logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

Flames of War Normandia turnauskuvia 3.12.2011

Perjantaina tuomarit kävivät rakentamassa maastot valmiiksi ja lauantaina alkoi Normandian valloitus. Paikalla oli runsas joukko pelaajia ja satunnaisia katsojia. Brittien krokotiilit näyttivät olevan yksi päivinä suosituimpia kalustovaihtoehtoja, vastaavasti saksalaisilla tiikeritankit. Ohessa joukko sekalaisia kuvia.

EDIT: Tässä vielä slideshowna meikäläisen kuvat käytännössä omista peleistä. Alkuun näkyy kuitenkin kaikki turneen taistelukentät.

-Jaakko

Bookmark and Share

26 comments to Flames of War Normandia turnauskuvia 3.12.2011

  • avatar jaakko

    Kiva turnee. Päivitin juttuun linkin omiinkin kuviin, joissa näkyy hyvin hienot maastot. Enää tulokset puuttuu – hävittiinkö me tosissaan kokonaisvoitoissa loppumattomien resurssien tuomaan materiaaliylivoimaan luottaville länsivalloille? =)

  • avatar Sami Kilpinen

    Ei näköjään olekaan 1:1 tuo Flames of War, kerta neljän miehen jalkaväkistandi on tuossa yleisin. Ei taida olla mitään sääntösettiä, joilla tuommoinen basetus on 1:1 – ainakaan toisessa maailmansodassa. Jotenkin olin saanut sen kuvan, että FOW oli 1:1 lähtökohtaisesti.

    Ymmärrettävästi tuon kokoiselle standille ei enempää viitsi tunkea 20-millisiä, ettei näytä hölmöltä kasalta koko ryhmä.

  • avatar jaakko

    Ne on puoliryhmiä…

  • avatar Tero Särkijärvi

    Se oli BTW melko karseessa kunnossa se kertsi tänään (ilmeisesti teidän tapahtuman jälkeen).. Siellä on nyt kaksi pöytää pelihuoneessa ja kaksi askarteluhuoneessa. Lisäksi pelihuoneen nurkat on laitettu täyteen jotain varastotavaraa tms. laatikoita. Pelipöydilläkin oli pinoiksi asti kukkuloita ja muuta rompetta.

    Itsenäisyyspäivänä on koko päivä aikaa käydä korjaamassa asia ja laittamassa tilat siistiksi… Muutenkin niitä tiloja voisi miettiä, että miten niitä parhaiten käyttäisi. Pelihuoneeseen optimi on joka tapauksessa 3-4 pelipöytää (ja ei laatikkokaupalla rompetta).

    Askarteluhuoneesta voisi mielestäni ihan hyvillä mielin heivata sen neuvottelupöydän, joka vie puolet koko tilasta ja siitä ei ikinä ole ollut käytössä kuin murto-osa, eli max puolet. Ja mielestäni askarteluhuoneeseen ei tarttisi laittaa pelipöytiä ollenkaan, paitsi ehkä tilapäisesti jonkun tapahtuman ajaksi (jonka jälkeen saa purkaa)…

  • avatar jaakko

    Se on ihan pysyväksi suunniteltu juttu, että pelipöytiä on nyt molemmissa huoneissa. Ei siis varsinaisesti tähän turneeseen edes liity mitenkään. Tiedonkulku tässä firmassa toki on välillä mitä on. Paljon mukavampi pelata, kun on enemmän tilaa ja samalla askarteluhuone tulee parempaan käyttöön. Turhaanhan se pelipäivinä on pääsääntöisesti tyhjänä, kun toisessa huoneessa 6-8 ukkoa huutaa toistensa päälle huonossa ilmassa.

    Noihin romppeisiin sun muihin en ota sen enempää kantaa. Niiden sijoitteluun varmaan jotain ajatustyötä voi laittaa. Roskia yritin siivoilla parhaani mukaan, kun huomasin jääneeni vikana paikalle Tatun kanssa, mutta en viittinyt antaa kuskin odotella koko iltaa.

    Neuvottelupöydästä en missään tapauksessa luopuisi. Hyvä pöytä ruokailuun ja lautapeleihin. Ja saa siihen tarvittaessa tavallisen pelipöydän päällekin.

  • avatar Mika

    Joo taustalla on se että pelihuoneessa loppui happi kahdessa edellisessä turnauksessa, jolloin aloitettiin pohtiin että miten saataisiin tilat paremmin käyttöön. Kaikki ideat otetaan vastaan ja pohditaan porukalla miten löydetään optimiratkaisu.

  • avatar kalle

    Jees, päätettiin vähän rationalisoida tilan käyttöä monestakin syystä. Ensinnäkin se iso avotila meni, joten on pakko saada lisää pelipöytiä noihin kahteen huoneeseen. Toiseksi niinkuin Jaakko sanoi, sen pelitila ilmastointi ei toimi ollenkaan, ei siellä voi neljää peliä kuitenkaan pyörittää. Jotta askartelutilaan sai kaksi pelipöytää, sieltä piti siirtää romua pelitilaan.

    Kertsillä on nyt hivenen liikaa tavaraa, eli jostain siellä pitäisi luopua jotta saadaan paikat viihtyisiksi. Se lautapelipöytä kannattaa pitää paikallaan.

  • avatar Sami Kilpinen

    Puoliryhmät ovat kyllä jees. Nehän voi sitten basettaa niin, että on esim. saksalaisille 3:n miehen KK-tiimi ja 5:n miehen rifle team, vaikka olisivat stateiltaan identtisiä. Toki tankkijoukoilla hyvinkin voi olla 2 kk:ta 1944, silloin 4 ja 4 käy mainiosti.

    Jenkeillä voi olla vaikka 6 ja 6, se ehkä vielä menee baseille hyvin.

  • avatar JaakkoB

    Puoliryhmistä:

    Jenkkiryhmät on jaettu kolmeen laattaan juuri suuremman kokonsa vuoksi. Näin myös muillakin isommilla ryhmäkooilla. Ideana tässä on tasoittaa noita siten että peli on jouhevampaa. Esimerkiksi suomalainen joukkue jossa 2 6-miehistä pikakivääriryhmää ja 2 vahvempaa kivääriryhmää pelataan neljänä (8 levyä) rifle/mg ryhmänä.

    Usein ideaalivahvuus olisi esimerkiksi 9-10 miestä per ryhmä (4,5-5 per alusta), mutta laitamme eri määrän miniatyyrejä alustoille kuvaamaan tappioita tai erottelemaan ryhmät toisistaan (esim. liekinheitinalustassa vain 3 miestä erottamaan nopeasti muista).

  • avatar Tero Särkijärvi

    Linkissä http://www.nopat.fi/nopat-ja-taktiikka/kerhohuone/ on joku fiksu insinööri aikanaan piirtänyt kyseiset tilat ja sinne mahtuisi kohtalaisen väljästi seitsemän (!) pelipöytää.

    Nyt niistä:

    -yhden paikan vie Tapion neuvottelupöytä
    -yhden paikan vie se pienempi (lautepelipöytä), jossa ei juurikaan ole kai pelattu, lähinnä pidetty jotain pelejä vuosikausia kesken tai pidetty oluttölkkejä.
    -kahden paikat vie yleinen krääsä pitkin poikin kerhohuonetta..

    Tässä on kyllä jonkin verran optimoinnille tilaa. Joko neuvottelupöydän tai sen lautapelipöydän kannattaisi lähteä, koska niillä on enemmän tai vähemmän päällekkäinen tarkoitus. Se neukkaripöytä on toki välillä hauska.

    Neuvottelupöytä ja askartelupöytä on molemmat kivoja, mutta nykymuodossaan minusta molemmat toteutettu liian tilaa vievästi. Askartelupöydällä en ole ikinä nähnyt kolmea ihmistä samaan aikaan ja siinä on kuitenkin kolme paikkaa, joissa kaikissa on metrikaupalla tilaa. Voisiko olla pienemmässä tilassa ja mahdollisen yleisörynteäyksen sattuessa tiivistää (niin kuin vanhalla kertsillä).

    Ja Mikalla on tuttuun tapaan yli kuution verran (ei edes liioitellusti) tavaraa siellä, mutta eipä niistä enempää.

    Se on hienoa, että kertsillä on maastoa, mutta sitäkin voisi jo vähän katsella läpi, että mitä sinne tuo ja kannattaisiko siitä huonolaatuisemmasta jo ruveta karsimaan, kun hienompaa ja hienompaa tulee hyllyyn.

  • avatar jaakko

    Sillä pikkupöydällä (ilmeisesti tossa lautapelipöytä) ei munkaan mielestä mitään oikeaa käyttöä ole, joten pois vaan. Jonnekin nurkkaan tätä “yleistä krääsää” kuitenkin on pakko laittaa, kun se suurin krääsä on pelipöytiä ja pelipöytien tukia. Noita vielä ainakin pari voi viritellä siihen käytävän levennykseen eri tapahtumissa.

    Joka tapauksessa lienee itse kunkin tarvetta nyt harkita kaikkia omia kamojaan kertsillä, varsinkin jos ne eivät ole vakituisessa käytössä. Mä kuskaan mun WotR-armeijat mäkeen ja voin viedä myös joitain vanhoja Ankkuksen maastoja mun kellariin, jos niitä ei katsota tarvittavan.

  • avatar kalle

    Tarkotin lautapelipöydällä siis sitä isoa what-ever-kuuden hengen pöytää.

  • Muutama havainto:

    1.) Pelihuoneeseen toki mahtuu kuvan ja järjen mukaan 4 pöytää, mutta samaan aikaan siellä ei voi olla 8 ihmistä pelaamassa yli 2h pidempää. Pitkän päivän jälkeen olen huomannut että on huono olo/hapen puute, vähän kipeä jne. Tops 4 pelaaja sinne samaan aikaan. Piiroksen mukainen “projektihuone” näyttää tosin toteutuskelpoiselta. Askartelu nurkka toiselle puolelle ja kolme pöytää ikkunoiden viereen, onnistuisiko? Projektihuoneessa on kuitenkin jonkunlainen ilmastointi…

    2.) Pelipöytien jalustat pistettiin aktiivipöytien alle lisätuiksi koska nämä veivät tilaa, ehdotan että pidetään jatkossakin siellä.

    3.) Jussi on esimerkillisesti laittanut FoW maastoa mustiin laatikoihin ja nimennyt ne. Saman voisi tehdä muillekkin maastoille, ei ne ikean 4 euron laatikot liikaa kukkaroa satuta. Koska tilaa on rajattu määrä, näitä voisi systemaattisesti myös pinota pöytien alle.

    4.1 Maaton karsimisesta: Asiaa voisi miettiä yleiskäytön suhteen. Paljonko maastoa aktiivisesti käytetään ja mitä maastoa? Tarvitaanko 5 laatikkoa kukkuloita? (kärjistetty). Isoimmille turnauksille joita pelataan 2-4 kertaa vuodessa(esim ne jotka ei kerholle enään mahdu = yli 12 pelaaja) voisi viedä varastoon. Löytyykö kellarivarastoa tiloista/vastaavaa?

    4.2 Toinen kysymys, mistä tietää mitä voi heittää pois? Osa maastoista on henk. koht. ja osa ei. Muutama kukkula on sen verran kärsiny ja ruman näkönen että tekis kyllä mieli heittää pois. Mikko ja Jussi on väsännyt muutaman hienon uuden kukkulan, nice one! Voisiko jokainen katsoa ns “omat maastot” läpi ja kylmän rauhallisesti karsia tarpeettomat?

    5.) Neuvottelupöytä on jees, mutta liian pitkä/tilaa vievä – eikö sen voisi siirtä esim askartelupöydäksi, ja vaihtaa tilalle nykyinen askartelupöytä? Just a thought.

    6.) Figuja on hyvä olla kerholla jos niitä käytetään. FoW esim on viikottain lainakäytössä, tosin on niitäkin melko paljon kerholla. Toisaalta, jos niitä ei käytetä niin paketiin ja varastoon kotiin/muualle? Itse pidän kaikki figut kotona tämän takia, ei viedä turhaan yhteistä tilaa :)

    7.) Jäsenmäärä on nähtävästi kasvanut ja samalla ns “ilmainen tila/käytävä” poistunut joten kärsimme nyt muutoksesta. Isommat tilat olisi kyllä tarpeen, mutta varmasti näilläkin pärjätään jos vaan karsitaan maastoa ja figuja kerholta.

  • avatar kalle

    5 : Siitä neuvottelupöydästä voisi ottaa keskipalan pois ? Oltais otettu Tuomaksen kanssa se perjantaina pois, muttei ollut ruuvaria mukana (ainakin äkkiä katsoen näytti kaipaavan meisseliä).

    4.1 : Voin ottaa 40K maastoja lisää varastooni.

    7 : Nykyinen jäsenmäärä ja maksu kattavat aika tarkalleen vuokrakustannuksen, eli kerholle on kertynyt ‘voittoa’ sen verran mitä turnauksista ja limun myynnistä on kertynyt. Eli kovin paljon korkeampaan vuokraan ei ole varaa.

  • avatar jaakko

    4: Mä voin tosiaan kuskata kukkuloita sun muuta ylimääräistä bulkkikamaa omaan kellariin… ainakin heti kun saan autokyydin =)

    5: Toistan vielä, että mä tosiaan pitäisin kerholla yhden suht ison pöydän, joka ei ole pelikäytössä/täynnä maalausrompetta. Esim. ruokailuun ja turnausten tulospalvelun pitämiseen yms. se on ihan välttämätön ja muuten hommasta ei tule yhtään mitään. Ehkä voisi kuitenkin miettiä sen siirtämistä pienempään huoneeseen (lyhennettynä?) ja korvaamista tavallisella pelipöydällä isommassa huoneessa. Jos sitä ei minnekään siirretä, niin tuskin lyhentää kannattaa vain lyhentämisen ilosta.

    6: Voisko ne “kerhon” (tai siis ilmeisesti kuitenkin Kallen?) DBM-figut heivata jonnekin pois? En oo nähny niillä kertaakaan mitään käyttöä. Mahtuisi lasikaappiin jotain muuta sitten. Toki pelifigujen säilytys kerholla ei omasta mielestä mikään hirveä ongelma ole, kun vievät kuitenkin tilaa hieman eri suuruusluokassa kuin maastot sun muut.

  • avatar kalle

    Mä voin ne DBM:t poimia, en vaan välttämättä muista mitkä ne on, eli jos sieltä poistuu liikaa ritareita, niin huikatkaa perään…

  • avatar JussiV

    Mä uskon että tilojen ahtauteen yms pystytään aika hyvin puuttumaan ihan järjestelemällä huoneita uudestaan.

    Ilmanvaihdon ongelmiin auttaa, jos pahin ruuhkahuippu eli figupelit jaetaan kahteen huoneeseen.

    Maastoja saadaan pakattua järkevämmin jos panostetaan pahvilaatikoihin, niin että kaikki olisi lähtökohtaisesti pinottavissa ja siirreltävissä isompina yksikköinä. Tästä seuraa myös vähän siistimpi yleisilme mikä on omiaan nostamaan viihtyvyyttä ja vähentämään koettua ahtautta.

    Uusillä tilajärjestelyilä voitaisiin saada lisää tilaa myös säilytyskalusteille. Ihan halvimpia varastohyllyjä esim. ikea jos ei jostain saada ilmaiseksi.

    Tässä arkkitehdin näkemys yhdestä mahdollisesta järjestyksestä:

    http://s124.photobucket.com/albums/p31/Gurthamell/kerho/?action=view&current=kerhouusijrjestysEHDOTUS.jpg

    Kolme pöytää pitkään huoneeseen on hieman tiukka, mutta about sama kuin pelihuoneessa on nyt. Pitkän huoneen kapeampi mitta mahdollistaisi aika syvätkin (500) hyllyt maaston säilytykseen ja mahdolliset matalat hyllyt / apupöydät pelipöytien päätyyn. Laskutila pelipöydän jatkeena olisi aika luksusta. Neuvottelupöytä mahtunee koko pituudessaan, askartelutila pienenee hieman.

  • avatar Sami Kilpinen

    Kun nyt rahoista tuli puhetta (selkeästi kaipaamme sitä foorumia, luonnollisesti), niin voiko kerho “alivuokrata” tiloja esim. tiistaisin tai perjantaisin toisen järjestön pelipäiväksi? Esimerkiksi Kaksi Kuuta, jossa olen ollut jäsenenä ´96 lähtien (tulee 30-vuotispäivät kai ensi vuonna lafkalle) joka on pääasiassa ollut Vihtiläinen (kerhotila Nummelassa) on luonnollisesti valunut suurelta osin pääkaupunkiseudulle, josta ihmiset eivät jaksa / ei ole varaa mennä julkisilla Nummelaan.

    Jos tälle organisaatiolle alivuokraisi päivän, se voisi palvella kaikkia, Noppakerholle rahaa ja heille pelitilaa. Riippuu täysin hinnasta ja innostuksesta (hinta vaikuttaa innostukseen suuresti heillä, sillä ne joilla siellä on aikaa ovat köyhiä opiskelijoita ja rikkaammilla taas ei ole enää aikaa ja siksi eivät halua sitoutua). Toki tarvitaan noppakerhon jäseniä paikalle vastuuhenkilöiksi, itse ainakin olisin sellainen.

    Ehkä tätä kautta osa liittyisi Noppakerhoonkin…

    Tästä voi erikseen olla yhteydessä esim. sa.mi@welho.com – osoitteeseen.

  • Mulla taitaa olla vielä jotain maastoja ja pelejä kerholla. Voisin hakea ne pois sieltä, niin saatte hieman lisätilaa. Voin samalla tarkastaa ettei Kallen DBM-ukkojen seassa ole mun ukkoja.

  • avatar Tero Särkijärvi

    Käytiin tänään kerholla (mm. Jaakon kanssa) ja katseltiin ja säädettiin. Suurin ongelma kerholla on tuo ihan jumalaton romppeen määrä. Eli sitä voisi kaikki viedä omalta osaltaan turhat pois. Muutenkin jos kerholle tuo tavaraa, niin älkää jättäkö mallia lattialle tai pöydälle, vaan tehkää sille omalle kamalle tilaa, tai jos sitä ei mistään näytä löytyvän, niin säädä lisää, ettei ne kamat ole kenenkään tiellä.

    Maastoa on aivan sikana kertsillä. Se on tietysti lähtökohtaisesti ihan hyvä, mutta sen varastoimista pitää järkeistää. Eli esim ne ehdotetut 4 euron laatikot käyttöön ja niihin nimilapuilla sisältö. Jos joku käy ostamassa niitä kymmenisen nyt alkuun niin kerho voi kyllä sen kustannuksen maksaa kuittia vastaan. Tai mahdollisesti jotain läpinäkyviä niin näkee suoraan mitä laatikon sisällä on…..

  • avatar jaakko

    Niin lisäyksenä/tarkennuksena tohon edelliseen se, että siirrettiin ne pari hyllyä neuvottelupöydän takaa. Samalla niitä kahta pelipöytää huoneessa sai siirrettyä lähemmäksi ovea. Nyt siellä mahtuu jopa ihan hyvin pelaamaan molemmilla, kun väliä on riittävästi. Eli nyt molemmissa huoneissa on kaksi pelipöytää ja niiden ympärillä tilaa pelata.

    Ehkä se suurin ongelma on tällä hetkellä, että jonnekin pitää pystyä varastoimaan ylimääräiset pelipöydät ja niiden jalat. Ne vievät aika paljon tilaa, mutta ainakin kaksi pöytää pitäisi pystyä virittämään siihen käytävän levennykseen. Ehkä mieluummin reserviin jopa kolme. Pöytien alle noita jalkoja ei voi kaikkia siksi oikein laittaa, että sinne menis kätevästi ne laatikot.

    Mitä suunnitelmia tehdäänkin, niin jos/kun tohon pelihuoneeseen laitetaan vain kaksi pöytää, niin toivoisin, etteivät ne ole samalla puolen huonetta. Pöytien väli on aika ahtaaksi todettu tässä vuoden aikana, joten mieluummin sitten eri puolille huonetta.

    Näin lyhyesti sanoisin, että kertsin järjestys on nyt jopa suht hyvä, heti kun tämä yleinen roju saadaan järjestykseen laatikoilla tms. (ja ei-käyttötavara veke). Toi Jussin ehdotus (ehkä vähän muokattuna – siis ei pelipöytiä samalle puolen pikkuhuoneessa) ois kyl kans pätevä, jos hankitaan kunnon syviä hyllyjä maastoille.

  • Voisi tietenkin kysyä jos väliseinän voisi purkaa silloin olisi yksi iso huone. En sit
    tiedä oisko tosta apua. Jussin kuva vaikutti kanssa hyvältä, Mika tosin joutuisi muuttamaan
    figuvuorensa :)

    Keskiviikkoisin kerholla on lähes aina tyhjää tai yksi peli käynnissä, joten
    tervetuloa vaan pelailemaan. :)

    Sami: Käske niitä rikkaita liittymään noppakerhoon :) (foorumi tulee heti kun WP-forum tai vastaava päivityy)

  • avatar Sami Kilpinen

    Tapio, pointti oli, että aikaa on liian vähän, että jaksaisivat sitoutua uuteen kerhoon puolivuosittaismaksulla. Tarkoitin rikkaalla lähinnä omasta näkökulmastani, joten rahaa se parisataakin vuodessa on.

    Mutta yrittänyttä ei laiteta, toki mainostan kerhoa.
    Oletettavasti siis ette halua vuokrata yhtä päivää viikossa tms. ?

    Siis toki sinne kaikki Noppakerholaisetkin saisivat tulla, parempi vain jos sattuvat tulemaankin.

  • avatar jaakko

    Kuskasin nyt yhden laatikollisen vanhoja kukkuloita omaan kellariin varastoon. Ovat saatavissa jos joskus tulee tarvetta.

    Voisi huomenna pikkujouluissa ottaa avausohjelmanumeroksi kertsin maastojen kriittisen arvioinnin. Aika paljon siellä on maastoja, joita en ole nähnyt käytettävän oikeastaan ikinä (löytyy hienompaa maastoa tai eivät oikein edes sovellu kunnolla figupeleihin). Nämä voitaisiin kasata laatikoihin pois hyllyiltä ja omistaja kuskata kotiinsa. Myös jos jotain tiettyä maastotyyppiä näyttäisi olevan liikaa suhteessa “peruskäyttöön”, niin varastointi jonnekin muualle.

  • @ Jaakko

    Kannatetaan. Otetaan asia esille muutaman glögin jälkeen :)

  • avatar Juha

    Kannatan kaikkia aiemmin esillä olleita ajatuksia maastojen pakkamisesta laatikoihin esim. teemoittain ja jonkinlaisesta saneeraamisesta. Itselläni on pari laatikkoa (läpinäkyviä muovisia varastolaatikoita) afganistan/lähi-itä taloja kertsillä ja voin roudata ne pois, tosin ne ovat jo direktiivin mukaisesti pakattu ;-)

You must be logged in to post a comment.