logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Flames of War

7.1.2012 FOW firestorm kampanjan aloitusmegapeli

Lauantaina 7.1 kerhohuoneella nähtiin kiivas aloitus 2012 Firestorm Bagration kampanjalle.

T-muotoisessa pöydässä joka vastasi kolmea eri hyökkäystä kampanjakartalla, hyökkäsi 1500 pisteen venäläispanssariosasto ja jalkaväkiosasto  T:n alasakaraa pitkin linnoitettua linjaa päin jonka takana oli Saksalaisten puolustama kaupunki. T:n vasenta sakaraa pitkin hyökkäsi vastaavasti kaksi 1500 pisteen osastoa ja oikeaa pitkin yksi panssariosasto. Saksalaisilla puolustajilla oli vastaava määrä yksiköitä, joista suuri osa tosin saapui reservistä vastaamaan yllätyshyökkäyksen muodostamaan uhkaan.

Taistelu oli kiivasta ja tunnelma pelihuoneessa ison pöydän ja 9 pelaajan kanssa oli tiivis ja kuuma.

Vasemman sakaran Venäläinen osasto valmiina hyökkäykseen

Oikeanpuoleisen T-sakaran hyökkäys jumittui paikoilleen vaikean laskuvarjojääkäripuolustuksen ja massiivisen reservistä saapuneen tankkiosaston vastahyökkäyksen johdosta. Taistelu tämän pöydän kahdesta objektiivistä päättyi Saksan murskavoittoon, mutta toisaalta laita sitoi myös suuren määrän saksalaisesta panssarikalustosta. Vasemman sakaran eteneminen kohtasi tiukkaa vastarintaa ja eteneminen kaupungin ulommaisia taloja pidemmälle oli hidasta ja vaikeaa. Lopulta tässä kuitenkin onnistuttiin kun pitkää T-sakaraa pitkin vyöryneet osastot pääsivät apuun.

Saksalaiset asemissaan

Pitkällä sakaralla hajanaiset saksalaisosastot jotka ottivat turvaa linnoitteiden ja miinakenttien takaa murskattiin nopeasti ja armottomasti. Matka linnoitteilta kaupunkiin oli kuitenkin armottoman pitkä, etenkin venäläiselle jalkaväelle. Pikamarssin jälkeen nämä hyökkäysosastot kuitenkin ehtivät kaupunkiin vaikuttamaan ja tuomaan vasemman hyökkäyksen tueksi tarvitun kriittisen ekstramassan samaan aikaan kun venäläinen oikea hyökkäys luhistui kasaan ja tämän laidan saksalaiset lähtivät siirtymään kohti vasenta laitaa.

Oikean laidan hyökkäys jumiutuu

Taistelu jatkui kiivaana viimeisen vuoron viimeiseen lähitaisteluun saakka ja lopputulos oli äärimmäisen tiukka. Saksa hallitsi oikean laidan kahta objektiivia sekä toista vasemman laidan objektiiveistä näistä toisen ollessa kontestoitu. Keskellä olevat kaksi objektiiviä kuuluivat Venäjälle. 1/5 venäläisosastoista oli murtunut kun vastaava luku Saksalla oli 3/5 ja heidän tuli ottaa vikalla vuorolla jo rykmentin moraalitestikin, jonka he kuitenkin läpäisivät.

T-34 vyöryy läpimurtoon

Lopulta pelaajat päättivät, että taistelun ratkaisu kampanjakartalla näkyisi siinä, että Saksa voitti taistelun oikealla laidalla ja näin valloittivat Chausyn venäläisiltä. Keskustan taistelu päättyi Venäjän voittoon näiden vyöryessä Bykhoviin ja vasemman laidan taistelu puolestaan päättyi tasatilanteeseen ja rintaman säilymiseen ennallaan.

Pantteri saalistaa

Kiitos kaikille osallistujille hyvästä pelistä!

Bookmark and Share

You must be logged in to post a comment.