logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

Pimp my pioneers

Antin venäläisartikkelin innoittamana ja siitä vinkkejä saaneena, tässä meikäläisen jenkit. Eli kyseessä on US pioneereja ja scoutteja, meikäläisen näkemys niiden maalaamisesta ja basettamisesta Italia/muu “kuiva maa” -akselille. Toivon mukaan joku jonkun vinkin tästä saa napattua.

Lisäksi muutama sananen kuinka kustomoin pioneereja ja scoutteja kun alkoi pikkusotilaiden poset olemaan liian tuttuja.

Tavarat ja materiaalit mitä tässä on käytetty ovat:

-Vallejon rough grey pumice

-Hobbypointin polystryreeni levyä ja 1-1.5mm tankoa

-Ohutta rautalankaa sinooperista

-Paksumpaa rautalankaa rautakaupasta

-Greenstuffia

-Maaleja

-Liberton Bistrot huonekkalulakkaa (Tammi satiini)

-Kuivattua jäkälää ja naavaa

-Korkkikaarnaa (tilattu jostain, viinipullon korkit käy kanssa)

-Hiekkaa, kiviä

-Erilaisia flokkeja

-Ukkeleita on: Peter Pig, Forged In Battle ja Battlefront

 

Jenkit aloitan liimaamalla ne putsauksen jälkeen baselle. Tämä on sen takia että ukot ja base tarvivat saman pohjamaalin ja se nopeuttaa hieman toimintaa. Toiset armeijat tai teemat saattavat vaatia ukkeleiden maalaamisen erikseen.

Tämän jälkeen sudin basen Vallejon Rough Grey pumicella. Se on tähän asti kokeilemistani tuotteista paras, se tarttuu, on märkää, ja nappaa kiinni kevyeenkin baselle tiputettuun tavaraan (hiekka, risut, yms.). Lisäksi se kuivuu rosoisemmaksi kun monet rautakaupan tuotteista.Pyrin levittämään sen epätasaisesti ja sotilaiden jalkojen välissä oleville levyille myös.

 

Tämän jälkeen tiputtelen keräämääni kuivattua jäkälämurennetta ja risuja baselle:

 

 Tämän jälkeen ensin isommat kivet ja sitten sinne tänne hiekkaa tuomaan epätasaisuutta ja rikkomaan pintaa:

Koko homman juoni on siis rikkoa pinta ja tuoda siihen selkeitä muotoja.

Tässä vaiheessa tulee myös kustomointi. Battlefrontin figuilla on kohtuullisen vähän erilaisia asentoja joten jossain vaiheessa alkaa kyllästyttämään. Pioneeri ja scoutti porukoita kasatessani kokeilin tehdä jo oman mielenterveyden takia pientä kustomointia baseihin. Tämä ei ole mitään ihmehommaa ja pitää homman hauskana.

Basetuksen jälkeen suihkutan valkoisen pohjamaalin ja maalaan ukkoon värit:

Takki – khaki tai vaalennettu catachan green

Housut – US Field Drab tai vaalennettu catachan green

Säärystimet, reput,muu webbing – Deck Tan

Saappaat – Scorched Brown tai bestial brown (riippuen päivästä)

Puu osat – Bestial brown

Iho – vallejon dark flesh tai Gw elf skin.

Nahka – Leather Brown (ainakin kypäränauha)

Metalli – boltgun metal

Kypärä – Reflective Green

Jotkut random osat (miinaharavat yms..)- German grey

Olen tehnyt noiden univormujen värin randomoiden, eli sinne tänne vihreää tai khaki/drab -väritystä, pääasiassa kuitenkin khki/drab. Kaverit ovat kuitenkin sotineet jo jokun aikaa eikä varmasti ole kaikilla ollut aikaa varusvarastolla uusia vaatteita käydä kuittaamassa.

Lopputulema on tässä:

Seuraavana on vuorossa lakkaus. Käytän (kiitos Jussi V) Liberton Bistrot huonekalulakkaa. Se on ilmeisesti kovasti samanlaista kun armypainterin quickshade, mutta myynnissä K-Raudassa. Lakkaan valkoisen basen ja ukot sudilla, ja koitan pitää huolen että lakka ei kasaudu mihinkään. Sen jälkeen 24h kuivumista:

Kiilto poistuu Army Painterin antishinellä. Sitä kannattaa ravistella ainakin minuutti ja pitää lämpimässä esmes. paidan alla. Muuten on kuulemma vaarana satiinimainen pinta, itselle tätä ei ole vielä tullut, mutta koitan kuitenkin välttää sitä:

Omasta mielestäni lakka jättää osittain liian likaisen pinnan ja hieman liian vähän kontrasteja, joten highlightaan koko porukan vielä samoilla (vahvasti lantratuilla) väreillä, koskien vain korkeita kohtia. Samalla teen nopean drybrushin baselle, niin se saa kuivan ja hiekkaisen vaikutelman. Niin, ja kiitos Antin artikkelin, menin koko porukan läpi ja maalasin basen reunat, tämä muutti todella paljon yleisvaikutelmaa.

Kuvissa näkyikin noita säätöjä joita tein. Muovitangosta tulee hyviä bangalore torpeedoita, pienistä pätkistä maamiinoja. Ohuesta rautalangasta saa JV miinan laukausulangan, tai räjähdyslankaa, paksummasta pienissä pätkissä dynamiittia, pidemmissä miinoista varoittavien lippujen tankoja. Pienet asiat ovat itselle hauskoja, esmes. Saving Private Ryanista hokasin, että bangaloreissa oli keltaista tekstiä -> hyvä kontrasti. Mitä enemmän saa baselle keksittyä väriä, sitä eläväisempi mielikuva siitä tulee. Hyvä lisä on kukkasirote jota saa Hobbypointista, sitä voi murunen sinne, toinen tänne -tyylillä tiputella pensaisiin ja ruohikkoon.

Lopuksi laitan joukkueen pöydälle vierekkäin ja laitan flokin yksi tyyppi kerrallaan. Vierekkäinasettelu siksi että näin pääsen näkemään että jotain flock tyyppiä tulee sen verran kun oli tarkoitus, ja kokonaisuus on haluamani. Itsellä menee flockkaaminen monesti hulluuden puolelle, joten olen koittanut päättää etukäteen mitä ja kuinka paljon laitan, toisilla homma saattaa pysyä paremmin hanskassa.

Lopuksi scoutit, olis päissäni miettinyt että olisi hauska tehdä A: teemoitettu basetus jollekkin porukalle B: tehdä kuivunut joenuoma. Scoutteja kun oli niin vähän, niin koitin lyödä kaksi kärpästä samalla iskulla.

Joenuoman syvennyksen tein liimaamalla reunoille polystyreenilevyä pari kerrosta, sitten pumice päälle. Ylätasanteen tein kuten muullakin armeijalla, alatasanteeseen otin pelkkiä keskikokoisia kiviä ja sävytin ne tummemmiksi. Puskan tein liimaamalla naavatupsun baseen, ja sitten trimmaamalla sen saksilla. Kartta ja maassa makaava reppu kuten osan porukan viitat on greenstuffista. Kypärän ja osa maan flock on Noch :in Classic Flock :ia. Naavasta on myös maassa makaavat juuret, ko. naavan olen liottanut glyseriinissä, joten se ei kuivu tai katkeile ja pysyy notkeana + muotoiltavana.

Tämä ei ole varmasti nopein tapa, mutta siinä vaiheessa kun ei ole enään kiire, on kiva alkaa hiblailemaan ja koittaa saada jotain tarinaa baseen. Lisäksi tulee monelle kaljapäissään tilatulle tuotteelle jotain käyttöä.

Bookmark and Share

3 comments to Pimp my pioneers

 • avatar kalle

  Otas lisää kaljaa, että saadaan aikanaan jatko-osaa rapsalle :)
  Toihan näyttää teoriassa ihan tehtävissä olevalta prosessilta, ja jälki on tyylikästä. Onneksi pelaan afrikkaa, niin pääsee vaan hiekkadyynien mallinnuksella…

 • avatar Antti Lahtela

  Hienoa jälkeä olet kyllä saanut aikaan. Voisin itsekin jatkossa lisätä baseihin enemmän roinaa, niin saa heti näyttävämmän näköisiä nappeja. :)

  Itse olisin varmaankin sormella siistinyt hieman alustojen reunoja, nyt tuntuu että monet alustat suorastaan pursuavat yli äyräiden.

 • avatar Mikko

  Joo, mulla oli alunperin meininkinä että hiukan toi base valuisi sieltä täältä yli, mutta osalla se kyllä pursuaa liikaa. Pitää pikkasen kiinnittää huomiota lisää putsaukseen ennen maaalaamista.

You must be logged in to post a comment.