logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force – Operation Strong Arm 3.10.

Vuoret odottavat liittoumaa, joten tällä kertaa menemme vuorille ja vuoristosotaan.

Ilmeisesti paikalle aiemmin ilmoittautuneet tulevat, joten tästä tulee pääsiassa Brittien operaatio ja iso sellainen.

Keskiviikkona 3.10. klo 17.30 alkaen.

Operaatio Strong Arm käynnistyy!

Brittien (Sami ja Mikko) tehtävänä hyökätä vuorilla oleviin kapinallisten asemiin ja vallata operaation jatkamisen kannalta tärkeät kohteet toisen hyökkäysaallon etenemisen turvaamiseksi.

Molemmat brittikomentajat – kaksi ryhmää jalkaväkeä molemmat (mahdolisesti kolme). Tehtävänä vyöryttää asemat vuorten rinteellä.

Teemu – molemmat Ranger tiimit. Tiedustelu ja päähyökkäyksen tukeminen ja ilmaiskujen johtaminen.

kapinalliset, pysäyttäkää vääräuskoiten eteneminen!

Bill – taistelee kapinallisten riveissä

Mika – tavanomaiseen tapaan kapinalisten “master mind” :)

Bookmark and Share

15 comments to Force on Force – Operation Strong Arm 3.10.

 • Finally a proper Recon mission! Saddle up guys!

 • avatar Sami K.

  Siis ryhmällä tarkoitat koko sectionia vai fireteamia?
  Aika massiivinen peli jos on 4 fireteamia per pelaaja!

  Kovaa meininkiä kuitenkin.

  • avatar Juha

   Ryhmällä tarkoitan juuri ryhmää. Kyllä paljon resursseja ja rinteellä on vastassa kovia jätkiä ;). Hommassa on mukana enemmän kuin joukkue, että sillä pohjalla!

 • Ok, vahvistukset saavat tänä iltana vielä hiekkaa jalkojensa alle ja sitten on taas tuoretta lyijyä murskaimeen vai miten se meni…

 • avatar Sami K.

  Hieno peli ja tiukka tehtävä, kiitoksia kaikille, erityisesti Juhalle taas järjestämisestä ja vankkumattomasta kärsivällisyydestään innokkaita pelaajia kohtaan.

  Royal Marinein tulikaste tehtäväalueella sujui suhteellisen kevyin tappion, 1 kaatunut. Mikolla taas ruumissäkkejä syntyi urakalla!
  Mission Successful

 • avatar Juha

  Hieno oli ja vaiherikas peli. Jatkamme samoista kuopista. Mikko sai hyvä idean suoraksi jatkoksi, joten seuraavaksi saatte puolustaa saavuttamianne asemia, kunnes vahvistukset tulevat.

  Royal Marines saivat tulikasteen!

 • avatar Sami K.

  Hyvältä kuulostaa.

  Asejuttuja: Sivulla 41 tosiaan annettaisiin GMPG:ille annettaisiin tuo suppressio aina, mutta se on ehkä liian kova sääntö. Tuo rulaus että ei suppressaa, mutta antaa nopat on ihan jees, mutta toinen vaihtoehto olisi, että antaisi esim. vain tuon suppression aina ilman lisänoppia (ehkä 1 jos on paikallaan), jos ei juokse? Lähinnä mietin siltä kannalta, että noiden rooli on usein juuri suppressointi, eikä pääsisi sillä kahdeksalla nopalla iskemään. Just a thought.

  Toinen: joukkueenjohtaja pyytää saada lupaa jakaa kessit parille grenadiereille, kun vihollisen technicalit ovat uhkana. Toimisi siis niin, että fireteamin grenadier ottaa kessin, ampuu muuten samalla tulivoimalla kuin UGL:n kanssa, mutta pärjää paremmin technicaleille.

  • avatar Juha

   Minun maailmassani vain konekivääriryhmä supressaa, kun ampuu paikaltaan eli asemista, koska on siksi olemassa. Kesken kävelyn tai hölkän syntyy sen verran sählinkiä, että lataaja ei ehdi mukaan. Siis konekivääriryhmät (Weapon team) supressaa.

   Yleiperiaatteena, mahdollisimman vähän erikoisvirityksiä ja poikkeuksia. Pysyy peli puhtaana GW -taudista ;)

 • avatar Sami K.

  Edit:

  FAQissa todetaan, että noinhan nuo kaikki aseet toimivat, eli siis rulaus oli oikea, menee siis s.41 yli.
  Lähinnä hauskaa on tietää se, että M249/Minimi voi toimia LMG:nä eli suppressaavana, jos se on weapon teamissa tai vehkeessä kiinni.

  No, voin silti itse fiilistellä tuon suppression kanssa ja olla ottamatta kahdeksaa noppaa, jos siltä tuntuu. Tuo nyt oli muutenkin fiilistelyehdotus, eikä mikään “sääntömuutos”, en siis tarkoittanut, että saisi ampuakaan sekä lisänopilla että suppressaavalla samaan aikaan.

  • avatar Juha

   Sami: “Lähinnä hauskaa on tietää se, että M249/Minimi voi toimia LMG:nä eli suppressaavana, jos se on weapon teamissa tai vehkeessä kiinni.”

   Siinähän se tuli, erikoistunut tiimi supressaa ei ase!

   • Trendi alkoi jo vanhasta kunnon MG34:sta. Yksi ase, monta käyttöä.

    Eron tekee lisämiehistö (lataaja, spotteri) ja varusteet: Onko mukana varapiippuja, tripodia ja erityisesti paljonko ammuksia?

    Perinteisesti kaikki muut alistettiin kantamaan kk-miehen paukkuja. Kun joka jätkällä on kk, kukas niitä paukkuja sitten kantaa? Lopputulos: helvetisti tulta pari minuuttia ja sitten myydään eioota.

    P.S. Päivitin rosterin eilisen fiaskon jäljiltä. Tällä menolla pitää kohta siirtyä “belgialaiseen rosteriin”…

 • avatar Sami K.

  Nyt tuntuu siltä, etten kuitenkaan tullut ymmärretyksi lisäyksestä huolimatta, tarkoitin siis vain sitä, että GPMG:illä PITÄISI ampua aina suppressive tulta kahden lisänopan sijaan vaihtoehtona “kahdeksan nopan fireteamille”.

  Oh well, ei ole tärkeää, kukin pelaaja saa päättää itse, miten aseen kanssa toimii, ei tarvita sääntöä.

  Juuri tuo ammusten kantaminen on se juttu, mikä tulee vastaan tukiaseiden kantamisessa, kuten Mikko sanoi. En tajua, miten britit saavat nykymuotoisella ryhmärakenteella kannettua tarpeeksi ammuksia kaikille niille SAWeille! Mitä olen kuullut veteraaneilta, niin ilmeisesti juurikin vöiden kantamisesta ei ensimmäisen kerran jälkeen nurista, vaan otetaan mieluusti vähän lisää, kun taas SAWin boksien kantaminen ei ole niin suosittua, kun ei tuliryhmässä itsenäisenä aseena saavuta niin paljon kivääriä enemmän.

  Oikeastaan ihmettelenkin, miksei useampi armeija ala ymmärtää ottaa oppia saksalaisilta: ryhmä tukee pääasetta, eikä pääase ryhmää. Saksalaiset saivat tällä doktriinilla enemmän aikaan vähemmillä resursseilla. Amerikkalaiset taas puoliautomaattikivääreineenkin (ja suuremmalla pääluvulla) olivat auttamatta “outgunned”.

  UGL:istä en sitten tiedä, USMC:ssä aikovat ehkä vaihtaa ne painon vuoksi pois ja vaihtaa takaisin kiväärikranaatteihin, kun taas brittien parat käyttävät ilmeisesti kaikissä rynkyissä UGL:iä. Mene ja tiedä.

  Tuolla http://theminiaturespage.com/boards/msg.mv?id=281265 on keskustelua enemmän aiheesta ja linkki erään marine-kapteenin ehdotukseen muuttaa jokainen fireteam “tukiaseen” ympärille, yhteen tiimiin MG (siis weapon team, jonka ympärillä fireteam pyörii), toiseen tiimiin SMAW (tuhoisa FoF:issa, AP4!), ja kolmas on “rifle team” automaattikiväärillä, dedikoidulla 6-piippuisella kranaatinheittimellä ja DMR:llä. Lisäksi Platoon HQ laajennettaisiin 60mm-heittimellä.

  Pitäisiköhän laittaa tuollainen blogi pystyyn itsekin, niin saisi juttuja sinne ylös, kuten Rosterin. Nyt kun se ei ole tulostettuna tai netissä, niin eipä sitä oikestaan kukaan taida koskaan nähdäkään! Aika paljon kaikenlaista sääntökikkailua ja tutkimista kuitenkin harrastan.

 • avatar Juha

  Ensimmäinen hyökkäys pääsi tavoitteeseen- raskain tappioin ja nyt on odotettavissa kapinallisten vastahyökkäys. Keskiviikkona jatketaan samoista kuopista, mihin viime viikolla jäätiin, KIA ja WIA soltut on haettu pois, mutta uusia ei ole vielä joten pöydälle jäänyt vahvuus on liittoumalla käytössä.

 • avatar Sami K.

  Ovatko Rangerit mukana puolustuksessa? Entä SAS-miehet?
  Päävastuu kuitenkin lankeaa lähes koskemattomille Marineille.

  Olisiko tuossa kapinallisilla raskaat aseet mukana, jos olisivat jääneet eloon? Mortarin tuhoamisesta suuri kiitos Rangereille, sinne olisi muuten pitänyt kutsua ilmaisku.

You must be logged in to post a comment.