logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force The Alamo in Afganistan -peli 28.1.

The Alamo eli Stryker immobilised!

Stryker on saanut osuman partioidessaan pienessä kaupungissa. Strykerin kuljettama joukko amerikkalaisia, on linnoittautunut taloon ja ilmeisesti osa joukosta on haavoittunut. Paikalla suorastaan kuhisee aseistettuja kapinallisia ja vihaisia siviilejä.

Hätiin lähetetään alueella olevia panssaroituja joukkoja. Selviääkö ryhmä evakuointiin asti ja pääseekö evakuointi tiimi paikalle? Muista yhteyksistä tuttu tilanne, jossa pieni ryhmä jenkkejä on pulassa, ja odottaa apuja.

Tässä skenariossa tuodaan mukaan peliin panssaroituja ja pansaroimattomia ajoneuvoja (Abrams, Stryker ja Humvee) ja tutustutaan ajoneuvojen ampumiseen RPG:llä!

Paikalla kaikki tarvittava, joten mukaan vaan. Omia skenarioon sopivia figuja saa myös tuoda. Aloitamme taas 12.30 ja mikäli osallistuja tulee paljon, pannaan pari rinnakkaista peliä pyörimään. Toinen teema voisi olla Deltojen erikoisoperaatio Tora Boralla, jossa metsästetään “you know whota”. Ilmoittele halukkuutesi kommenttina.

Tervetuloa modernin jalkaväkitaistelun tiimellykseen! Lisää tällä kanavalla myöhemmin.

Tarjolla olisi siis kaksi peliä, joista The Alamo on ensisijainen ja sitten jos alkaa tulla tunkua, niin pannaan pari pöytää ja pelataan myös Black Dust skenario. The Alamo on piiritystilanne, apujoukkoineen ja Black Dust on pienen Delta (tai vast.) tiimin yritys räjäyttää arkkivihollinen taivaan tuuliin.

The Alamo

Squad 1: squad leader + 2 x fire team + sniper team. (D8/D10)

Etenette Strykerilla pienessä kaupunkipahasessa, ja ajoneuvonne saa osuman. Tässä yhteydessä viisi troopperia saa lieviä vammoja.Hajonnut Stryker pysähtyy kulmittain kiinni talon seinään, ja ryhmänne siirtyy talon suojiin, koska yksinäinen Stryker on varsinainen tulimagneetti! Otatte radiolla yhteyden komentoon ja saatte seuraavat käskyt.

Tehtävä: Menkää asemiin sopivaan taloon ja odottakaa evakuointia. Estäkää kapinallisia ryöstämästä vahingoittunutta Strykeria. Minimoikaa omat tappiot.

Special forces team: call sign (D10/D10)

Special forces team (call sign Blue 22): staff sgt (M4) + 3 operators (M4) + operator (M203) in Humvee M2 HMG.

Olette ohittamassa pientä kaupunkia, kun kuulette radioliikennettä, jonka mukaan ryhmä armeijan mosureita on jumissa kaupungissa. Ryhmänne päättä auttaa aseveljiään, ja ilmoitatte itsenne vapaaehotiseksi turvaamaan amerikkalaisten vetäytymistä.

Tehtävä: Tukeaa jumittunutta ryhmää ja avustakaa evakuoinnissa, minimoikaa tappiot. 

Kuten sanottu pelissä saapuu, eri vaiheissa erilaisia ajoneuvoja toiminta-alueelle. Joten kalustopelaamiseen pääsee tutustaumaan kunnolla.

Vastassa iso joukko talebaaneja, joille tulee vahvistuksia melkein kaiken aikaa.

Puolet voidaan sopia pelin alussa, mutta Juha ja Mika ovat valmiit pelaamaan talebanien puolella, jolloin jenkit voidaan jakaa osallistujien toiveiden mukaan.

 

 

Black Dust (optiona)

Radiotiedustelun ja satelliittiseurannan perusteella on saatu selville itsenä Osaman olinpaikka Tora Boralla! Homman saa hoitoonsa pieni erikoisjoukkojen huipputiimi.

Tehtävä: Varmistakaa tärkeä kohde ja kutsukaa ilmaisku kohteeseen. Eliminoikaa kohde! Vaativa tehtävä pienellä joukolla, mutta tehtävissä.

Deltat (D12/D12)

Patrol 1: Callsing Indigo (leader M4 + operator suppressed SR25, operator M203)

Patrol 2: Callsing Kilo (leader M4 + operator sup. SR25 + operator M203 + Air force CCT M4 with SOFLAM designator)

Tässä tukena on F-15, joka iskee lasermerkittyyn kohteeseen, kunhan se saadaan merkittyä!

Vastassa kovinta taleban -taistelijaa mitä löytyy!
Bookmark and Share

10 comments to Force on Force The Alamo in Afganistan -peli 28.1.

 • Task Force Lionheart ilmoittautuu taas Demokratian Esitaistelijoiden puolelle! Eli Teemu ja Eric listoille.

  There’s Strong, and then there’s Army Strong.

 • avatar Sami Kilpinen

  Toki mukana lähtökohtaisesti.

  Deltat varmaan aika koviksia, voisi kuvitella että moraaliheitot eivät taida heitä vaivata jos skaala on sama, ainakin lukemani perusteella tällä tasolla vaistonvaraiset toiminnot ovat jalostettu puhtaasti tappelemisen ja tehtävän suorittamisen tarpeisiin.

 • avatar Juha

  Kyllä näillä deltoilla tunteet on ;-) ja moraali D12, eli senkin voi feilata. Itse asiassa Deltoilla pitää pelata aika tarkasti, koska niitä on todella vähän operaatioissa, ja kuula kaataa kovankin jätkän.

 • avatar Sami Kilpinen

  Mitenkäs se noin huonosti Deltojen moraali skaalaa, jos kerta perusäijillä löytyy D10.
  No, ei kai systeemi pysy perässä, itse antaisin vaikka D20 moraaliin!

  Pitää vaan ajatella, että ne ovat jotain perustason Spec Opseja, mutta kiva olisi joskus saada mallinnettua niitä kovimman luokan tyyppejä (CAG(=Delta), Seal DEVGRU, CIA:n Ground Branch….)

 • avatar Juha

  noh, perus Special force on D10/D10 äijää ja Delta ja muut ns. kovat hemmot on D12/D12, siis ihan kuolevaisia nekin. Ihan hyvin toimii, koska SAS, Seals ja Delta force pärjää taktiikalla, ei statseilla – ihmisellä on vain rajat…

 • Jos etsii jostain rambo-figuurin, onko se D20/D20 ja voiko sillä tulla pelaamaan? :D

 • avatar Juha

  Joskus vitsailtiin, että Jason Bourne (Meduusa -elokuvat) on taatusti D20 äijä ja Rambo menee samaan kategoriaan. Voishan sellasen joskus ottaa oikien kunnon Hollywood teemoitettuun peliin, tai sitten sinne zombi pelin puolelle. Rambo ei sitten saa hengata missään tiimissä, vaan on oltava yksin ammuttavana :-D

 • avatar Juha

  Päivitin Alamo postiin skenarioiden kuvauksen.

 • avatar Mika

  Itse asiassa The Assault Group on tehnyt “Rambo” nimisen figun ja sen saa heiltä ilmaiseksi jos tilaa yli 33 punnalla. Mun oma on maalauksessa, mutta et saa lainata sitä Tapio. Se on keräilyharvinaisuus kuten suuri johtaja, joka pieksee 10 Ramboa vasurilla :)

You must be logged in to post a comment.