logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force Afganistanpeli lauantaina 26.11.2011 klo 12:30

Vietnamin tahkoamisen jälkeen lähdemme seikkailemaan jälleen Aasiaan. Seuraava peli kerholla lauantaina 26.11.2011 klo 12:30. Kaikki figut ja muut tarvikkeet on valmiina. Säännöt oppii nopeasti, riittää että tulee paikalle ihmettelemään. Sääntöinä Ambush Alley Gamesin Force on Force skirmish sääntösetti. Mittakaava on 28mm.

Jenkit ja heidän Stryker

Seikkailu Kabulista lounaaseen.

US brief

Olitte alun perin varmistus- ja tukijoukkona erikoisjoukkojen operaatiolle, joka meni pieleen… Joudutte siis ottamaan rintamavastuuta hyökkäyksestä välittömästi.

Lähtötilanne – Joukkueenne on juuri laskeutunut Chinookista laakson pohjalle, ja heti kopterin noustua alatte saada vastaanne vahvaa tulitusta lähellä olevasta compoundista ja kivikkoiselta rinteeltä sen takaa.

Tehtävä – on compoundin puhdistaminen vihollisista ja vihollisen raskaiden aseiden paikallistaminen ilmatuelle tai eliminointi jalkaväen toiminnalla.

A Q brief

Vihollinen on loukannut muinaista kuninkaan asuinpaikkaa lähettämällä sotilaansa sinne, tämä loukkaus on maksettava. Eliminoikaa vihollisen joukot laakson pohjalle ja pudottakaa niiden taisteluhelikopterit.

Kullekin pelaajalle tarjolla oma ryhmä tai tiimi johdettavaksi. Mukana tohinassa mm. Apache AH-64 ja F-15 Strike Eagle!

Tehtävän tarkempi kuvaus.

Pelaajat

Mukaan alustavasti ilmoittautuneet:

 • Juha ja Mika (GM)
 • Teemu
 • Teemun kaveri?
 • Henkka?
 • Sami?
 • Risto?
 • Tapio?
 • Tero?

Jutun kuvassa: U.S. Army 1st Lt. Nicholas Gregory, kneeling, and Sgt. 1st Class Robert White discuss where to move next in Bak, Khowst province, Afghanistan, April 5, 2010. Gregory and White are assigned to the 101st Airborne Division’s Company D, 3rd Battalion, 187th Infantry Regiment, 3rd Brigade. The purpose of the mission was to clear safe houses and search suspected cache sites. U.S. Army photo by Sgt. Jeffrey Alexander

Bookmark and Share

22 comments to Force on Force Afganistanpeli lauantaina 26.11.2011 klo 12:30

 • avatar risto

  Alustavasti mut voi iskee mukaan.

  – kenguru

 • Moi! Kiitos kutsusta! Aihepiiri ja maalaamanne figut iskevät kuin tuhat Javelinia, mutta firman pikkujoulut osuvat juuri samalle päivälle. Luultavasti kuitenkin vasta illasta, joten selvittelen asiaa ja elättelen toiveita, että ehditään paikalle seuraamaan 101st:in demokratian esitaistelijoiden edesottamuksia lähi-idässä!

 • Voisin tulla mukaan, kun näyttäisi tuo lauantai pitkästä aikaa vapaalta.

 • avatar Mika

  Mainiota että on paljon kiinnostuneita. Sääntöihin on myös mahdollista tutustua etukäteen lukemalla Force on Force yhden pelikierroksen oppaan.

  Ehdottaisin jotain tälläistä tiimijakoa:

  Jenkit:
  – Teemu
  – Teemun kaveri
  – Sami
  – Juha (sääntöapuna)

  Insurgent:
  – Risto
  – Tapio
  – Tero
  – Mika (sääntöapuna)

  Henkka sille puolelle mille haluaa. Ja toki voidaan vielä paikan päällä vaihdella, jos ihmisillä on intohimoja jommasta kummasta puolesta.

 • Tein viime yönä aiheesta inspiroituneena vähän taustatyötä. Mun on pakko tiedustella, et onko noi teidän käyttämät figut Empress Miniaturesilta vai joltakin muulta valmistajalta? Todellinen löytö ja veikkaan että pitää tehdä itselle pieni tilaus piakkoin. Lähtisikö muita messiin, Empressilta saa myös makeita insurgenteja ja erityisesti hyvän valikoiman brittejä?

 • avatar Mika

  Meillä on pääosa figuista Empressiltä ja lisäjoukkoja on hankittu Eureka miniaturesilta ja The assault groupilta. Luulen että ainakin mulla ja Juhalla on aika kattavat Empress valikoimat että ei varmaan tarvita lisää.

  Empressit ja Eurekat ovat molemmat loistavia! TAG ukot ovat vähän tuhdimpia, mutta heiltä saa hauskoja bonusfiguja kun tilaa tietyn summan esimerkiksi kuuluisimmat menehtyneet axis of evil johtajat.

 • avatar Sami Kilpinen

  Minun mielestäni lisää hauskuuteen, jos kukin komentaa vaikkapa yhden ryhmän verran äijiä vähintään (tyyliin 3 fireteamia tai 2 fireteamia ja 2:n miehen tulitukiryhmä), ja ne sitten sooloilevat pelaajansa (eli ryhmänjohtajan) mielen mukaan. Puolella voi olla yksi luutnantti / tms komentamassa joukkuetta tyyliin “hyökkää sinä tuonne / anna tulitukea tuonne”, mutta pelaaja päättää yksittäisten tiimiensä toimista itsenäisesti.

  Tällä tavalla saadaan lisää hauskuutta ja kaaottisuutta taisteluun, uskoisin.

 • avatar Tero S

  Voisin ilmota kanssa alustavasti. Toi Samin idea on ihan hauska, ja yleisesti olen halunnut kokeilla jotain tuollaista vähän suljetumman informaation peliä, eli oma ryhmä saisi vain ylemmältä taholta tulevat käskyt eikä tietäisi mitä viereiselle ryhmälle on käsketty tms. Ennen skenua voi toki tehdä hyvin pitkällekin viedyn toimintasuunnitelman, mutta sitä on sitten vaikeampi muuttaa lennossa.

 • avatar Mika

  Ok, hauskaa! Mehän aletaan kohta saada vaikka kaksi pöydällistä FonF pelejä yhtäaikaa, joten Teemu sun napit tulevat tulevaisuudessa tarpeeseen :) Erityisesti maalattuja insurgentteja tarvitaan paljon verrattuna länsiliittoumaan.

 • Teillä näytti olevan ainakin kuvien perusteella armeijan joukkoja ja Airborne-miehiä. Löytyykö hyllyistä myös modernia Merijalkaväkeä vai olisiko siinä täydennyssauma? ;)

 • avatar risto

  oliskos mahdollista päästä jenkeille :>

 • avatar Mika

  Risto, ehkä me sovitaan tiimit vasta paikan päällä. Ja sekin käy että jos kaikki haluu pelata jenkkejä, niin me Juhan kanssa kurmootetaan insurgenteilla teitä kaksin.

  Teemu kannattaa ostaa niitä figuja mistä tykkäät. Itse en ole niin perillä eri joukoista että olen hankkinut ihan fiiliksen mukaan nuodattaen kultaista sääntöä, että jos on alennuksessa ostan kaksi jokaista.. :)

 • avatar Sami Kilpinen

  Sivumennen kysyen, mitäs muita sääntösettejä modernista joukkuetason sodasta on kokeiltu?

  Meinaan vaikka hauskahan tämäkin on, on siinäkin puutteensa (erittäin verinen, suojan merkitys kohtuullisen vähäinen, moraaliefektejä ei tapahdu juuri koskaan (suppression / pinning) kun äijät joko kuolevat (l. vakavasti haavoittuvat) suoraan tai ovat murtumattomia.

  Enkä oikeastaan vieläkään ole täysin hyväksynyt sitä tulivoima / suoja-interaktiota vaikka ymmärrän sentään jo konseptin mitä on haettu takaa (paitsi siinä, että pienempi tulivoima ei taas sitten annakaan iloa isommasta ryhmäkoosta).

  Mitenkäs Nuo Lardiesin pelit, kuten Charlie Don’t Surf, IABSM, TW&T…

  Tuosta erilaisten noppien käytöstä erilaatuisille joukoille pidän kyllä paljon.

 • avatar Juha

  Tuumasin, että pelaamma nyt oikean FoF Enduring Freedon skenun, jossa US airborne ottaa mittaa maastoon linnoittautuneeesta Taleban joukosta. Mukaan tulee off board assetit ja special rules(Apache tai heittimet). Teen lyhyet briiffit molemmille ensiviikon aikana.

  Tuo Samin idea voidaan hyvinkin ottaa käyttöön soveltaen. Jokainen pelaaja saa komentoonsa tietyn määrän solttuja, yksi saa olla tilannejohtaja, joka hoitaa pomotuksen. Kovin isoon pelii – ryhmä (9 miestä) + tukitiimi, ei oikein taivu, silloin touhussa olisi jo joukkueellinen tai yli. FoF Afganistan skenut on selkeästi viritetty pienemmille kärhämille, poliisitointa.

  On toki mahdollista pelata Road to Bagdad skenuja, jolloin voimme leikkiä myös tankeilla, tosin silloin oikeista figuista tulee vähän pulaa…

 • avatar Juha

  Leather nekc’sejä ei vielä ole, ja ne ovat vähän tässä ultra modernissa hakusassa. Tilasin setin Eurekalta, mutta ne ovat sen verran pienikokoisia (true 25mm), että eivät oikein toimi Empress, TAG ja muiden Eurekan figujen kanssa.

  Mutta Empress on lupaillut sekä Rangereita että Marinesia!!!

 • avatar Juha

  Maalaahan Mika ainakin yksi Apache, sitä tarvitaan tässä pelissä.

 • avatar Mika

  Joo yritän ensi viikolla. Harmittaa kun jää Nordic Challence väliin kovassa kuumeessa tänä viikonloppuna.. Just kun sain koirankin hommattua hoitoon.

 • avatar Mika

  Moikka! Joukot ovat jatkaneet tiedustelua molemmin puolin viikon aikana ja tarkempi tehtäväkuvaus on nyt saatavilla.

 • Outstanding!

  Voisiko pöydän aluskankaaksi laittaa ainakin Syksyn aiemmassa 40k Noppaturnauksessa nähdyn kellertävän aavikkokankaan, johon oli myös liimattu hiekkaa ja jotain laastia? Olisi huippumakea alusta ja tekstuuri aavikkokentälle ja toisi oikean fiiliksen. Ajattelin kirjoitella battle reportin matsista. Huomiseen!

 • avatar Juha

  Eiköhän se käy, jos se löytyy… en tiedä kenen se kangas oli. Osa kerhon pöydistä on vaaleanruskeita… ei niin auteenttinen mutta menettelee.

 • avatar Sami Kilpinen

  Näyttäisi siltä, että jenkkien joukot jakautuvat loogisesti kolmesta neljään pelaajalle, riippuen siitä, antaako joukkueenjohtaja kaikki support teamit komentoon neljännelle.

  Enempää tuota ei kannata mielestäni jakaa jos vaan mahdollista.

  AQ:llehan nyt näköjään menee kanssa neljä loogisesti maksimissaan.

  Näyttäisi siis osallistujamäärän perusteella erittäin osuvalta skenaariovalinnalta, mainiota, ideani siis toteutuu.

  Olisi ihan jännää olla jenkkien joukkueenjohtaja, katsotaan sitten pelaajamäärän mukaan.

  Mitenkäs muuten, eikös jenkeillä ole aina kolme infantry squadia joukkueessa, onkos se kolmas aina jossain “takana varmistamassa” tms?

 • avatar Juha

  Jaetaan sitten kun päästään alkuun. Pelissä on jenkeillä mukana TAC, jolla on erityistehtävä, joten sekin figu ansaitsee oman huomionsa. Totta, kolme + yksi on normaali joukkueen ryhmäjalo, mutta tässä ei ole ihan koko joukue, vaan pikkuisen pienempi poppoo.

You must be logged in to post a comment.