logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

Flames of War: Villers-Bocage kampanja osa I

Liittoutuneet olivat nousseet maihin Pohjois-Ranskassa 6.kesäkuuta 1944 viidelle eri maihinnousurannalle. Maihinnousut sujuivat pääosin ongelmitta, mutta Britannian ja Kanadan armeijoille ensimmäisen päivän kohteeksi suunniteltua Caenin kaupungin valtausta ei saatu suoritettua. Rintama vakiintui Caenin reunoille pääosin asemasodaksi.

Tästä syystä Britannian XXX-armeijakunta sai tehtäväksi yrittää kaupungin puolustuksen kiertämistä lännestä käsin, kun yhdysvaltalaiset joukot olivat saaneet aikaan aukon saksalaisten linjaan lännessä. Koukkausoperaatio sai nimen Perch ja sen kärkiyksikkönä toimi brittiläinen 7. panssaridivisioona, joka oli suunniteltu juuri nopeaa läpimurtoa ajatellen. Vastassa saksalaisten puolella oli pääosin laajaa rintaman osaa hallussa pitävä Panzerlehr panssaridivisioona.

Operaatio alkoi hyvin 13. päivänä  kesäkuuta. Brittiläisen 7. panssaridivisioonan kärkiosastot saivat edettyä ilman vastarintaa pieneen Villers-Bocagen kylään. Oletus oli että saksalaiset olivat vetäytymässä. Brittien tiedustelu petti kuitenkin pahan kerran, sillä he huomasivat pian saaneensa vastaan 101. raskaan SS-panssaripataljoonan Tiikeri-vaunuineen. Pataljoonan komennossa oli legendaarinen panssariässä Michael Wittmann. Mikäli brittejä ei pysäytetä, on saksalaisten koko Caenin puolustus vaarassa…

Wittmann’s Wild Ride- skenaario:

Pelasimme ensimmäisen osan Villers-Bocage kampanjasta, missä Wittmann tuhoaa yksin yhdellä Tiikeri-panssarillaan 7. panssaridivisioonan etummaiset yksiköt lähes kokonaan. Skenaario perustuu oikeisiin tapahtumiin ja teki Wittmannista kansallissankarin sodan ajan Saksassa. Skenaariot löytyvät Flames of War: the Battle for Viller-Bocage kirjasta.

Skenaario ei ole tarkoitettu erityisen tasapainoiseksi, mutta se oli hauska pelata. Peruslähtökohta skenaariossa on, että Wittmannin tulee tuhota koko Brittiosasto 10 vuoron kuluessa. Britit ovat pysähtyneet teetauolle ja aloittavat pelin Pinned ja Bailed out- statuksessa. Lisäksi brittien komentajat ovat siirtyneet käskyn jakoon edemmäs tietä, joten joukkueilla ei ole mahdollisuutta liikkua. Wittmann aloittaa pelin.

“Would you like some sugar with your tea, sir?”

Wittmann yllättää britit kesken teen juonnin ja heti alkajaisiksi tuhoaa Sherman Firefly tankin. Siinä meni brittien paras Tiikerin tuhoamisväline…

Britit eivät pysty vastaamaan äkilliseen iskuun ja voivat vain kauhulla seurata Wittmannin seuraavaa liikettä. Pian loputkin kolonnan panssareista, tällä kertaa Cromwell-vaunuja, ovat savuavia runkoja keskellä tietä. Kolonnan loppupäässä ei vielä edes tajuta mitä on tekeillä.

Michael Wittmann ei haaskaa yhtään aikaa vaan jatkaa etenemistään. Seuraavana vuorossa on moottoroidun kivääripataljoonan miehet.

“For Christ’s sake get a move on! There’s a Tiger running alongside us fifty yards away!”

Sergeant O’Connor, 1st Platoon, A Company, 1st Rifle Brigade.

Brittiläiset yrittävät turhaan pysäyttää massiivista Tiikeriä. PIAT-panssarintorjunta aseen ammukset vain kimpoilevat vaunun paksusta panssarista. Wittmann tuhoaa helposti ensimmäisen brittijoukkueen miehistönkuljetusvaunut ja tämän jälkeen päättää ajaa jalkaväen ylitse. Brittisotilaat tietävät tilanteen vakavaksi ja päättävät perääntyä taaksepäin toivoen että kolonnan perällä olevat panssarintorjuntatykit pääsisivät ampumaan.

Tässä vaiheessa Wittmann kuitenkin käy ylimieliseksi ja olettaa britten moraalin murtuneen. Hän päättää jatkaa jo kerran vetäytyneen joukkueen kurmottamista telaketjuillaan, mutta tällä kertaa brittiläiset päättävät pysyä paikoillaan. Armotonta lähitaistelua kestää hetken ja moni brittisotilas jää Tiikerin telojen alle. Kuitenkin joukkueen viimeiset eloonjääneet saavat vihdoin viritettyä PIAT:insa. Wittmann ei ehdi edes tajuta mikä hänen vaunuunsa iskee, kun PIAT-ammus puhkaisee vaunun panssarin kyljestä.

Huhu kertoo että Wittmann pääsi kuitenkin pakenemaan… Peli ei siis päättynyt kuten esikuvansa. Wittmannin epäonnistuminen saattaa aiheuttaa ongelmia saksalaisille seuraavassa kampanja pelissä, sillä britit saavat eloonjääneet joukot mukaan reservinä. Toisessa osassa pelaamme Villers-Bocage kampanjan skenaarion Point 213.

Tässä vielä kuva tieltä tapahtuneen jälkeen.

 

 

Bookmark and Share

1 comment to Flames of War: Villers-Bocage kampanja osa I

You must be logged in to post a comment.