logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Empires in Arms

Empires in Arms -kampanja alkanut – lue täältä totta ja tarua tapahtumista

Peli pyörähti käyntiin ma 12.3. 11 pelaajan voimin.

Kartta on toisen pelihuoneen kulmassa omalla pöydällään. Kertokaa, jos tuottaa ongelmia ja vaikka turnausten alla voidaan koittaa siirtää se enemmän syrjään.

Tapahtumista voi lukea alla oleva viestiketjusta. Tänne lisäämme kuvia tilanteesta kartalla.

 

Bookmark and Share

22 comments to Empires in Arms -kampanja alkanut – lue täältä totta ja tarua tapahtumista

 • avatar Tero

  Vaihtoehtoina tosiaan perinteinen 1805 kampanja tai eepisempi 1789 kampanja. Listailen lyhyesti tässä merkittävimmät erot kampanjoiden välille:

  1805:
  -perinteinen kampanja, tähän löytyy paljon strategiaoppaita (mukaanlukien sääntökirjan oma)
  -kampanja on melko selkeästi käsikirjoitettu pelin kulun osalta
  -armeijat isoja ja nopeasti palautettavissa
  -Ranska heti alusta monsteri mitä pelätään melkein koko peli

  1789:
  -vähemmän käsikirjoitettu kampanja, joten strategiat ja suunnat mailla enemmän auki alusta (tosin on paljon selkeitä tapahtumia näköpiirissä joiden pitäisi ohjailla peliä hieman)
  -armeijat pieniä ja maat köyhiä (armeijaa ei halua menettää ja sen palauttaminen on hidasta ja tuskaista)
  -Ranska kokee vallankumousta läpi pelin ja on ilmankin sotia jo vaikeuksissa

  Itse pelaan mieluusti kumpaa tahansa kampanjaa, mutta pelaajille jotka ovat pelanneet enemmän 1805 kampanjaa suosittelen kokeilemaan 1789 kampanjaa vaihtelun vuoksi.

 • avatar Johannes

  1789 oli hauskempi alkutilanteen suhteen. Mutta jos pelataan sitä niin haluaisin ehdottomasti että peliä sahataan loppupäästä lyhyemmäksi.

  Empire in arms on pitkä peli joka tasapainottuu lyömisellä, ja siitä nyt tuppaa seuraamaan että alkupelillä ei oo juurikaan väliä paitsi sen suhteen ettei poistu kartalta. Saavutetut edut on joka tapauksessa lyötävissä pois.

  • avatar Tero

   Kampanjat on vaan valitettavasti aika pitkälti tasapainoteltu sen koko ajanjakson osaksi, joten on erittäin vaikea sahata pelistä loppuosuutta lyhyemmäksi. On erittäin vaikea arvioida pisteellisesti rajoja uudestaan jos peli esim. loppuisi 1805. Pitää vaan jaksaa kärsivällisesti pelata peliä loppuun asti.

 • avatar Teemu

  Asiasta hieman rönsyillen…

  Ollaan Markon ja parin muun kaverin kanssa pelattu muutamaa Napoleonin sotiin liittyvää figupeliä (Napoleon, Blackpowder). Markolla on britit ja mulla ranskikset.

  Nyt on tähän aikakauteen tullut paljon muoviukkoja edulliseen hintaan myyntiin Suomeen asti:

  http://www.fantasiapelit.com/index.php?kuvariveja=50&main=ai&yhteen=&etsittava=&offset=0&kat=sekalpeli&mista=saatu&jarj=tuotteen_nimi&jamista=luokka&jamika=miniatyyri&kuvahaku=1&luok=&submit.x=17&submit.y=9

  Kiinnostaisiko porukkaa ottaa EiA:n lisäksi demopeliä tällaisesta pelistä?

  Esim. Blackpowderista lisää:

  http://www.warlordgames.com/home/black-powder/

  Teemu

 • avatar Matti

  Otetaanko ihan sääntökirjan mukaiset bidit, vai halutaanko vähän ohjailla kuka mitäkin maata pelaa? Pelin kannalta voisi olla parempi jos vähiten/kauan aikaa sitten viimeksi pelanneet eivät joudu pelaamaan liaan vaikeaa maata. Kaikki maat tarjoavat omat haasteensa, mutta esim. 1805 senarion Ranska ei varmasti ole paras maa harjoitella. Turkki tai Espanja antavat ennemmän anteeksi ja Preussi joutuu väkisinkin tekemään tiivistä yhteistyötä Itävallan kanssa. Kokemattomuus haittaa vähemmän, jos Itävaltaa pelaa joku vanha konkari.

  1805

  Helpot maat: Espanja, Turkki, Preussi (jos kokenut Itävalta), Venäjä

  Vaikeat: Ranska, Itävalta

  Englantia ei ole ihan niiin helppo kategorisoida. Varaanpaikka alussa, mutta selvästi kahta ylempää helpompi

  1792 (Tero varmaan paras kommentoimaan)

  Helpot: Espanja, Preussi samalla varauksella, Englanti, Ehkä Turkki (joutuu sotimaan heti mutta Turkin kyky kestää tappiota pelin ylivoimaisesti paras)

  Vaikeat: Ranska, Itävalta, Venäjä

  Ajatuksia?

  • avatar Matti

   niin siis 1788 peliä tarkoitin.

  • avatar Tero

   Itse pidän ja ehdotankin, että bidataan prioriteettijärjestelmällä (eli jokainen pistää maat järjestykseen 1-7 ja korkeimpien kesken ratkaistaan nopalla). Tämä tukee enemmän sitä että pelaajat saavat vähän järjestellä mitä maata haluaisivat eniten pelata. Sääntökirjanmukainen bidaaminen ei ole mielestäni hyvä idea varsinkaan 1788 tapauksessa, koska vain minä olen pelannut kyseisen kampanjan loppuun asti ja pelkään, että isoista valtioista bidataan aivan liikaa.

   1788 kampanjassa helpompia ja turvallisempia maita ovat Espanja, Itävalta ja Preussi. En kuitenkaan usko, että minkään maan pelaaminen on liian vaikeaa ja siksi ehkä jakaisin maita vaan tuon prioriteettijärjestelmän mukaan. Ensi ma voidaan ennen bidejä käydä läpi esimerkiksi miten edellisissä peleissä on eri maille käynyt isojen päätösten edessä ja tälläisiä yleisiä pelin kulkuun vaikuttavia käännekohtia.

  • avatar Matti

   En vastusta prioriteettibiddausta, mutta on siinäkin omat ongelmansa.

   Jos bidaus järjestys on sama kuin vaniljakampanjassa, voi käytännössä valita vain yhden maan järjestyksen alkupäästä jota yritää. Englannista tai Ranskasta joutuu käytännössä valitsemaan toisen koska Englantia ei voi saada, jos sille ei ole laittanut ykköstä (joku varmasti on)ja jos taas on laittanut Englannille ykkösen, eikä sitä nopalla voita, pelaa melko varmasti jotain loppupään maata. Sama pätee varmasti myös muihin alkupään maihin.

   Perinteisessä systeemissä pystyi laittaamaan johon kohtan bidausjärjestystä ns. ankkurin, jonka sitten (ikävän korkealla bidillä) melko varmasti saa, jollei ennen tulevat pilkit tärppäää.

   Kakkossuosikkiaan on siis aika vaikea saada. No, Kaikissa systeemeissä on aina buginsa.

   Matti

  • avatar Matti

   Vai katsotaanko tuossa ykköset ensin, sitten kakkoset jäljelle jääneistä jne. Eli ei käytetä sääntökirjan bidijärjestystä?

   • avatar Tero

    Juuri näin eli katsotaan ykköset ensin (ratkotaan tasapelit nopalla) sitten jäljellejääneistä kakkoset jne..

    • avatar Matti

     Muuten, tuo excalibur on vieläkin päreinä. Ainakaan minä en sinne pääse.

     Oliko sinulla säännöt (laajennukset, johtajat, corpsit ym.) myös jonain filenä? Olet ehkä ne aikoinaan lähettänytkin, mutta kaikilla niitä ei varmasti ole ja minä ainakin olen hukannut omani.

     Matti

 • avatar Sami K.

  Hmm, no, jos tuo joukkuepelaaminen tarkoittaa esim. että toinen ohjaa politiikkaa ja taloutta ja toinen on sotilaskomentaja, se voisi olla ihan toimivakin ratkaisu tarpeeksi aktiivisella maalla, joten voisin tulla tutustumaan.

 • avatar Janne

  Kampanjan alku. Maat tekivät setupit ja päästiin itseasiaan. Tapahtumia lyhesti: Britit päättivät ottaa Maltan siipiensä suojaan ja myös toteuttivat aikeensa. Espanja valtasi Papacyn (Paavimurjotti). Kukaan ei julistanut Espanjalle tapahtuman johdosta sotaa. Itävalta ja Preussi olivat talvehtimassa Flanderin viljavilla mailla kunnes kuulivat Ranskalaisia ivahuutoja ja päättivät lähteä rajan yli tarkastamaan tilannetta. Ranskalaiset perääntyivät jatkaen ilkeätä pilkkaamistaan, Itävaltalais Preussilais joukot alkoivat piirittää Ranskan kaupunkeja, varsin huonolla menestyksellä. Ainoat tappiot selkkauksen osapuolilla johtuivat huonosta puurosta. 3000 Preussilaista ja saman verran Ranskalaisia kuoli nälkään. Itävalta otti riemuitsevat Svitsiläiset suojeluunsa. Jouko Napolilaisia marssi Italiassa Espanjan hallitsemilla alueilla kohti Lompardiaa. Itävalta esitti paheksuntasa tapahtuman johdosta Espanjan kuninkaalle.
  Itävallan ja Preussin edustajat kävivät kysymässä Englannin pankista pikavippiä huollon varmistamiseen ja myös saivat sen.

  Vallankumouksen liput heiluivat Ranskassa ja maan talous heilahteli pahaenteisesti puoleltatoiselle. Onko edessä vararikko?

  Idässä nähtiin valtavat määrät karvaisiamiehiä tepastelemassa kohti Moskovaa. Venäjän armeija tarkasteli tilannetta toistaiseksi rauhallisesti. 1000kunta Turkinpoikaa syötiin pahimpaan nälkään Turkkilaisten edetessä. Rodos päätti irtautua Turkin sorrosta. Ei muita tapahtumia Idän suunnalla.

  • avatar Teemu

   Tammikuu 1789
   Liitot:
   Tu-sp
   Tu-Fr
   Fr-Sp
   GB-Au
   GB-Pr
   Au-Pr

   Combot: Au ja Pr combossa, kunnes toisin ilmoitetaan. Fr-Tu

   Britannian joukot tekivät invaasion Maltalle ja Espanjan Papacyyn

   Helmikuu 1789
   Liitot: GB-Ru
   Preussilaisia kuoli nälkään ja ripuliin kasapäin

   March
   Malta siirtyi britannialla ja Papacy Espanjalle. RevTr. 2
   Turkkilaiset vyöryvät Ukrainaan

   Tehtiin eco

   April 1789
   Preussi ja Itävalta julistivat sodan Ranskalle
   Rhodos ei kiinnostanut ketään

  • avatar Marko Sysipuro

   Hola,

   Ehkä kuitenkin merkittävin päivän tapahtuma oli, että Espanja tarjosi liittolaisilleen espanjalaiset oluet. Que viva Espana!

   Rooman espanjalaistamisen myötä myös 10 käskyä on Paavin vaatimuksesta muutettu. Jotkut kohdat ovat ehkä hieman liiankin mairittelevia, mutta mehän teemme vain niin kuin Paavi määrää. Inkvisiittorit ovat muuten jo matkalla valvomaan käskyjen noudattamista.

   1. Kaarle IV on herra.
   2. Sinulla ei saa olla muita herroja. Älä kumarra äläkä palvele niitä, sillä minä, Kaarle IV, sinun herrasi, olen kiivas. Aina kolmanteen ja neljänteen liittolaiseen asti minä panen heidät vastaamaan toistensa pahoista teoista, vaadin tilille ne, jotka vihaavat minua. Mutta liittolaisesta toiseen minä osoitan armoni niille, jotka rakastavat minua ja noudattavat minun käskyjäni.
   3. Älä käytä väärin herran, Kaarle IV:n nimeä neuvotteluissa, sillä hän ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään.
   4. Muista pyhittää maanantait espanjalaisten ikeessä kiemurtelemiseen.
   5. Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että saisit elää kauan siinä maassa, jonka Kaarle IV, sinun herrasi, sinulle antaa.
   6. Älä tapa espanjalaisia.
   7. Älä tee aviorikosta – jos et ole espanjalainen.
   8. Älä varasta espanjalaisilta.
   9. Älä todista valheellisesti espanjalaisia vastaan.
   10. Älä tavoittele kenenkään espanjalaisen taloa, vaimoa, orjaa tai orjatarta, hänen härkäänsä, aasiaan, äläkä mitään, mikä on hänen.

   Terveisin,
   Kaarle IV, Espanjan kuningas
   (huhtikuussa 1789)

 • avatar Teemu

  Tän ajattelin hankkia (tai siis vaimo tarjoutui vapaaehtoiseksi Ikeaan lähtijäksi):

  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/44881100/

  Teemu

 • avatar Teemu

  Näkiväthän kaikki Matin mailin: vatsataudissa, ei peliä tänään (Oula reissussa).

  Kuitatkaa tähän jos tällä viikolla sopisi keskiviikko pelaamiseen?

  Jatkoa ajatellen: jos joutuu perumaan, niin kantsii laittaa kaikille tekstari. Kaikki ei välttämättä “harrastusmaileja” päivän mittaan lue.

  Teemu

 • Ootteko miettinyt tätä Vassalin kautta?

  http://www.vassalengine.org/wiki/Module:Empires_in_Arms

  En tiedä onko tota kukaan kokeillut.

You must be logged in to post a comment.