logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Warhammer Historic

Warhammer Ancient Battle 2.0 harjoittelua

Päätettiin Eetun kanssa testata uutta WAB versiota. Ja mikäs sen hauskempaa kun ottaa auringossa rentoa noppausta. Tavoite oli ottaa haltuun objekteja, muinaisia Platon kääröjä, joita oli 6 eri puolilla pöytää. Kreikkalaiset lähtivät peliin This is Sparta! -asenteella. Pläni oli laittaa keihäät keskelle ja sivustoille ratsut tukemaan hyökkäystä.


Vastassa oli Rooman uljaimpia veteraaneja sotakoneilla. Roomalaiset saivatkin ensimmäisen vuoron ja taidolla läiskäyttivät ison kivikasan kukkuloiltaan Spartalaisten Amazoni liittolaisten niskaan. Tämä naisten valiojoukko hupeni uhkaavasti jo ensi metreillä, ei näytä hyvältä totesi Leonidas. Siispä keihäät tanaan ja päälle! Ratsuväki lähti kertämään Roomalaisten sivustoihin ja keihäät etenivät keskellä rivissä. Molemmilla oli edessä skirmish joukkoja veteraanien suojana nuoli- ja kivisateelta.

Rooman ratsuväki pääsi yllättämään kreikkalaiset pahasti vasemmassa sivustassa. Heillä oli selvästi paremmat hevoset tällä kertaa ajaen kaksi kevyttä ratsuväkiosastoa pois. Keskustassa rooman sotakoneet jauhoivat kreikkaleisten edetessä, edes miestä isommat kilvet eivät auttaneet kun ballistan nuolet seivästivät joukkoja kerta toisen jälkeen. Oikealla sivustolla raskas kreikkalaisratsuväki otti mittaa roomalaisista usean vuoron. Hitaasti mutta varmasti roomalaiset puskivat sieltäkin läpi. Avustava kreetalaisratsukko käväisi myös taistelussa pyyhältäen samantien ulos laudalta. Sellaisia liittolaisia tällä kertaa, olisivat voineet edes yhden roomalaiset listiä.

Viime metreillä kreikkalaisten pääjoukko hyökkäsi roomalaisten kimpuun. Roomalaisten kenraali oli pakotettu perääntymään ja hän laukkasikin ulos laudalta. Kreikkalaisten nauraessa veteraani roomalaiset näyttivät että eivät pienestä hätkähdä. Leonidas taisteli yksin kokonaista legioonaa vastaan ennen kuin Amazonit ehtivät apuun. Apu tuli kuitenkin liian myöhään ja kreikkalaiset poljettiin tänään maahan.

Mukava tulla valmiiseen pelipyötään missä maalatut Eetun ukot ja maastot. Kreikkalaiset kokivat tänään murskatappion. Joukkojen asettelu ei mennyt ihan putkeen pöydällä, kaksi osastoa oikealla eivät pystyneet tehdä oikein mitään. Muuten toimettomat spartalaiset tosin siivosivat hienosti roomalaisten valloittaman raunion. Selvältä tuntui että roomalaisten kilpimuuria on pakko päästä kurmottaan vähintään kahdelta suunnalta jos aikoo tehdä tulosta. Vain pelaamalla oppii, sääntöjä on opuksessa aika paljon, yhdelläkin pelillä jo pääsi kärryille, mutta jonkun verran pitää tahkoa että jäävät mieleen. Kiitos pelistä ja tarinoinnista!

Bookmark and Share

1 comment to Warhammer Ancient Battle 2.0 harjoittelua

  • avatar Teemu

    Jees, kiitos pelistä ja laitetaan syksylle päivän turnaus pystyyn, eli Mika maalia nappeihin ja basetusta kantsii ehkä miettiä!

    Teemu

You must be logged in to post a comment.