logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

War of the Ring -turnaus kertsillä 16.4.2011

Gondorin voittoisa armeija marssii sotaan

Lauantaina 16.4. jysähti. Hyvät olivat hereillä ja Sormuksen Herra jäi nuolemaan näppejään uljaiden ihmisten, haltioiden ja kääpiöiden iskiessä katalat örkit, hiidet ja eteläiset maanrakoon. Alla kuvitusta taistelukentistä ja tapahtumista.

 

Hajanaisia kommentteja by Kalle :

Oli tosiaan ekat pelit Sormussotaa ikinä. Jonkun demopelin pelasin vuosi sitten model expossa, mutta that’s it. Sääntökirja on tullut tavailtua hiljalleen muutamaan kertaan, mutta ihan oppimismielessä lähdettiin pelaamaan.

WotR:in ihan ehdottomasti paras puoli on se, että pelin kannalta IHAN KAIKKI on yhdessä 300 sivuisessa kirjassa. Eli sekä säännöt, että armeijalistat ja erikoissäännöt. Näin saisivat olla muutkin GW:n pelit.Pelimekaniikan merkittävin ominaispiirre on vuorotellen pelattavat vaiheet, eli ensin liikkuu toinen pelaaja, ja sitten toinen, tämän jälkeen siirrytään ammuntavaiheeseen, sitten hyökkäys ja taisteluvaiheisiin. Aika hassua on se, että taikavaihetta ei ole erikseen, vaan se tapahtuu liikevaiheessa. Toinen sormussodalle ominainen asia ovat sankarien mahtipisteet, joilla voidaan tehdä oleellisia strategisia valintoja, kuten vuorojärjestyksestä riippumaton hyökkäys, nopeampaa liikettä yms. Pelimekaniikka antoi itsestään erinomaisen kuvan.

Turnauksessa oli hienointa se, että pöydille oli saatu oikeasti sormusten sotaan pelillisesti ja tunnelmaltaan sopivaa maastoa. Oli siis selvästi keskimaan linnoituksia, siltoja, raunioita ja patsaita. Aika mieletöntä siihen nähden minkä verran pelillä on harrastajia. Teemulle tästä hatunnosto !

Peleistä rapsaa myöhemmin.

Kommentit by Kalle päättyivät tähän, päivittyäkseen myöhemmin….

 

Ja tulokset by Marko :

Turnaus koki muutamia viime hetken peruutuksia ja lopulta pelasimme 9 hengen voimin niin, että 5 hengen pahisliittoutuma pelasi 2 ekalla kierroksella 2 vastaan yksi pelejä 4 hengen hyvisliittoutumaa vastaan – mutta kuitenkin tasapisteisin armeijoin. Itse luovuin viimeisen kierroksen pelaamisesta, jotta saatiin turnauksen ratkaisukierrokselle aidot 1 vastaan 1 pelit.

Skenaariot oli rakennettu aloittelijaystävällisiksi niin, että turnauspisteitä sai ekasta pelistä tuskin nimeksikään ja viimeisestä pelissä lähinnä taivas oli rajana. Eli viimeiseen peliin lähtiessä periaatteessa kaikki oli vielä mahdollista.

 1. Jaakko ( Gondor): 54p (palkinto: “sormusaavepysti” ja Stadin pelikaupan lahjoittama 50€:n Balrog-boxi)
 2. Teemu (Elves): 51p (palkinto: Stadin pelikaupan lahjoittama 25€:n Corsairs of Umbar -boxi)
 3. Sami (Fallen Realms): 31p (palkinto: Stadin pelikaupan lahjoittama 25€:n Warriors of Minas Tirith -boxi)
 4. Oskari (Mordor): 17p
 5. Kalle (Gondor): 16p
 6. Timo (Dwarves): 15p
 7. Ville (Fallen Realms): 12p
 8. Jan (Mordor): 11p
 9. Marko (Misty Mountains): 5p (2 peliä)

Hyvis- ja pahisliittoutuman suhteen turnaus meni seuraavasti:

 1. kierros: hyvät – pahat, 6-0 (Tilanne olisi ollut 6-2, mutta pahispelaaja Sami päättikin aitoon pahistyyliin maksimoida omat mahdollisuutensa viimeisessä pelissä ja muutti liitoutumapisteet 75p Fateksi.)
 2. kierros: hyvät – pahat, yht. 18-6 (Tämä tarkoitti, että hyvien liitoutuma saivat menestysjärjestyksessä valita vastujansa viimeiseen ja ratkaisevaan peliin. Liittoutumapisteet nollattiin ja ratkaisu jäi siis viimeiseen peliin.)
 3. kierros: hyvät – pahat, 3-1 (Eli hyvät voittivat 3 viimeisestä 4:stä pelistä. Vain Samin Fallen Relms onnistui tuomaan menestystä pahiksille.)

Kommentit by Marko päättyivät toistaiseksi tähän.

Bookmark and Share

8 comments to War of the Ring -turnaus kertsillä 16.4.2011

 • avatar jaakko

  Lisäsin juttuun kuvia eiliseltä. Saapi muokata juttua tarinalla kiinnostuksen mukaan. Tattista peleistä!

 • avatar Marko Sysipuro

  Päivittelin vähän tuloksia…

 • avatar Timo

  Kiitokset sekä järjestäjille että pelaajille todella mukavasta turnauksesta. Kivaa oli ja kaikkiaan varmaan hauskin turnauspäivä koskaan. WOTR on todella koukuttava peli ja nyt pitää vain saada lisää matseja alle ja hieman täydennyksiä kääpiölle liittolaisten muodossa.

  Markolle erityiskiitokset joukkojen lainasta ja vinkeistä. Radagast lähtee tilaukseen saman tien :)

 • avatar Navdi

  Hyvä meininki vaikuttaa olleen kaikin puolin! Heräsi tässä itselläkin WotR-kipinä ja Isengardin armeija lähtee rakennukseen heti kun seuraava satsi GW:tä saapuu Nottinghamista. “Build me an army worthy of Mordor…”

 • avatar Teemu Kujala

  Omasta puolestani haluan erityisesti kiittää Stadin pelikauppaa palkinnoista! Jatketaan yhteistyön kehittämistä.

  Navdi – Isengard rulettaa! Hyvä armeija kerrasssaan. Jos haluat testipelin kokeilla, niin allekirjoittaneelta saa Isengard-armeijan lainaksi. Vois ottaa klassisen Isengard – Rohan -ottelun…

  Teemu

 • avatar Sami

  Oli kyllä hieno turnaus ja hyvässä hengessä, vaikka itselläni olikin koko ajan kiire! Maastoista pitää tosiaan antaa hatunnosto.

  Mitenkäs, mietitäänkä seuraavaa pelipäivää varten uusia komppeja? Jäi kyllä muutama asia ja ehdotus mieleen…

 • avatar jaakko

  Komppiehdotukset vaan tulemaan vaikka tonne pelipäivien “yleisketjuun”:
  http://www.nopat.fi/2011/tapahtumat/war-of-the-ring-pelipaivat-tana-kevaana-16-4-ja-21-5/

  Katellaan…

 • avatar jaakko

  Turnauksen jälkijälkipeleissä vappuaatonaattona ratkaistiin lopulta ketkä ovat oikeasti hyviä. Gondorilaiset ja haltiat kohtasivat kakkosskenaariossa turnauslistoin. Teemun haltiat todistettiin kuolevaksi roduksi ja Aragornista leivottiin Keski-Maan kiistaton hallitsija. Hieman tiukalla tosin oli, ettei Aragorn olisi saanut turpiinsa haasteessa, mutta Resilience 3 pelasti ja sen jälkeen loput haltiat katosivat kentältä kuin laivat Harmaista Satamista.

You must be logged in to post a comment.