logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Early war

A bridge over the Seine – FOW EW taisteluraportti

Pohjois-Ranska oli jo liitetty Kolmanteen Valtakuntaan brittien toisen mannerarmeijan rantautuessa Bretagneen. Brittivaunut lähtivät salamannopeaan vastahyökkäykseen kohti pohjoista tavoitteena hyökätä vihollisen selustaan ja pelastaa omat perääntymässä olevat joukkonsa sekä Ranskan sekasorrossa oleva armeija täydelliseltä tuholta. Vastoin kaikkia odotuksia saksalaisosastot olivat kuitenkin edenneet jo Seinelle asti, jossa he olivat miehittäneet tärkeitä joenylityspaikkoja. Hyökkäykseen käytiin välittömästi ja vaikka joki muodostaisikin vaikean esteen, oli brittien onneksi ylityspaikka melko kepeästi varustettu vain saksalaisten tiedusteluosastojen kärkielementeillä.

Taisteluraportti: 1650 pistettä EW, No Retreat

Hyökkääjä: BEF 1st Armoured Division; Armoured Regiment – 25 erinäköistä kevyttä cruiser-vaunua sekä hieman ilmatukea

Puolustaja: Waffen-SS SS-Kradschützensturm – 2 tiedusteluprätkäjoukkuetta, motorisoitu pioneerijoukkue, 2 PaK-36:sta, 6 Panzer 35(t), 2 10,5cm leFH18, Stuka Schwerpunkt

Taistelukenttä pohjoisesta katsottuna:
Photobucket

Brittipanssarit lähtökuopissaan:
Photobucket

SS-tiedusteluosasto oli linnoittanut ylityskohdan. Suoraan metsästä pohjoiseen (metsän ja joen välimaasto) oli kaivettu miinoitteita ja pioneerit ja tiedustelijat olivat kaivautuneet asemiin. PaK-36:set olivat väijytyksessä mahdollisen hyökkäysen varalta.

Photobucket

Photobucket

Saksalainen tulenjohtaja havaitsee vihollisen kaukaisuudessa. Tykistökeskitys, ilmaisku ja vahvistuksia kutsutaan paikalle.
Photobucket

IT’S AN AMBUSH!
Photobucket

Ja ensimmäiset brittivaunut palavat:
Photobucket

Brittipanssarit asettavat painopisteekseen sillan länsipuolella olevan ylityskohdan. Metsän toisella puolella (idässä) muutama vaunu jää sitomaan saksalaispioneereja poteroihinsa.
Photobucket

Joki on ylitetty:
Photobucket

Saksalaiset tykit saavat tuta tulihelvetin ja kaiken lisäksi nopeat brittivaunut koukkaavat ampumaan näitä selustaan:
Photobucket

Ensimmäiset saksalaisreservit saapuvat vuorolla kolme… ja saavat välittömästi tuta brittivaunujen määrä- ja laatuylivoiman (cruisertankit ovat huijausta).
Photobucket

Photobucket

Saksalaisjalkaväki käy Hauptsturmführer Hans Lugerin ja tämän sotilaskoira Rolfin johdolla vimmaiseen vastahyökkäykseen. Brittivaunut tuhoutuvat, mutta hinta on kova – jalkaväkijoukkue käytännössä tuhotaan tiukassa lähitaistelussa ja tätä seuranneessa lyijyhelvetissä.
Photobucket

Brittivaunut ohittavat saksalaisten etuvartioasemat ja ottavat molemmat objektiivit haltuunsa. Saksan onneksi lisää panssareita kuitenkin saapuu reservistä ja pioneerijoukkue käy vastahyökkäykseen liekinheittimien ja kasapanosten turvin:
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

PST-kiväärikin niittää kevyempiä brittivaunuja ja Hans Lugerin avustuksella ajaa miehistön karkuun:
Photobucket

Vaikka vastahyökkäys tuottaa reilusti tulosta, on brittivaunuja kuitenkin edelleen liikaa. Nämä jatkavat vyörymistä sillan yli, tuhoten kepoisasti muutaman saksalaisvaunun:
Photobucket

Samalla pioneerit ammutaan avoimelle lähes viimeiseen mieheen:
Photobucket

Photobucket

Tilanne vaikuttaa epätoivoiselta saksalaisille miesten ja panssarintorjuntakaluston käydessä vähiin. Tykistö ja ilmavoimatkaan eivät näytä tuottavan tulosta ja viimeisestä jalkaväkijoukkueesta ei ole kuulunut mitään. Hans Luger toteaa tilanteen mahdottomuuden ja hyväksyy epäonnistuneensa. Saksa on hävinnyt. Juuri ennen kun hän kaasuttaa pois moottoripyörällään hän kuitenkin suo vielä yhden piinkovan katseen joen toisella puolen kaukaisuuteen kaikkoaville brittivaunuille ja heristää näille nyrkkiään. Tommyt saavat vielä maksaa tästä nöyryytyksestä!

Lopputulos: Brittien voitto Saksan epäonnistuessa komppaniamoraalissa

Bookmark and Share

2 comments to A bridge over the Seine – FOW EW taisteluraportti

 • avatar Antti Lahtela

  Eipä ne britit tainnu pitkään tuosta sillänpäästä nauttia, saksalaisten panssarit puski ne nopeasti takaisin.

  Joenylityspaikka oli Somme-joki, mitä haettiin historiallisesti :)

  Mukava kuitenkin nähdä että uusista säännöistä huolimatta brittivaunuilla vielä löytyy vääntöä alkusotaan. Tosin Rommelin panssareita vastaan joutuu varmaan entistä vaikeampiin vääntöihin, kun pisteet nousivat.

  Tässä tehtävässä saksalaisten tilannetta hankaloitti vähäinen miesmäärä ja reservien tulo ehkä liian myöhään. Ilmavoimatkin alisuoriutuivat, etenkin kun muutaman vuoron jälkeen oli britit jo niin lähellä omia joukkoja jolloin ei Stukat päässeet iskemään.

  Kiva pelata kuitenkin pitkästä aikaa alkusotaa :)

 • avatar Mikko

  Hauskan näkönen peli, EW :tä voisi kyllä jossain vaiheessa pelata taas itsekkin.

You must be logged in to post a comment.