Kirjaudu portaaliin.

Poikkeusjärjestelyt

Kerhohuone

Kerhohuone on avoinna seuraavasti:
MA: 17.30 ->
KE, TO: 17.00 ->
LA, SU: 12.00 ->

Isäntä on avaamassa ovia yleensä n. 2 tuntia aloitusajasta, ota tämä huomioon kun saavut paikalle. Pelata voi pidempäänkin. Soita isännälle että pääset alaovesta sisään. Kerhohuoneen isäntien yhteystiedot

Kategoriat (Jutut)

Juttuarkisto

DBM - De Bellis Multitudinis

DBM turnaus kuvia


Menneisyydeen armeijat ottivat toisistaan mittaa kerholla.

Bookmark and Share

4 comments to DBM turnaus kuvia

 • avatar tapio

  Käytin muuten kerhon lahjoitusarmeijoita, ja hyvin toimi. Voittoja tuli liukuhihnalla kun myöhäisajan roomalaiset tuhosivat vastustajiaan.

  Seuraavaksi voidaan kokeilla 250p armeijoilla.

  Ps. jos joku haluaa testata DBMää niin kerholla olevista ukoista
  saa pari armeijaa joten voin demottaa pikkupelejä keskiviikkoisin.

 • avatar Niilo Kalakoski

  250 pisteen peleihin tarvitaan kyllä jo sääntömuutoksia. Armeijalistat kun eivät niihin sellaisenaan oikein taivu. Pakollisia joukkoja on listoissa ~200 pistettä, ja kenraalit alkavat syömään turhan suuren osan pisteistä, eli Irregulaarit kenraalit ja joukot tulevat entistäkin kilpailukykyisemmiksi.

  DBM200 sääntöjä (http://www.iworg.com/ratings/dbm200.html) kokeiltiin joskus männävuosina, ja noilla muutoksilla peli toimi jo ihan kohtuullisesti.

 • joo sen huomas jo tossa 325p että irregulaareja tuntui olevan todella paljon.

  Pitää tutustua noihin 200 sääntöihin. Ehkä testaa jossain vaiheessa. Nopealla vilaisulla, en tiedä onko kaikkki tarpeellisia.

 • avatar Niilo Kalakoski

  Pienissä peleissä tasapaino on suosii hiukan Irregular kenraaleja. Komentopisteiden vapaampi jakaminen kun ei kokonaan korvaa sitä tosiasiaa, että pienempi määrä kenraaleja tuottaa vähemmän komentopisteitä. Pienissä peleissä täysimittainen regular-komentorakenne syö sitten jo aika suuren osan pisteistä. Regular-joukkojen hiukan kalliimpi hinta on tässä pienempi vaikeus. Joukoista maksetusta lisähinnasta saa kuitenkin yleensä ihan oikean edunkin.

  Ei noista DBM200 säännöistä kovin paljon kannata pois jättää, ihan perusteltuja muutoksia ovat minusta pieniä pelejä varten. Tosin kaikki viittaukset leireihin pitää ohittaa tai muokata, sääntösetti kun viittaa DBM 3.0:n. Leirisäännöt eivät tuollaisenaan enää toimi.

You must be logged in to post a comment.