logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

15mm Kirkko ja luutarha

Nyt kun alkaa duunit hellittämään, niin otin vanhan projektin hyllystä. Kyseessä oli kirkko joka oli valamisen jälkeen jäänyt keräämään pölyä huvituksen ja ajanpuutteen vuoksi, eli raamit olivat jo tehty.

Olin maalaillut FoW paketin muoveihin lasimaalaukset ikkunoihin jotka kiinnitin ensin. Sitten vetelin sisäseinät rautakaupan pakkelilla. Lattian tein muovista, maton paksusta teollisuustalouspaperista jonka ruiskutin punaiseksi. Jälkikäteen olisi normitalouspaperi ollut mukavampi kuviointiensa vuoksi.

Yläpuolen kuvassa näkyy musta muovirima. Se on kannattelemassa urkuparvea, jonka tehtävänä on päästää kaksi fireteamia ampumaan yläkerran ikkunoista. Kuvassa se on vielä muovinen, mutta saa saman maton kun koko kirkko.

Olin tosiaan liimannut matot ja lasimaalaukset kiinni ennen pohjamaalausta, mikä osoittautui todella tyhmäksi, sinitarra/maalarinteippisuojalla kumpikin säilyivät spreijauksesta (onneksi).

Seuraavaksi suhuuttelin koko mökin ulkopuolen harmaalla spraymaalilla. Kuivumisen jälkeen tein Johnsonin muovilattiavahasta (kiitos Jussi) ja vallejon mustasta inkistä washin jolla vetelin koko kirkon pariin otteeseen. Johnson on samaa ainetta kun pienoismallimailman kuuluisa Future floor polish. Se poistaa kaiken pintajännitteen nesteistä ja tuo ohuen suojaavan kalvon, eli on ultimaalinen washien tekoaine. Suomessa sitä ei enään myydä, mutta ulkomailta sitä tai vastaavaa kannattaa ostaa, meikäläinen ainakin lunastaa pullollisen koska vain.

Koin eräänä iltana ilmestyksen jossa minua käskettiin tekemään kirkon seinämälle köynnös.

Tämän johdosta varastin vaimolta ruskeaa ompelulankaa jonka laitoin sinitarralla nuuskapurkin reunoihin kiinni. Sen jälkeen sivelin langat pikaliimalla ja laitoin purkkiin noch :sin tummanvihreitä lehtiä. Sitten kansi kinni ja hetken ravistelu.

Tuloksena oli etäisesti köynnöksiä muistuttavia ompelulankoja.

Nämä kiinnittelin pikaliimalla takaseinälle ja lisäilin oksia lehdettömillä langanpätkillä. Jostain kumman syystä laiton vielä keltaisia kukkia.

Nyt on vielä tekemättä:

-Tornin huippu joka pitää voida irroittaa tulenjohtoa/tarkka-ampujia varten.

-Katto.

-Beissaus, kasvisto ja sammaleet.

-Joka katselulla noi keltaiset kukat alkavat ***uttamaan enemmän. Ne ehkä lähtevät.

-Kirkon nimi. Ehkä jotain “Pyhän Mikon Katedraali” -suuntaan :)

 

Hautausmaan tein sivuprojektina kun halusin kokeilla miten 15mm skaalan hautakiviä voisi tehdä (jep, tälläisiä tulee joskus mieleen).  Tilasin myöhemmin näitä peter pigiltä myös, ei kannata, itse tulee samaa tasoa ja helposti.

Alussa leikkasin muovinpalan ja laskin alustavasti montako kalmoa siihen mahtuu. Sen jälkeen väsäilin hissukseen hautakiviä greenstuffista. Ne tulivan kohtalaisen helposti kun otti pienen palasen, leipoi sen pöytään kiinni ja muovasi/leikkasi siinä. Kuivana ne lähtivät hyvin irti.

Seuraavana kivet kiinni muoviin, ja koko alueelle vallejon “black lava” pohjausainetta. Se on samaa kun rough Grey Pumice, mutta mustaa. Molemmat ovat beissauksen ehdotonta kärkikastia, mahtavasti levittyviä ja märkänä tarttuvat jopa flokkiin. Kuivuessaan molemmat jättävät epätasaisen ja hiekkaisen pinnan, jos ei ole tuttuja aineita, niin kannttaa lähteä saman tien Hobbypointtiin.

Lopuksi kiinnitin Woodland Scenicsin puun joka oli tullut samplena kun ostin saman firman “Fine Leaf Foliage” -paketin, pohjamaalaus, maalaus, washi ja flokkaus. Polku on hiekkaa/erikeeperiä.

Tekemättä vielä:

-Puun alustan reunojen piilotus

-Puun lehdet

-Koko roskan kiinnittäminen matt medium ruiskutuksella

Bookmark and Share

1 comment to 15mm Kirkko ja luutarha

You must be logged in to post a comment.