logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Black powder

Black Powder Napoleonic pelipäivät jatkuvat 17. ja 24.11.

 

Perinteeksi muodostuva Black Powder napoleonic pelaaminen jatkuu kahtena erillisenä pelipäivänä 17.11. ja 24.11. 

Ensimmäisenä lauantaina 17.11. pelataan 15mm armeijoilla Ranska vastaan Englanti ja peli on historiallinen tai semi-historiallinen skenario Peninsular kampanjan ajoilta.

Seuraava lauantai 24.11. on 28mm pelipäivä, jossa niin ikään vastakkain ovat ainakin arkkiviholliset Ranska ja Englanti. Tämän pelin asetelma ilmoitellaan kun asia selkiintyy, mutta joka tapauksessa pelataan.

Pelaaminen aloitetaan vanhan kaavan mukaan klo 10.00 aikoihin, ja peliä jatketaan niin kauan kunnes saadaan selvyys voittajasta ja herrasmiehet katsovat sopivaksi lopettaa pelaamisen (eli konjamiini on juotu loppuun) ja siirtyä polttamaan sikaareita ja tietenkin spekuloimaan sääntötulkinnoilla ja tilanteilla.

Kaikki saavat tuoda peliin sopivia figujaan peliin mukaan ja lisäksi osallistuvilta herroilta toivotaan asiaan kuuluvaa intoa, oleellista rekvisiittaa sekä tilanteeseen sopivia virvokkeita.

Ilmoitelkaa vielä varmuudeksi kumpaan päivään osallistutte.

Kasataan tähän listaa ketkä tulevat ja missä pöydässä pelaavat, eli ilmoittautuneet alustavasti
17.11. lauantai
15mm pelipöytä
Jaakko B
Antti
Juha
Mika
28mm pelipöytä
24.11. lauantai
28mm pelipöytä
Marko
Teemu
Samuli
Mika
Sami K
Täydentyy nimillä ja muilla valmistelevilla viesteillä…
Tässä muutama uusi unitti jotka ovat valmistuneet edellisen pelikerran jälkeen.
Bookmark and Share

48 comments to Black Powder Napoleonic pelipäivät jatkuvat 17. ja 24.11.

 • avatar Sami K.

  Tuohon 24.11-peliin olisin tulossa.

 • avatar Samuli

  Menossa mukana 24.11. Tuo aiempi viikonloppu ei taida onnistua.

 • avatar Juha

  Kaksi uutta 1812 – 1815 ranskalaista pataljoonaa valmistui just ja vähän ylimääräisiä kommandeja kans! Kuvat seuraa… hiittii, hiitii!

 • avatar Teemu

  Editoin hieman, mm. korjasin otsikon päivämäärän. Ja osallistun 24.11.

  Haastankin Markon maalaamaan Itävaltalais-divisioonan pelikuntoon!

  Teemu

  • avatar Marko

   Divisioona on vähän paljon. Jos nyt yhden pienen prikaatinkin ensin maalaisi. :-)

   Vedänkö taas pelin vai haluaako joku muu? Mulle käy molemmat yhtä hyvin.

   Ajatus olisi joka tapauksessa pelata 3 yhdistetyllä laudalla pitkältä reunalta pitkälle reunalle. Pelinjohtaja sitten säätää tavoitteet ja vähän pikkujännää skenuun.

   Viime pelin ongelmia on vielä ratkaistava. Eli ensinnäkin miten peli metsässä toimii? Miten se Juha teidän 15-millisten pelissä menikään ja miksi? Toiseksi, ei laiteta nyt liian suuria rakennuskomplekseja. Voimme myös olla käyttämättä grand batteryitä ja jakaa ranskisten tykit tasaisesti prikaateihin.

   Peli voisi onnistua ehkä jo ilman 20-millisiäkin?

   • avatar Samuli

    Tarvitseeko peli välttämättä vetäjää edes? Sovitaan vain joku sopiva objektiivi jonka hallinnasta taistellaan niin kaikki pääsevät pelailemaan.

    Voisin itse yrittää valmiiden ukkojen basetuksen lisäksi tekaista yhden pataljoonan lisää niin saadaan varmaan brittijoukot peluutettua ilman pienempiä taistelijoita.

   • avatar Juha

    Metsä meni kuten säännöissä, metsään voi mennä vain skirmisherit (tai warband;), muilta kielletty, jos ei tietä. Jatkossa voidaan käyttää Napo-sääntöä (yhdessä esimerkkipelissä), jonka mukaan kaikki jalkaväki voi edetä metsässä skirmish muodossa, mutta ei voi taistella, vaan on pakko tulla pois metsästä esim. ampuakseen ja formattava ennen sitä = onnistunut order. Lisäksi metsä hidastaa.

   • avatar Juha

    Voisin toimia tuolloin 24.11. eli 28mm päivänä Umpirena, jos haluatte? Saisin hyvän syyn jumpata sääntöjä ja tekisin samalla rapsan kähinästä, kun pelaa itse raportti on vähän haasteellinen. Voisin myös pohtia jonkinsorttisen skenun, niin että ei tarvitsis mennä “line up and shoot -meiningillä”.

    • avatar Sami K.

     Kannatetaan. Kyllähän peli on varmasti tuomarin kanssa parempi.

    • avatar Marko

     Toimii! On aina hyvä, kun joku tuomaroi ja tekee skenun ja on vielä parempi, jos joku raportoi. Eli mahdotonta tällaisesta tarjouksesta on kieltäytyä.

     Pelaamme varmasti mielelläään kaikella mitä on maalattuna, joten laitan sulle tietoni viime pelissä käytettävissä olleista 28- ja 20-millin figuista (jos näitä jälkimmäisiä nyt sitten tarvitaan). Pelaajat voivat sitten täydentää tietoja, kun saavat lisää maalattua. Voit tasapainottaa epätasaiset vahvuudet sitten skenussa. Tai ihan miten haluat. :-)

     • avatar Juha

      Ajatelinkin juuri kysyä unittien määrän ja tyypin, niin saan jotenkin hahmolle, millaisilla joukoilla mennään. Katsotaan sitten se ns. tasapaino kuntoon juonikuvion kautta. Ajattelin hakea paketin 28mm brittejä, ja maalata vähän lisää punatakkeja, katsotaan ehdinkö?

 • avatar Juha

  OK, kaivelen skenun perusidean jostain periodin skenumateriaalista, otetaan huomioon (vielä) pienet joukot, eli alhaisemman intensiteetin kärhämä. Luulen, että panen teidät taistelemaan samasta kohtesta (kohteista), joten kukaan ei pääse jumittamaan paikallaan, vaan tulee liikkuvaa taistelua :)

 • avatar Ville

  En pääse tosiaan 17.11. paikalle ja 24.11. vasta viiden maissa, josko silloinkaan. Viimeksi pelit loppuivat n. kuudelta eli ihmeempiä ei 24. päivä taida ehtiä. Ranskalaispataljoonani saatte toki lainaan.

  Ville

 • avatar Teemu

  Oli puhe historiallisista skenaarioista. GdB:n skenaariokirjat on fantsussa alessa:

  http://www.fantasiapelit.com/index.php?main=ai&kat=sekal&jamista=luokka&jamika=miniatyyri&jarj=miniatyyripeli&mista=kampanja&yhteen=&alue=_&etsittava=netti6

  Ehdotan, että käyn ostamassa ne kertsille ja kerään sitten kolehdin tältä pelipirukalta, OK?

  Teemu

  • avatar Juha

   moi

   mulla on ykkönen, kakkonen ja kolmonen.

  • avatar Juha

   Ne on muuten ihan hyviä skenuja ja varsin käytettävissä myös BP:ssä.

   Tosin niissä ei useinkaan ole brittejä vastassa, kun britit eivät oikeastaan osallistuneet varsinaisiin napoleonic sotiin, vaan kävivät rajakahakkaa reuna-alueella ;)

   • avatar Antti Lahtela

    Jos brittien historian kirjoitusta on uskominen, niin koko Napoleonin sodathan käytiin 16-18.6.1815 Belgiassa. Vai oliko niissä kähinöissä muitakin tapahtumia? ;)

 • 17.11 pääsisin pelaamaan ainakin jonnekin kuuteen asti, sit pitää mennä säbäjengin pikkujouluihin.

  -tapio

 • avatar Juha

  Marko onko sulla jotenkin käsitystä miten kullakin on noita 28mm napoja? lähinää kiinnostaa maa/pataljoonien (squadronien määrä) ja tyyppi. Niistä saan sitten prikaatit kasaan.

  • avatar Samuli

   Tullaan nyt vain näillä maalatuilla eli brittejä 2 pataljoonaa jalkaväkeä, runsas komppania skirmaajia (10 figua), tykki ja husaariyksikkö (12 figua)

 • Onko Lautantaina peli ja mihin aikaan aloitellaan?

 • avatar Antti Lahtela

  Tulen paikalle kello 10. Otatko Juha taas britit ja portugalilaiset mukaan niin riittää miehet :)

 • Ok, nähdään sitten, pystyn olemaan n. 19 asti.

 • avatar Antti Lahtela

  Hienot pelit oli taas tänään! Hyvä skenu ja mukava tunnelma :) Man of the Match on ehdottomasti pieni korsikalaisosasto, joka piteli kahta prikaatia koko pelin ajan sillan edessä.

 • avatar Teemu

  Tuleeko jotain ennakkoinfoa lauantain pelistä?

  Monelta aloitetaan?

  • avatar Juha

   Aloitetaan 24.11. klo 10.00, jolloin katselmoidaan joukot ja jaetaan komennot. Ottakaa kaikki mukaan liikenevä 20-28mm kama mukaan, niin sillö sitten mennään. Ajatukseni on käyttää sääntökirjan Carlist war skenua pohjana, mutta joukot eivät ihan mene kohdalleen, mutta ei anneta sen ahdistaa. Nyt on edelleen tärkeää pelata ja harjaantua pelissä, niitä ISOJA pelejä varten. Koetan tilanteessa hoitaa “tuomaroinnin”, ja pelin organisoinnin, kunhan nähdään muskettien määrä pöydällä.

   • avatar Teemu

    Loistavaa. Eilen maalattu yhteen asti. Tänään vielä urakoidaan, joten hyvä, että aloitus vasta 10:00. Ketkä kaikki haluaa poltella sikaaria pelin jälkeen?

    Marko ja Samuli siis briteillä. Hyppäätkö Mika tällä kertaa ranskalaisten kelkkaan? Kummalla puolella Sami haluaa operoida?

   • avatar Marko

    Se “Carlist war skenu” mullakin oli viime kerralla 28-millisissä pohjana. :-)

    • avatar Juha

     Se on kompakti ja mukavan pieni, mutta muutan sitä hieman, niin ei näytä samalta ;) Joka tapauksessa taistelaan tärkeästä (maasto)kohteesta.

 • avatar Marko

  Ja Juhalle tiedoksi. Mulla EI ole enää tallessa niitä viime pelin joukkojen määriä. Olen pahoillani. Pitänee tehdä uusi kysely ihmisten käytettävissä olevista joukoista.

  • avatar Teemu

   Nehän löytyy tuolta edellisten pelien keskustelustringeistä.

   Mulla tosiaan valmistuu peli kuntoon 2 X 6 laattaa ranskalaista jalkaväkeä.

   Jos jaksan, niin kokoan ja pohjamaalaan myös husaareja, mutta maalata tuskin ehtii…

 • avatar Teemu

  Black powderiin tulossa Napoleonic-lisäosa:

  http://www.warlordgames.com/29267/pre-order-black-powder-albion-triumphant/

  Tosin fokus Brittien taistelukentissä. Mutta ei hirveesti muita armeijoita meillä vielä olekaan.

 • avatar Sami K.

  Otan kiitollisena vastaan tarjotun komennuksen kummasta tahansa leiristä, preferenssi ensisijaisesti 28mm-figuilla (vs. pienemmillä), ja toissijaisesti hieman briteillä.

 • avatar Juha

  Otetaanko seuraava 28mm Black Powder Napoleonic pelipäivä helmikuun loppuun tai maaliskuun alkuun?

 • avatar Marko

  Kiitos kysymästä. Pojan synttärit ovat tuossa helmikuun lopussa, joten MULLE kävisi maaliskuun alku paremmin.

  • avatar Juha

   OK, nyt on aika haarukoida seuraava 28mm Black Powder Napoleonic pelipäivä. Huudelkaas tähän vastauksia mitkä viikonlopun päivät sopisivat maaliskuun alkuolella tai maaliskuussa yleensä?

   • avatar kalle

    Aika laittaa siis Preussi pelikuntoon :) Jos saan maaleihin ja päivä sattuu sopimaan, tulen mukaan. Ukot on jo koottu ja beissattu, muttei kannata vielä laskea paljoa niiden varaan.

   • avatar Samuli

    2.3. ei käy, muuten näyttää vielä uhkaavan vapaalta kalenteri koko maaliskuun ajan.

    Jos sitä sais taas intoa punaisen maalaamiseen ja pari pataljoonaa lisää valmiiksi.

You must be logged in to post a comment.