logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

Firestorm: Stalingrad

 

 

”Stalingrad is no longer a town. By day it is an enormous cloud of burning, blinding smoke; it is a vast furnace lit by the reflection of the flames. And when night arrives, one of those scorching, howling, bleeding nights, the dogs plunge into the Volga and swim desperately to gain the other bank. The nights of Stalingrad are a terror for them. Animals flee this hell; the hardest stones can not bear it for long; only men endure.”

 

Tänä syksynä Lauttasaaressa taistellaan Stalingradin herruudesta Desperta Ferro!:n laatimassa Flames of War Firestorm-kampanjassa. Systeemiä ei ole pelitestattu läpeensä, ja siihen onkin tehty muutamia paikallisia muutoksia, jotka on lueteltu tarkemmin alla. Kampanja käynnistyy sunnuntaina 23.9. klo 11 ja sitä pelataan verkkaiseen tahtiin ilman tiukempaa aikataulua. Aiemman kampanjat ovat menneet jossain vaiheessa ehkä hieman liiankin totisiksi, joten tätä pyrittäisiin pelaamaan vähän rennommalla asenteella ja hyvässä korkeajännityshengessä.

Kampanjan säännöt löytyvät osoitteesta http://desperta-ferro-ed.blogspot.fi/2009/05/struggle-for-stalingrad.html . Samat periaatteet pätevät, kuin muissakin Firestormeissa, mutta tässä ei ole exploitation-liikkeitä, huoltoyhteyteen ei tarvita rautatietä ja venäläisten joukkojen täydennykset saapuvat vasta vaarallisen Volgan ylityksen päätteeksi.

Kierroksia pelataan yhteensä viisi, joista jokaisella kolme taistelua. Saksa voittaa aloiteet ensimmäisellä kierroksella automaattisesti, saa toisella +1 ja voittaa aloiteheittojen tasapelit. Neljännen kierroksen jälkeen käynnistyy Neuvostoliiton operaatio Uranus, jonka tavoite on Saksan kuudennen armeijan saartaminen Stalingradiin. Uranus pelataan suurtaisteluna, jonka vaikutukset näkyvät sitten viimeisellä kierroksella. Taistelun hävinnyt on automaattisesti out-of-supply. Saksa heittää normaalisti taulukosta, NL ottaa automaattisesti tuloksen ”alentunut moraali”.

(koko Uranuksen ja megapelin tähän liittäminen on allekirjoittaneen oma idea, jonka järkevyyttä sopii kommentoida)

Kanpanjan normaalien Firestrom-joukkojen sijaan käytetään kartalla geneerisiä yksiköitä, jotka merkitsevät normaalia vahvempaa miehitystä alueella. Ilmatuki hoidetaan kuitenkin normaalisti kuten sääntöpaketissa, jotta saadaan tuon uskaliaan Volgan ylittämisen vaarat mukaan. Firestorm-yksiköstä saatavat edut heitetään nopalla ennen peliä:

Neuvostoliitto:

 1. Blocking Detachment
 2. HQ: Fearless Veteran Higher Command Rifle Team
 3. Vasiliy Zaytsev + 2 snipers
 4. Reserve Artillery Battery, 4 x 122mm ”Across the Volga”, 2 x Observer Rifle
 5. Reserve Artillery Battery, 8 x 122mm ”Across the Volga”, 2 x Observer Rifle
 6. Reserve Artillery Battery, 4 x 152mm ”Across the Volga”, 2 x Observer Rifle

Ilmatuki: Limited Polikarpov I-153 support

Saksa + liittolaiset:

 1. Looted Panzer plt, 1 x T-34 obr 1942 (confident trained)
 2. HQ: Fearless Veteran Higher Command Rifle Team
 3. ”Bruno Koenig” + 2 snipers
 4. Artillery Battery, 2 x 10.5cm leFH18mm ”Across the Volga”, 2 x Observer Rifle
 5. Artillery Battery, 4 x 10.5cm leFH18mm ”Across the Volga”, 2 x Observer Rifle
 6. Artillery Battery, 4 x 15cm sFH18 ”Across the Volga”, 2 x Observer Rifle

Ilmatuki: Limited Ju 87D Stuka support

Lisäksi Mamayev Kurganin keskeisen kukkulan haltija voi johtaa tulta kukkulalta viereisille alueille: Tykistöt, joilla on staff-team, voivat ampua mihin tahansa kentällä, mutta vihollinen on aina concealed. Vähän siis kuten ”Fire In the Sky” -sääntö.

Alla kampanjakartta lähtötilanteesta. Saksan mahdollisuudet voittoon tällä meidän aikataululla eivät tuntuineet riittäviltä, joten muutama alue tuomittiin jo heti menetetyiksi.

 

Käytettävistä joukoista:

Armeijat kasataan Eastern Front -kirjasta. Ensimmäiset kolme kierrosta pelataan 1500 pisteen listoilla ja kaksi viimeistä 1250 pisteellä. Vaikka SS ja Fallschirmjäger eivät taistelleetkaan Stalingradissa, voi tässä meidän versiossa taistella sekä Luftwaffen miehillä että SS:llä. Myös Romania, Italia ja Unkari ovat tervetulleita Stalingradiin. Tuossa kampanjapaketissa on aika hyvin listattu mitä kalustoa oli -42 käytettävissä, ja sitä olisi mukava noudattaa mahdollisuuksien mukaan. Tämä ei tule kuitenkaan olla esteenä osallistumiselle. Tässä pikainen yhteenveto Eastern Frontin kalustosta, joka ei ollut vielä -42 syksyllä käytössä:

NL:

 • ZiS-2 57mm
 • T-34 obr 1943
 • KV-1s, KV-8s
 • SU-76, SU-76i, SU-85, SU-122, SU-152
 • Leand-lease vehicles
 • Cupolas

Saksa:

 • Pz III N
 • Pz IV G, Px IV H
 • Panther
 • Schurtzen
 • StuG G, StuG IV
 • Elephant
 • Brummbär
 • Marder III 75mm (vain 76,2mm)
 • SdKfz 233
 • PaK40 (erittäin harvinainen, voi mun mielestä käyttää, mutta voi myös proxytä PaK38:na)
 • Panzerwerfer 42

Tässä näin alustavasti infoa, täydennän ja muokkaan tätä jos ilmenee tarvetta. Kaikki kommentit ja ideat ovat tervetulleita, parempi säätää kampanjaa ennen aloitusta.

Mukaan voi ilmoittautua joko tänne tai Sotavasaraan. Sitoutua ei tarvitse sen kummemmin – pelata voi vaikka vain yhdenkin pelin.

Neuvostoliitto:

 1.  JussiV
 2.  Aito
 3.  Tuomas
 4.  Antti

Saksa ja liittolaiset:

 1. Mikko
 2. Leo
 3. VonRichthofen
 4. Sami T
 5. (JaakkoB)

 

Bookmark and Share

20 comments to Firestorm: Stalingrad

 • avatar Juha

  Moi, jättäkää meille yksi pöytä käyttöön, samana päivänä on Force on Force kampanjan peli ;-)

 • avatar Antti Lahtela

  Laita mut Neuvostoliitolle, aina sitä pari peliä Napoleonin sotien välissä ehtii pelata :)

 • avatar JaakkoB

  Tosi hyvä meininki tossa kampanjan kanssa! Hauskaa että saadaan FOW-toiminnallekin enemmän konkretiaa ja vaihteeksi Mid Waria.

  Mulla on aika täysi aikataulu, mutta voisin jonkun matsin ottaa Saksalla.

 • avatar Sami K.

  En pääse tuohon alkuun, mutta muuten periaatteessa olisi hyvä tapa tutustua peliin enemmänkin tämä kampanja. Toki pitäisi varmaan tällä aikataululla toteuttaa laina-armeijalla, jos mahdollista.

 • avatar JussiV

  Laina-armeija on varmasti mahdollista hoitaa. Jollei muuta niin mun romanialaisia voi ainakin käyttää.

 • avatar Sami T

  Mukaan sakemannien puolelle, kun peli on loistava ja porukka vielä parempi :)
  Aloituksen joudun ikävä kyll skippaamaan..

 • avatar JussiV

  Allarmi! Väärä päivä lipsahtanut tuohon aloitukseen, eli sunnuntaina 23.9. aukeaa Stalingradin portit.

 • avatar Sami K.

  No, se saattaa muuttaa asioita omalta osaltani pääsemiseen. Varmaksi en osaa vielä sanoa, pääsenkö.

 • avatar Antti Lahtela

  Minäkään en pääse sunnuntaina 23.9, se lauantai olisi ollut parempi. Onnistuuko isännille vaihto?

 • avatar Tumppi

  Von:in linkki on kanssa hyvää matskua.
  Minulle sopii kumpi päivä vain, sunnuntai paremmin

 • avatar VonRichthofen

  Stuka G ‘Kanonen Vogel’
  16 Mar 1943 Operational trials of the 37-mm Flak gun-armed German Ju-87G anti-tank aircraft began on the Eastern Front.

 • avatar JaakkoB

  En valitettavasti pääse mestoille nyt sunnuntaina, vaikka kiva olisikin kaikkia nähdä ja Flamesiakin vähän pelata. Voin kuitenkin tarvittaessa tuoda figujani kerholle jos joku tarvitsee niitä lainaan. Ilmoitelkaa jos tarttee. Ajattelin käyttää EW ukkojani saksalaisille ja neukkujalkaväki käynee sellaisenaan.

 • avatar VonRichthofen

  Jos sattuu olemaan ‘StuIG 33B’ ja/tai Flak38 2cm AA:ta paria kappaletta lojumassa jossain? Posti tuo kun tuo, mutta olisi kiva olla proxyamatta jos voi.

 • avatar VonRichthofen

  Ensi sunnutain (7.10.) pelistä kyselisin hieman etukäteen aikataulua ja kenttää (kaupunki vai avoin), minulle parhaiten kävisi kun olisi esim. 4 tuntia sovittuna setupista loppuun (Jos mahdollista niin voisi joku aloittaa maaston laiton jo etukäteen…). Jos vaikka vastustaja löytyy etukäteen, voimme keskenämme sopia jo jotain speksejä?

 • avatar JussiV

  Kello 11 on tarkoitus aloitella ja katsoa ketä on paikalla Volgan rannoilla. Joko aika- tai kierrosraja on Flamesin matseissa yleensä oltava. Kirjoittamattamana sääntönä on kerhon peleissä pidetty kymmentä kierrosta, minkä pitäisi onnistua neljässä tunnissa helposti. Aikaraja toimii tietty myös.

  Saksalla on ensimmäisellä kierroksella edelleen aloite, joten sopivaa hyökkäyssuuntaa ja maastoa voi sen puolesta jo suunnitella. Jos tasaparit saadaan niin voidaan jo sopia että tuon nostoväkeä (opolcheniya) saksalaisiasi vastaan.

 • avatar Sami K.

  Eli tänne voi vaan nyt sitten ilmestyä FoW-aloittelijana ja hypätä suoraan mukaan kampanjaan?
  Mitään figuja ei vielä ole.

 • avatar JussiV

  Joo, periaatteessa just noin. Laina-armeijan tarpeesta on hyvä tietää etukäteen niin osataan varata sopivia figuja messiin.

 • avatar Anonymous

  Ok, katselin aamulla vastauksia, kun piti päättää sinne tulon ja toisen menon välillä, juuri näköjään kommentti ei ehtinyt. No, ensi kertaan.

You must be logged in to post a comment.