logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Blood Bowl

Blood Bowl: Pittsburgh Penguins vs 11 Tapaa Tappaa

Pittsburgh Penguins yrittämässä läpimurtomaalia 1. jaksolla

Pittsburgh Penguins yrittämässä läpimurtomaalia 1. jaksolla

Chaos Dwarf -joukkue Pittsburgh Penguins kohtasi 3.2.2011 Kallokukkulan liigassa kuudennen kierroksen vastustajanaan jälleen Dark Elf -joukkueen “11 Tapaa Tappaa” Nopat ja Taktiikka ry:n tiloissa Lauttasaaressa. Kuukautta aiemmin Pränttiturnauksessa joukkueiden mittelö oli päättynyt haltioiden turpasaunaan ja 1-1 tasapelin. Nyt 11 tapaa Tappaa oli kuitenkin entistäkin pelottavampi. Joukkue tursusi taitoja ja steroideilla boostattuja haltioita.

Erityisesti PP:n valmennusjohto oli huolissaan kahdsta AG 5:n ja yhdestä S 4:n haltiasta. Jälkimmäisestä teki äärimmäisen inhottavan voiman lisäksi pelaajan taitokombinaatio: Dodge, Block ja Side Step. Pelaajaa vastaan olisi siis vaikea saada ylivoimaa ja jos löi, niin Block ja Dodge takaisivat, että pelaaja ei hevillä kaatuisi. Kaiken kukkuraksi Side Step mahdollistaisi vielä, että tämä iilimato ja haltiariesa vain todennköisesti parantaisi asemiaan pelkästä tuuppauksesta. Puistattava otus. Lykkyä tykö vain tuleville vastustajille.

Onneksi PP oli selkeä altavastaaja ja sai avukseen 2 oluttarjoilijaa ja härkäkentauritähtipelaajan ”Hthark the Unstoppablen”. Toivottavasti kolmas S 5:n härkäkentauri auttaisi tasapainottamaan taitoalivoiman.

Yleisöä oli saapunut 18 000, joista niukka enemmistö kannatti pingviinejä ja myös re-rollit olivat 5-4 pingviinien eduksi. Haltiat voittivat kolikonheiton ja aloittivat hyökkäämällä.

1. jakso

Pallo putosi keskiviivan tuntumaan ja peli alkoi pingviinien blizillä, jonka ansiosta pingviinit pääsivät miehittämään pallon ympäristön ja kokeilemaan jopa pallon kiinniottoa, mutta 4+ ei onnistunut. Haltiat kestivät takaiskun ja saivat pallon heti ylös ja pingviinit vastasivat kaatamalla pallonkantajan. Haltioille massa lojuva pallo ei kuitenkaan ollut mikään haaste ja vuorolla 3 pallo oli taas kannossa ja pistettiin saman tien helposti maaliin. Peli oli 0-1.

Pingviinit olivat saneet unelma-alun ja silti haltiat pistivät pallon maaliin jo vuorolla 3. Tämä ei luvannut hyvää.

PP aloitti oman hyökkäyksensä nostamalla pallon ja laittamalla sen häkkiin ja etenemällä rauhassa 3 vuoroa. Häkki ei ollut vuorolla 6 täysin oppikirjan mukainen ja haltiat iskivät. Lopputuloksena oli, että haltiat saivat pallon ja heittivät sen syöttöä maalipaikassa odottaneelle haltialle, joka teki helpon maalin…

HETKINEN! Korjaus äskeiseen. Kävikin niin, että lumiukko (Chaos Dwarf) #12 ”Koivuniemi” sai risukätensä jossain välissä palloon (6+ Interception), juoksi 15 jaardia eteenpäin, ojensi pallon pingviini (Hobgoblin) #4 ”Nestorille”, joka juoksi maalintekopaikkaan odotteleman seuraavaa vuoroa. Nyt lähtee!

Ei lähtenyt. Joku raivopää haltiazubu työnsi ”Nestorin” yleisöön, jossa pingviini pahoinpideltiin (Badly Hurt). Haltiat nostivat kentälle heitetyn pallon ylös ja yrittivät uudestaan maalia heittopelillä. Nufflelle kiitos kiinniottaja möhli. PP olisi voinut valita viimeisellä vuorollaan peräti kolmesta haltiasta mieleisensä yleisön joukkoon tuupattavaksi, mutta päättikin yrittää epätoivoista omaa heittopelimaalia ”Koivuniemen” pallonkäsittelystä innostuneena. Vaadittava kuvio oli muistaakseni jotain tällaista: 2+, 2+, 2+, 2+, 2+, 4+, 2+, 2+, 5+, 3+ ja kaatui jo kolmanteen 2+:aan re-rollista huolimatta. Noloa. Ei puhuta tästä enempää.

Ensimmäinen jakso päättyi: TD: 0-1, CAS: 0-1, KO: 0-0.

2. jakso

8. vuoro. Haltiat valmiina voittamaan. Huomaa keskiviivalla seisova varmarisuinen lumiukko.

8. vuoro. Haltiat valmiina voittamaan. Huomaa keskiviivalla seisova varmarisuinen lumiukko.

Pingviinit päättivät, että haltiat ovat aivan liian hyviä ja vaarallisia ja että voitto on mahdottomuus. Eli otetaan tosi varmaan päälle ja tehdään ”varma” tasoitusmaali vuorolla 8.

Siis pallo ylös ja kantaja 10 pelaajan häkkiin ilman kosketusta vastustajiin. Haltiat olivat strategiasta hämmästyneitä ja kävivät välillä kokeilemassa häkin kulmia, mutta pingviinit pitivät pelikuvionsa kurissa ja pallon tiukasti koko joukkueen häkissä ja etenivät äärimmäisen hitaasti.

Vuorolla 6 aukeni kuitenkin tilaisuus viedä pallo laitaa myöten 30 jaardin päähän maalista niin, että pallonkantajalla oli vielä 3 vartijaa. Näin tehtiin ja loppujoukkue yritti parhaansa mukaan sitoa haltioita. Haltiat eivät kaataneet pallollista pelaajaa, mutta Side Step –Frankenstein lisäjaarditti itsensä kiinni pallonkantajaan. Pingviinit saivat kaadettua Side Steppaajan ja olisivat saaneet uuden kohtuu turvallisen häkinkin pystyyn, mutta valmennushohdon hermot pettivät ja pallo komennettiin mieluummin juostavaksi heti maaliin. 4+, 2+ 2+ -Hand Off kuvion jälkeen pallo olikin maalissa ja peli oli 1-1, mutta haltioilla oli vielä 2 vuoroa aikaa yrittää voittomaalia.

Haltioiden hyökkäys alkoikin pingviinien kannalta katastrofaalisesti, kun fanit ryntäsivät kentälle ja pingviinien Fame-edusta huolimatta nuijivat 2 pelaajan aukon pingviinien puolustuslinjaan – haltioita kaatui vain yksi. Haltiat saivat juoksutettua pingviinien kenttäpuoliskolle 5 kiinniottajaa, kunnes peli katkesi Turn Overiin. Pallo oli vielä nostamatta, mutta se oli turvassa ja kiinniottajat olivat asemissa.

Pingviinit sitoivat pelaajia parhaansa mukaan ja jäivät sitten odottamaan pelin viimeisen vuoron heittokuviota kauhuissaan. Kauhealta se tuntuikin, kun haltiavalmentaja kertoi Hand Off -suunnitelmansa, joka oli jäänyt pingviinivalmentajalta huomaamatta. Ja niinhän siinä kävi, että vain viiden 2+ heitton jälkeen pallo oli maalissa ja pingviinivalmentaja hakkasi päätään seinään…

HETKINEN! Korjaus äskeiseen. Lumiukko (Chaos Dwarf) #12 ”Koivuniemi” oli jälleen siellä missä pitääkin risukäsiensä kanssa ja esti jo toistamiseen haltioiden maalin 6+:n Interceptionillaan ja se olikin haltiavalmentaja, joka hakkasi päätään seinään. Nufflen sydän on sittenkin tehty lumesta ja jäästä!

Jos tästä suorituksesta ei tule MVP-palkintoa, niin ei sitten mistään. No ei tule. Palkintotuomaristo oli tietysti taas lahjottu ja MVP:t menivät kummankin joukkueen vaihtoaitiopelaajille.

Jälkipelit:

Riemastuttava torjuntavoitto lohkokärjestä toistamisen piti pingviinit vielä kiinni pudotuspelipaikkamahdollisuudessa. Lisäksi joukkue keräsi pelistä peräti neljä taitoa, mikä nosti pingviinien TV:en niin korkealle, että ehkä ainoa seikka mikä pitää Minotaurin tällä hetkellä hengissä on se, että sen pää näyttää takan yläpuolella vain härältä.

Pelistatistiikkaa:

 • FANS: 10.000 -8.000
 • TD: 1-1
 • CAS: 1-1 (KO: 0-1)
 • FF: 6
 • MONEY: 60K (heitto) + 20K (rapsa & rosteri) + 10K (Fame) + 10K (tasapeli) – 10K (liiga) = 90K

Pelaajasuoritukset & muutokset:

 • #02 Bull Centaur “Gloria”: TD (3 SPP), 30 yds, oppi “Break Tackle” -taidon
 • #03 Hobgoblin “Ramon”: 75 yds
 • #04 Hobgoblin “Nestor”: Badly hurt, 45 yds
 • #05 Hobgoblin “Raol”: MVP (5 SPP), oppi ”Kick” -taidon
 • #06 Hobgoblin “Rinaldo”: CAS (2 SPP), oppi ”Block” -taidon
 • #12 Chaos Dwarf ”Koivuniemi”: 2x INT (4 SPP), oppi “Guard” -taidon

Rosteri: Pittsburgh Penguins (8 pelin jälkeen)

Pittsburgh Penguinsin “kotisivut”

—————————————————————————————————————————————————

11 Tapaa Tappaa -joukkueen rosteri pelin jälkeen:
11-Tapaa-Tappaa-roster

Bookmark and Share

2 comments to Blood Bowl: Pittsburgh Penguins vs 11 Tapaa Tappaa

 • avatar Niilo Kalakoski

  On se taitopeli…

  Siitähän oppii heittelemään korkeampia syöttöjä.

 • avatar jaakko

  11TT-valmentaja joutui ottamaan “tyhjennysmatkan” etelänaapuriin nollatakseen edellisen viikon tapahtumat. Nyt kuitenkin lyhyt raportti.

  11 Tapaa Tappaa (Dark Elves) vs Pittsburgh Penguins (Chaos Dwarfs) 1 – 1 (cas 1-1)

  Ottelun alla 11TT antoi kenkää linjamies Sakinhivuttajalle (-MA, -AG). PP sai kuitenkin vahvistuksena kolmannen Bull centaurin ja muutamat typsyt kaupan päälle.

  11TT:n hyökkäys lähti liikkeelle täysin katastrofaalisesti, kun pallon ollessa ilmassa aivan keskiviivan tuntumaan PP blitzasi puolet joukkueestaan odottelemaan sen laskeutumista. Pingviini ei kuitenkaan saanut palloa ilmasta kiinni (huom 4+ ilman rerollia) ja epämääräisten vaiheiden jälkeen se päätyi haltioille. Valmentaja oli (tyhmän)rohkealla päällä ja pallo kiikutettiin maaliin ilman viivyttelyjä.

  PP:n aloittama hyökkäys saatiin pysäytettyä keskiviivalle ja pallokin haltuun. Haltioilla oli jälleen mahdollisuus odotella, mutta pikamaali houkutti, kun se oli helposti saatavilla. Ja niinhän siinä toki kävi, että lumiukko nappasi pallon ilmasta AG5-haltian nenän edestä… Kääpiö ei kuitenkaan onnistunut köpöttelemään täysin suojaan ja 11TT:lle avautui vielä uusi tilaisuus maalintekoon. Tällä kertaa syötönkatko ei onnistunut, mutta maali jäi tekemättä viimeisen 2+ dodgen epäonnistuttua. Rerolli oli palanut tuplakalloihin työnnettäessä hobgoblinia katsomoon. PP:n long shot -maalintekoyritys kaatui heti alkuunsa, joten puoliajalle 1-0 lukemista.

  Toisella jaksolla PP hyökkäsi erittäin konservatiiviesti ja käytännössä liikutteli palloa vain sivusuunnassa kentän omalla puoliskollaan. 11TT ei tyytynyt varmistelemaan johtoa, vaan yritti sitkeästi pallonriistoa. Pingviini läiskäisi wrestle-dodge noitahaltian ulos pelistä, kun tämä uhkasi häkkiä takaapäin ja lopulta haltioiden yritettyä työntää yksi pingviiniratsastajista katsomoon 11TT:n toinen laita aukesi. Jäljelläolevat pingviiniratsastajat näyttivät nopeutensa ja pallo olikin maalintekopaikassa. Haltioiden määrä ei riittänyt tukkimaan kaikkia vaihtoehtoja, joten PP:llä oli mahdollisuus maalintekoon käytännössä yhdellä hand offilla. Se onnistuikin ja tilanne tasoittui 1-1:een, mutta 11TT:lle jäi vielä kaksi vuoroa peliaikaa.

  Yllätykseksi kentälle rynnännyt yleisö jopa auttoi 11TT:n hyökkäystä, mutta valitettavasti palloa ei saatu ylös ajoissa vuoron katkettua ihanan perinteisiin dodgen tuplaykkösiin. PP teki parhaansa sitoakseen haltiat, mutta vaihtoehdoiksi jäi heitto AG5-pelurille tai heitto+hand off -kuvio keskustasta. Heittolinja yhden lumiukon yli oli myös syötönkatko huomioiden hitusen helpompi vaihtoehto ja kun pallonnosto vei jo rerollin oli kaikki yritettävä hyödyntää. No lopputuloksen tiedättekin… Peli pakettiin 1-1.

  Haltioiden fanimäärä nousi, mutta rahaa tuli todella kitsaasti. Todellinen pommi tuli kuitenkin ottelun jälkeen joukkuepalaverissa. 11TT-maalin tehnyt noitahaltia Viiltäjä ilmoitti rupeavansa käymään salilla ja +ST kirjattiin valmennusjohdon papereihin. Kaipa tuo muutaman vastoinkäymisen hyvittää!

You must be logged in to post a comment.