logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

-Syksyn 2012 40K, Faba & Ancient Battle ohjelma

 

Kesä tulee, ja figuilijat alkavat harkita nahkansa kärventämistä. Pistetään kuitenkin alulleen syksyn ohjelman mietintää joidenkin pelien osalta. Tässä siis tämmönen alustava, karkea ensimmäinen arvaus siitä, mitä esimerkiksi voisi syksyllä ja tulevana talvena tapahtua 40K, Faba ja Ancient Battle rintamalla. Toteutuva sisältö riippuu sitten siitä, mitä tapahtumien eteen itse kukin on halukas tekemään. Keväälle julkaisin vastaavan joskus loppuvuodesta 2011, ja sekin eli moneen suuntaan, joten mikään lopullinen totuushan tämä ei siis tosiaankaan ole.

Kalenterin logiikka lähtee siitä, että minulla on mahdollisuutta olla kertsillä (tai muualla)  noin joka toinen viikonloppu, joten silloin voin turnauksia järjestellä. Kalenteri on vielä alustava ja tarkistamaton, eli voi muuttua ilman erillistä huomautusta :)

Sunnuntai Ohjelmaluonnos
11-12.8.2012 Jäävasara Seinäjoella, ei ohjelmaa
19.8.2012 Päivän ETC Faba, pidetty
2.9.2012 40k pariturnaus kerholla, 2 * 1000 pinnan armeijoilla
15-16.9.2012 Kuoleva Jumala Herää, WHFB turnaus
30.9.2012 Päivän ETC -faba harjoituksena fanaticciin
13-14.10.2012 Turkufanatic – ei ohjelmaa
28.10.2012 pelipäivä, ei erityistä ohjelmaa
10.11.2012 Warhammer Ancient Battle turnaus
25.11.2012 Päivän Faba -turnaus
9.12.2012 Päivän 40k -turnaus
23.12.2012 Aatonaatto, ei ohjelmaa

Isompana asiana olisi mahdollisuus järjestää Smökissä paripäiväinen turnaus. Silloin voisi ihan hyvin järjestää vaikkapa tuossa 15-16.9. sekä faba- että 40K ja vaikka Masiinaturnaukset yhdellä kertaa. Päivämäärä tietenkin riippuen myös siitä, miten Smökkiä saisi varattua.Olisikos tämmöiseen sessioon vapaaehtoisia järkkäreitä ? Voin myös vaihtoehtoisesti järkätä isomman fabaturnauksen Smökkiin… Mullahan foamit, maastot ja ruohomatot riittää jonnekin ~20 pelipöytään, eli jos järjestetään isompi sessio, pitää saada pöytätasoja lisää jostain.

Noiden turnauspäivien lisäksi olisi erittäin mukava saada muillekin viikonlopuille joko sunnuntaille tai lauantaille isäntä 40K- ja/tai fabasessioita isännöimään, eli säännölliset pelipäivät pyörimään. Tämä on oikeastaan riippuvainen ainoastaan siitä, että saadaan joku isännöimään ko päiviä. Kuka tahansa, joka on halukas isännöimään joka toinen sunnuntai- tai lauantai pelisessioita 40K- tai fabateemalla voi ilmoittautua asiasta kiinnostuneeksi, niin koitetaan järjestää avaimet ja lätkät henkilölle. Isännän tehtävänä olisi siis ilmestyä paikalle, ja olla se ‘pariton pelaaja’, niin että paikalle tuleva satunnainen kerholainen pääsee varmuudella pelaamaan.

Päivämäärät ja sisällöt ovat kaikki siis vielä viitteellisiä. Jos jollain on tarvetta käyttää kerhoa juuri noina päivänä johonkin ohjelmaan, niin se on sovittavissa.

Random ajatuksia :

 • Kampanjoita voisi ottaa ohjelmistoon, kiitos ideasta Teemu ! Tähdätään kohtuu tiiviisiin juttuihin, jotka voisi vaikka huipentua pieneen turnaukseen. Vaikka niin, että kampanjan peleistä saa pientä, muttei ihan mahdotona etua turnaukseen.
 • Voisi olla kiva pelailla aika pörröisiä päivän fluffyturnauksia.
Bookmark and Share

39 comments to -Syksyn 2012 40K, Faba & Ancient Battle ohjelma

 • avatar Teemu

  Lotr / Wotr -teemalle vois järkkää yhden turnauksen – jos sais lotr-skeneä henkiin.

  Mua kiinnostais myös kampanja-tyyppiset ratkaisut… Aikanaan toteutettiin Lustria-kampanja karttapohjaisena, siis digi-kartta. Oli todella jees.

  Teemu

  • avatar kalle

   Jos sulla on Teemu jotain ideaa fabakampanjaan, niin ei kun vaan kehittelemään.

   • avatar Teemu

    Otettaisko Kalle nyt heinäkuussa joku sitsi, jossa

    * Juotaisiin kaljaa
    * Kokeiltaisiin Hail Caesaria
    * Juotaisiin taas kaljaa
    * Ideoitais kampanja-konseptia (peli kuin peli)
    * Saunottais jos huvittaa
    * Juotais lisää kaljaa, paitti jos on autolla

    ?

    • avatar kalle

     sounds like a plan :D Eiköhän tonne ens viikolle noin asiallinen ohjelma mahdu. Ens viikon torstaina on muu perhe jossain reissussa, joten silloin voisi hyvin keskittyä plänäämiseen.

     • avatar Teemu

      Ens viikon torstai kuulostaa hyvältä. Tuullaan ke Portugalista. Teillä vai meillä? Ja HC uus 40K?

      Ja näättekö muuten mun AVatar-kuvan? Mulle ei näytä…

      Teemu

      • avatar kalle

       Ei näy avatar. Ja porukat olikin reissussa huomenna… Vaan eiköhän toi torstai ens viikolla silti järjesty (tarkistan iltasella ilmapiiriä kotosalla). Koitetaan hooceeta kertsillä, ja lähdetään siitä terdelle plänäämään syksyn kuvioita :D

 • avatar kalle

  Sain just Lotr -kirjan, joten mikäpäs ettei sitä kokeilisi. Toi menossa oleva lotri/wotri kampanja näyttää hauskalta, pakko vaan pitää vähän pelihuilia välillä.

 • avatar Juha

  Yksi 40K päivän turnaus voisi olla taas sellainen fluffijuttu, se oli kiva. Vanha ei jaksa oikein noihin tosipelaajien kaksipäiväisiin ;-)

   • Jees, tuohon meikäläinenkin voi kaivaa äijät naftaliinista…

    • avatar kalle

     Jees, otetaan se edellinen formaatti, missä kaikki pelaa eri armeijalla, ja kehitellään eteenpäin. Ja kun minä otat kuitenkin sen GK:n, niin niitäkään ei tartte kenenkään pelätä, eikä ole geekookompeille tarvetta.

     • Otetaanko 6th ed. heti käyttöön, olettaen että se julkaistaan nyt kesällä?

      Pitäs varmaan ostaa päivitetty codexi, vai meneeköhän sekin heti uusiksi…

      • avatar kalle

       Tottakai pelataan aina uusimmalla edikalla. Mikäs dexi on kyseessä ?

       • Ajattelin tuoda vanhat RTB1 -mariinini takaisin kentälle.

        Mulla on 4. edikan aikainen codex, mutta se lienee jo taas vanhentunut?

        • avatar kalle

         Taitaa se olla, vitosen aikana ilmestyi about 100 sivuinen mariinikirja. Voin lainata, en tarvitse sitä vähään aikaan. Käyn tossa viimeistään 10.6. kertsillä pelailemassa, ja voin jättää marinecodeksin sinne, lainaa ja palauta joskus samaan paikkaan.

     • avatar Juha

      Mie buukkaan taas avaruusörkit, tällä kertaa taas hieman toisenlainen armeija, Speed freak!

      • avatar Sami

       Ai, siis oliko tämä taas tämä, että yhden armeijan kun varaa, toista samanlaista ei saa tuoda? Eli pitäisi lainata joku armeija, etten taas karsiudu.

       Vai voiko maalaamattomilla pelata? Sitten pitäisi ottaa Space Wolfit.

       • avatar Juha

        No kun kyseessä on fluffiturnaus, niin maalamaton armeija ei liene se ensimmäinen vaihtoehto :-) Jos vanhoilla ohjeilla mennään, niin maalattu, fluffikas – siis ei min/max virityksiä ja hienoa on jos löytyy jokin teema, ja Codex ei ole teema. Esim. itse ajattelin nyt tuoda Speed feark armeijan, kun viimeeksi olin bad mooneilla liikkeellä.

 • avatar kalle

  Tapahtumien järkkäämiseen voi myös ilmoittautua vapaaehtoiseksi, sillai saa haluamanlaisiaan tapahtumia toteutumaan…

 • avatar kalle

  Pistin tonne alustavia ajatuksia kampanja + turnausyhdistelmästä, jollaisia voisi syksyllä kokeilla. Tossa kierrätetään onnistuneita kokeiluja aikaisemmista turnauksista, as usual : http://noppapelit.forumatic.com/viewtopic.php?f=2&t=19

 • avatar kalle

  Huomasin ettei tuolla ole yhtään Storm of Magic -turnausta ohjelmassa, eiköhän yhdelle raivata tilaa… Kaks päiväinen 40K turnauskin voisi olla ihan jees. Etenkin jos sen saisi mahtumaan kertsin tiloihin, foamien raijaaminen Niittykumpuun ei oikein just nyt ajatuksena nappaa.

 • avatar Teemu

  Saisko ohjelmaan mahtumaan myös Lotr / Wotr -turnauksen?

  Jos samassa ois myös Lotr, voisimme saada ko. pelin pelaajia houkuteltua mukaan kerhon toimintaan. Muuta tarjontaa ei nyt oikein tunnu olevan…

 • avatar kalle

  19.8. vois pelailla fabaa. Ohjelmassa on border patrol, mutta toisaalta hyvin menneen coniturnauksen perään hutsittais kyllä pelata vaikkapa yhden päivän etc -turnauskin, eli kolme peliä battlelinea 2400 pinnan etc kompatuilla armeijoilla. Onkos kellään mitään mielipiteitä ?

 • avatar anwil

  Kannatetaan etc:tä kun jäävasarakin jää näkemättä. Ja borderpatrollin kompit dissaa rottia :)

 • avatar Mikko Kivistö

  Pelataan vaan etctä niin saa vähän harjotusta syksyn turnauksiin.

 • avatar kalle

  So be it. Jätetään vielä maalauspakkokin pois, niin pääsee porukat kokeilemaan uusia leluja. Eli suomeksi sanottuna, en välttämättä kerkeä muun uusia ukkeleitani maalaamaan tohon mennessä :)

 • avatar Icchan

  Mikä tuo Päivän 40K 28.10 päivä kalenterissa on? Ilmeisesti sama kuin tuo Apocalypse peli?
  Onko se avoin pelipäivä vai yksityistilaisuus? Mistä siitä löytäisi tietoa?

  • avatar kalle

   pelataan pieni apopeli, sen suhteen ei ole pelipaikkoja jaossa, mutta ovet on auki yhdeksästä alkaen ja kuka vaan saa tulla kertsille pelailemaan.

 • avatar kalle

  Herätetääs hiukan keskustelua loppuvuoden faba/40k -turnauksista. Tuolla olis kaksi slotia vapaana, eli 25.11. ja 9.12.

  Nyt kun on menossa toi 40k kampanja, niin olen noita viikonloppujen sloteja pistänyt fabaan (ja itseäni huvittaa mieluummin pelata just nyt fabaa). Jos joku haluaa järjestää 40k -tapahtuman, niin noista toiseen voi ihan hyvin järkätä päivän kokoisen 40k -turnauksen kertsille. Ei muuta kuin ilmo auki ja pistää kertsillä paikat kuntoon etc. Maastoa ja kenttiä riittää maksimissaan 9 pöytään tällä hetkellä. 40k -tilaisuuteen löytyy multa valmiiksi pokaali + palkinto (forgen kamaa).

  Jos ei löydy 40k -järkkäriä, niin pistän kaksiosaisen fabaturnauksen noihin, eli päivän border patrol + päivän etc turnaus, joiden pisteet lasketaan yhteen. Tai tiimiturnauksen.

  Muita ajatuksia : Mikko K.:n inspiraatiosta olen pyöritellyt mielessäni kolmen hengen tiimiturnauksen järkkäämistä fabaan. ETC -turnauksen tyylisesti pelattaisiin kolmen hengen tiimeissä 1vs1 pelejä. Tämä menisi luultavasti tammikuun puolelle, ellei sitten kuitenkin noihin marras/joulukuun sunnuntaille.

 • avatar anwil

  Tiimiturnaus kuulostaa muuten hyvältä idealta! Ja (melkein) komppaamaton turnaus olisi myös hauskaa vaihtelua.

 • avatar Teemu

  Mä diggaisin kanssa tosta 3 hengen joukkue turnasta.

 • avatar kalle

  OK, jos tiimiturnaus saa kannustusta, niin mietinpä tässä periaatteen siihen. Siis paritus menisi keskenään kamppailevien tiimien välillä näin :
  1) Kumpikin laittaa yhden armeijan eteen
  2) Eteen laitettu valitsee vastustajan kahdesta muusta (siis ei eteen laitetusta) vastustajan
  3) valitsematta jääneet pelaavat vastakkain.

  Tiimin kierroksen yhteispisteytykseen joku rajaus, esim 20 – 50 clippaus (kun yksittäisestä pelistä saa 0-20 pinnaa), jolloin yhden pelikierroksen totaalinen jyräys tai mokaus tulee vähän tasoitettua.

  Ja kolme kierrosta, jolloin kolmen hengen tiimejä mahtuisi kertsille kuusi kappaletta. Pelit voisi olla 2400 pinnan etc -kompattua fabaa.

 • avatar Tumppi

  Itse asiassa minä voisin vaikka järkätä jonkun 40K hässäkän esim. tuolloin 9.12.
  Vaikka taas pariturnaus, tai sitten ihan jo perinteinen herrasmiesturnaus?

 • avatar kalle

  25.11. pidetään siis 3 henkisten fabatiimien joukkueturnaus kertsillä. Yhden päivän turnaus, kolme peliä, 2400 ETC kompeilla, kannattaa siis alkaa keräämään joukkueita.

You must be logged in to post a comment.