logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Kerhohuoneen tapahtumia

Lotr / War of the ring kampanjan lopputaistelu 27.10. Klo:9:00 ALKAEN

 

Tämä sivua on jatkoa täältä:

http://www.nopat.fi/2012/tapahtumat/war-of-the-ring-lotr-kampanja-touko-kesakuussa/

House rulet voi kerrata täältä:

http://www.nopat.fi/2012/tapahtumat/war-of-the-ring-lotr-kampanja-touko-kesakuussa/attachment/noppakerhon-wotr-kompit-versio-2-2011-2/

Lopputaistelu – isompi tiimipeli halukkaille / ehtiville. 27.10,.

3 vs. 3 -peli, 6000p /puoli.

AIKATAULU 

Pe-ilta: maastot kuntoon (kuka pääsee jeesaamaan?)

08:45 ole paikalla

09:00 armeijat pelivalmiina

Lounasta lennosta

16:00 peli päättyy

Ilmoittautuneet

Hyvät

Teemu Kujala – Gondor

Sami Kilpinen – Rohan

Kalle Mannonen – Gondor

Pahat

Marko Sysipuro – Mordor + Easterling allies

Paavo Järvenpää – Moria + Smaug

Jaakko Uusitupa – Mordor

Skenaario:

Kenttä: 8 X 10, toisella laidalla vuoriostoa ja pitkä muuri, jossa useampi torni ja 2-3 porttia. Linnoitus on pahisten deployment Zonella.

Deployment: 12” deployment zone. Pahisten pitää deployata yhden pelaajan armeija muurin ulkopuolelle, vähintään 12” muurista. Hyviksillä perus 12” deployment zone. Ambush-joukkoja ei voi laittaa Mordoriin. Sitä reunustaville vuorille voi (määritellään minne, vaikkei olekaan defensible terrain).

“Siege-säännöt”

Kukin muurin sektio / torni / portti on oma defensible terrain elementti (+3 defenceen.). Lentäviä joukkoja vastaan ei saa defence plussia. Movella voi siirtyä elementistä viereiseen. Kuhunkin elementtiin voi panna yhden komppanian puolustamaan / hyökkäämään. Muun  formaatioon pitää oplla “coherencyssä” eli joko maassa kiinni ko. elementissä tai viereisisssä elementeissä. Taistelussa vain casualtyt lasketaan. Voittaja pitää / valloittaa elementin. Hävinnyt peräytyy viereiseen elementtiin / alas maahan eli sinne missä loput omasta formaatiosta on. Jos panic-testin tuloksena tuhoutuvat, tuhoutuu vain se komppania.  Viereiseen elementtiin voi chargeta. Muurilta torniin hyökätessä puolustaja saa defence-bonuksen, muuten ei. Jos muureilla olevia joukkoja ammutaan muurin sisäpuolelta (eli Mordorista), ei ammuntaa vastaan saa defence-bonuksia. Porttia hallitseva komppania voi avata portin vuoronsa aluksi.

Voittotavoitteet:

Pahis:

* Murtaa vihollisen hyökkäys (1/2) joukoista tuhottu / pakenee (= disorered-tilassa). 10p.  – PELI PÄÄTTYY kun jompi kumpi puoli murtuu

* Tappaa vihollisen johtajia: Aragorn, Gandalf ja Theoden 3p each. Muut Epicit 2p.

* Tuhota vihollisen sotakoneet: 2p. / trebuchet, 1p / muu sotakone

* Pitää portit ja tornit omassa hallussa: 1p. / portti. 0,5p / torni

Hyvis:

* Vallata portit ja tornit: 3p. / portti. 2p / torni

* Murtaa vihollisen puolustus (1/2) joukoista tuhottu / pakenee (= disorered-tilassa) 10p. – PELI PÄÄTTYY kun jompi kumpi puoli murtuu

* Tappaa vihollisen johtajia: Sauron / Lohikäärme 4p. Muut Epicit 2p.

Kesto: peliä pelataan klo. 16:00 asti, tai siihen kun toinen murtuu. Jos meinaa jäädä pahasti kesken, voidaan miettiä jatkamista su tai ma.

Reinforcements: Jokainen pelaaja jättää väh. 1/3 armeijasta reserviin. Pahisten pitää jättää Sauron reserviin. Reservit saavat tulla kentälle 2. kierroksen lopulla (kun kaikki muu on tehty), eli voivat chargata 3. kierroksen alusta., pl. Sauron, joka saa tulla peliin sen kiekan lopussa kun / jos hyvikset ovat päässeet taisteluun muureille / porteille (on niin luottavainen, ettei vaivaudu aikaisemmin, sitten huolestuu).

MUUTA: vastapainona pahisten linnoitukselle, hyvikset saavat 3 trebuchet -katapulttia ja 6 muurin murtajaa (kun hyökkääjällä muurinmurtaja, puolustaja ei saa defensible terrainin defence bonuksia), jotka sijoitetaan jalkaväki-yksiköille (merkattava selvästi). Kaikilla jalkaväkijoukoilla on tikkaat, joiden avulla hyökätä muureille / torneihin. Jos hyviksillä on lentäviä joukkoja, ne pitää kaikki laittaa reserviin. Aragorn ja Theoden ovat tässä pelissä “touched by destiny”.

BONUKSET KAMPANJASTA LOPPUPELIIN

Kampanjahan oli pahisten  (erityisesti Lohharin ja Sauronin) voittokulkua. Pisteiden lasku kuitenkin meni sekaisin, koska pelaajat ilmoittivat tuloksia väärin (kirjan mukaan, ei skenaarion). Jotta lopputaistosta ei tulisi liian selvää pahisten jyräystä jaetaan bonuksia seuraavasti:

Pahikset: 300p. fates

Hyvikset 150p. fortunes

 

 

Bookmark and Share

32 comments to Lotr / War of the ring kampanjan lopputaistelu 27.10. Klo:9:00 ALKAEN

 • avatar kalle

  Voisin tulla Gondorilla sotimaan.

  • avatar Teemu

   tervetuloa! Pahasti alakynnessä oleva hyvis-liittouma tarvitseekin kaltaistasi mestari-strategia. Jaakko siis pahoihin ja meillä on 3 vs. 3. 2000p. / pelaaja (tai 6000p. / puoli)

   Teemu

   • avatar kalle

    Just eilen kattottiin poikain kanssa Kuninkaan paluuta, käytetään niitä strategioita. Eli lähdetään mustalle portille paukuttamaan henkseleitä satakertaiselle viholliselle, ja luotetaan siihen että yhtäkkiä maa sortuu juuri niiden alta…

    • avatar Teemu

     Vastavaa ihmettä kyllä tarvitsemme! Onneksi mä oon umpire ;-)

     * Kuolleiden armeija
     * Kotkat tulevat
     * Ystävät avaruudesta
     * Jne.

     Eiköhän se paha sillä taivu!

     • avatar Sami K.

      Lohikärmestys- ja Sauronistusvehkeet kuntoon, niin kyllä se siitä. Tiukkoja pelejä muuten ovat olleet, isojen ötöjen kanssa on vaan niin kohtalon kauppaa, onnistuuko tappoyritys vai ei.

 • avatar Teemu

  Jos herrasväelle sopii, niin siirretään peli 28.10. sunnuntaille, ok?

 • avatar jaakko

  Mulle ei passaa siirto.

 • avatar Teemu

  Okei, koitan selvittää. Ei siirretä vielä mitään.

 • avatar Teemu

  Pidetään 27.10.

  Aloitetaan suht ajoissa, mun täytyy siirtyä appiukon 75:ille alkuillasta.

  Skenaarioksi ajattelin sääntäkirjasta Pelennor fields lisämausteilla…

  • avatar kalle

   Teet sellasen sääntöpaketin, että pelit on äkkiä pelattu :) Yritän saada taas Gondorilaisia parempiin maaleihin tohon mennessä, ja arvosta kovasti sitä, jos pelin koko niin nappien osalta kuin peliajaltaankin on rajallinen. Tyyliin neljässä tunnissa hommat pakettiin. Ja nappeja suunnilleen se määrä mitä oli edellisessä turnauksessa mihin osallistuin, niin saisin sitä possea taas viilattua vähän fiksumman näköiseksi.

   Wotripelailuun on jäänyt harmillisen vähän aikaa, vaikka peli ja teema ovat ihan hauskoja ja nappejakin on melkein kaksi armeijaa – sovitaanko tällä puheella, että varaan GW -pelikalenterista keväälle 2013 ainakin yhden turnauksen, ja mielellään tonne alkuvuoteen ?

   • avatar Teemu

    >Wotripelailuun on jäänyt harmillisen vähän aikaa, vaikka peli ja teema ovat ihan hauskoja ja >nappejakin on melkein kaksi armeijaa – sovitaanko tällä puheella, että varaan GW ->pelikalenterista keväälle 2013 ainakin yhden turnauksen, ja mielellään tonne alkuvuoteen ?

    JEES! Olen mielelläni järkkäämässä.

    Teemu

 • avatar Teemu

  Kohta ois hyvä alkaa miettiä armeijoiden kokoonpanoja tiimien kesken…

 • Hmmm… tämä peli on näemmä mennyt totaalisesti meikäläisen tutkan alta.

  Onko se mistään kotoisin? Paljonko siihen tarvitsee figuja?

  • avatar Sami K.

   Aika vahvasti houseruletettuna (mikä meillä on tilanne) hauska peli, rennompi kuin Faba.
   Figuja saa menemään aika paljon täysin armeijasta ja sankari- / hirviöasteesta riippuen, mutta esim 8 Minas Tirith Warrioria maksaa 30 pts, 2 cavalrya 25, 8 goblinia 15 jne. Pelikoot aika paljolti 40k:n mukaan eli 1600-2000 pts.

   • Aika hurjia figumääriä perusjoukoilla laskien… ellei sitten faba-tyyliin hirviöt ja sankarit nielaise heti 50% pisteistä.

    Katselin valikoimaa Fantsun sivuilta. Ne kalliimmat boksit samoista figuista ovat ilmeisesti tuoreempaa tuotantoa (sama vanha hinta, puolet sisällöstä = palvelu paranee), peli ei kait ole kovin suurta suosiota voittanut kun vanhalla hinnalla kamaa näyttää olevan vielä hyvin tarjolla.

    Mulla pitäisi olla muutaman vanhan perusboksin sisällöt jossain jemmassa. Rehellisesti sanottuna en kyllä hirveästi tykännyt niistä figuista ikinä.

    Black Treellä oli aikoinaan LotR -lisenssi. Niitä figuja saa edelleen “Lords of the Realm” -nimellä (tjsp.) tosin ne ovat Perryihin verrattuna huomattavasti tukevampia.

    Täydellisyyden nimissä mainittakoon, että Citadelilla oli LotR-lisenssi edellisen kerran 80-luvulla. Mulla on muutama niitä tallella.

    • avatar Marko Sysipuro

     Tai sitten voi pelata LoTR:ia tai syksyllä julkaistavaa uutta Hobitti-peliä (tjsp). LoTR:ssa pystyy pelaamaan skenuja ihan muutamallakin figulla. Esim. aloitamme huomenna Samin kanssa (ei kerholla) Fellowshipin 18 ekan leffa/kirjaskenun pelaamisen. Pääsee käyttämään jopa Tom Bombadillia, jolla ei ole muita statteja kuin liike. Eihän sille kukaan mitään voi. :-)

     Esim. kolmessa ekassa skenussa on keskimäärin jotain 6 figua per puoli. Jossain Moria-skenuissakin figujen määrä pidetään kontrollissa (vaikka mulla onkin maalattuna toistasataa Morian goblinia) kierrättämällä kuolleita takaisin kentälle.

  • avatar Teemu

   Tervetuloa tutustumaan!

  • avatar kalle

   Lotrista mulla ei ole paljonkaan henk koht kokemusta, War of the ring on ihan mainio peli. House ruletukset liittyy lähinnä kait joihinkin sankareihin. Se mikä kirjassa voi olla hauska ja eeppinen sankariskilli, ei välttämättä pelipöydällä enää naurata.

 • avatar kalle

  Kuusi uutta Gondorin ritaria on maaleissa, ja basetkin valmistuu tänään. Tavoitteena olisi saada Dol Amroth ritarit kanssa sudittua peliin mennessä, saas nähdä. Sen lisäksi jos aikaa jää, alan laittelemaam muiden nappien beissejä nätimmäksi yms viilailua. Tällä tahdilla mun Gondor armeija on jo 2014 ihan pelikelpoinen. Löyty kaikennäkösiä lipunkantajia yms käytettynä hommattua Gondor roinaa kun kävin vähän sekalaisia laatikoita läpi, joten eiköhän noita sen 2000 pinnaa saa liikenteeseen.

  Onkos sedillä aikomuksia hankkia mahdollista Hobitti -peliä aikanaan, vai joko on tarpeeksi pelejä ja nappeja millä ei ehdi pelata ?

  • Skannasin vähän nettiä ja uusi peli on ilmeisesti pienen skaalan skirmailua. Herää kysymys, miten se nyt sitten eroaa vanhasta LotRista? Uudet skenut ja lisää ukkoja, mutta muuten?

   Ehkä olisi realistisempi tavoite tosiaan maalata joku LotR -setti. Tai sitten vaan pelata niitä skenuja mun vanhoilla RPG-figuilla, mä kun EN edes maalaa örkkejä kasviksiksi.

   • avatar Sami K.

    Juu, pistehinnoista unohtui mainita, että tietysti yksiköissä on yleensä 40:n pinnan kapteeni plus mahdollisesti kalliita komentojuttuja (lippu / torvi). Sankareihin kyllä uppoaa pisteitä, skaala on mitä vaan 60:stä yli pariin sataan.

    En ole vielä hobitin muutoksiin tutustunut.

 • avatar jaakko

  Nyt kun huomasin/muistin tän pelin olevan osa kampanjaa, niin seuraako aiemmista tapahtumista jotain tänne loppumättöön? Onko joku sankari pois pelistä tai saako jotain kivoja bonareita?

  Sauron tulee tunkemaan örkkejä hyvisten keittiöön niin että ihmisnavat rytisevät!

 • avatar Marko

  Kyllä Hobitti on ainakin mulle ihan pakkohankinta.

  Kyllä hyvikset saivat vikaan jotain etuja. Teemu valistakoon. Muklta ei ainakaan ole kuollut ketään nimihenkilöä.

  Niin ja pahisten strategia on alkupelien tapaan, että Sauron on voittamaton. Jos luovutatte heti, niin lupaamme, että vaikkapa Kontu säästetään. No ei vaiskaan! (Lisää tähän kohtaan kiusallisen pitkään jatkuvaa sardonista naurua.)

 • avatar Teemu

  Laitan huomenna kampanjasta tulevat vaikutukset.

 • avatar Teemu

  Skenaarion erikoissäännöt yms. lisätty. LUKEKAA! Ja kommentoikaa, jos jotain mielestänne tosi pahasti pielessä.

You must be logged in to post a comment.