logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

Warhammer Fantasy Joukkueturnaus 25.11.2012 sekä kuvia ja rapsaa

It’s Globbering time ! Kuusi kolmihenkistä joukkuetta ottaa miehistä ja örkeistä mittaa kertsillä. Tämä on harjoitusta tammikuulle suunnitteilla olevaan kaksipäiväiseen ja kymmenen joukkueen turnaukseen !

Päivä : Sunnuntai 25.11.2012.
Joukkueet : 3 pelaajaa, eri armeijat jokaisella.
Pelikoko : ETC sääntöpaketin mukainen, pääosin siis 2400 pinnaa, joillain armeijoilla isompi.
Rulespack on täällä : http://www.mediafire.com/view/?p1jisyedcydjbr5
Hinta : Kerholaisilta 7€, muilta 20€ per pelaaja, sisältää pitsan / kebabin.
Turnauksen koko : Enintään kuusi joukkuetta. Pelataan kolme kierrosta Battlelinea. Ensimmäinen kierros tiimien Rankings HQ -pisteytyksen mukaan (heikoin vs vahvin eka kierroksella)
Maalaus : Maalauspakko. Maalaamattomalla armeijalla pelaamisesta rankaistaan rikkeen vakavuuden mukaan 5 – 10 pistettä.

Aikataulu : Joka vaiheeseen kuuluu parien valinnat ja tulosten ilmoittaminen
* 08.30 – 09.00 Ilmoittautuminen
* 09.00 – 12.30 Eka peli
* 12.30 – 16.00 Toka peli
* 16.00 – 19.30 Kolmas peli

Ilmoittautuminen : Ilmoittautuminen tilisiirrolla, koko tiimin maksu yhdellä tilisiirrolla tilille 101050-538368 Kalle Mannonen ( FI16 1010 5000 5383 68 ). Laita infokenttään : Joukkueturnaus ja joukkueesi nimi. Ilmoittautuminen tilisiirrolla siksi, että on erittäin tärkeätä saada tasamäärä tiimejä paikalle, ja en todellakaan halua että jotkut ilmoittautuvat eivätkä tule paikalle. Tästä syystä otetaan myös käyttöön korotettu hinta, johon kuuluu pitsa/kebab mukaan. Ilmoita sen jälkeen tähän ketjuun joukkueen nimi, pelaajien nimet ja armeijat. Ilmoittautumismaksua ei makseta takaisin, ellei mahdollinen peruutus tule 9.11. mennessä, ja mukana ole hyvä peruste peruutukselle.

Pisteytys : 0-20 pinnaa per pelaaja. Tiimin yhteispisteet minimissään 20, maksimissaan 50 pinnaa per kierros (leikataan siis alhaalta ja ylhäältä). Kirjataan myös ylimenevät pisteet, joita käytetään ainoastaan jos turnauksen voittajaa ei muuten saada selville.

Pelit pelataan yksi yhtä vastaan, tulokset lasketaan joukkueelle.

Paritus :
Kun vastakkain asetetut tiimit on julistettu, tiimit voivat hetken miettiä taktiikkaansa. Tämän jälkeen kumpikin tiimi esittää paperilapulla ‘eteen’ laitettavan pelaajan. Eteen laitetut valitsevat vastustajan kahdesta ‘ei-eteen-laitetusta’ vastustajansa. Valitsematta jääneet pelaavat vastakkain.

Ilmoittautuneet ( 6 / 6 ) – tarkistan tilitapahtumista varsinaisen ilmoittautumisjärjestyksen
1. Team Jumala armahtaa me emme : Kalle(Empire), Ville(WoC), Mika( VC)  – 522
2. Team Tulemme Jälkijunassa Sami (TK), Juha (HE), Petteri (Skaven) -478
3. Team Kokkelivekkulit. Julius(VC), Antti(Daemons), Saku(Kääpiöt)  – 577
4. Team Double Sun Power, Juuso Sipiläinen (Chaos Dwarves), Santeri Kuisma (Empire) ja Veeti Laine (O&G). – 504
5. Team Vihdin Kuningaskunta Pyry Peitso(Empire/VC), Johannes Rimpiläinen(Ogret/VC), Mikael Siirtola (Bretonnia)  – 157
6. Team vanukas, eli Mikko Kivistö (OK), Eemeli Ahvenniemi(Beast) ja otto kylänlahti(DW)  – 245

Varatiimi :
Team Herttaraati: Olli (HE/OK/WoC), Teemu (DE) ja Eetu (TK)
Team Jykylä : Eero Saukkonen (Ska/VC), Aku Kolu (Dwa/WoC), Ossi Heinonen (OG/TK)

Elikkäs Rankings HQ:n mukaan paritus eka kierroksella menee siis näin :

Pelipari 1 : Kokkelivekkulit vastaan Vihdin Kuningaskunta

Pelipari 2 : Jumala Armahtaa vastaan Vanukas

Pelipari 3 : Double Sun power vastaan Jälkijuna

Lopputulokset :

Name                                                Points    Army    Total    Difference
1. Vihdin kuningaskunta Pyry, Johannes, Mikael      127     0     127        0

2. Jumala armahtaa, me emme Kalle, Ville, Mika      122     0     122        0

3. Kokkelivekkulit Julius, Antti, Saku              95     0     95        0

4. Double Sun Power Juuso, Veeti, Santeri           93     0     93        0

5. Tulemme jälkijunassa Petteri, Sami, Juha         87     0     87        0

6. Vanukas Mikko, Eemeli, Otto                      60     0     60        0

 

Turnausrapsaa

Pelasin joukkueessa “Jumala Armahtaa, me emme”. Mukana Mika Vampeilla, Ville WoC:illa ja minä Daemoneilla. Tarkoitus oli pelata Empirellä, mutta muun joukkueen luottamus Empiren suorituskykyyn oli sitä luokkaa, että jouduin taipumaan painostettuna pelaamaan demoneilla. Tässä fluffikas demoniarmeijani valmiina vyörymään Ogrejen kimppuun :

 

Eka kierroksella vastaan tuli tiimi Vanukas, jossa Ogret, Kääpiöt ja Petomiehet. Näistä oikeastaan Petomiehet oli ainoa joka vähän jännitti, sieltä kun oli tulossa ihan sikana taikaa ja iskuja. Pistettiin muistaakseni Demonit eteen, siinä toivossa että pääsisin kurittamaan Ogreista hepot 20 pinnaa. Kierros meni aika putkeen, otettiin 57 pinnaa, mikä naurettavien sääntöjen takia tipahti 50:een.

Kenraali Thirsteri kiittää joukkojaan ruoskimalla takapuolille :

Kakkoskierroksella osattiin odottaa vastuksen entisestään tiukkenevan, mutta vastaan tulikin turnauksen ennakolta heikoin joukkue Vihdin Kuningaskunta, jossa oli kaksi pelaajaa täysin ilman RankingsHQ pisteitä. Epäilimme näätämäistä salanimillä esiintymistä tai muuta kieroilua, mutta aika helppo vastustajahan se sitten lopulta olikin, vaikka joukkueemme nuorin pelaaja menettikin vahingossa pisteitä käsittämättömään epäonniseen nopanheittelyyn. Tässä joukkueiden tähtihyökkääjät keskinäisessä matsissa :

Vihdin kuningaskunta luotti pääasiassa hyvän voimaan, liitossa oli Empire, Bretit ja Ogret. Taidettiin pistää WoC eteen, hoitelemaan Empiren tykit pois, ja niinhän siinä kävikin. Itse sain Bretit vastaan. Olin seurannut vierestä, miten Kokkelivekkuleiden Antti hävisi 15-5 samoille breteille varsin samanlaisella letteriarmeijalla, joten osasin olla vähän varovainen. Lähdin hakemaan pientä voittoa tai tasuria. Ajatuksena hoidella ensin trbut pois pelistä Fiendeillä, ja sitten tirsulla ja lettereillä päälle. Mutta mitä vielä, pelissä ei piirileikin jälkeen kumpikaan luovuttanut pinnan pinnaa. Lähinpämä oli Damselli, joka selvisi miscastista ja sen jälkeen tuloksesta 3.

Tässä joukkueemme tähti, ja eniten pisteitä kernnyt pelaajamme Mika napsii helpot 20 pinnaa Ogreista :

Kierroksen kärkitiimien pelistä tuloksena nihkeä 32 – 28 voitto meille.

Viimeiseen kierrokseen oli lähdettävä hakemaan isoa voittoa, muuten lähes varmana pidetty voitto voisi lipsahtaa vielä ohi. Tämä näyttikin aika lupaavalta kun vastaan asettui Heinolan Hurjat, salanimellä Double-Sun-Power, joka ei hämännyt meitä hetkeäkään. Tällä kertaa fluffykkaassa liitossa oli Örkit, Ogret ja Kaaskyykät. K’Dai ja kyykkien helvetinkoneet vähän jännitti, joten päätettiin tähdätä siihen, että Tirsteri hoitaisi K’Dain helposti. Paritus meni juuri niin kuin aioimmekin, Vampit saatiin örkkejä vastaan, WoCeille helppo matchup Ogreista, ja minä hoitelemaan kaaskäpsät. Lähdin luonnollisesti täysillä päälle. Homma kaatui sitten siihen, että kyykät osui täydellisesti joka iskulla, mm Tirsulta nirri pois yhdellä laukauksella. Vastaavasti muutamat jäljelle jääneet letterit pieksivät suurimman osan kaaskäpsistä, ja lopussa mulla oli kentällä yksi letteri ja yksi Heraldi, ja tulokseksi 8-12 tappio. Syytän noppia.

No, muut pojat kolasivat pisteitä, ja tuloksena selkeä 40 – 20 voitto, jolla turnausvoitto oli vielä mahdollinen. Vihdin Kuningaskunta tarvitsisi 44 pinnaa tasapisteisiin meidän kanssa, ja silloinkin voittaisimme sekä keskinäisellä pelillä että isommilla kokonaispisteillä. Ja Vihdillä oli vastassa kuitenkin joukkue “Tulemme Jälkijunassa”, jossa oli mm Turku Fanaticin voittamattomillaan haltioilla voittanut Juha, sekä kaksi muuta Noppien huippupelaajaa. Ja paskan marjat, Juhahan meni häviämään matsinsa Breteille  eeppiseen miscastiin, Tunkut eivät mahtaneet Ogreille lopulta mitään, ja Petterin hieno voitto Empirestä ei vaan riittänyt, joten Vihti vei kierroksella 49 pinnaa, ja voitti siis lopulta viiden pinnan marginaalilla ! Maailmassa ei ole mitään oikeutta.

Random kuvia peleistä :

Samin upea tunkkupossa :

Juhan tyylikkäät, ratkaisevalla hetkellä pettäneet haltiat :

Oton ja Petterin keskittynyttä pohdintaa :

Kunnon joukkueturnaushenkeä, koko joukkueet kannustamassa joukkueen avainpelaajia :

 

Bookmark and Share

4 comments to Warhammer Fantasy Joukkueturnaus 25.11.2012 sekä kuvia ja rapsaa

 • avatar kalle

  Laskin tonne joukkueille Rankings HQ -lukemat, ja niiden mukaan ekan kierroksen joukkotappelut. Siis korkeimmissa pisteissä oleva vastaan alimmissa oleva. Ylivoimaisena Ennakosuosikkina karkeloihin lähtee siis Kokkelivekkulit, ja Vihdin kuningaskunta on ennakkoarvioiden mukaan kaukana takamatkalla.

 • avatar kalle

  Lopputulokset on päivitetty. Oli loppuun asti tiukka vääntö, joka meni viiden pinnan erolla Vihdin kuningaskunnalle.

 • avatar kalle

  Kertsille jäi Ogre pelaajalta magnetoitu movement tray. Ottakaa talteen jos näkyy, ja pistäkää vaikka sinne askarteluhuoneen pöydälle jonnekin, niin toimitetaan omistajalleen.

  “Ogrejen lainaaja oli huono ihminen ja kadotti kaikki tärkeet jutut. Löytyykö 4×6 ogren kokoista levyä, joka on päällystetty magneettimatolla? Se oli reissuun lähtiessä ruskeessa pahvilaatikossa (joku 40cmx40cmx40cm tjsp.), joka ei myöskään palautunu matkalta.”

 • avatar kalle

  Kuvia ja rapsaa lisättynä.

You must be logged in to post a comment.