logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force minikampanja 2 -peli 1

Peliä oli jo koko viikko odotettu, homma alkoikin Abrams tankilla fiilistellessä. Kokovertailuna Force of Arms Hummer ja Imprintin toinen tankki T90. Hyvälle näyttää, resiini tekee tankista miellyttävän painavan. Juhan uudet/kunnostetut talot olivat mainioita.

Mutta itse peliin, tällä kertaa jenkit päättivät lähteä nopeilla liikkeillä molempiin sivustoihin ja keskelle oli tavoitena rakentaa kahden ryhmän tulitukisasema. Homma lähtikin hyvin käyntiin, Infidelit eivät nähneet ketään ja jenkit saattoivat juosta vapaasti eteenpäin.

Talo hallussa

Infidelit epäonnistuivat aina kranaatinheittimessä, ruuti taisi olla märkää. Jenkit pääsivätkin kolmannella vuorolla tavoitepaikkoihin. Keskellä olevaan taloon juoksi konekivääriryhmä ja neljän miehen taisteluryhmä. Molempiin sivustoihin lähti kiertämään 4 miehen ryhmät. Taustalla tukea antoi tarkka-ampuja. Tarkka-ampuja itsekin otti luoteja silmille, mutta selvisivät pienellä haavalla.

Sivustat etenivät hyvin, mutta keskelle edenneet törmäsivät edellisten pelien infidel veteraaneihin jotka siltä istumalta pyyhkäisivät konekivääriryhmän laudalta ja puolet taistelyhmästä. Faan, mitä tapahtui kuului jenkkien radioissa. Sivustat jatkoivat eteenpäin puskemista, oikealla tavoitettiin vihollinen ja lähes tuhottiin yksi ryhmä. Objekti oikealla oli jo lähellä. Vasemmalla sivustalla saavutettiin objekti. Keskellä olleet miehet saivat tajuttoman tulituksen yhtäkkiä reserveistä ilmaantuneista vihollisista. Heistä pystyssä oli enää yksi jenkki joka moraalin pettäessä lähti viemään muita vakavasti haavoittuneita (3!) turvaan. Pari kuollutta jenkkiä jäi taloon.

Tappiot keskellä oli musertavia. Infidelejä hyppi taloista ja ikkunoista edellisen peliin tyyliin. Oikealla taisteluryhmä päätti puskea objektille vaikka väkisin. Infidelin raju tulistu pakotti heidät kuitenkin perääntymään. Vasen jenkkitaisteluryhmä sai ensimmäisen objektin tuhottua, ja vihollisten yllätykseksi he syöksyivät suoraan seuraavalle objektille (onnistunut Reaction mihin käsky juokse ja ammu). He saivat kimppuunsa kaksi isoa infidel ryhmää, tarkka-ampuja antoi sopivasti tukea ja toinen objekti oli tuhottu.

Ne ampuu meidät hengiltä!

Tässä vaiheessa jenkit tekivätkin kampanjan kannalta pahan mokan, oikea sivusta jatkoi periksiantamatta objektille, mihin toki ilmestyi taas lisää vihollisia. Infidelejä alkoi olla laudalla taas törkeet määrät. Oikealla jenkkien taistelutahto alkoi murtua kun erään ryhmän pikkurippeet, yksi ainoa infidel, onnistui haavoittamaan yhtä vakavasti. Tässä puolustustaistelussa ei ollut paljon nähtävää ja infidelit vangitsivat juuri ja juuri objektille päässeet vakavasti haavoittuneen jenkkiryhmän. Jooh, koko ryhmä meni sen sileän tien. Voiton kannalta turha hyökkäys, se oli jo varmistettu toisen objekti tuhoamisella.

Vangitut jenkit

Keskellä infidelit vielä lähtivät mehustelemaan karkuun juoksevien haavoittuneiden jenkkien perään kampanaja tappiot silmissä kiiltäen. Miehet saivat luoteja niskaan urakalla. Jenkkejä kuoli, haavoittui vakavasti ja vangittiin niin monta että seuraavan kampanjapelin kanssa pitää miettiä että otetaanko eka uudestaan vai annetaan jenkkien pelaa täydellä voimalla. Käytännössä seuraavaan peliin jenkkejä jäi vajaasta kahdesta kymmenestä hurjat seitsemän. Viimeisessä kuvassa hiljainen hetki kaatuneiden muistolle.

Mutta hymy oli leveä kun jenkit ottivat tällä kertaa voiton pelissä, pisteet 26-15! Kustakin objektista tuli kolme pistettä ja pari jokaisesta neutraloidusta infidel johtajasta. Infidel keräsivät komeat 9 tappopistettä ja lopuista objekteista kaksi kustakin.

Infidelien uusi auto!

Hitto, että oli hyvä peli. Tälläistä lisää! Infidelien kolmanen vuoron ammunta oli uskomaton, ja jenkit eivät voineet mitään keskustassa enää sen jälkeen. Tuo tilanne kun ois mennyt hieman eri tavalla niin jenkkien yliote olisi ollut luultavasti kiva. Infidelit jatkoivat täydellistä reservien käyttöä, joka vuoro laudalle tuli taas 8 ukkoa (vain kerran koko pelin aikana reserviheitossa epäonnistuen). Infidelit pärjäsivät myös moraalissa jenkkejä paremmin. Uskomaton infidel veteraanijohtaja joka kolmannella kierroksella pysäytti lähes omakätisesti jenkkien juhlat, jäi henkiin.

Tänään taktiikassa mentiin rohkeasti eteenpäin, liiankin. Voimia jaettiin mahdollisesti liikaa, mutta jos keskialueen täystyrmäystä ei olisi tullut niin infidel olisi vuorostaan ollut hätää kärsimässä. Nyt yritin ottaa kaikkia objekteja, vähempikin ois riittänyt pelin voittoon ja miehet pitää saada elossa seuraavaan kampanjapeliin.

Edetään talojen välistä

Päivän selkeä oppi oli että taktinen “liiku ja ammu” reaktio on mainio yllättämään vihollisen onnistuessaan. Koska tällöin pääsetkin liikkumaan häntä ennen hyviin asemiin juuri sinne taloon/objektille mihin hän oli mennossa. Talosääntöjen uudelleenluku myös tasapainotti peliä aikaisempiin verrattuna. Taloon voi mennä mistä vaan sisään ja talo antaa yhden lisänopan puolustukseen. Nyt ei enää piileskellä yhtä paljon.

Kampajanskenaario on todella hyvä. Aluksi tuntui todella vaikealta, mutta nytkun on tahkonut niin hoidettavissa. Tälläiset vaikeat mutta pelattavissa olevat houkuttaa pelaamaan monta kertaa samaa kenttää. Hauska kokeilla lisää eri taktiikoita, optimoiden henkiinjääminen ja nopea tempoiset pelit eivät kestäkään liian kauaa.

Päivän päätteeksi pelitilan lattialta siivottiin isoimmat karvaturrit pois ja kaupasta haettiin täydennystä. Nyt on taas tuplia ja juotavaa.

Bookmark and Share

8 comments to Force on Force minikampanja 2 -peli 1

 • avatar Juha

  Meinasin päivittää sivun muutamalla mehukkaalla TK -kuvalla, mutta uploadi ei onnistu, tulee jokin herja?

 • avatar kalle

  Sama juttu, olisin pistänyt stormikuvia, muttei onnistunut. Pistin Tapsalle meiliä, josko systeemissä on jotain mätää.

 • avatar Mika

  Kuvat on suositeltavaa laitettavan esim Google Picasaan tai Photopuckettiin. Tällä tavoin kerho säästyy levytilan ylläpito ja varmistus vaivalta.

  Olen itse käyttänyt nykyään vain Picasaa, mistä olen linkittänyt kuvat joko yksitellen tai animaationa. Yksittäisen kuvan lisääminen Picasasta on ihan yhtä helppoa kuin kuvien suoraan sivustolle uppaaminen. Kuvan lisäyskohdasta vaan valitsee url-kohdan mihin lyö Picasa/Photopucket kuva urlin. Tällä tavalla lisättyä kuvaa pääsee normaalisti suurentamaan/pienentämään sivustolla.

  Lisäksi Picasasta saa 1GB levyä ilmaiseksi, nosto 20GB:aan maksaa viisi taalaa vuodessa. Jo pelkästään sen takia suosittelen vahvasti tutustumaan Picasaan.

 • avatar kalle

  Oolrait, yritin upottaa kuvia suoraan hötömölölinkkinä, mutta se ei oikein toiminut. Picasa on käytössä, mutta pelkän animaation laitto ei houkuttele, kun siihen ei saa henkeviä kommentteja mukaan, vaan koitetaanpa tuota kikkakakkosta.

 • avatar Mika

  Mainiota, sait toimimaan. Noppaajien kommentit ovat sivuston suola ja kuvien kera loistavia.

  Viilasin juuri oikeaa navikointireunaa siten että viimeisimpiä kommentteja näkyy nyt tupla määrä aikaisempaan verrattuna. Siirsin myös viimeisimmät sivut osion vasempaan reunaan alas pienemmälle prioriteetille, koska se on minusta tuplaa keskiosion jutuista. Näin vasemmalla näykyy nyt noppaajien kommentit ja keskustelut paremmin.

  Kommentit on tervetulleita jos muutokset eivät ole teidän mieleen, tai pitäisikö juttukommentteja näkyä vieläkin enemmän?

 • avatar kalle

  Hyvä muutos, vielä voisit kokeeksi ehkä nostaa pelikuulutukset oikean reunan ylimmäksi, sillä sektorilla tuppaa olemaan hiljaista, ja keskustelu tulee näihin blogipostausten kommentteihin. Ja sen seurauksena keskustelu voi olla aika satunnaisen postauksen replyissä…

  Toi viimeisimmät sivut -osio on ylipäänsä ihan turha, koska viimeisimmät sivut näkyy näytössä jo muutenkin.

 • avatar Juha

  koetin asennella Pcasaa himan Macciin, mutta ei onnistunut? ei susotunut asentumaan.

 • avatar Mika

  Erikoista, sen pitäisi toimia macilla.

You must be logged in to post a comment.