logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

28mm Vietnam minikampanja – peli 2

Vietnam kampanjassa jenkkien tehtävä oli pelastaa vihollisten valtaamasta kaupungista komentaja joka piileskeli komentokeskuksen alla haavoittuneena. Ajoitus on kaiken ydin, pelaajilla oli kahdeksan vuoroa aikaa ottaa talo haltuun jotta helipkopteri uskaltaa laskeutua noutamaan miehet ja komentajan.


Lopputulos
Tehtävä: Komentajan pelastus
Lopputulos: 10-0 jenkeille.
Haavat: kaksi vakavasti haavoittunutta jenkkiä. Lisäksi kaksi miestä saivat osumia mutta näiden lievät haavat eivät estä heitä jatkamasta. Yhteensä jenkeiltä pois kolme miestä seuraavasta pelistä.

Jenkit kurvasivat paikalle M113:llä ja rekalla. Soisen maaston takia ajoneuvot jouduttiin jättämään taakse ja pelastuoperaatio oli tehtävä jalkaisin.

Komentaja löytyisi talon alta.

Jenkit etenivät vasenta sivustaa kohdaten kiivasta vastarintaa. Oikealle heiltä kurvasivat konekivääriryhmä ja tarkka-ampujaryhmä. Vietcong spottasi konekivääriryhmän ja ampuivat miehet heti ketoon. Ne kaverit eivät autoiltaan 10 metriä pidemmälle viidakossa selvinneet.

Kylläpä maistui Vietcong johtaja naureskeli. Jenkit eivät olleet viime pelistä oppineet, taustatukiaseet eivät saa edetä ensimmäisenä. Tai saa mutta se ei kannata. Pelin alussa Vietcong onnistui random encounterilla sytyttämään kaupungin keskimmäisen talon palamaan joka esti koko keskustan läpi menon, sillä 4 tuumaa rakennuksesta oli liian kuumaa mennä. Tämähän alkaa näyttämään hyvälle pieni mies vihreässä paidassa tokaisi, vaikka aivan ensimmäisellä vuorolla aloitus encounter oli oma “Man down”.

Jenkit alkoivat ryhmittyä oikealle ja etenivät hitaasti. Vasemmalla tarkka-ampujaryhmä otti tähtäimeensä yhden vihollisryhmän ja kolmen vuoron aikana näistä olikin jäljellä vain sinkomies. Tämä joukkio onnistui haavoittamaan toista tarkka-ampujaa, mutta tämä harmiksemme selvisi pintanaarmulla. Tehtävän loppuajan taistelu keskittyi rakennuksen vasempaan sivustaan.

Jenkit löysivät erinomaisen asemat lähimetsästä (random encounter) ja pitivät puolensa Vietcongin loputtomassa vyörytyksessä. Jenkeillä tuli välillä jano (randon encounter jossa vuoro kuluu juoden) ja tätä hyödyntäen Vietcong yritti ottaan talot kunnolla haltuun vieden sinne loputkin miehet.

Tässä vaiheessa Vietcom lisävahvistukset olivat aikaisemmin tuoneet mukavasti isohkoja ryhmiä laudalle. Nyt tuli enää vain 4 miehen pelokkaita ryhmiä jotka ilman johtaja eivät osanneet toimia. Mutta ei hätää talo on vielä meidän ja jenkkejä yksi lisää otti vakavan haavan.

Vietcon valmistautui loppu vyörytykseen kuten myös jenkit. Amerikkalaiset olivat selvästi oppineet, kaksi ryhmää antoi tulitukea kun isoin ryhmä eteni taloon. Viholliset pitivät taloa hallussaan viimeiseen mieheen asti, mutta tämä ei auttanut. Jenkit miehittivät molemmat rakennukset ja alkoivat antaa ensiapua komentajalle nousten vuorolla 8 pelastushelikopteriin.

Viimeinen Vietcong johtaja keräsi viidakosta viimeisetkin miehet ja syöksyivät joukolla ampumaan pelastajia, mutta turhaan. Johtaja näki helikopterin poistuvan.. ja kaikki hänen miehensä olivat kuolleet tynnyreiden takana piileskelevää sinkomiestä lukuun ottamatta.

Historiallinen voitto jenkeille. Koskaan aikaisemmin tätä tehtävää (Afganistan minikampanjassa) ei ollut onnistuttu selvittämään. Hieno peli joka ratkesi aivan viime vuoroilla, jenkkien alkuvaikeudet eivät estäneet heitä suorittamasta haastavaa tehtävää. Jenkit onnsituivat myös tällä kertaa listimään edellisessä pelissä kolme kertaa haavoitetun Vietcong johtajan poimien hänestä luvatun palkkion. Viidakossa on suruliputus. Lisää tälläistä!

Vietcongin täydellinen pelastusnoppaus jenkkien D8 tulitukseen D6:llä. Me imetään rautaa!

This is how Vietcong rolls morale!

Seuraava peli

Seuraava kampanjapeli on lauantaina 12.11 klo 12:30. Peliin voi liittyä myös kesken kampanjan, tervetuloa!

Viimeinen tehtävä kolmen pelin minikampanjassa on pelastaa vakoojiksi epäillyt ystävät vihollisten kynsistä. Heitä pidetään vankeina kauppiaan talossa Kham Ducissa. Ystävät näkyvät tämän kuvan keskellä, joten tätähän tehtävää kukaan jenkki ei jätä kesken.

Pisteet: jenkit 5 jos edetty pelastettavien luokse. 10 jos pelastettavat saadaan omaan aloituspisteeseen. Pelastettavien kanssa ei voi juosta, mikä on luonnollista sillä harvempi juoksee korkokengillä mudassa. Vietcong saa 2 pistettä jokaisesta tapetusta jenkistä.

Bookmark and Share

5 comments to 28mm Vietnam minikampanja – peli 2

 • avatar risto

  Voi vaan sanoo et toi norsupatsas on aika asiallinen!

 • avatar kalle

  Mika : 12.11. ollaan kerholla pelaamassa 40K turnausta, 18 henkeä, eli 9 pöytää. Voipi tulla ahdasta…

 • avatar Mika

  Katos tää on juoni. Mainio tilaisuus esitellä kaikille historiallisia pelejä ja saadaan uusia Force on Force pelaajia kun talo täynnä väkeä ;)

 • avatar kalle

  Ihan hyvä :) Edellisessä Fabaturnauksessa pistettiin fleimssi peli tarkotuksella parhaaseen paikkaan pyörimään, että saadaan noitten marginaalistenkin pelien ilosanomaa levitettyä kansan tietoon.

 • avatar Sami K.

  Ai loistavaa, luulin nukkuneeni onneni ohi ja missanneeni viimeisenkin Vietnam-pelin, mutta se olikin vasta ensi viikolla. Loistavaa. Laitetaan kellot soimaan tuplasti.

  Mutta mitä, taasko Vietnam on turnauksen kanssa päälle: ehkä sen voi sunnuntaille vielä siirtää?

You must be logged in to post a comment.