logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Force on Force beach

Afganistan on valmis, seuraavaksi on aloitettu Afrikan sarven rakentelu. Tämä mallinnus aloitetaan toki rantatuoleista, krokotiileista ja leijonista. Sen jälkeen tulee muu oleellinen kuten figut. Tuolit saatiinkin tänään valmiiksi, hieman ehkä vaaleaa ruohoa voisi lisätä tuomaan ilmetta. Villieläimistä ja liittoumasta huolimatta merirosvot hallitsevat tätä aluetta!

Ja hallitsevat vielä pitkään koska Force on Force lisäosa tälle mantereelle ilmestyy vasta kuukausien päästä. Onneksi kevääseen asti ei tarvitse odottaa. Saadaan Juhan Blackhawk helikopterillekin käyttöä.

- Vietnam 1965-1975, Oct 2011
– Day of the Rangers: Somalia 1993, Mar 2011
– Bush Wars: Africa 1967-2010 (Force on Force), May 2012

Olen varsin tyytyväinen tuolien lopputulokseen. Harmaan pohjamaalin päälle kuivaharjattiin vaaleamman harmaa kerros, sama sävytys myös aurinkovarjoille. Tämän jälkeen kuivaharjattiin valkoista vastaavasti ja lopuksi vedellä ohennetulla pastel blue:lla maalattiin varjoihin raidat. Tällä tavalla niihin syntyi valmis varjostus.

Tuolit sopivat myös ‘namiin. FonF Vietnam lisäosalla saadaan myös jo aiemmin rakennettu jenkkikalusto hyötykäyttöön. Kerrankin mulla on riittävä määrä ukkoja maaleissa ja säännöt hallussa. Satasivuisesta lisäosasta saadaan skenaariot, kuulemma nämä:

1 – Battle of Ap Bac, 2nd January 1963
2 – First with Honour
3 – UNCONFIRMED
4 – Enemy at the Gate, 31st January 1968
5 – Shutting the Barn Door, 1st February 1968
6 – Battle of Ban Houei Sane
7 – The Ben Cam Sweep, 28th November 1969
8 – Firefight along the Dong Nai, June 1969
9 – Battle of Binh Ba, 6th–8th June 1969
10 – Battle of Prey Veng 1970
11 – Patton of the South, Bien Hoa Highway, 1975
12 – Operation Tailwind, September 1970

Vietnam maastoja pitääkin alkaa taas rakentamaan. Meillä on aika hyvin viidakkoa kerholla, kesällä hankin teemaan sopivan temppelin, isohkon norsupäisen hindupatsaan ja ruskean kallion akvaariokaupasta. Vastapuolen maalaus enää uupuu.

Bookmark and Share

5 comments to Force on Force beach

 • avatar Juha

  Hyvä, sillä heti kun se Day of the Ranger tulee, niin eiku Mogadishuun sotimaan! Blackhawk on valmis ja alasammuttu kopterin hylky työn alla…

 • avatar Juha

  Minkä firman figuja nuo merirosvot olivatkaan?

 • avatar Mika

  Nuo neljä ovat Cavalcade gamesin. Niiden nettikauppa näyttää olevan taas auki kun muuttivat NY:sta Seattleen kesällä, milloin olivat kiinni. Lisäksi työn alla on joukkoja TAG:n valikoimista. Joukkojen pomokin perheineen saapui juuri postitse Matakishilta.

 • avatar Marko Sysipuro

  Matakishin saitti on muuten aivan loistava! Miniatyyrejähän siellä ei ole myynnissä kuin jotain 13 erilaista, joista mika taisit juuri ostaa 4.

  Heppu käyttää useimmissa peleissään genrestä riippumatta WWII:lle tehtyjä Crossfire-sääntöjä (oli pakko joskus itsekin tilata) 90-luvun puolesta välistä, joille Force on Forcekin on käsittääkseni velkaa nuo reaktiosääntönsä. Lisäksi hänellä on ilmaisena jaossa saitillaan “Alien Invasion” niminen kevyt peli – josta kovasti pidän – ja joka pohjautuu tuohon Crossfireen myös. Nyt hänellä on työn alla skirmishsäännöt Conanin maailmaan…

 • avatar Juha

  Erinomainen saitti, myös sikälis, että siellä on valmiita templaatteja Afganistan compoundien tekemiseen. Crossfiren muistan hämärästi sieltä viime vuosituhannelta ;-).

You must be logged in to post a comment.