logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

Mikkelin Warhammer turnaus 21-22.4.2012

Mikkelissä järjestettiin ETC -kompattu avoin Itä-Suomen fabamestaruusturnaus, jonne Nopat & Taktiikka -kerhon kunniaa lähdettiin puolustamaan 1.5 miehen voimin, siis minä ja poika. Kyseisenä viikonloppuna oli tarjolla fabaa myös Turkkusessa, mutta koska Turku on niin nähty juttu, ja siellä näkyi olevan lähinnä jotain heittopusseja pelailemassa, päätimme lähteä hakemaan uusia haasteita idemmästä.

Koska kyseessä oli vähän pörröisempi turnaus, jossa jaettiin mm  fair-play pisteitä, pistimme Villen kanssa pakettiin vähän tavallista pehmoisempia nappuloita. Itse pelasin kokeellisella Empire listalla, jossa kaikki napit oli ratsain liikkeellä, paitsi yksi tykki ja höyrytankki. Kenraalina oli ratsastava arkkilehtori, sankareina yksi kakkostason varjovelho sekä pari sotapappia. Joukkoina kaikkia neljää Empiren ritarilajia, eli 11 tavallista ritaria, 12 sisäpiiriritaria, 4 demigriffonia ja 7 Reiksguard Knightia sekä 2 * 5 outrideria. Joukon jatkona oli kummatkin Empiren uudet hassut vaunut, joista toinen tuo power dicen ja toinen dispen dicen. Lisäksi vaunuista saa +1 osumiseen 6” sisällä ja 6+ wardin, ja ovathan ne lisäksi muutenkin päteviä vaunuja.

Ville puolestaan pelaili jollain Warriors of Chaoksella tms.

Pelimuotona siis Warhammer Fantasy Battle, pelikoko 2400 pistettä, ja kahtena päivänä viisi peliä. Turnauksessa pelattiin ensimmäisenä pelinä Battleline, ja siinä välissä sääntökirjan skenuista Blood & Glory ja Dawn Attack, sekä modifioitu Watch Tower. Harmillisesti nuo sääntökirjan skenaariot ovat turnauspelaamiseen aika kehnoja, soveltuvat paremmin rentoon fiilistelyyn, kuin edes puoliksi kilpailulliseen pelailuun.

Turnauspaikka, tässä vielä iso osa maastoista laittamatta paikallaan  :

Maastot olivat huomattavasti laadukkaammat, kuin mitä esim Turku Fanaticissa on yleensä nähty, toki pelipöytiäkin oli vähemmän. Ihan jees silti

Turnauksessa oli erittäin omistautunut ja tunnollinen järjestelyporukka, skenaariot briiffattiin perusteellisesti, ja muutenkin pelaajista pidettiin hyvää huolta, tässä menossa ensimmäisen pelin periaatteiden läpikäynti :

Ja kansa kuuntelee, mahdollimman kaukana tietysti, että järkkärit saavat paremmin avattua äänensä :

Ekaan peliin sain vastaan Joonas Myllerin kohtuu koviksi viritety Vampire Countit. Ihan hyvä sikäli, että on tullut pelailtua harjoitusmatseja Mika Baljaskinin vamppeja vastaan, ja tiedän että kunhan odottaa että vamppikenraali tappaa itsensä miscastiin, niin pelin voittaminen on helppoa. Joonaksella oli kuitenkin kovin erilainen taktiikka, kenraali ei jostain syystä miscastannutkaan, joten jouduin tappelemaan ihan tosissani. Vastassa siis ~15 black Knightia, Vamppikenraali konilla, ghouleja, lurkkeja ja zombeja, Vargheisteja parit fell batit ja Terror Gheisti. En hirveästi halunnut Terror Gheistia huutelemaan ritareitani hengiltä, joten ammuin siihen viisi haavaa tykilläni per oitis. Mutta ikävästi sillä pirulaisella onkin 6 woundia – ei ole reilua. Kakkosvuorolla toinen Hassuvaunu sitten chargesi siihen ja tuhosi Gheistin. Vamppyyrien pelottava mustaritarijuna vietti koko pelin painien höyrytankin kanssa, joka tuhoutuikin sitten viimeisellä vuorolla :) Siinä välin pääsin kaikessa rauhassa moppaamaan vastustajan muun armeijan ritareillani, 18-2 voitto siis.

Uljas Empire armeija, vamppyyreitä alkaa olla jo vaikeampi bongata laudalta :

Kakkospeliin tuli vastaan Miika Remahlin Hautakuninkaat. Nyt vähän jännitti, sillä TK:n olen kohdannut aika harvoin, ja hävinnyt joka ikinen kerta. Toisaalta, kun pelataan uusinta uutta muovia, niin ei silloin voi hävitä. Miikalla oli todella tyylikäs tunkkuarmieja kentillä :

 

Tämmösiä mörköjä kävi päälle, onneksi yksi kerrallaan noppajumalien armosta :

Eipä nuo onneksi ritareihin paljon mitään tehneet, joten tuloksena jokin suunnilleen 14 – 6 voitto, ja hautakuningastärinä loppui tähän. Tässä pelissä Demigriffonit eivät päässeet pahemmin peliin osallistumaan, mutta pitivätpähän vastustajan kobraratsastajat ja vaunut paikallaan, eivät uskaltaneet tulla lähelle demigriffoneita.

Lauantain vikaan peliin tuli vastaan Ari Huotarin Dark Elffit, todella upeata muinaismetallia, liekö peräti pronssikaudelta asti :

Dark Elffit eivät pahemmin pelottaneet, Hydraa varten oli Reiksguard Knighteilla palava lippu, ja xbowit eivät ritareita paljon kutita. No, hommasta tuli todella hankalaa hitsaamista, kenttä oli pirun täynnä valtavia impassable möykkyjä, minkä vuoksi en päässyt oikein ritareilla liikkumaan. Reiksguardit eivät päässeet Hydran kimppuun ja tuhoutumaton pegasuslordi paini sisäpiiriritarien kanssa pelin ajan. Tankki kävi vauhdilla päälle, muttei oikein saanut apuja paikalle.

Lopulta Hydra grindattiin parilla ritariyksiköllä hengiltä, ja pääsin lopulta vasemmasta laidasta läpi, mutta sitten alkoi olla jo kello niin paljon, ettei jaksanut enää vääntää, joten lopeteltiin jossain neljännellä tai viidennellä vuorolla, olikohan ~13 – 7 voittoon ritarikunnalle.

Eka päivä siis ilman tappioita, vaikkei ihan täysiä pisteitä saatukaan. Jälkeläisellä jotain 41 pistettä ja mulla 45 pinnaa, tilanne siis näytti ihan asialliselta.

Kakkospäivänä otettiin sitten 3-4 sijoilla Empiren sisällissota. Ilmeisesti järkkärit halusivat välttää Empiren kaksoisvoiton turnauksessa. Skenaariona Blood & Glory, joka päättyy 20-0, kun toisen armeijan fortitude menee 3:een. No, Santeri Kuisman empirellä oli fiksusti Witch Hunter mukana, ja sillä killing blow Arkkilehtoriin, sen jälkeen riitti poistaa multa yksi lippu ja hävisin. Ei siis pisteitä. Toisaalta Empire voitti tämänkin pelin.

No, ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin, Ville otti samaan aikaan Juuso “Jupu” Sipiläisestä 20-0 voiton ilman että Juuso pääsi kertaakaan noppaa heittämään. Ville heitin Gaten Juuson munakoriin ja poksautti sen kerralla hengiltä. 20-0 kymmenessä minuutissa, taitopelaamisen juhlaa….

Viimeiseen peliin tuli vastaan High Elffit. Näytti helpolta, ja olisikin ollut helppoa, mutta pelasin samalla hemmetin ahtaalla kentällä kuin kolmospelin. Ja deplyasin ritareita vähän tyhmästi, minkä ansiosta en saanut riittävästi painetta haikkareiden pääjoukkoja vastaan, jouduin lopulta perääntymään, ja moppaamaan kaiken pehmeän kentältä, nihkeä ~13 – 7 voitto.

Ja ville poimi Santeri Kuismalta kostoksi suunnilleen 15 – 5 voiton. Villellä oli siis mahdollisuuksia nousta korkeallekin turnauksessa, joten jäätiin jännittelemään tuloksia.

Ratkaisevia viitoskierroksen pelejä :

Sijalla ~3-4 pelaavat Ville ja Santeri :

Kärkipöydässä Olli-Pekka Värri ja Pekka Myller : Siniset demonit vastaan punaiset. En tiedä kummat voitti :

 

Kanssa kärkipelejä, Eemeli Pitkänen – Anttu Kaipainen :

Savun hälvettyä tulosten julkistus :

Jännitys tiivistyy :

Ja Voittaja on Ville Mannonen, Kirkkonummi ja Nopat & Taktiikka !! HURRAA !!!

Lopputulokset :

Pelaaja Pelipisteet Maalaus Yht

1.Ville Mannonen WoC 74 20 94
2.Eemeli Pitkänen Skaven 83 10 93
3.Olli-Pekka Värri Demonit 69 20 89
4.Pekka Myller Demonit 68 20 88
5.Miika Remahl Tomb Kings 66 20 86
6.Kalle Mannonen Empire 57 20 77
7.Juuso Sipiläinen Skaven 64 10 74
8.Ari Riikonen High Elves 53 20 73
9.Santeri Kuisma Empire 72 0 72
10.Anttu Kaipainen Lizardmen 54 10 64
11.Joonas Kylä-Harakka Demonit 48 10 58
12.Ari Huotari Dark Elves 38 20 58
13.Juha Kanerva Skaven 47 10 57
14.Jesse Meuronen Dwarfs 45 10 55
15.Joonas Myller Vampire Counts 45 10 55
16.Joni Kröger O&G 43 10 53
17.Aku Juuti Lizardmen 39 10 49
18.Antti Rautsi 25 20 45
19.Henri Vesterinen WoC 24 10 34
20.Roope Sillanpää Empire 26 5 31
21.Miika Hujanen Bretonnia 20 0 20

Tuosta on ilmeisesti paikalliset pelaajat siivottu pois, koska pelaajia oli kuitenkin noin 26 kappaletta.

Bookmark and Share

5 comments to Mikkelin Warhammer turnaus 21-22.4.2012

 • avatar Kylis

  Mukava raportaasi tapahtumasta, pelaajien pieni lukumäärä tuloksissa johtuu väsyneenä väärin tehdystä numeroinnista, jonka kävin korjaamassa juuri tuonne Sotavasaran puolelle. Eli turnauksessa oli pelaamassa 21+1 ihmistä jokeri, kun 4 ihmistä perui osallistumisensa ennen turnausta.

 • avatar Sami

  Oho, kauniisti 9 pinnaa peleistä vähemmän, mutta maalauksesta 10 enemmän kuin kakkosella.

  Mahtaa Eemeliä ketuttaa.

  Onnea Villelle.

  Pelasiko Ville pääasiassa Maraudereita vai Warrioreja corena?

  • avatar kalle

   coressa oli maroja pääasiassa, muu armeija oli maksimaalinen nurglen Chosen boksi + 2 war shrinea + tzeentchin maagi, hell cannon ja jotain muuta.

  • avatar kalle

   Toi maalausarvostelu meni turnauksessa vähän järkkärien kokemattomuuden piikkiin hiukan hassusti. Eemelin rotat ei mitenkään välttämättä olleet 10 pistettä huonommin maalattuja, asteikko oli vaan armoton 0/10/20, jossa 20 pinnaa sai kokonaan maalatusta armeijasta.

 • avatar Kyli

  Tuo nyt meni miten meni tuo maalausarvostelu, kun päätuomari ei vaan jaksanut kattoa noita armeijoita sen tarkemmin läpi, ens kerralla anjan kanssa tuo maalausarvostelu :)

You must be logged in to post a comment.