logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Vietnam kampanjan kolmas peli

Jenkkien viimeinen tehtävä Vietnamissa oli pelastaa ystävät. Jenkit joutuivat aluksi kovan tulituksen alle ja apuun riensi M113 miehistönkuljetusvaunu. Tästä seurasi peli aikaa vastaan, ehtisikö tankki ystävien luo ajoissa.

Jenkkien asemat

 

Jalkaväki lähdössä pelastustehtävään

 

Ystävät

 

Mainio peli, ensin näytti että jenkit saavat turpiin heti kahdella ensimmäisellä vuorolla. Ensimmäisillä liikkeellään jenkit astelivat ehkä taktisesti vaarallisesti suoraan paikkoihin mihin pääsi ampumaan monesta suunnasta. Tähän vastustaja kuittasi ilmiömäisellä noppauksella ja jenkit huomasivat 6 miehestään joutuneen haavoittuneeksi heti ensimmäisellä vuorolla. Päivä tulisi olemaan vaikea tuumi komentaja lentokentällä, nähdessään vietcongin kurvaavan vielä paikalle jeepillään (random encounter).

Vietcong pitää kylää hallussa

 

Puna-armeijan jeeppi

 

Toinen vuoro lähti käyntiin ja komentaja päätti lähettää jalkaväen avuksi M113 vaunun (random encounter). Se keräsikin kaiken vastustajan tulen, jämät ampuivat vielä muutamia yksittäisiä jalkaväen miehiä kumoon. Jenkkijalkaväki kärsi mittavat miesvauriot ja M113 kulkua suojasi vain kolmen miehen ryhmä ja tarkka-ampuja. Muut 10 miestä makasivat vakavasti haavoittuneena kaupungin kaduilla.

Jenkkien jalkaväki pysäytettiin nopeasti, mutta M113 tuli heille apuun.

 

Tankki kurvaa keskelle kylää.

 

Vietcong yritti kaikkensa tankin pysäyttämiseksi ja miehet ampuivat panssaroitua kulkuneuvoa joka suunnasta. Tankki vastasi konekivääreillä jotka vuorostaan aiheuttivat haastavia miesvaurioita pelastettavia hallussa pitäneille vietcong joukoille. Heidän apujoukkoja virtasi paikalle, mutta lopussa jenkit saivat taktisesti tärkeän tarkka-ampujaryhmän mukaan peliin (random encounter). Nämä taitavasti suojasivat tankkia ja kaiken ampumisen tuloksena vietcong sai ainoastaan vahingoitettua tankinjohtajaa mutta nämä pääsivät pelastamaan ystävänsä ja kuljettua lentokentälle turvaan.

Päivän sankari on mies kiväärillä ikkunassa ampuen yksin tankkikomentajan (2D6 noppaa versus 7D8 nopan epäonnistunut save).

 

Ystävät hymyilee noustessaan lentokoneeseen

 

Pelissä nähtiin ennätysmäärä satunnaisia tapahtumia. M113 mainiosti tasoitti vietcongin ylivoiman ja oli hieno nähdä kuinka tankki toimii pelissä. Aika haastava pysäyttää vaunu pelkillä kivääreillä. Kaiken kaikkiaan satunnaistapahtumien määrä oli melkoinen, pelaajat heittävät aivan liikaa ykkösiä jonka seurauksena saa/joutuu vetää random kortin.. :)

Matkalla oli aikaa vaihtaa viikon juorut, taustalla täysin räjähtänyt jeeppi ja läpi ammuttu talo joka ei antanut enää suojaa (no hard cover random encounter)..

 

Bookmark and Share

4 comments to Vietnam kampanjan kolmas peli

 • avatar kalle

  Huippuhomma että veditte tota Vietnamia 40K turnauksen seassa. Porukkaa näytti kiinnostavan, peli on todella näyttävän näköinen ja teemaltaan helposti lähestyttävä. Erityisesti helikopterit ja lentokone kiinnostivat paikalla olleita ‘pikkupoikia’. Tervetuloa pitämään demopeliä seuraaviinkin turnauksiin :) Meillä ei ne valkoiset pöydänjalat vaan riitä kuin yhdeksään pelipöytään, mutta muutenkin on tarkoitus pitää osallistujamäärät yleensä vähän pienempinä, nyt pääsi suuren kysynnän vuoksi väkimäärä vähän kasvamaan.

 • avatar Juha

  Nuo Mikan mainiot maastot ovat varsinainen “eye candy”, joten ihmiset pysähtyvät helposti pöydän ääreen. Ja FoF peliin on helpo tulla mukaan, noin vartin briiffillä pääsee mukaan.

 • avatar Mika

  Olen edelleen fiiliksissä pelistä. Tuollainen alkuun jenkeille tuskan vaikea mutta perään tiukka vääntö joka huipentuu tehtävässä onnistumiseen on parasta. Muistutus taas siitä että ei kannata luovuttaa vaikka näyttäisi kuinka hankalalle, random event voi tuoda juuri tarvittavan avun.

  Kiitos Juha lisäkuvista, lisäsin edellisten perään. Baker companyn ukkojen naamat on kyllä hauskoja :D

 • avatar Sami Kilpinen

  Huomasin erään jenkin naamasta “The Scream”-taulun. Hupaisaa.

  Hyvät pelit ja maastot. Pääsi vetämään henkeä toisen kierroksen aikana Vietnamin parissa, olin aivan jäässä silloin ensimmäisessä pelissä ja pelkäsin, että hidastelen massaörkeilläni liikaa. Tässä pystyi ottamaan rennosti ja keräämään voimia vikaa kierrosta varten, ja saatiin näin kamppanjafiilis aikaiseksi toisen pelin missaamisesta huolimatta.

You must be logged in to post a comment.