logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force Afganistan demopeli 17.12.2011

Parin viikon odotuksen jälkeen seikkailut vuoristossa jatkuivat. Jenkin laskeutuivat kaupunkiin Chinook helikopterista tehtävänään edetä taloon kaupungin toisella puolella ja pitää laskeutumisalue hallussa. Ohessa sekalainen joukko kuvia pelistä.

Jenkit etenivät hyvin estäen matkallaan vihollisten tunnelien käytön. Overwatch toimintoa hyödyntäen jenkit pitivät selvästi hallussaan pelin keskialuetta. Viholliset etenivät kohteena olevaan taloon ja ottivat sen haltuun. Keskialueella oleiden vihollisten ansa koitui yhden jenkin viimeiseksi vuoristoreissuksi, mutta tämän jälkeen joukon keskellä olivat lähinnä altavastaajina ja aikaisempaan poiketen epäonnistuivat usein moraaliheitossa.

Jenkit hyödynsivät tämän ja etenivät helposti taloon, sen jälkeen kun sitä puolustaneet miehet oli taklattu. He taistelivatkin komeasti ja kaksi jenkkia kannettiin paareilla pois laudalta. Viimeinen isompi vihollisryhmä oli jäänyt jumiin peltoon ja alkoivat hyökkiä jenkkien selustaan.

 

Tämä osoittautuikin ratkaisevaksi tekijäksi pelin voittopisteita laskiessa. Tämä muun muassa kolmella singolla varustautunut iso ryhmä otti laskeutumisalueen haltuun ja yllättäen jenkit hävisivätkin. Hauska peli ja tilanteita riitti. Oppina demottajille meidän tulee paremmin käydä alussa voiton pisteytys läpi, kaikessa vauhdissa unohtui laskeutumisalueen puolustuksen tärkeys. Se tekee tehtävästä myös mielenkiintoisen haastavan. Toinen päivän oppi oli että Apache on todella tappava.

 

Mukava nähdä runsas osanotto demopelissa ja kiitos kaikille peleistä! Seuraavan kerran välipäivinä.

Bookmark and Share

7 comments to Force on Force Afganistan demopeli 17.12.2011

 • avatar Sami Kilpinen

  Jaahas, selkeästi jenkit eivät kestäneet poistumistani.

  Juu, ei oikein muuta ideaa ollut, kuin että casualteja pitää välttää ja kohde vallata.

  Nyt oli kyllä liikaa pelaajia joukkojen kokoon nähden. Muutenkin parempi, jos ihmiset pelaavat enemmän omaa peliä. Kannattaa siis suunnitella skenaario ilmoittautuneiden mukaan, helpompi antaa enemmän komentoon harvemmalle kuin vähemmän useammalle.

  Toisaalta mikä estää pelaamasta kahta eri peliä, riippuu figuista ja maaston määrästä, mutta aivan hyvin toisella pöydällä voi olla Vietnamia ja toisella Afganistania, eiköhän perussääntöjen osaaminen ala olla kohdillaan monella (ja Mikan ja Juhan voi jakaa eri pöytiinkin?)

  Tai sitten isompi tehtävä, jossa joukot selkeästi jakautettu vaikka kahteen eri joukkueeseen, ja niihin joku komentorakenne ja joukot hieman erilleen, ettei mene huuteluksi, että sinä teet nyt noin (ellei oikeasti ole sovittu, että joku on joukkueenjohtaja).

 • Historical/Modern combat heat sen kun yltyy! Ehkäpä jo alkuvuodesta voisi aloittaa rakentelemaan omia figuja peleihin. Tällä kertaa Screaming Eagles sai tyytyä vain moraaliseen voittoon kun osa tehtävästä hukkui johonkin radioliikenteeseen ja ilmavoimien komentajalla oli niin kiire kutsua ilmaiskuja liittolaisten niskaan. Hurjan hauska matsi ja päästiin taas kokemaan pari uutta tilannetta; Apache toiminnassa ja verinen lähitaistelu.

  Suuret kiitokset meidän suunnasta kutsusta kerhotiloihin ja hienosta pelipäivästä. Erityisesti maasto ja figut olivat erittäin HOOAH! kuten jenkkiarmeijassa sanotaan. Taisteluraporttia seuraa!

 • avatar Juha

  Hyvä peli, vaikka välillä viestiliikenne menikin hieman sekavaksi ;-) Hyviä ja leffamaisia tilanteita.

  Seuraavalla kerralla pakkaan mukaan pari vaihtoehtoista skenariota, ison ja pienen jolloin voimme pomia pelin pelaajamäärän mukaan. Myös kahdella pöydällä pelaaminen on mahdollista, kyllä figuja riittää vielä siihenkin. Silloin on mahdollista johtaa erikoisjoukkojen pientä tiimiä vaarallisessa tehtävässä, jokapojan toive!

 • avatar Sami Kilpinen

  Ja silloin viimeistään voi testata sivupöydällä ehdottamaani suojamekaniikkaa, jos ei ehdi tässä aiemmin.

 • avatar Juha

  Erinomainen raportti ja ne kuvat! Outstanding! Tällä teemalla jatketaan tammikuussa…

 • avatar Mikko

  Hmm, vai erikoisjoukkoja seuraavalla kerralla? Olisikohan nyt viimeinkin aika saada SAS maaleihin… :)

  Hyvät raportit ja kuvat!

You must be logged in to post a comment.