logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Galleria

Ancients armeija ja maastoprojekti

Voitokas armeija kotivitriinin kunniapaikalla

Tulevasta WAB 2.0 turnauksesta ja Hail Caesar -pelistä innostuneena ryhdyin vihdoin maalaamaan – ja täydentämään uusilla Warlords Gamesin muovikoilla – Macedonialaista armeijaa.

Ja kun tekee armeijan, täytyy sille tehdä myös maastoa. Egypti-kenttä ja roomalaisten paalu-linnoitus on jo olemassa, joten sitten Kreikkalaista-meininkiä kehiin. Tällä sivulla kuvia sekä ukoista ja maastoista. Tavoitteena voittaa ainakin parhaan pelipöydän palkinto turnauksessa (tosin sellaista kilpailua ei ole vielä julistettu). Harmi vaan, että turnauksen pisteytyksellä Macedonia-armeija jää vähän pieneksi. No ehtii ehkä pelata pelit ja saa maalatun armeijan kentälle.

 

Maalaus ja rakentelu “blogi”

5.4. Piti maalata Hypaspistejä thrusting spearin ja large shieldin kanssa, mutta innostuin kasaamaan peltasteja ja muutamna kreetalaisen jousimiehen (jatkoksi jo tehdyille). Osat tuli seuraavasti: Warlord Gamesin (ent. Immortal) hopliittien torsot ilman haarniskoja, Wargames Factoryn Numidialaisten käsiä, päitä, javelineja, jousia ja sälää. Jonkun verran käsiä myös WGF:n Heavy hopliiteista ja Amazon warrioreista. Aloitin lataamaan “300 Spartans” -leffaa. Kuvia yllä olevassa galleriassa.

6.4. No niin, nyt pääsin Foundryn Hypaspistien kimppuun. Taktiikkana on pääasiassa valkoisen pohjamaalin päälle duunata iho, ja pronssipanssari ja sitten washata koko fihu kerralla. Tän jälkeen siniset sävyt ja viimeiset higlightit muihin väreihin. Aika tehokasta.Thrusting speareiksi WGF:N heavy hopliittien / Amazonien muovikeihäät. Kilvet vähän auki vielä. Foundryn blistereissä tulleet eivät ole largeja. Katsoin “300 Spartans” -leffan samalla (multitasking). Kuvia yllä olevassa galleriassa.

 

 

 

Bookmark and Share

21 comments to Ancients armeija ja maastoprojekti

 • avatar kalle

  Onpas käheitä maastoja ja ukkeleita ! Nappaa maastot turnaukseen, niin keksitään siitä joku erikoispalkinto :D
  Mulla on menossa jo roomalaisprojekti, tarkoitus olisi vähintäänkin koota se armeija turnaukseen vara-armeijaksi, mutta maalata sitä ei kyllä luultavasti kerkeä.

  Nyt on menossa kolmas tai neljäs lukukerta WAB sääntöjä, ja pikku hiljaa alkaa varmaan jo osaamaankin ne. Vaunut ja close order cavalry onkin aika paljon jäykempiä, kuin mitä niitä tuli Henryä vastaan pelattua…

  • avatar Teemu

   Turnausta varten niitä väännetään, eli tulossa on haluatte tai ette! Eli multa löytyy kolmeen pöytään teema-maastoa:

   1. Egypti (vaikka kahteen pöytään)

   2. Roomalainen leiri maastossa

   3. “Antiikin kaupunki”

   Myös noita Lotrin Osgiliath-raunuoita voi käyttää hyvin.

   Älä stressaa Kalle roomalaisista – mä voin tuoda roomalaiset vara-armeijaksi. Tai vaikka egyptiläiset.

   Onko tuo turnauksen pistemäärä nyt lukkoon lyöty? 1500p. liitteistä on melko pieni armeija… Täytyypä laskeskella jos sais AoA-kirjalla 2000p. enemmän ukkoja…

   Teemu

   • avatar kalle

    Otetaan seuraavaan turnaukseen vähän lisäkokoa. Mukaan on kuitenkin tulossa uusia kenraaleja, joilla tämänkin pistekoon armeija tulee vaatimaan ankaraa proxittamista. Askel kerrallaan. On toi 2100 pinnaa AoA:llakin pikkuisen pieni, semmonen 2500 olisi parempi. Next time, mulla on toinenkin Ancient Battle voittajapokaali jo kaiverrettuna.

 • avatar JaakkoB

  Tosi hyvän näköstä settiä. Oot oikeen jaksanu satsata noihin. Pronssi + valkoinen + punainen toimii tosi hyvin.

  Olin itsekkin ajatellut tehdä pitkäaikaisen haaveeni – kartagolaispossen. Tämä kuitenkin jäi haaveeksi muiden kiireiden / realiteettien iskiessä päälle.

  Mutta ei hätää, turnauksessa roomalaiseni kyllä opettavat falangeillesi miten noita keihäitä käytetään.

 • Nättejä ukkoja ja hieno temppeli.

  Sain itsekin lopultakin uudet sääntökirjat. Pistearvot näyttävät pöhöttyneen AoA:ssa sen verran, että mulla onkin fetanpurijoita n. parin tonnin edestä ilman hahmojakin.

 • avatar Teemu

  Jees.

  Eilen oli treenipeli Markon kanssa (EiA peruuntui, niin eihän sitä nyt saavutettua peli-iltaa jätetä käyttämättä).

  Taas opitiin kovasti sääntöjä, mm.

  * Falangin leveys pitää olla enemmän kuin syvyys
  * Oraakkeli pisteitä saa käyttää combat resoon max 2 / kierros (Marko panikoi mun elefantin ja routtasi yhden falangin käyttämällä 4, perkele)
  * Paniikki on julmaa ja stubborn on hyvä sääntö
  * Skirmaajiin ei saa käyttää oraakkelipisteitä

  Ja muuta hauskaa.

  KOvasti spekuloitiin sitä, että kummalla listalla saa enemmän tehoja vs. pisteet laudalle – AoA vai vanhempi lisäosa kuten Alexander the Great, jota käytin. Esimerkiksi

  * Macedonian Strategos; AoA: 173p. A the G: 180p. –> AoA:n pitäisi olla 1,4 kertaa kalliimpi
  * Kun taas 21 Drilled Phalangites; AoA: 221p. A the G: 309 / 1,4 = 225p. –> suhde oikein

  Täytyy jumpata koko armeija läpi…

  Teemu

  • avatar Marko Sysipuro

   Olihan pelissä edelleen paljon muitakin virheitä, kuten esim. että alle 5:n kokoinen formed cavalry-yksikkö ei ei anna +2 rear bonusta. Tai kun alle viiden kokoinen yksikkö (kuten sun sotakone) häviää combatin, niin se tuhoutuu automaattisesti. No joo, oli se elfantin routtaus väärin perustein silti harmilloista – sulle. ;-)

   Jätin pelissä muuten historialliseen tarkkuuten vedoten mun eliiteiltä late spartalaisiltani haarniskan kotiin ja tyydyin 5+ saveen. Enkös sitten heittänyt kolmessa ekassa taistelukierroksessa putkeen spartalaisille vain ja ainoastaan nelosen saveja (yhteensä 7). Miksi eivät orakkelit tätä nähneet?

   Skirmaajiin ja formed open order infantryyn olin tosi tyytyväisiä. Aleksanteri Suuren “pikkuveli” ratsuväkineen oli hätää kärsimässä keihäs ja kivisateessa. Niin ja huomatkaa, etä vikassa kuvassa herra “suuren” ratsuväki juoksee karkuun mun spartiaattieni kylkihyökkäyksen alta. Pelkurit ja selkään puukottajat!

   • avatar kalle

    Etten mä vaan näkisi tuolla kentällä norsun… Pitääkö mun A) lukea norsunkin säännöt vai B) muuttaa komppeja tai skenaarioita ? Goddamn.

    • avatar Teemu

     Jep, norsuhan se.

     Toinen kysymys on, että onko Norsu hyvä vai ei…

     Teemu

     • avatar Mikko

      Ronsu on aina hyvä asia, silloinkin kun se on huono.
      Mutta tuo malli, hyyyyiiii!
      Nyt heti uusi Aventinelta tai Empire Modelsilta.

      • avatar Teemu

       Mitäs vikaa mun Sleichin ronsussa on? No joo, kyllä oon mm. Noita Aventinen ukkoja kuolannut. Vois turnausvoiton kunniaksi tilata…

       Ronsulla on heikkouksia… Miks se on Mikko sun mielestä hyvä? Terror hepoille joo…

 • avatar Teemu

  3 kuvaa harjoituspelistä lisätty, lyhyt raportti seuraa myöhemmin…

 • avatar Teemu

  Pari kuvaa valmistuvasta armeijasta lisätty. Tää on siis maalattu about kuluneen kuukauden aikana, turnauksen innoittamana.

  Armeijan yleiskuva: 3 x phalanx, 2 x skirmish, 1 X companion cavalry (wedge), BSB, pari boltteria (saa nähdä jääkö listaan, aika turhia).

  Uudet kuvat:

  1. Elite skirmishers: Hypaspists
  2. BSB Makedonian lipun kanssa
  3. Armeijan yleiskuva – paljon piikkejä!
  4. Aleksanteri Companion wedgen keulilla – muut ratsastajat eivät vielä kaakkien selässä

  • avatar kalle

   Onko hienompaa tunnetta, kuin kokonaisen uuden ja maalatun armeijan valmistuminen ?

   • Yleensä mulla se tuppaa olemaan enemmänkin “ei enää ikinä yhtään kelttiä/hopliittia/tyranidia/whatever”…

   • avatar Teemu

    Kieltämättä hyvä fiilis… illalla ennen nukkumaan menoa (okei maalannut muutenkin koko illan) ja aamulla heti aamuvirtsan jälkeen on pakkko käydä ihailemassa. ;-)

    Tää projekti on odottanut tuloaan, kiitos Kallelle hyvästä syystä!

    Teemu

 • avatar Sami K.

  Ihmettelin tuossa 6mm-figuja turnauksen jälkimainingeissa, ja ovathan nuo yllättävän hienoja nuo Rapierin figut:

  http://steelonsand.blogspot.co.uk/search/label/6mm%20Rapier%20Romans

  Hinta ei ole paha, 1,25 £ per 24 figua. http://www.rapierminiatures.co.uk/page/Range/6mm_Ancients_Single_Packs.html

  No, vaikuttaa siltä, että historiallisissa mennään nyt 28-millisillä ja pienten miesten massiiviset rivistöt saa unohtaa – vai saako?

  Jonkun pitäisi nyt hommata Hail Caesar ja armeijakirja, niin pääsisi testaamaan…

 • avatar teemu

  HC säännöt löytyy ainakin Markolta, Kallelta ja ilm. Villeltä. Armaijakirja myös multa. Ostan varmaan sääntiksenkin jahka ruvetaan ko. peliä pelaamaan.
  Kerholaisethan saavat 10% alea Stadin Pelikaupasta, jossa niitä myydään!

  Teemu

  • avatar kalle

   Joo, nyt rupesin niitä jo pikkuhiljaa lueskelemaankin. Ennen Ancient turnausta ei uskaltanut, ettei mene pieni pää kokonaan sekaisin. Valitettavasti on sen verran muita pelejä buukattu lähi kuukaudeksi, ettei tota kerkeä kokeilla, luultavasti. Säännöt ajattelin nyt kuitenkin tavailla. Mulla on kanssa se raamatun ajan armeijalistakirja. HC:tä on kanssa fantsussa ollut myynnissä, muistaakseni.

  • Joo, mulla on HC sääntis ja armeijakirja on tilauksessa.

   Jos nyt jotakuta kiinnostaa vertailla näitä sääntöjä, hankin hiljattain myös Clash of Empiresin, Crusaderin ja War and Conquestin. Yritän valita omaan projektiin sopivia sääntöjä… kirjoittanen näistä (+WAB tietty) jonkun yhteenvedon jossain vaiheessa.

 • avatar teemu

  Kattelin muuten eilen elokuvan 300 Spartans vuodelta 62. Ihan viihdyttävä ja historiallisesti varmaan tarkempi kuin tuoreempi 300.
  Teemu

You must be logged in to post a comment.