari muuta suomalaista.

Itse käytin hyväksi havaittua taktiikkaa missä olin tilannut etukäteen 10% alennuksella haluamani odottamaan. Lopuksi kiersin pöydät järjestyksessä ja vaihdoin kaiken käteiseni lyijiin. Femma jätettiin hampurilaiseen. Juha ja Pekka nauroi että ammatimaista ostamista.. kun olin tuhlannut kaikki käteiseni muutamassa tunnissa. Salutessa oli paljon nähtävää, matkaan kannattaa varata hyvät kengät. Pelejä ei tällä kertaa pelailtu, mutta aikaisemmista tapahtumista tuttujen ihmisten ja myyjien kanssa tuli paljon juteltua. Empress miniaturesin tiskillä oli oikein kiva vastaanotto, aluksi eri aikaan siellä käydessä tuumivat jo että suomalaiset pitää saada tapaan toisensa.

Modern 28mm taisteluihin alkaa olla kohtuulliset setit kasassa. Juha piru vie ehti ostaa kaikki Force of Armsin Humveet. No mun vuoristomiehet hankkivat T90 tankin ja ajavat viiden hummerin yli mennen tullen.

Halissa kävely alkoi väsyttää ja suuntasimme takaisin hotellille lepään ja tutkimaan hankintoja. Illaksi sovittiin paikallisen kaverini kanssa illallinen hyvään Italialaiseen ravintolaan mistä suuntasimme pubiin. Siinä ilta vierähtikin ja uni maistui kun päästiin taas hotellille. 

Aamulla oloni oli sen verran heikko että aamiainen jäi lyhyeksi ja suuntasin takaisin nukkumaan. Puolen päivän aikoihin löysin muut sankarit samoilemasta British museumista. Hetken tutkittuamme roomalaisia, muumioita, samuraita ja ancient britannian historiaa suuntasimme ostoksille sarjakuvakauppaan, Forbidden Planetiin ja Modelzoneen. Naps naps kassit täyteen ja kassalle. Ruuan jälkeen olokin alkoi taas piristyä ja olikin jo aika suunnata kulku kohti lentokenttää.

Hyvää ruokaa ja tinaukkoja, jea! Kiitos Juhalle matkajärjestelyistä, loistava hotelli. Seuraavaksi pitäisi alkaa maalaamaan..

Bookmark and Share

4 comments to Salute 2011 matkaraportti

 • avatar Marko Sysipuro

  Toistan itseäni, mutta olipas taas erinomainen kuvaraportti Mikalta! Eihän tässä enää tarvitse kotoaan mihinkään tapahtumiin lähteä.

  On muuten huomautettava, että ei ihme, että Empire hävisi kapinallisille, kun katsoo missä kunnossa nuo Mikan kuvaamat Scout Trooperit ovat. :-)

 • avatar Marko Sysipuro

  Oho. Kuvassa 14 on muuten legendaarisesta “Sharpe” tv-sarjasta (alkuperäiset vielä legendaarisemmat kirjat by Bernard Cornwell) yksi 95th Riflesin “Chosen Menien” -näyttelijä myymässä jotain tv-sarjakrääsää. Näyttäisi olevan “Harris” / Jason Salkey.

  Tämänhän tietysti kaikki tietävät, mutta mainitaan silti, että “Sharpea” tv-sarjassa näytteli Sean Bean ja tämän seurauksena Bean myös sanoi ekassa LoTR-leffassa Boromirin roolissa Narsilia kokeillessaan: “Still sharp.” :-)

 • avatar kalle

  Ens kerralla varoitusta ajoissa, niin tulen mukaan ! Nyt on passikin uusittu, joten ei tarvitse edes piiloutua matkatavaroiden joukkoon.

 • avatar Mika

  Seuraava matka lienee ensi helmikuun lopussa Hamburger Tactica. Sinne on ollut enempikin kerholla kiinnostuneita lähtemään eli eikun kalentereihin lisäämään.

  The Hamburger Tactica is convention for wargaming and collectors of miniatures and takes place on February, 25th and 26th 2012 at Mengestr. 20, 21107 Hamburg

  Saturday 25th from 10.00 a.m – 08.00 p.m.
  Sunday 26th from 09.00 a.m. to 04.00 p.m.
  Entrence fee: € 5.- / € 9.- for both days

  http://www.hamburger-tactica.de/tactica/tactica_e.html

  ————

  Satunnaisesti olen käynyt myös Reading Warfaressa (http://www.readingwargames.co.uk) joka on marraskuussa. Myös Colours ois mielenkiintoinen, nämä molemmat ovat tunnin junamatkan päässä Lontoosta. Joten kannattaa majoittua esim Readigissa.

  Colours 2011 will be held on 10th and 11th September 2011 at Newbury Racecourse.
  Opening Times: 10.00 – 17.00 Saturday and Sunday

  http://www.colours.org.uk/index_files/Page518.htm

You must be logged in to post a comment.