logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Lord of the Rings -pelit

War of the Ring turnauskuvat 29.10.2011

Hauskat pelit mainioissa maastoissa. Kohokohta oli keskimmäinen Moria pöytä, johon pääsi kulkemaan pyödällä olevien kukkuloiden päädyistä. Harva uskalsi astua luolaan. Turnaukseen sisältyi jälkipelit keskustassa ruuan ja saunan kera. Voiko lauantaita enää paremmin viettää.

Charge!

 

Moria goblinit jättien kera noussut maan pinnalle

 

Battle of the Pelennor Fields

 

Moria pelipöytä, missä luolasto on sivupöydällä.

 

Jälkipelit

 

Saunan jälkeen maistui virvoikkeet

 

Bookmark and Share

28 comments to War of the Ring turnauskuvat 29.10.2011

 • avatar Teemu

  Turnauksen lopputulokset:

  1. peli 2. peli 3. peli maalaus armeija yht. yht pelit
  1 Jaakko Uusitupa Gondor 16 20 20 5 0 61 56
  2 Teemu Kujala Elven Kingdoms 19 16 20 4 0 59 55
  3 Marko Sysipuro Misty Mountains 6 20 20 5 0 51 46
  4 Iivari Holm Rohan 7 20 3 3 0 33 30
  5 Kalle Mannonen Gondor 8 6 12 2 0 28 26
  6 Sami Kilpinen Mordor 15 3 7 2 0 27 25
  7 Ville Valkama Fallen Realms 3 1 18 4 0 26 22
  8 Oskari Holm Isengard 8 3 10 1 0 22 21

 • avatar kalle

  Järkkärit otti näköjään kunnon kaulalla voiton. Noin siinä käy, kun kukaan muu ei jaksa lukea 70+ sivun turnauspakettia läpi :) Ei vaiskaan, olen erittäin enemmän kuin tyytyväinen viidenteen sijaan.

  Muistakaas päivittää kerhon Wotr ranking !

 • avatar Sami K.

  No minä voin sitten olla todisteena siitä, että mitään pahaa ei tapahtunut olemalla itselle surullisesti viides.
  Olin siis varmaan näiden komppien primus motor kuitenkin, toin asiat esityslistaan muiden keskusteltavaksi ja äänestettäväksi silloin ekalla kertaa. Toki niitä on siitä hieman viilattu.

  Että ei mitään hätää!

 • avatar Marko Sysipuro

  Jatkoilla keskusteltiin tulevista peleistä ja yksi aihe monista oli fluffipisteiden jakamisen määrittely. Tulipa mieleeni tällainen vaihtoehto (ei ole tosin mikään uusi), että jokainen pelaaja antaisi mielestään fluffikkaimmalle vastustajalleen (tai siis hänen armeijalleen) fluffipisteen. Näin esim. 3 pelin ja 8 hengen miniturneessa olisi jaossa 8 fluffipistettä ja yksi pelaaja voisi saada näistä max 3. Ei mitenkään foolproof systeemi, mutta laittaisi jakoon muutakin kuin nollaa pistettä. Tosin jos seuraavaksi pelataan “rennommin” (onko se jotenkin mahdollista) yhtä isoa taistelua, niin tällä ei ole merkitystä sillä kertaa.

  Niin ja vielä kerran suurkiitokset kaikille osallistujille ja Stadin Pelikaupalle palkinnoista!

  EDIT. Niin ja todettakoon vielä, että hyvikset voittivat pahikset pistein 181-126.

 • avatar Sami K.

  Ovatkos “pahikset” koskaan voittaneet hyviksiä kokonaispisteissä? Minusta tuntuu, että eivät. Ehkä syy on nimenomaan megahyvissä sankareissa kuten Aragorn (poskettoman hyvä, kun vertaa vaikka Lurtziin, 25 pistettä halvempana! Eomer 90 pts on about täysin Lurtzin tasoinen….)

 • avatar Sami K.

  Niin lisäyksenä, se ero listoissa voi olla pieni, jos vain sattuu olemaan niin, että paremmat pelaajat vain sattuvat kaikki pelaamaan hyviksiä syystä tai toisesta, näin pienessä porukassa se on hyvinkin mahdollista.

 • avatar Marko Sysipuro

  Muistaakseni kerran ovat pahikset voittaneet hyvikset kaikkiaan muistaakseni viidestä(?) miniturneesta. Pitää päästää Teemu ja Jaakko pelaamaan pahiksilla ja katsoa mitä sitten tapahtuu…

 • avatar Teemu

  Tässä voi olla joku korrelaatio siihen, että minä, Jaakko ja Marko ollaan varmaan tästä porukasta eniten pelattu wotria.

  Markon idea fluffi-pisteille on hyvä.

  Seuraava setti ei siis ole turnaushenkinen, vaan yks iso peli, vaikkapa sääntökirjasta löytyvistä isoista taisteluskenuista. Ajankohta voisi olla tammikuun loppu, miltä kuulostaa?

  Iivari lupasi organisoida asiaa.

  Teemu

 • avatar Sami K.

  Mikäs siinä, isot pelit voisivat olla jees…mutta mitenkäs olisi, kun meillä on tilaa ja pöytiä, että pelaisimme multi-table megabattlen?

  Idea siis, että on monta pöytää, jotka eivät ole perinteiseen megabattle-tapaan kiinni toisissaan, vaan erillään turnausmalliin, josta kukin kuvaa taistelukentän osaa. Kunkin pöydän hallinnasta saa pisteitä pelin lopussa.

  Esimerkki: 5 pöytää, 3 keskellä ja 1 kummankin puolen (hyvikset ja pahikset) “kotipöytänä”. Pöytien hallinnasta (High Ground-tapaan jollakin lailla) pelin lopussa saa seuraavasti: 1 per pöytä, 3 vastustajan kotipöydästä. Lisäksi kumpikin puoli laittaa salaa (ja paljastaa yhtä aikaa) spesiaaliobjektiivin jollekin keskipöydistä, sen hallinnasta kyseinen puoli saa 1:n pisteen.

  Kotipöydältä voi liikkua mihin tahansa keskipöytään ja mistä tahansa keskipöydältä kotipöytään menemällä vastaavalta pitkältä sivulta liikkeellä ulos. Keskipöydiltä toiselle pääsee tietenkin lyhyeltä laidalta yli menemällä.

  Yksi pelaaja kummaltakin puolelta aloittaa kultakin keskilaudalta, loput sitten kotipöydällä reservissä.

  Jotain tällaista?

  Ei yhteisiä vuoroja, jos joku pöytä suorittaa nopeammin niin sitten suorittaa, taistelu on siellä kiivaampaa (tai pienimuotoisempaa!)

 • avatar jaakko

  Mä voin jossain määrin allekirjoittaa sen, ettei nimen omaan Isengardilla ole hinta-laatusuhteelta megahyviä sankareita. Muilla pahiksilla (no poislukien Angmar) tota nyt ei todella voi väittää! Vaikea ilman pelaamista sanoa kompensoiko Isengaardin muut hyvät puolet tuota miten.

  Itse ehkä pitäytyisin megataistelussa siinä yhdessä isossa pöydässä. Se yhteispeli nyt kuitenkin ois se juttu, eikä vaan 4-5 yksittäistä peliä samaan aikaan, vaikka kai tuossa jonkinmoista interaktiota tulisi.

  Jos saatais tosiaan joku skenaario – oli se sääntökirjasta tai itse keksitty – ja molemmille puolille fluffikkaalta vaikuttavat armeijat, niin se ois jo jotain. Vois sit huolella ottaa mukaan kaikkea sinänsä “huonoa”. Ehkä vois miettiä niin, että millaseen skenuun saataisiin mahdollisimman pitkälle maalatut armeijat pöydälle.

 • avatar kalle

  Saiskohan tommoseen megapeliin ‘historiallisen’ taistelun jostain sormuskirjan, Silmarillionin tai keskeneräisten tarujen kohtauksesta ? Se voisi olla aika mahtavaa. Flames puolellakin tuollainen historiallinen mallintaminen tuo ihan eri otteen pelaamiseen. Sillai, että sankarit ja jotkut möröt ja erikoisemmat yksiköt olisi kohtauksessa mainittu, ja joukkojen koostumus hiukan vastaisi ko taistelua.

 • avatar Marko Sysipuro

  Itse olen myös yhden ison ja sosiaalisemman matsin kannalla, koska pelkään, että yhdessä mutta erillään ei toimisi. Kaikki vain nyhjäisivät omilla alueillaan?

  Varmaankin Pelennorin taistelu olisi hyvä. Sinne saataisiin mukaan pari Mumakilia ja Villen Easterlingit, haamuja, Rohan, Gondor ja örkit. Pois jäävät tosin sitten Isengard, haltiat, kääpiöt, Morian gobbot, jne.

  Hienoa olisi myös, jos ennen peliä pari pelaajaa paukuttaisi Helmin syvänteen ja pääpelissä saataisiin sitten jännittää, että tuleeko apuun Rohan vai Isengard ja millä vahvuudella. Vai peräti woset. :-)

  Muitakin taisteluja tietysti on, mutta nuo nyt ovat ne superklassikot. Kannattaa aloittaa taisteluiden miettimisen tosiana ihan WoTR-sääntökirjasta, jossa on jo valmiiksi mietittynä eri vaihtoehtoja ja koostumuksia “historiallisille” taisteluille.

  Ongelma lienee, että “kaikilla” on Rohania ja Gondoria ja Isengardiakin, mutta saadaanko maaleihin perusörkkejä riittävästi?

 • avatar jaakko

  Mulla ja Teemulla on örkkejä ja ehkä pienissä määrin gobboja voi käyttää “pieninä örkkeinä”. Mulla lienee jotain 25+ komppaniaa.

  Vois tehä vaikka niin, että jokainen osallistuja velvoitetaan etukäteen maalaamaan peliä varten kolme komppaniaa (lisää) örkkejä, niin sitten saadaan massaa kentälle! Eipä tuo nyt ihan hirveä nakki pitäis olla kunnon speed-paintilla. Jos ihmisiltä ei ukkoja nurkista lojumasta löydy, niin mä voin vaikka hankkia =)

 • avatar Sami K.

  Sääli, ettei idea saanut tuulta alleen, mutta niinhän se on, että uudet ja oudot jutut pelottavat. Idea tuossa oli nimenomaan pöydiltä toiselle siirtyminen tilanteen mukaan, toiset huutelevat apuja ja ylikomentaja jakaa käskyjä ja piiskaa pelaamaan nopeammin, että pääsee vahvistamaan selustaa / hyökkäämään…

  Mutta onhan tuo saman kentän sekamelska tuttu ja turvallinen, niitäkään liian monta ole ollut.

 • avatar Sami K.

  Minkäs takia muuten tarvitsee tammikuuhun megamättöä odotella? Tarvitseeko megabattle jotain erityisjärjestelyjä, vai onko se vaan se varoaika, että ihmiset saavat järjestettyä vapaata?

 • avatar kalle

  OK, mun örkkiurakka on tehty, löysin mun örkkiarmeijan pienen siivoamisen jälkeen autotallista :D Tarkempi inventaario on vielä tekemättä, mutta yksi formaatiollinen jalkaörkkejä, plus kolme trollia, susia, sormusaaveita ja muuta sälää on.

 • avatar jaakko

  Mun puolesta voidaan pelata aiemminkin. Teemu nyt kuitenkin on ainakin “pakollinen” osallistuja ja kyl Markokin, että miten näille sopii. Tietysti “jonkun” pitää ottaa sitä järkkäilyvastuuta ja esim. sumplia väelle sopiva päivä kertsin vapaiden joukosta.

  Ja hyvä avaus Kalle. Kai ovat kaikki jo maaleissa? =)

 • avatar Sami K.

  Totta, onhan se mukavaa, että saadaan surkimusörkitkin mukaan. Eihän niitä turnaukseen tehollisesti kai edes kannatakaan ottaa.

  Eli nyt sitten perinteinen The Last Alliance-mättö? Haltiat vetovastuussa, Minas Tirithiläiset saavat esittää Warriors of Numenoria, ei Tirithejä. Toki niitä Numenorin sotureitakin varmaan nurkista löytyy eturiveihin.

  Käpyjä voi kai olla se yksi armeijallinen, mutta pääasiassa noita ja haltioita. Mitenkäs Rohan, Isengard sun muut?

 • avatar Sami K.

  Sanokaas, menisivätkö nämä heput (mahd. lisättyjen viittojen kanssa green stuffista) läpi Rohan Royal Guardeista?

  http://www.grippingbeast.com/webpage.php?PageID=90

  Kiinnostaisi tehdä jalkaväkipohjainen Rohan-armeija. Heittoaseet ovat hauskoja. Ja haluaisin viikinkejä WAB- ja muihin vastaaviin meininkeihin. Voisi mennä yksiin nuo suunnitelmat suht edullisesti.

  Mitenkäs tuo nyt käytänössä menee noiden sankareiden kanssa, Rohanille saisi siis Gandalfin jos haluaa? Varmaan myös “The Three Hunters”in, mutta ei varmaan noita kovia (erit. Aragorn) sankareita erikseen, vai?

  On tuo hirmuinen tuo Aragorn, en edes tajunnut että Anduril sisältyi kahteensataan, ajattelin, että se maksaa satasen extraa tms, ehkä muistin sen SBG:stä.

 • avatar Mika

  Minusta sopii mainiosti Rohaniksi. Itseasiassa Gripping Beastin Saxonit voi olla vielä parempia kuin heidän viikingit. Toki makuasia ja ukoilla on sama perusrunko.

  http://store.warlordgames.com/saxon-thegns-plastic-boxed-set-5832-p.asp

  Näiden rinnalle Rohanin ratsastajiksi sopivat nämä, mistä itsekin olen aloittanut rakentamaan isoa hevospossea:

  http://store.warlordgames.com/norman-knights-plastic-boxed-set-5249-p.asp

  Warlordisilta saa ilman postikuluja kun ostaa yli 50 punnalla. Jos alle postikulut yhden punnan.

 • avatar Marko Sysipuro

  Nuohan ovat molemmat ilmettyjä rohanilaisia / royal guardia. Anna mennä vaan Sami!

 • avatar jaakko

  Noiden nykykomppien mukaan liittolaissankareita voi käyttää, jos näillä on jotain “todellisuuspohjaa” tuossa maailmassa. Ei mun mielestä mikään ongelma olis tehdä esim. Helms Deep -teemaista rohanilaislistaa, jossa Aragorn on mukana, jos sellaisen haluaa. Itse miettisin tällöin mitä yksiköitä tuohon teemaan sopisi ja mitä ei.

 • avatar Sami K.

  Juu, mielestäni olisi ehkä niin, että jos on Aragorn, niin silloin ei vaikka ole Eomeria ja Gandalfia, eikös se ole reilua. Tokihan ne tulivat siihen matsiin mukaan, hmmm. Vaikka ajattelin toki ottaa tuohon armeijaan vaikka pari formaatiota Sons of Eorleja nopeiksi iskuvoimiksi – huomattiin, että sitä nopeaa cavalrya on hyvä olla tukena.

  Silloin tuohon tulee klassinen kolmijako – jousiampujat (Oathsworn) takalinjaan, raskas infantry etulinjaan ja cavalry flankkaa.

  Ovat ne kyllä rankkoja nuo Saksonien teinitkin (thanet), ja normanniritarit. Jonkin verran löytyy LOTRin Rohan-cavalrya, oli joskus aikoinaan LOTR SBG-full cavalry army.

  Kiitos Mika vinkistä, eihän tässä mitään postikuluja kaivata.

  Niin ja kolmas vaihtoehto löytyy Wargames Factorylta, niitä voi löytyä jopa Stadin Pelikaupoista, Huscarleja ja Thegnejä.

 • avatar Ville

  Wargames factoryyn ei kannata koskea, ovat aika karheita figuja. Sensijaan Gripping Beastin figut ovat kyllä kauniita.

 • avatar Ville

  Wargames factoryyn ei kannata koskea, ovat aika karheita figuja. Sensijaan Gripping Beastin figut ovat kyllä kauniita.

 • avatar Sami K.

  Eroavatko jotenkin siis esitetyistä kuvista?

 • avatar teemu

  Mulla on sekä GP:n että Wargames Factoryn viikinkejä, gp on parempi, muttei wf mahdoton ole. Kit bashing.
  Oon konvertoinu niiden avulla sons of earleja sekä Grimbolds Helmingas -possea.

  Iso peli kiinnostaa toki nopeammpinkin, m,utta aikataulu voi olla haastava. Laittaisko joku innokas doodlen.

  Teemu

 • avatar Sami K.

  Piti mainita, että viikingit lähtivät tilaukseen mietinnän jälkeen. Ei se 53 puntaa ole paha armeijasta käytännössä.

  Nyt on vaan se vaihe, kun pitäisi nuo 140 viikinkiä, korjaan Rohanin uljainta, pitäisi saada jotenkin niistä rangoista maalatuiksi asti, kun tämän vuoden maalaussaldo on hyvin lähellä ollut nollaa.

  Tuskaista.

You must be logged in to post a comment.