logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force Minikampanja 2 – peli 3, uusi yritys

Kakkosyrityksellä lähdettiin hakemaan jenkeille voittoa, taktiikka oli hyvin pitkälle sama. Edetään talolle mahdollisimman nopeasti sillä 8 kierroksen pelissä aika loppuu aina kesken.

Jenkit pääsivätkin talolle hyvin. Viholliset onnistuivat kakkosyrityksessä paremmin pitämään joukkonsa hengissä ja saamaan lisäjoukkoja. Jenkit jäivätkin talon taakse miettimään mitä ihmettä tehdä sisälle jos menee tulee tunti verenhimoisilta veteraanivastustajilta.

Tätä pohtiessa raskaskonekivääriryhmä pääti kestää laskeutua taustatukena toimineesta talosta parempiin asemiin ja koettaa turvata selustaa. Talon katolla brittien kahden miehen SAS ryhmä, tarkka-ampuja ja konekivääriryhmä olivat ekassa yrityksessä osoittautuneet tappavaksi yhdistelmäksi. He olivat parissa kierroksessa putsanneet kappiaan puolustajat. Mutta talon takana mihin he eivät nähneet oli sankoin joukoin vihollisia.

Sinkomies hiipii ovesta esiin..

 

Tällöin jenkit keksivätkin sääntöjä hipovan suunnitelman, kahden talon seinän läpi ei voi ampua ja kumpikaan puoli ei halua mennä taloon. Mitähän tapahtuu jos mä venytän jenkkiryhmän ketjun siten että vain yksi mies menee taloon ja loput neljä jää ulos. Tällöin vihollinen ei voi ampua heitä koska yli puolet on piilossa. Tuo yksi pääsee tuuman koheesiolla kiinni kauppiaaseen.

Hetken sääntöjen tutkimisen jälkeen päätettiin että tämä on sallittu liike, sen erikoisuudesta huolimatta. Viholliselle jäi ainoaksi vaihtoehdoksi sännätä käsirysyyn. Lähitaistelua ei ennen oltukaan otettu missään kampanjapelissä. Hyökkääjä joutuu heittään moraalia, puolustaja saa koettaa morallin jälkeen ampua ja jos sen jälkeen vielä päästään lähikseen aletaan heittää noppaa. Periaatteessa yksinekrtaisesti isompi voittaa tyylillä jokaista ukkoa kohtaan.

Tässä jenkeillä oli onnea mukana, sillä kaikki viholliset eivät uskaltaneet hyökätä lähikeen ja parin vuoron puukkotaistelun jälkeen maassa makasi kymmenen vihollista. Jenkit olivat selvästi käyneet kungfu kursseilla. Jenkit lähtivät perääntymään ja vihollisten vaihtoehdot alkoivat olla vähissä.

Tarkka-ampuja ja konekivääriryhmä puolusti perääntymistä ja jenkit pääsivät helposti takaisin ajoneuvoilleen. Perään juoksevat viholliset pysäytettiin helposti. Avoimilla kaduilla ei kannata sinkoilla.

Aivan pelin lopussa viholliset saivat jeepin konekiväärillä, mutta jenkkien tuurilla siitä ammuttiin sekä konekiiväri että renkaat rikki heti samantien. Pöydän toiselta puolelta alkoi kuulua nyökäilevää naurua. Kyllä, ne pääsee karkuun.

Jenkit voittivat tällä kertaa 15-0, ketään ei kuollut. Hieno peli! Täytyy kyllä sanoa että Force on Force ei väsy pelaamalla, ja samoja karttoja jaksaa kerta toisensa jälkeen hioo.

Mahtava nähdä että minikampana on voitettavissa jenkeillä, niinkin vaikea se on. Koko kampanjassa kun uudet yritykset lasketaan mukaan jenkit voittivat 2-1 koko kampanjan. Ensimmäinen kampanja oli talebanien murska 3-0 voitto. Välissä tosin tarkistettiin sääntöjä, erityisesti miten talosäännöt oikeastaan menevätkään, joka toi jenkeille hommaa helpommaksi. Talon ovat käytännössä kuin metsiä mihin mennä mistä suunnasta vain ja voi ampua kaikkien seinien läpi, mutta ei läpi koko talon.

Kenttien hieromisella jenkit ovat viimein tehneet kunnon voitot ekassa ja viimeisessä kentässä, mutta kakkosta ei varmaan kukaan ihan helpolla saa jenkki voitoksi ellei ole ilmiömäinen tuuri.

 

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.