logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

Gondor !

Pitkällinen taustaprojekti pääsi nyt yhteen välietappiin. Gondor on valmis pelikentille. Ei mitenkään loppuun asti hifisteltynä, mutta taistelukelpoisena. Napit on kaikki kauttaaltaan maalattu ja beissattu.

12 * 8 Gondorin soturia, 4 * 8 Gondorin Samoojaa, 16 Gondorin ritaria, 6 Dol Amroth ritaria, 2 kivenheitintä, ja 2 boltteria on valmiina sotaan Aragornin, Boromirin, Faramirin ja Gandalfin johdolla.

Armeija koko taisteluvalmiudessaan :

 

Armeijan kova ydin ovat luunkovat Gondorin soturit, jotka eivät ikinä peräänny, ja hyökkäävät käskettäessä vaikka mitenkä ylivoimaista vihollista vastaan. Puolituisille on annettava aikaa :

Sivustat putsaa ratsuväki :

Kovimpana aseena valiojoukko, Dol Amroth ritarit :

 

Gondorin pelätyt Samoojat pitävät huolen siitä, että rajoilla liikkuvat varjot pysyvät rajojen ulkopuolella :

Ja Sauronin pedot lyödään murskaksi ihmisten päättäväisyydellä, peräänantamattomuudella. Ja kivenheittimillä :

Sekä Bolt throwereilla :

CHARGE :

Keskimaan vapaiden kansojen kohtalo lepää käsissämme.

We fear no Evil !

Bookmark and Share

21 comments to Gondor !

 • avatar Mika

  Eilisen hobittileffan jälkeen mahtavaa fiilistelyä!

 • avatar Mikkelix

  Noilla kelpaa pelata.
  Kunpa saisi itsekin jotain maalattua.

  • avatar kalle

   Tasasen tappava tahti tuottaa tulosta. Joka päivä jotain, niin ennemmin tai myöhemmin valmistuu. Mulla on yleensä sohvapöydällä maalauskamat, niin voi maalata telkkaria kuunnellessa. Nyt joulun kunniaksi kamat on autotallissa, ja tahti hidastunut…

 • avatar Teemu

  Tosi iso vaikutus kun basettaa ja hoitaa myös movement trayt kuntoon.

  Gondor on kyllä kiitollinen armeija maalata. On se pelissäkin hyvä. Sankarit on sangen hyviä ja peruskaurassa ei ole valittamista. Öööö. Miks me sitten otettiin pataan pahiksilta tän vuoden WOTR-kampanjassa?

 • avatar Juha

  On kyllä hieno armeija, ja ISO! Joteskin on kirjan lukemisesta asti tehnyt mieli tehdä Rohanin ratsuruhtinaiden armeija, pitäiskö innostua?

  • avatar kalle

   No eikö Kuninkaan paluun hienoimpia hetkiä leffassa ole Rohirrimin hyökkäys Pelennorin kentälle ? Theodenin ja Eomerin johtama komea ratsuarmeija olisi kyllä hienoa… Eikös Teemu jotenkin beissannu ne armeijansa niin, että saa Rohanin ratsastajia Sormuspeliin ja sitten viikingeiksi WABiin ?

   • avatar Juha

    No oli se kyllä, taisin vakuuttua just. Tulee kalliiksi ;), mutta sellaista se on…

    • avatar jaakko

     Hanki Ebaysta. Siellä on tuntunu rohanilaisia olevan aika paljon liikkeellä. Jonkun kunnon kasan hankit kerralla, niin suht halvalla saa.

   • avatar Teemu

    Joo, tein Sons of Eorleja konvertoimalla Rohanin ratsastajia ja viikinkiosia (kypäriä, kirveitä jne.) Rohaneissa on aika paljon viikinkiä.

    Ja ei tosiaan tuu kovin kalliiksi. Oon melkein kaikki mun rohanit ostanut sotawasarasta käytettynä. Siellä on paljon teinejä, jotka on aloittanut harrastuksen, sutinut vähän vihreetä pohjamaalille ja sitten innostus hiipunut. Siitä on nopea jatkaa maalausta. eBayssa tietty vielä isompi mittakaava.

    Multa saat muutaman sankarin edullisesti, jos en ole niitä jo johonkin myynyt (samille tarjosin). Löytyy vissiin: Theoden, Eomer jalan, Eowyn.

    Kannattaa muuten tsekata mitä metalli-lotria fantsussa on vielä jäljellä. Kaikki konvertoituu (tai ei konvertoidu) pikku hiljaa finecastiksi ja metallia ei enää saa.

    • avatar kalle

     Mullakin on joka ikinen gondorilainen käytettynä ostettu, vasarasta, Teemulta ja mikä mistäkin. Halvalla lähtee maalaamatonta ja surkeasti maalattua roinaa, niissä on vaan tosiaan jonkun verran askartelemista. Muutaman kerran on kaupassa ollut jonkun yksikön hankinta liipasimella, mutta vielä on ollut maltti valttia.

     Voisin ostaa ratsastavan Aragornin, jos joku myy edullisesti.

    • avatar Juha

     Pitää tsekata, tosin joskus joutunut niitä “halvalla vasarasta” ostettuja kaverille maalaamaan, ja vieläkin puistattaa ;) oli se melkosta rakentelun ja pohjamaalauksen juhlaa ollut, ennen kuin oli taiteellinen ambitio kääntynyt figumaalaajan urasta muuhun :D. Toisaalta, jos tästä tekis sellasen rauhallisen side-shown, nin vois ostella ja maalata muiden hankkeiden välissä.

     Onko muuten kokonaan ratsastajista koostuva armeija “laillinen” siinä WOTR pelissä? vai onko siinä jokin unit -sääntötsydeemi?

     • avatar jaakko

      Ei nyt pikkuiset virheet hirveemmin isossa armeijassa näy =) Ja joo on puhas ratsuväkiarmeija täysin laillinen. Joissain tapauksissa ei ehkä hirveän hyvä, mutta toisaalta näissä meidän isoissa peleissä joku liittolainen voi sit tuoda jalkaväen!

     • avatar Teemu

      Joskus joo ;-)

      Kokonaisuutena hinta-laatu -suhde on ollut kohdallaan.

     • avatar kalle

      Mä voin lainata sitä War of the Ring sääntistä, niin voit kattoa, siellä on ne armeijan koostumusjutut ja listat Rohanillekin. En ole kattonut Rohanin koostumusta ( nippa nappa Gondorin listaa vähän tavannut), mutta veikkaisin että niillä on ihan perusyksikköinä ratsuja, jolloin voi tehdä puhtaan ratsuarmeijan. Wotrissa ei taida pelkillä ratsuilla ‘pärjätä’, mutta jos ei anna sen häiritä, niin kyllä niillä pelata voinee. en tiärä. Pelinä War of the Ring on hyvä, sillä vähällä kokemuksella mitä mulla on. Ne pahat on vaan niin ilkeitä ja voittaa aina…

      • avatar Juha

       No tämä on nyt ihan ekaks keräily ja ennen muuta maalaushanke, ja painottuu siten, eli nätti maalaus (pelit jos saatuu sopimaan). Ja minusta Rohan on ratsuarmeija, piste.

       • avatar Marko

        Ja aina voi pelata LoTR/Hobitilla skirmish-pelejä. (Tosin silloin tarvitsisit jokusen jalkamiehen kuvaamaan niitä, joilta on hepo ammuttu/lyöty alta.)

       • avatar Teemu

        Tosta voi hyvin lähteä liikkeelle. Välillä on ollut skenaarioita, joissa pitää vallata rakennuksia / muita “defensible terrain” -kohteita. Ratsuväki ei niihin pääse sisään…

     • avatar Sami K.

      Itsekin tosiaan kun viikinkiarmeijan teen, niin siinä tuskin pahemmin tuota ratsuväkeä tarvitaan, eli jos nuo Teemun figut eivät riitä, niin minulta voi saada lisää Rohanin ratsuväkeä, jos siitä on pula.

You must be logged in to post a comment.