logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Force on Force kampanja – ensimmäisen kuukauden tapahtumat

Reilu kuukausi takana Force on Force kampanjaamme Alpha Sierra September, jossa liittouman joukot ottavat mittaa kapinallisista syrjäisellä rajaseudulla karussa vuoristossa. Kaikkiaan kuusi erityyppistä operaatiota on viety läpi ja tilanne on liittouman kannalta hallinnassa. Tappiot tosin varjostavat operaatioita ja kapinallisten aktiivisuus tuntuu lisääntyvän. Tässä on lyhyt yhteenveto kuluneen kuukauden tapahtumista. Viimeinen suuri operaatio käynnisti liittouman offensiivin, jonka loppunäytös kirjoitetaan jatkossa…

Liittouman operaatio käynnistyi elo-syyskuun vaihteessa 2012, jolloin kaksi Forward Observation Basea perustettiin rajaseudun karuille vuorenrinteille. Jenkkien 101st airborne asettui FOB Hurricaneen ja Britit puolestaan FOB Inflexibleen. Operaatioalue jaettiin kahteen sektoriin, joiden rintamavastuu jaettiin FOBien kesken.

 Britit operoivat pohjoisesta ja jenkit eteläisestä vuoristosta käsin. Operaatiossa on saatu tähän mennessä viisi taistelukosketusta kapinallisiin. Liittouma on saavuttanut voiton kaikissa taisteluissa, mutta joissakin taisteluissa tappiot ovat olleet lähes sietämättömät, ja se varjostaa liittouman menestystä ja aiheuttaa julkisuustappiota kotirintamalla. Varsinkin Brittien operaatiot ovat olleet erityisen verisiä ja niistä on viety useita ruumispusseja Basecamp Juliukseen.

Charlie Foxtrot

Ensimmäinen kosketus syntyi, kun kapinalliset saivat ammuttua alas liittouman tiedustelukopterin, ja jenkit lähetettiin pelastamaan miehistöä. Miehistö saatiin pois kapinalisten kynsistä, mutta jo silloin konflikti osoitti kapinalisten olevan tosissaan.

 taistelukuvaus

Person of Intrest

Toisessa operaatiossa jenkit ja hallituksen operaattorien tukena toimivat Rangerit noutivat hallituksen mielenkiinnon kohteena olleen henkilön kuulusteluihin. Tämäkin operaatio onnistui, ja sen aikana koettiin kylätappeluksi yltynyt lähitaistelu kohteena olleessa kylässä.

 taistelukuvaus by Warhead

Lt. Down

Kolmas operaatio sijoittui Brittien sektorille ja toiminnasta vastasi The Yorkshire Regiment 4th Battalion. Tällä kertaa luutnantin ja korpraalin tiedusteluretki johti pelastusoperaatioon heidän haavoituttuaan kapinallisten tulesta. Tässä yhteenotossa Britit saivat maistaa Kalashnikovia kunnolla, ja seurauksena oli useita haavoittuneita ja muutama KIA.

 taistelukuvaus

Bird & valley

Neljännessä operaatiossa kuvaan tulivat saksalaiset erikoissotilaspoliisit, jotka etsivät hallituksen agentin johdolla laaksoon pudonnutta kiinalaisvalmisteista satelliitin kantorakettia. Saksalaiset uhrasivat useita miehiä tuolla omituisella retkellä, mutta kantoraketista irrotettiin tärkeät osat ja hallituksen mies katosi niiden kanssa, ja jätti saksialaiset nuolemaan haavojaan.

taistelukuvaus

Grim Dragon

Operaatioalueella on kaiken aikaa toiminut SOCOM yksikkö, joka on usein ollut alistettuna hallituksen operaattorien tehtäviin operatiivisena yksikkönä. Näistä operaatioista ja niiden tarkoituksesta ei ole varmuutta, mutta kahden 75th Ranger tiimin on nähty operoivan liittouman joukkojen rinnalla, ilmeisesti jonkinlaista omaa operaatiota suorittaen. Yhdestä operaatiosta on olemassa jopa tapahtumakuvaus.    

taistelukuvaus

Operation Strong Arm – day 1

Saksalaisten raskaat tappiot kiinnittivät liittouman sodanjohdon huomion eteläisiin vuoriin, jossa lisätyn tiedustelun perusteella havaittiin useita kapinallisten kätkettyjä tukikohtia. Tämä havainto johti operaatio Strong Armin käynnistämiseen, ja Britit The Yorkshire Regiment ja Royal Marine commando saivat jälleen rintamavastuun. Operaatio näytti olevan sohaisu muurahaispesään. Tästä liittouman johdon ratkaisusta alkoi, ainakin aluksi, raskaista tappioita liittoumalle aiheuttanut hyökkäys vuorille, jonka on määrä jatkua seuraavana kuukautena.

taistelukuvaus

Bookmark and Share

5 comments to Force on Force kampanja – ensimmäisen kuukauden tapahtumat

 • Huoh, päivitin rosterin eilisen turpasaunan jäljiltä. Tähän mennessä saldo 7 kuollutta ja 2 pysyvästi haavoittunutta. Luovutin veksissä lepuuttelijoiden kirjaamisen kanssa, niitäkin näyttäisi olevan 5 kpl.

  • avatar Juha

   Joo sun Yorkhisrelaiset on saanut eniten kipeetä kampanjan kuluessa, mutta voivat olla ylpeitä kovimmissa paikoissa taistelleena porukkana.

   • Ei hätiä mitiä, Yorkshiren vanukas ei vapise! Rykmentin maineen eteen kannattaa vähän kärsiä ;)

    P.S. Se on nimittäin oikeastaan pannukakku.

   • avatar Sami K.

    No, tuosta edellisestä taistelusta kyllä voi olla ylpeä voitosta, kun hirmuiset ja pelottomat Talebanien erikoisjoukot rynnistivät ylivoimalla päälle, ilman, että meillä olisi ollut käytännössä mitään tukea (Rangerit sentään raaskivat tulla esiin, kun kaikki näytti jo menetetyltä, pelastamaan päivän, siitä “kudos”).

    Ai mikä kapinallisten pistevoitto? Sellaisille viitataan kintaalla, kun skenaario vaikeutuu n. 400% lennossa, ja pisteytykset samat! Hieno “Rourke’s Drift”, tuli.

    Combat Fatigue unohtui heittää yksiköille, ensi kerran alussa pitää muistaa sitten (vai oliko se nyt niin, että jos tulee tappioita, ei voi saada fatigueta? Joka tapauksessa heitän, koska en pysty järjellä ymmärtämään, miten asia voisi olla näin)

 • Kaikesta huolimatta tein tommosen prototyypin:

  http://www.smallcuts.net/photo/index.jsp?id=9919

  Kaikennäköistä tuli opittua. Ehkä en teekään sitä supertankkeria ihan samalla menetelmällä…

You must be logged in to post a comment.