logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
DBM - De Bellis Multitudinis

DBM: Ristiretkeläiset MM-kisoihin

Tänä aamuna valmistuneet ristiretkeläiset suuntaavat illemmalla kohti Uutta-Seelantia, jossa kisataan ensi viikonloppuna DBM:n maailmanmestaruudesta. Testipelien pohjalta odotukset uudesta armeijasta eivät ole kovin korkealla, mutta Wellingtonissahan on kuusi peliä aikaa oppia pelaamaan.

Kiertopalkintoa ei onneksi IWF:n sääntöjen ansiosta tarvitse tänä vuonna kotiin kantaa vaikka voittaisikin, joten tahallaan ei tarvitse hävitä. Koitan laittaa tänne päivityksiä tilanteesta.

Bookmark and Share

18 comments to DBM: Ristiretkeläiset MM-kisoihin

 • Hiton hyvän näköisiä noi ukot. Ei muuta kuin onnea kisoihin.

 • avatar Niilo Kalakoski

  No niin,

  ensimmäinen peli takana. Vastassa Courbon Loughanin khazaarit.

  Tuuli, sade, epäluotettava liittolainen ja hyökkääminen paljaalle arolle latistivat menoa pahasti ja ristiretkeläisten sivusta romahti nopeasti. Toinen sivusta ajoi pienen viholliskommandin pöydältä, ja keskusta hidasti ansiokkaasti, mutta vain hiukan ennen ajan loppumista armeija romahti lopullisesti. Tappio luvuin 27-5.

  Liikkuvat armeijat ovat ristiretkeläisille kova paikka, eikä luonto antanut istuskella nurkassa ensimmäistä peliä. Eipä siellä kyllä kunnon nurkkaa ollutkaan.

 • avatar Mika

  Hakkaa päälle! :)

 • avatar Niilo Kalakoski

  Toisessa pelissä vastassa Geoff Tindall varhaisine achaemenidi persialaisineen. Sivutuuli sotki pahasti jousiarmeijoiden suunnitelmia. Yllätys oli silti melkoinen, kun kolmen kommentin persialaiset lähettivät yhden laitakierrolle. Ja sehän tuli tietysti sisään kolmannella vuorolla ja ampui C-in-C:n kommandini pöydältä alta aikayksikön. Hylkäsin oikean sivustan muutaman hidastavan yksikön huomiin, ja keskityin keskustaan.

  Tuulesta huolimatta vastustajan ratsuväen hyökkäys pikkuisen (aikaisemmin epäluotettavan) liittolaiseni kimppuun osoittautui virheeksi ja puntit olivat pian melkein tasan muutaman ratsumiehen ja kenraalin jäätyä jousimiesten uhreiksi.

  Keskustassa egyptiläiset nuijamiehet ja jalkautunut ritari nousisi tukemana näyttivät kaapin paikan pakanoille, tappaen kenraalin. Valitettavasti hidastustehtävän väsyttämät johanniitat murtuivat myös paineen alla ja peli päättyi 16-16 tasapeliin.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Kolmannella kierroksella vältyin juuri ja juuri jumbopöydältä. Vastassa Angus Osbourne ja feodaali espanjalaiset. Pöydällä puhalsi vaihteeksi voimakas tuuli. Liittolaisten epäluotettavuus oli onneksi tällä kertaa siirtynyt vastustajan puolelle.

  Vastustajan ritareiden ensimmäinen aalto pääsi pian komentajan hallinnasta, mutta huonon ammuskelusään auttamana kolahti kuitenkin melko hyvässä järjestyksessä varsijousiin. Ritareiden onni loppui kuitenkin nopeasti, ja kenraalin kuolema vei ensimmäisen aallon mukanaan melko pienin tappioin. Voittoa seurannut epäjärjestys saatiin myös melko hyvin kuriin, ennen kuin toinen aalto ritareita sai kahlattua tiensä iholle asti. Valitettavasti sivustassa varsijousimiehet jäivät kevyemmän ratsuväen jalkoihin ja C-in-C murtui jälleen.

  Keskustassa soturimunkit jousten ja keihäsmiesten tukemana onnistui murtamaan vastustajan jalkaväen ennen kuin ritarien toinen aalto pääsi aiheuttamaan ongelmia. 25-7 ristiritareille ja heidän harhautuneille tukijoilleen.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Parantuneen tahdin ansiosta olin jo tulostaulukon paremmalla puoliskolla, mutta tämä tarkoittikin sitten sitä, että vastaan tuli hiukan hitaasti aloittanut, mutta turnauksen suosikkeihin kuuluva Dave Madigan egyptiläisineen.

  Avoimella kentällä ja voimakkaassa tuulessa (ylläri!) päätin lähettää liittolaiseni laitakierrolle. Egyptiläiset asettuivatkin mehukkaasti laitaa vastaan, ja nopeasti kentälle saapunut kierto olisi varmaan tuottanut melko hyvän tuloksen.

  Vihollinen ryntäsi nopeasti kohti ja jo ensimmäinen jousitulen vaihto poisti kolme laattaa varsijousimiesteni eturivistä, jättäen loput pahaan alilyöntiasemaan. Tilanteen pelastamiseksi tehty ritarihyökkäys epäonnistui pahasti, ja tunnin pelin ja viiden vuoron jälkeen C-in-C murtui jälleen. Kun liittolainenkin oli edelleen poissa paikalta, prioriteetit siirrettiin nopeasti mahdollisimman monen pisteen pelastamiseksi tappiosta. Lopulta 2-30 tappiokin tuntui pieneltä onnistumiselta.

  Jouset alkavat näyttämään huonolta valinnalta tuuliseen Wellingtoniin. Huomenna yritetään pelastaa hiukan kunniallisempi loppusijoitus, vaikka mitalisijat ovat kyllä jo karanneet.

 • avatar Mika

  Loistavia nämä tilanneraportit. Toivottavasti olet ottanut paljon kuvia.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Kuvia on jonkun verran. Yleensä pelin alkupuolelta, lopussa on liian jännää, ei muista kuvata.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Viides peli, ja viime kierroksen katastrofin ansiosta jumbopöydässä. Vastassa Peter Ware ja patrisiaani roomalaiset. Pirusti auxiliaa ja muutama bladekin, olin hiukan yllättynyt kun vastustaja tyytyi niinkin vähään maastoon. Edellisten päivien tuuli oli tyyntynyt, joten tällä kertaa päästäisiin ampumaankin kunnolla.

  Jousteni eteen asettunut jalkaväki näytti pelottavalta, mutta vastustaja taisi pelätä ritareitani vielä enemmän, sen verran varovaista eteneminen oli. Vastapuolen ritarit sen sijaan tulivat kohti aika reippaasti kevyen ratsuväen tukemana. Liittolainen kuitenkin vahti laitaa kunnialla, ja muodostelman kulmaan tullut ritarihyökkäys hätistettiin kunnialla pois, vaikken kolmansia aivan murrettua saanutkaan.

  Jousia kohti rämpivä jalkaväki kärsi tarpeeksi tappioita, joten kun linjojen takana odottelevat ritarit pääsivät vapaaksi, ne talloivat sekasorrossa olevan jalkaväen nopeasti. 30-2 voitto, vaikka tappioita alkoikin pikkuhiljaa kertyä loppua kohti.

 • avatar Niilo Kalakoski

  No niin viimeinen peli takana. Vastassa David Vanucci Etelä-Afrikasta ghuridiarmeijan komennossa. Iso kasa Ax(X):ä ja reilusti turkkilaista ratsuväkeä tukena. Tuuli ei onneksi tälläkään kertaa häirinnyt.

  Kasasin armeijani kentän avoimeen nurkkaan odottamaan vastustajan hyökkäystä. David heitti auxiliakiilat laajassa kaaressa kohti oikeaa sivustaa, jota vahti liittolainen. Tämän nähdessäni ojensi linjaa keskeltä ja siirron reservit vastaanottamaan hyökkäystä. Linja olikin melko hyvässä kunnossa auxilioiden päästessä perille. Jouset tappoivat muutaman auxilian ja loput epäonnistuivat surkeasti hyökkäyksessään. Tappioiden ansiosta vihollisen hyökkäys joutui sekasortoon, ja jumittui jousten eteen, ottaen pikkuhiljaa yhä enemmän tappioita. Edellisen pelin tapaan ritarien vastahyökkäys riitti murtamaan molemmat auxiliakommandit ja peli oli voitettu. Tulos 30-2, lopputuloksia odotetaan vielä.

  Tässä pelissä kyllä vastustajan passiivisuus kalliin ratsuväkensä kanssa helpotti paljon peliä. Omalta puoleltani jousilinja näytti vaarallisen ohuelta kun reservit oli viety vastaanottamaan auxilioita. Pienikin häirintä LH(S)- ja Cv(S)-turkkilaisten toimesta olisi voinut aiheuttaa pahoja ongelmia. Nyt ratsuväki käytännössä vain vahti auxilioiden sivustaa, jossa ei kyllä juuri mitään uhkaa ollut.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Kaksi isoa voittoa viimeisenä päivänä nosti minut lopulta neljännelle sijalle 108 pisteen saldolla ja yhden pisteen erolla Chrisiin (Fin/FiWA) ja parin pisteen erolla Vincent Augeriin.

  Voitto Australiaan Mike Walshille, kakkossija Singaporeen (oikeasti kai Uusi-Seelanti) Corbon Loughanille ja kolmossija Uuden-Seelannin (brittiläistä kerhoa edustavalle) Dave Madiganille. Voitto tuntui maistuvan Mikelle ja tappio oli lopulta karvas paikka Davelle.

  Oma sijoitus oli kahden ensimmäisen päivän katastrofien valossa ihan hyvä, kolmospaikka olisi ehkä ollut saavutettavissa jos Davea vastaan pelissä olisi pystynyt tekemään vähän enemmän vahinkoa.

 • avatar Mika

  Hieno nousu lopussa! Tämä on jo reaaliaikaista tiedotusta. Ja pelaamista ympärivuorokauden teidän lopetellessa on kerholla jo tänään aloiteltu pelit..

 • avatar Niilo Kalakoski

  Mike Walsh         141
  Corban Loughnan 133
  Dave Madigan         114
  Niilo Kalakoski         108
  Chris Smith             107
  Vincent Auger         105
  Geoff Tindall         98
  Colin Webster         95
  David Vannucci        91
  Angus Osborne        75
  Bruce Ferguson        59
  Peter Ware            28

 • avatar kalle

  Onneksi olkoon, upea sijoitus vaikkei poikkeuksellisesti voittoa tullutkaan !

 • avatar Tero S

  Se tietysti hidastaa menoa, että on vastatuuli ja epäluotettava liittolainen parissa ekassa pelissä. Mutta ilmeisesti strategiana ollut sukellusvene toimi taas melko luotettavasti. Davea vastaan olisi voinut vetää tosiaan vähän vahvemmin, niin olisi päässyt jo lähelle pintavesiä…

 • avatar Tero S

  Ja hyvä Chris myös!

 • avatar Niilo Kalakoski

  Neljä tuulista peliä putkeen söi kyllä miestä. Kahdessa niistä (2. ja 4. peli) tuulen olisi kyllä pitänyt häiritä vastustajaa ihan yhtä paljon, mutta onnistuin molemmissa saamaan itseni nopeasti alakynteen.

  Davea vastaan lähdin isolla riskillä hakemaan tulosta, mikä kaatui nopeasti dramaattisten ensimmäisen vuoron ampumiseen ja siihen, että liittolainen odotteli koko pelin laitakierrolla. Kyllä siitä varmaan tappio olisi tullut paremmalla tuurillakin, mutta muutama lisäpiste olisi ehkä ollut tarjolla.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Kuvia odotteleville tässä lämmittelyksi etelä-afrikkalaisten ottamia kuvia:

  http://www.facebook.com/pages/International-Wargames-Federation-IWF/109929009045575

  Minun ottamissani kuvissa näkyy hiukan enemmän pelitilanteita. Colin keskittyi näköjään dokumentoimaan läsnäolijoita. Ihan arvokasta sekin.

You must be logged in to post a comment.