logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

40k Doubles turnauksen tulokset ja tarinaa 2.9.2012

Kerholla järjestettiin ensimmäinen Warhammer 40 000 -pariturnaus. Kahden hengen tiimit, kummallakin 1000 pinnan armeijat. Yhden päivän turnaus, jossa pelattiin kolme peliä,  maalauksesta jaettiin 10 pinnaa ja peleistä 60.

Pariturnauksissa on ihan oma henkensä, etukäteen voi listaa tehdä kimpassa, ja peleissäkin on kaksi päätä funtsimassa siirtoja. Tsemppausta ja hyvää henkeä, hienoja hetkiä parhaimmillaan.

Kuutosedikka on vielä sen verran tuore, että etenkin turnauspakettia tehdessä kaikki oli vielä hyvin epäselvää. Aika sumussa tuli siis tehtyä paketti, mutta eipä tuo pahemmin epäonnistunut. Kill point -tehtävät unohtuivat kokonaan, mikä oli ehkä pahin moka. Toisaalta secondary -objekteina oli first blood ja Slay the warlord.

Yleiskuvia peleistä ja kentistä :

Pikkusen jännitti etukäteen, miten 28 pelaajaa mahtuu kertsille, ja miten happi riittää kerholla. Hajautettiin pelit neljään tilaan, jotta happi riittäisi paremmin, ja olisi tilaa niin pelaajille kuin pelaajien kamoillekin. Olihan tuolla silti aika kuumaa ja huono ilma, mutta who cares. Pitää jatkossa muistaa suositella ihmisille shortseissa ja teepaidassa pelaamista.

Yksi tiimi jäi tulematta, ja ihan mitään ilmoittamatta, mikä on aika veemäistä – ois nyt voinut vaikka ajoissa ilmoittaa. Avasin jatkoa varten ihan oman mustan listan. Pitää varmaan siirtyä taas isommissa eventeissä tilillepano ilmoittautumiseen, sen on aina tosi tylsää kun joutuu joku olemaan pelaamatta. Tällä kertaa olisi yksi Mikkelistä tullut jantteri jäänyt vikalla kierroksella ilman peliä parinsa kanssa, mutta kerhon konkarit antoivat pelipaikkansa heille herrasmiehinä. Olisihan se ollut aika haljua ajaa semmoiset rapeat 600km ja missata yksi peli.

Palkintoihin saatiin sponsoriapua Stadin Pelikaupasta, vähän niinkuin vastalahjana sille, että annettiin tiloja käyttöön Pelikaupan turnauksen Grande Finaaliin. Tällasta settiä :

Elikkä parit lautapelit (faba ja 40k -aiheella) ja harrastukseen liittyvää laadukasta kirjallisuutta, lisäksi komeat pokaalit molemmille. Parhaalle armeijalle vielä mitali.

Parhaan Armeijan mitalin pokkasi Petteri Mäkinen Team Enduring Freedomista. Tässä näyte :

Paras armeija oli todella poikkeuksellisen tyylikäs, ja erottui jopa muutamista muista huippuluokan armeijoista edukseen.

Sekalaisia peli- ja seurapiirikuvia :

Team Hammer of Godsin upea juustottamista, Chimerat blokkaavat Terminaattoreiden chargen, ja sieltä chimeroiden välistä ammutaan täysi laidallinen plasmaa, meltaa  ja lasgunia rapid firella neljällä veteraaniyksiköllä. Vielä tulitukea kahdelta Vendetalta, ja tulos oli muikea, 8 kuollutta terminaattoria !3+ invusavella.

Team Wanhat Herrat oppimassa peliä nuoremmiltaan (eli Team Hammer of Godsin “teineiltä” ) :

Team More Cowbells tuli turnaukseen puun takaa, yllättäjänä, ja vei turnauksen ennakkosuosikkien, Stiltonin suvun Euro- ja Royal Cheese joukkueiden nenien edestä. Tässä Mestarijoukkue nöyryyttämässä kolmoskierroksella joukkuetta Pinkit Perhoset :

Sillä aikaa kun Stilttonit, puolet Suomen ETC -joukkueesta pelaavat keskenään :

Tällä kertaa vanhemmat valtiomiehet näyttivät nöösipojille närhen munat ja taivaan merkit, ja veivät kaikkien aikojen kämppäys -corner -taktiikalla voiton. Ei kuitenkaan ihan riittänyt, Cowbell onnistui säilyttämään johtonsa loppuun asti.

Mitäs tästä jäi käteen ? Helvetin pitkä päivä, aamu seitsemän jälkeen lähdin kertsille laittamaan Tumpin kanssa kenttiä iskuunsa, ja joskus iltaysin jälkeen oli kotosalla. Kuitenkin kolmas sija pelipisteissä, ja varmasti hauskimmat kolme 40k turnauspeliä, mistä suuri kiitos pelikaverille. Meikäläisen 40k osaaminen on sitä luokkaa, että kokeneempi pelikaveri auttoi ihan valtavasti. Oli vaan yksinkertaisesti hyviä matseja, ja kerrankin pääsi painamaan päälle, eikä vaan ottamaan nolona turpiinsa, joten hyvät fiilikset jäi hommasta. Kertsillekin saatiin mahtumaan valtava sakki, ja porukalla oli toivottavasti hauskaa.

Siis, kyllähän tämä tullaan ottamaan vielä uusiksi ! Seuraavaksi varmaan fabassa, mutta 40k pariturnaus toivottavasti vielä joskus tossa talven mittaan, ehkä ensi vuoden puolella. Jotain tästäkin turnauksesta opittiin, eli seuraavalla kerralla taas vähän paremmat systeemit. Peliaikaa menee paripelissä normaalia enemmän, mutta kyllä tolla peliajalla on vaan pakko pärjätä, ei jaksa enempääkään venyttää. Skenaarioita pitää kuitenkin miettiä vähän paremmin. Ja miksei pariturnaus voisi olla paripäiväinen.

Suuret kiitokset kaikille pelaamaan tulleille, toivottavasti kannatti !

Tulokset :

Paras armeija : Petteri Mäkinen

Name Points Army Total Difference
1. More Cowbell Avonen/Hannula 43 6 49 0

2. Royal Family Haavisto/Meuronen 39 7 46 0

3. Captain Planet Sebu/Immonen 35 10 45 0

3. Enduring Freedom Björklund/Mäkinen 35 10 45 0

5. Hammer of Gods Mannonen / Patrikainen 38 6 44 0   – HUOM : KOLMANNEKSI PARHAAT PELIPINNAT !!!!!!

6. Turpasauna Hänninen/Baljaskin 32 7 39 0

7. Pinkit Perhoset Kilpinen/Vuorikoski 31 7 38 0

8. Wanhat Herrat Kujala/Järvenpää 29 7 36 0

8. Lepra Alliance Siitonen/Halonen 27 9 36 0

8. Chicken Alliance Siirtola/Lähdekorpi 30 6 36 0

8. EuroChease Nurminen/Peltola 30 6 36 0

12. Outlaws Simelius/Juselius 27 6 33 0

13. Instruments of Chaos Hokkanen/Hulkkonen 25 6 31 0

14. Cosa Nostra Haatio/Keinänen 0 0 0 0

Bookmark and Share

26 comments to 40k Doubles turnauksen tulokset ja tarinaa 2.9.2012

 • awesomes armys u all got!!
  hei, can a psyker cast blessing spells throught the open hatch/fire point of a rhino?

 • avatar Teemu

  Kiitos Kallelle järkkäämisestä. Mut, Kalle, ei susta enää teiniä saa!

  Oli lystiä, paitsi, että toka kierrokselle ei saatu vastustajia. Hyi hyi niille, jotka jättivät tulematta ilmoittamatta! ELi Haatio / Keinänen?

  • avatar kalle

   Haatio & Keinänen ovat nyt mustalla listalla, elleivät pysty selvittämään mistä tämä sekaannus johtui. pääsevät jatkossa ainoastaan ennakkomaksuilla mukaan, jos sillonkaan.

 • avatar Sami K.

  Vai nöyryyttämässä, lähdettiin vaan hakemaan isoa voittoa pikkuvoiton sijaan, koska vain sillä pystyi voittamaan koko homman, ja sitten asiat menivät kuten menivät, tyyliin podit scatteroivat hemmettiin suoraan omien tulilinjan eteen, kaikki meltat ampuvat ohi, raskaat aseet ulkona kantamasta night fightin takia, reservit tulivat vasta viimeisellä vuorolla jne.
  No, selittelyjä, paremmalla pelaamisella olisi silti saanut paremman tuloksen tuossakin tilanteessa, ja tietysti yhdellä vuorolla lisää ™.

  Hauska turnaus, vähemmän koomaisena ensi kerralla paikalla.

 • avatar Jamo

  https://www.dropbox.com/sh/5kiki12q3dgxetc/6Evqd7rVvB Tuolta löytyy muutama kuva, jotka otin vikan pelin aikana.

  Kiitos vielä turnauksesta, oli hauskinta hetkeen.

 • Pakko kysyä: Oliko paljonkin invu_save+lookout_sir -ihmiskilpiä käytössä?

  • avatar kalle

   Enpä oikeastaan huomannut olevan. Death Wingeillä tosin oli 20 terminaattoria, kaikilla 3+ invusave.

   • Koska se ei oikeasti toimi (syy, mikä?) vai koska ihmiset eivät ole vielä ehtineet juustottamaan listojaan?

    Olin hilkulla painaa tilausnappia, kun näin tuubissa videoita uusista wound allocation -säännöistä… heräsi vakava kysymys, haluanko pelata tätä edikkaa ollenkaan.

    • avatar Jamo

     Se on kuitenkin käytännössä vähän hankalampaa toteuttaa kuin mitä teoriassa, kun yhdistellään eri suunnista tulevaa tulitusta, focus fireä jne. Helposti on myös omissa peeissä käynyt niin, että sillä keulaan osuneella sankarilla on nopeasti loppunut ne kaverit kesken siitä 6″ sisältä kun on alkanut tulemaan raskaampaa tulta niskaan. Toki se lähitaistelussa toiminee, mutta sinne pääsy on aina sitten oma temppunsa.

     Toki näin ensimmäisten ~kymmenen pelin perusteella on jäänyt myös vähän semmoinen olo tästä edikasta, että “kotipelinä” hauskempaa kuin ikinä, mutta tarvittaessa tosipeleihin saa kaikenlaista sen verran rikkinäistä (joko pelillisesti, tai ally fluffillisesti) mukaan, etten ole ihan varma onko turnauspelit jatkossa kauhean kiinnostava ajatus. Katsellaan miten homma kehittyy.

     • Kikan pointti on “jakaa” hahmon huomattavasti parempi save koko ryhmälle, joka muuten kuolisi tsiljoona kertaa nopeammin. Joku takakulmaan piilotettu raskas tukiryhmä ja mukaan halvin mahdollinen sankari invu-savella kilveksi.

      Jos “lookout sir” tulisi ennen saveja, hommassa olisi IMHO enemmän järkeä.

      Haavoja toisilleen kohteliaasti jakavat ork nob -ryhmät on toinen jännä juttu… tulee mieleen ikäviä muistoja 30 vuoden takaa.

      Caveat emptor: Olen saattanut ymmärtää jotain väärin, tämä on täysin tuubivideoiden pohjalta analysoitu.

      • avatar Jamo

       Juu tiedän kyllä kikan idean. Look out sir muuten pitää heittää ennen savea, jos sillä sankarilla on eri save kuin ryhmällä. Ei voi esim. ottaa temrinaattorisankarilla 2+ saveja ja siirtää feilanneita haavoja 3+ marineille.

       Toisilleen woundeja jakavat nobiryhmäthän nyt on olleet pelissä mukana niin kauan kun tää uusin örkkikodeksi on ollut mukana. Vitosedikassa ne woundit vaan hyppi ilman mitään heittoja ja välillä sivutuotteena tuli läpimenneitä woundeja jotka ei aiheuttaneet mitään vahinkoa.

      • avatar kalle

       Eikä se sankari voi olla etummaisena joka suuntaan yleensä. Paitti kait just noilla nobeilla jotka on mukamas sankareita kaikki. phuck, sanon minä :)

    • avatar kalle

     Minä en ainakaan noita sääntöjä ole vielä niin tarkkaan lukenut, että osaisin kovin rikkinäisiä kikkoja tehdä. Mutta pitääpä koittaa joku päivä oikein opiskella noi kaikki kieroudet :)

 • Kiva kuulla, ettei se wound allocation ole ihan niin totaalisen rikki, mutta kyllä into palata pelin pariin aikalailla on silti hiipunut (pelasin viimeksi nelosta silloin, kun se oli just uusi).

  Kävinpä sitten imuroimassa itselleni Warpathin säännöt… pitänee kokeilla.

  • avatar Sami K.

   Warpath on vähän hassu, kun siinä massataistelusäännöt (Kings of Warista) on sovellettuna pienen skaalan skirmisheihin. Casualtyja ei poisteta, vaan kokonaisia ryhmiä – ei oikein toimi kun skaala on 1:1 (Warhammerin ja KoW:n skaalat kun ovat ilmiselvästi abstrakteja).

   Mutta koko ajan etsin vaihtoehtoisia sääntöjä 40k-skirmisheille, koska pidän ajatuksesta pelata samoilla hienoilla figuilla erilaisia pelejä. Jos sinua tai muitakin kiinnostaa, niin mietitään yhdessä, mitä sellaiselta peliltä halutaan (mikä skaala, minkätyylistä peliä (Reaktioita FoF:n tapaan vai ei).

   Yksi vaihtoehto on http://iten-game.org/ , In the Emperor’s Name. Toinen versio menossa ja on aika pitkälle mietitty ja testattu näemmä. Ideana siis tarinallinen kampanjapelaaminen pienillä joukkioilla.

   • Kaipaan vanhojen hyvien aikojen Abdul Goldberg -henkeä…

    Figut on hienoja ja mulla on niitä valmiina kohtuullinen satsi. Olisi kiva pelatakin niillä joskus.

    Turnausvääntö ja parisatasivuisten säännön-poikkeuksen-poikkeuksen-faq-korjauksen ulkoa opettelu ei tässä iässä vaan enää iske yhtään.

    40K on tieteisfantasiaa, säännöt ei saa olla liian realistiset. Ja jos kentälle laittaa jotain 50+ figua per puoli, ne ei saa olla liian detaljoidut. Kyllä täällä pitää mahtua lantikalla ajelemaan.

    P.S. Eikä haittaisi yhtään, jos samaan peliin saisi dumpattua Warzone, VOID, Cobalt-1 jne. figut.

    • avatar Juha

     Komppaan täysin, minullakin on halu pelata 40K maailmaan sijoittuvia teema/fiilistelypelejä, ilman posketonta lista-toolausta. Ja sama se mitä figuja, kunhan teema pysyy kasassa. It’s all about the look and feel! ;-)

    • avatar Teemu

     Täällä ollaan täysin samassa hengessä (johtuu varmaan huonohkosta 40K-turnausmenestyksestä hiljattain). Kivempi pelata makeella teema-armeijalla, joka ei todella ole minmaxattu vaan fluffikas.

     Tarjoisko toi 40K kampanja mahdollisuuksia tähän. Jos oikein sopii vastaustajan kanssa, että tehdään leppoisat listat?

 • avatar anwil

  Varmaan moni on jo lukenutkin, mutta taannoin warseerissä oli tarinaa GW:n QA sessiosta GW Design studio daylta, josta seuraava quote:

  “The Character trait for a troop type is only applicable if that model is leading a unit. I specifically asked about the SW’s Wolf Guard rulebook entry at the back and the official line was that you cannot have a unit of characters, only the leading model is considered to have that trait. So in the case of Wolf Guard, they are only a character when used as a Pack Leader, but this restriction applies to any unit with the (Ch) suffix in the rulebook. (I have no idea why GK Paladins are listed as characters, I didn’t think to ask at the time.)”

  So there.. faqia odotellessa.

 • avatar anwil

  Vain characterit saavat look-out-sirin, ja vain unit leader saa character statuksen näissä wolf guard, nob, paladin tapauksissa.

  Näin mina sen ymmärtäisin. Mutta tietty huhupuheet foorumeilla jostain QA-sessiosta on hankala vääntää säännöksi saakka, vaikka paikka onkin ollut GW HQ ja vastapuolella Jervis ja assistant rules developer. Tuossa vielä linkki warseerin säikeeseen: http://tinyurl.com/cccgypb

 • avatar Tumppi

  Jaahas- Jervis ja CO onkin jo tajunnut sitten selventää tuota Character wound allokaatio kikkailuja. Virallista faqia odotellessa miten juttu sitten menee?

 • avatar Mika B

  I hope that is true so we can get rid of the rest of the wound allocation shinanigans…

You must be logged in to post a comment.