logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Maalaus ja rakentaminen

Perjantaiaskartelu 6.1.2012

Jo hetken työn alla olleet Force on Force tankit saatiin perusväreihin. Enää puuttuu yksityiskohtien maalaus. Washien kuivuessa putsattiin ja liimattiin kasaan joukko vuoristosankareita.

Aavikkotankin maalaus on helppoa. Desert yellown spraymaalin päälle vedellä ohennettu cryphone sepia wash ja perään kuivaharjausta Vallejon desert yellowlla ja vaaleammalla iraquois sand maaleilla. Telaketjuihin laitettiin washia reilummin ja näitä ei kuivaharjattu, itse telat on tarkoitus vielä maalata German greyllä melkein mustiksi.

Haavoittuneet vuoristomiehet ovat Old Glory UK:n ja näistä resiini ukoista leikattiin ylimääräinen resiinialusta pois että ne saatiin liimattua metallisille 30mm aluslevyille. Pehmeähkö resiini lähti irti sivuleikkurella kohtuullisen helposti, mutta ukkojen kädet ja aseet varsinkin jouduttiin kokoomaan paikoitellen murusista uudelleen. Mukana tulleen kiinteän alustan poiston jälkeen ukot ovat hieman korkealla, mutta eiköhän saada sopivasti hiekkaa liimaamalla alustoille siististi.

Todella hienot mopomiehet ovat Empress miniaturesilta. Voiko olla enää siistimpää kuin kaverukset mopolla ja toisella on sinko! Näm pinnattiin kiinni rautalangalla penkkeihin, on muuten kovaa tinaa. Pora kuumensi lähinnä metallin tulikuumaksi ja silti ei meinannut tulla kunnon poranreikää.

Näitä täydentämään jouluksi hankittoja Mongrel miniaturesin vuoristomiehiä. Osa näistä on mainiota, joskin Empressiin ukkoihin nähden hieman tuhteja. Nyt alkaa olla hankittu kaikki mahdolliset tällä hetkellä markkinoilla olevat vuoristomiehet. Empress ja Eureka ovat valmistajista selvät suosikit. Mongrel ukot sopivat paremmin TAG:n ukkojen kanssa.

Bookmark and Share

3 comments to Perjantaiaskartelu 6.1.2012

 • avatar Mika

  Maanantaiaskartelussa 9.1.2012 maalattiin tankkien ketjut ja konekiväärit German greyllä. Tykkään väristä juuri sopivan mustan harmaa kumitelketjuihin kuin täysin musta. Aseet kuitenkin ajattelin vielä washata mustalla. Lamput ja lapiot maalattiin myös ja kuvat on lisätty edellisten perään.

  Tankkien isoista pinnoista enää maalamatta varustepsäkit jotka aioin maalata tumman oliivin vihreällä. Luultavasti ohennan vedelle, jotta tarvittaessa voin laittaa usemman kerroksen ilman että heti ekasta tulee liian tumma.

  Mongrel miniaturesista unohdin edellisessä mainita että heiltä saa myös paria eri blisteriä vuoristoautomiehiä ja tankilla ratsastajia millä voi varustaa lelukauppojen pikkuautoja.

 • Kävin nappaamassa samanlaisia valkoisia piippurasseja joita olit Mika väsännyt pumpuli/metallirinkula baselle kuvaamaan raketinheitin iskua (oletettavasti?).

  Ajattellin askarrella niitä lisää Flames of Waria varten, koska ne toimii hyvin “Fire in the Sky!” sääntöä varten :)

  Mistä hankit sitä harmaata pumpulia/ns savua/vastaavaa?

 • avatar Mika

  Asiaa! Joo mun omat jäikin kesken vuosi sitten. Mun piti vielä laittaa niihin green stuffista pieni raketti päähän ja maalata raketti mustaksi ja ehkä hieman tulta raketin perään.

  Harmaa savu on Tiimarista saatavaa huopavillaa. Se maksaa muistaakseni 3 euroa, noin 15-20cm kokoinen läpinäkyvä muovipussi.

  Niitä on monia eri väreä jolloin liekkiefekti savun rakentaminen on myös edullista. Suosittelen ostamaan keltaisen, musta ja punaisen samalla, niin ei jää harmittamaan jälkikäteen ja on savua loppuelämäksi :)

  Keskustassa Kaivokadun Tiimarissa ainakin viimeksi oli harmaata ja muita värejä. Huomaa heillä on harmaata kahta eri sävyä, vaalean harmaa mitä mun markkereissa on ja sitten punaisempaa harmaata. Tuo vaaleampi on minusta enemmän savun väristä.

  Toinen havainto on että värivalikoima näyttää vaihtelevan hieman eri Tiimareissa, tai sitten niiltä on vaan ollut loppu juuri tuo vaalean harmaa. Jos et mistään Tiimarista löydä niin mulla on sitä varastossa useampi pussi varuiksi, joten voin tarvittaessa myydä.

  Metallialuslevyjä saa rautakaupoista tai multa kerholla. Muistaakseni kiinnitin piippurassit aluslevyyn greenstuffilla tai sitten vaan ihan Erikeeperillä. Pelkällä liimalla pitää antaa kuivua kunnolla ennekuin jatkaa työstämistä. Yleensä itse jätän yön yli jonkin esineen pitäessä osia pystyssä. Saattoi olla tuon jälkeen liimasin hiekka alustalle Erikeeperillä ja hiekan kuivuttua maalasin sen ja liimasin piippurassien juureen savua erikeeperillä lopuksi. Voi olla että en laitanut hiekkaa ollenkaan, en muista enää, runsas savu peittää koko alustan niin hiekka ei ole välttämätöntä, mutta näyttää paremmalta kyllä sen kanssa :)

  Metallialuslevyn pintaa voi myös naarmutella viilalla tai muulla terävällä metallipalalla jolloin teoriassa liimattu hiekka voi pysyä paremmin kun tarttumaa pintaa enemmän. Itse en enää ole tätä vaihetta jaksanut tehdä ja hiekka näytää pysyvän kohtuullisen hyvin kiiltävällä teräsaluslevyllä Erikeeperillä.

  Liimaan muuten figutkin aluslevyyn kiinni Erikeeperillä. Hyvin on pysyneet sekä muovi- että metalliukot.

You must be logged in to post a comment.