logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

Lumivertailu

Testailin erilaisia lumimateriaaleja ja paria tekniikkaa basetukseen.

Testipenkissä oli:

Gale Force 9 (pelikauppa)

Secret Weapons Miniatures Crushed Glass (SW Miniatures)

Woodland Scenics Snow ( Maelstrom)

Games Workshop snow (Pelikauppa)

Vallejo Foam & Snow (Maelstrom)

Olen pidempään miettinyt lumiteemaista pikku-ukkolaumaa Ardenneille. Lumi on baseissa itselleni ainakin vaikein alusta, sitä on todella vaikea saada näyttämään taivaalta tippuneelta ja luonnolliselta. En halunnut tehdä täyttä nietosta, vaan tarkoituksena on saada alkutalven vasta satanutta lumista metsää. Tällä hetkellä alkaa itselle muodostumaan pikku hiljaa haluamani materiaali ja metodi, vaikka vielä säätämistä onkin.

Aloin miettimään hommaa jo syksyllä, ja nappailinkin muutaman valokuvan lähimetsästä ensi lumien aikaan, ja pyrin toistamaan sitä. Varsinkin metsänpohja on ulkomuistista usein täysin väärän väristä ja liian puhdasta, eli valokuvat tulivat tarpeeseen :)

Testissä käytin pohjaksi Vallejon mustaa pumicea + kiviä + roskia ja tikkuja ja rakasta nochs :in foliagea. Ostin hetki sitten hienojakoisempaa ruskeaa pohjustusainetta lisäksi, tätä näkyy Woodland Scenicsin testialustalla. Lisäksi halusin saada pidempää kuollutta ruohoa kun mihin armypaintterit ja muut valmiit materiaalit taipuivat, joten tein hamppunarusta ja kuumaliimasta valmiita tupsuja joita voi liimailla baselle, värikin on jotakuinkin se minkä halusin, ehkä pieni washi vielä lisäksi kun pääsen tuotantovaiheeseen.

 

Kaikilla valmistajilla paitsi Vallejo tein ensin mössön Woodland scenicsin water effectistä ja ko. lumesta. Tästä tulee koostumukseltaan miltei sivellinlevitettävää loskaa jonka levittelin. Sitten ripottelin siihen päälle joihinkin paloihin saman valmistajan lunta poistamaan märkää vaikutusta. Ilman sirottelua tulee lumesta märän suojalumen näköistä ja kohtuu realistista, mutta sirottelulla siihen saa hiukan lisää pakkasta.

Toinen tapa on käyttää water effectin sijaan matt medium/vesi -seosta joka poistaa kaiken kiillon ja saa lumesta pakkasmaisempaa.

Voiton testissä vei lahjomattoman raadin (minä) mielestä Woodland scenics. Se on käytännössä samaa ainetta kun GF9, mutta sitä saa halvalla järkyttävän ison tölkin, joten hinta/laatusuhde keikautti lopullisen vaakakupin. Woodland scenicsille siis täydet viisi invasion star :ia.

Hieno aine on myös Secret weapon miniaturesin lasimurska. Se on juurikin sitä mitä nimi sanoo, eli sen käytössä tulee noudattaa mitä suurinta varovaisuutta. Hengitettynä/syötynä/silmiin hierottuna se aiheuttaa kohtuu ikävät seuraukset. Se on parasta jos haluaa tehdä märkää, vetistä lunta, mutta vaatii muita materiaaleja paksumpia kerroksia ja useampia levityksiä, mutta riittävän paksulti tulos on hieno. Pelikäytössä kuitenkin materiaalina se ei ole parasta, dioraamoissa selkeästi pop.

Testin huumoripuolesta piti huolta Games workshop ja Vallejo. GW :n näkemys lumesta on valkoinen ruoho, Vallejolla se on valkoinen maali. Kummallakaan ei ole mitään tekemistä lumen tai luonnonmateriaalien kanssa. GW ehkä menee jos haluaa mallintaa hometta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vielä on materiaaleilla 15mm skaalaan liittyviä haasteita, hiutalekoko on liian iso ripottelussa, eli mössölevitys ilman ripottelua on parempi, mutta sitä on vaikea tehdä paakkuuntumatta (lue: en osaa).

Alla GF9 variaatioita:

 

Bookmark and Share

2 comments to Lumivertailu

  • avatar Mika

    Nämä testi -ja kokeiluraportit ovat mainioita! Kiitos

  • avatar Ville

    Itse tein juuri tuosta Woodland Scenicsin lumesta ja erikeeperistä melkein muovailtavan massan, jonka päälle sitten vielä tuoretta lunta. Liimalla saa aikaan kyllä mahtavia nietoksia, muttei se taida olla juuri se kaivattu efekti. Hyvä, että itsellä osui käteen se paras lumi heti alkuun.

You must be logged in to post a comment.