logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

Askartelusunnuntai 26.8 klo 12:00

Pidetään pienimuotoinen porukalla askartelupäivä ensi sunnuntaina. Tavoite on rakentaa sopivaa maastoa tulevaan Force on Force kampanjaan. Ja samalla suunnitellaan myös kampanjan pelejä ja pohditaan karttoja.

Tervetuloa puuhailemaan!

Siivoilimme taannoin kerholla TeemuV:n kanssa ennen Hammerhead turnausta. Imurointi tekee terää, suosittelen muillekin pelien välissä taukojumpaksi. Ohessa muutama kuva siisteistä askartelupöydistä ja tavaroista järjestyksessä.

 

 

 

Bookmark and Share

22 comments to Askartelusunnuntai 26.8 klo 12:00

 • avatar tapio

  Joo oli hienossa kunnossa kerhohuone sen turnauksen jälkeen. Oikein yllätyin. Hienoo työtä!

 • avatar Juha

  Oli todella hämmentävän siistiä, mutta selvittiin :-) hyvää duunii!

 • avatar Sappi

  Näittekö siivouksen yhteydessä Earth & Steel -kirjaani? Olen jättänyt sen hakuteokseksi kerholle, mutten nyt nähnyt sitä missään.

 • avatar Mika

  En muista nähneeni kirjaa, isommat maastot laitoimme pahvilaatikoissa pöydän alle. Muu tavara järjesteltiin hyllyihin.

 • avatar Juha

  Kampanjan Sector Alpha Sierra September tausta, osapuolet ja perusidea on kirjoitettu, samoin osa yleisistä erikoissäännöistä (outo yhdistelmä…) teen vielä karttaluonnoksen, niin siitä voi jatkaa. Käyn myös sunnuntaina läpi kampanjaturnin vaiheet ennen ja jälkeen varsinaisen pelin… kohta se käynnistyy…

  • avatar Sami K.

   Siis tämän 40k-kampanjan?

   • avatar Juha

    Eipä ole, vaan Force on Force kampanja. En saa kahta mahtumaan samalle syksylle ja FoF ajaa ohi 40K:n :-)

    • avatar Sami K.

     Jees. En ollut kuullut moisesta. Ei varmaan ole siis klubin juttuja, tai ainakaan avoimia sellaisia, jos ymmärsin oikein.
     Toki mieluusti pelaan jos on.

     Aina voi yhdistää FoF:n ja 40k:n, Tomorrow’s Waria mukaellen (jota olenkin säätänyt jo aiemmin, mutta mielestäni vaatii hieman modausta ainakin, mutta helpostihan tuo modautuu, pääpointti on se pelattavuus ja pelivuoron rakenne mielestäni.)

     • avatar Juha

      No kyllä se kampanja klubilla pyörii ja pelaamaan pääsee kun tulee paikalle, kampanjan perusidean mukaan OpFor on aina auki niille halukkaille, joilla ei ole omaa nimettyä liittouma-armeijaa.

      Miksei sitten suoraan TW:ta ilman 40K liittymää? :-)

 • avatar Sami K.

  Ahaa, eli tässä pääsisi omia figuja ulkoiluttamaan, jos sellaisia olisi.
  Tosin nyt kampanja on kirjoitettu jo olemassaoleville joukoille.

  On ensimmäinen kerta, kun kuulen moisesta, niin siksi en ole ehtinyt reagoida paremmin. Ehkä ensi kerralla, jos sellaista on.

  40k:ta siksi, että 40k-setting ja teema on hauska, ja figut jo olemassaolevia ja maalattuja.
  Ongelmahan on tietysti aina järkevien (eli mahdollisten kummallekin puolelle) skenaarioiden tekeminen. FoFissa muuttujat ovat tarpeeksi selkeitä ja historiallisia, että on helppo pohjata ne tositapahtumiin, mutta sci-fi-ukoille se ei niin helposti onnistukaan…ei ainakaan Space Marineille, necroneille ja sen sellaisille (ihmisille toki).

 • avatar Juha

  Nou hätä, kampanja menee kohtuu avoimena tarinana eteenpäin syksyn, siinä on nyt muutama kiinnitetty komentaja (Mikko ja TeemuV), juurikin noiden figujen takia = oma joukko. Mutta jos maakaat esim. jenkkejä, brittejä tai mitä tahansa muita moderneja US/EU joukkoja, niin ne saavat rauhaanpakottamistehtäviä vuoristoisella rajaseudulla!

  • avatar Sami K.

   Kuinka paljon figuja on käytettävissä komentajilla, ja minkälaisella varustuksella suurin piirtein?
   4:n miehen fireteameja 1:llä LSW:llä x kappaletta, entä tukirymät?

   Toisekseen, mitä figuja porukoilla on? En haluaisi ostaa mitään samaa, mitä jollakin jo on. Mikalla kai oli Red Starin venäläisiä, Mikolla oli jotain brittejä (Empressin?)…siitä eteenpäin en tiedä.

   • Mun britit on kaikki Assault Groupin figuja, mulla on lähes koko setti (korohoron ja tupsupipomiehet jätin hyllyyn). Ihan kivoja, vaikka niiden hinta onkin noussut viime aikoina aika dramaattisesti…

    SAS:ia voisi tehdä vielä pari ryhmää varoiksi, tosin niiden kamat on niin sekalaista soppaa…

    Realismin nimissä pitäisi varmaan olla jotain pakistanilaisia ja ugandalaisia rauhanturvaajia. Ja kiinalaisilla on intressejä siellä täällä.

 • avatar Juha

  Liittouman pelaajat toimivat käytännössä joukkueella, josta skenarion mukaan toimssa on ryhmä tai pari. Joukkueella on mahdollisesti tukenaan snipuja ja kevyitä heittimiä ehkäpä jopa AFV tai vastaava. Idea on tehdä joukkueen rosteri, jota sitten päivitetään taistelujen edetessä, tappiot ja edistyminen.

  Brittejä on Mikolla ja mulla jenkkejä ja mulla on myös vähän saksalaisia ja sitten vielä niitä venäläisiä, joita on myös Mikalla. Mutta voit käytännössä rakentaa minkä tahansa länsimaan (miksei itämaankin) joukkueen ja pelata sillä.

 • avatar Sami K.

  Ok, eli voisin ottaa suoraan esim. USMC-joukkuueen TO&E:n mukaisen kokoonpanoon. Kuulostaa hyvältä. Mutta ilmeisesti koko joukkueen ei tarvitse olla edustettuna figuina, vaan osan (pari ryhmää). Onko joukkueiden varsinaisella koolla väliä skenaarioiden kannalta (esim. USMC:llä on 3 fire teamia ryhmässä, muilla usein 2) ja entä laatu? Onko kaikki standardisoitu?

  • avatar Juha

   Joukkueen rosteri tehdään, mutta koko joaukkue on harvoin pelissä, jos koskaan. Toisaalta fireteamit ja jopa ryhmät saattavat joutua lepäämään kampanjan kuluessa, ja jos ei ole riittävästi ryhmiä, niin joutuu operaatioon combat faticue tilassa olevan ryhmän kanssa.

   To&E:n mukan mennään, mutta skenario määrää solttujen määrän. Jenkin aloittavat D8/D10 (trained and confident)

   • avatar Sami K.

    Juu, varmaan tuo on sama kaikilla kampanjaosapuolilla, eli mitään pienempia mutta eliitimpiä joukkueita ei ole.
    Pitää katsella figuja tuohon, onko jonkinlaista aikarajaa?
    Yksi helppo ja halpa vaihtoehto on ne BF:Evot, jos ne kelpuutetaan, shadingin (Army Painterilla) ja korostuksien kanssa.

 • avatar Sami K.

  Niin, ja siitä TW-40k:sta puheenollen, tällaisen olen väsännyt AAG:n sivuille, ja haluaisin kovasti sitä kyllä kokeilla joskus, pitäisi vaan mukauttaa joku skenaario noille. Jätetään mariinit pois testistä, niiden on vähän tarkoitus ollakin “elämää suurempia”, kokeilu toimii hyvin esim. IG-miehien / pettureiden, örkkien tai Tau Fire Warrioreiden kanssa.

  http://ambushalleygames.com/forum/viewtopic.php?f=40&t=9721&p=71645#p71645

 • avatar Juha

  Kampanja käynnistyy varmaan ensiviikolla, jos aikataulut sopivat. Postaan siitä lisää… kampanja antaa kaikille pelaajille mahdollisuuden pelata pelejä tietyssä historiallis-fiktiivisessä ympäristössä, ja seurata oman joukko-osastonsa vaiheita ja kehittymistä. Idea on se, että kaikissa peleissä ei tarvitse olla mukana, silloin vain tapahtumat tapahtuvat jollekulle muulle. Kyse roolipelimäisestä kampanjoinnista.

  On hyvä myös muistaa, että kampanjaa ei oikeastaan “voita” kukaan, vaan se vain jatkuu kunnes kyllästytään…

 • avatar Sami K.

  Kuulostaa hyvältä. Varmaan tuollaisesta jo jonkinlaisen taistelupäiväkirjan pitäminen on minullekin mielekkäämpää.
  Muttaa riitääkö meillä OPFOR-pelaajia? Olen tietysti aina valmis siihenkin hommaan.

  Mielenkiintoista nähdä kampanjan eteneminen ja pelien vaikutukset tilanteeseen.

 • avatar Sami K.

  Katselin näitä Rangereita:
  http://www.grippingbeast.com/shop.php?CatID=39

  Ilmeisesti kenelläkään ei niitä ole. Mutta ovat 90-lukulaisia, osaavatko asiantuntijat (Teemu?) sanoa, kuinka pahasti varustus tökkii? Meneekö kamat MBAVista ja M4:sta?

  Entäs TO&E http://orbat.com/site/toe/toe/usa/figA-5.gif , sen mukaan joukkueeseen kuuluu kolmen yhdeksän miehen kivääriryhmän lisäksi kymmenhenkinen konekivääriryhmä, voiko noita 3:n miehen kk-tiimejä käyttää skenaarioissa korvaamaan normaaleja neljän miehen fireteameja rajoitetusti (FP 7 vastaan kivääriryhmän 6, mutta 3 äijää ja huonompi defense, mutta suppressoi aina), vai saako KK:ita käyttää vain, jos skenaariossa on listattuna KK-tiimi (jolloin se on kaikilla riippumatta joukkueen TO&E:sta, eli silloin tuo MG squad olisi käytännössä pois vahvuudesta). Figuhankintoihin vaikuttaa se.

You must be logged in to post a comment.