logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force Minikampanja 2 – peli 2

Jenkit lähtivät peliin voiton tahtoisina vain yksi mies pois pelistä edellisen pelin täydellisen voiton jälkeen. Tavoite oli ottaa haltuun kentän keskeltä ammusvarasto ja pitää viholliset siitä loitolla vuorolle 8 asti. Pelin puoliväliin asti jenkit etenivät hienosti, mutta mitä tällä kertaa kävikään?

Homma lähti hyvin käyntiin, kakkoskenttää en ollut aikaisemmin pelannut jenkeillä. Taktiikka oli siten vielä hieman hakusessa. Vastustaja laittoi yhden viidestä spawnipaikoistaan lähelle jenkkien lähtöpaikkaa, jolloin plani oli ampua taloa kaikella voimalla mitä löytyy ja koukata sivustaan tuhoamaan tuo spawnipaikka.

Tämä toimikin mainiosti, talo lähes tyhjennettiin heti ekalla vuorolla ja toiseen reunaan edettiin. Kakkosvuorolla vihollinen onnekkaasti juuri tuon läheisen spawnipsiteeseen sai 9 infideliä. Jenkit ampuivat piiput kuumina ja kaikki viholliset makasivat samantien maissa. Heidän idea oli hidastaa ja pakottaa jenkit jakamaan voimiaan. Tässä onnistuivat kun pari heppua vihollisporukasta pyyhkivät pölyt nutuistaa ja nousivat pystyyn peräti kahdella perättäisellä vuorolla. Tämä hidastu tosin ei jenkkeja juuri haitannut.

Tällä välin iso ammuvarasto oli tyhjennetty. Mitähän me tehdään seuraavaksi pähkäili jenkkikenraali, talolle oli lyhyt matka juosta ja se olisi helppo ottaa nyt haltuun kun kukaan ei näe. Kaikki muut juoksutettiin ammusvaraston seinän taakse, vain tarkka-ampuja jäi pitämään suojatulta. Oikealle jätettiin yksi joukko pitämään sivustaa. Talolla oli kokonaista 10 raskaasti aseistettua jenkkiä mukaan lukien raskas konekivääriryhmä.

Infidelejä tuli joka kerros yhtälukuun ottamatta monta usemman kerran 9-11 kpl. Peliä oli neljä vuoroa jäljellä, pystyisikö nämä miehet pitämään talon hallussa kun vihollisia oli joka puolella. En keksinyt muutakaan tapaa kuin marssia talon pihaan ja koettaa saada seinistä edes kerran suojaa. Tämä toimi kohtuullisesti ekalla vuorolla, vihollisia putosi kivasti. Indifel ryhmistä oli enää jäljellä pari kahden miehen ryhmää, mutta heillä oli vielä yksi iso 11 miehen ryhmä talon takana.

Tiukassa tilanteessa suojaava jenkkiryhmä epäonnistui reaktio heitossaan, ja vihollisten tulikeskityksen alla yksi ryhmä menetti kaikki neljä miestään. Ensiapu pelasti näistä kaksi ja tilanne oli kohtuullisesti hallussa. Kolme vuoroa jäljellä, tästäkin selvitään tuumi jenkki kenraali, kun vihollisia on enää kaksi 1-2 meihen ryhmää ja isosta jäljellä 5 lähistöllä. Jenkkejä on siispä enemmän talossa.

Tällöin sattuma puuttui peliin 7 vuorolla, kauempana talojen takana spawnanneet olleet infidelit keksivät ampua ammusvarastoon lahdaten yhden kokonaisen 4 miehen jenkkiryhmän. Mitä ihmettä tapahtui, kaksi juuri ensiapua saanutta ryntäsivät antamaan tälle toiselle ryhmälle ensiapua, mutta turhaan ja yhtäkkiä talossa makasi 8 haavoittunutta jenkkiä kun nämä apuun rientäneet lahdattiin myös tulikeskityksessä.

Edes overwatchiin laitettu tarkka-ampuja ja raskas konekivääri ryhmä eivät voineet pelastaa tilannetta. Oikean sivustan ryhmällä oli täysi tuska pitää oikean sivusta yli 20 vihollista aisoissa. Nämä viimeisellä vuorolla päättivätkin lähteä tuhoamaan tätä viimeistä ehjää jenkkiryhmää. Infidelit olivat ottaneet opiksi eivät päästäneet overwatchissa olevia ryhmiä ampumaan vaan kuluttivat paikalla naureskellen vuoron. Tarkka-ampuja ja raskas konekivääri joutuivat katsomaan murheissaan heidän ilkkumistaan. Overwatchissa siis pystyy reakoimaan paremmin vihollisen toimiin, mutta jos vihollinen ei teekään mitään ukot istuu tumput suorina overwatchissa..

Lopputulos oli 0-3 infideleille. Infidelit olisivat helposti pystyneet 0-20 voittoon juoksuttamalla 6 tuuman säteelle joukkojaan eikä ampua kahdella viimeisellä vuorolla. Herrasmies vastustaja päätti roolipelata ja ammuskella. Jenkit olisivat saaneet 15 pistettä mikäli ammusten lähellä ei ole viimeisellä vuorolla yhtään infideliä ja 5 mikäli ei tule yhtään haavaa. Viholliset saivat pisteen jokaisesta ukostaan tuolla 6 tuuman alueella.

Nopat antoivat jenkeille aivan lopussa masentavia ampumistuloksia 4 – 4 – 2 – 2 – 1 – 1 ja infidelit helposti onnistuivat näiden pelastusheitoissa. Mielenkiintoinen peli, hauska vetää tiukkaa peliä, tunteet nousee pintaan kun tilanne vaihtuu. Antti, sun tulitukea olisi tarvittu.

Kenttä on kyllä ekaa paljon vaikeampia, ellei peräti törkeen vaikea voittaa. En aivan tajua kentän pisteytystä, jos aivan viimeisellä vuorolla infidel juoksuttaa edes yhden miehen talon seinän taakse mihin jenkit eivät näe tälle 6 tuuman säteelle, on voitto heidän. Ehkä pitää pelata enemmän, ensi keskiviikkona otetaan uudestaan 17:30 ;)

Mulla on jo mietittynä uusi taktiikka. Tervetuloa tutustumaan peliin!

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.