logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Fantasia- ja Scifi-pelit

Turku Fanatic 2012/syksy matkaraporttia

Käytiin taas turkkusessa suurin toivein hakemassa poitsujen kanssa fabaturnausvoittoa. Vaan tultiinkin sitten verissäpäin takaisin. Vaikka oli harjoitusturnauskin alla ja kaikkea. No, opittiin taas uusia asioita, ja hauskaakin oli. Ainakin päästiin kotoa pois yhdeksi viikonlopuksi, syömään roskaruokaa ja vippailemaan noppia.

Täällä kuvaa enimmäkseen fabaturnauksesta, mutta hajakuvia myös 40k -puolelta ja masiinastakin.

Fabaturnauksessa Aki vastaa järjestelyistä, tässä menossa briiffaus. Homman sävel oli harvinaisen selvä, viisi kierrosta Battle Linea ETC -kompeilla, ei maalauspisteitä, ei fluffypisteitä tms höpöhöpöä. Aika kuivaa siis, mutta ainakin kaikki osaa säännöt ja hommelit, ei menee ihmettelyyn turhaa energiaa.

Kansa kuuntelemassa sanaa fabaturnauksen alussa :

Ja heti peliparien tultua ilmoitetuiksi, alkoi kiivas ensimmäisen kierroksen nopan viskely. Itse sain Juliuksen Kaaoskäpsät vastaan. Aika vastaava lista mitä vastaan pelailin Ropeconissa. K’Dai vähän pelotti, muutenhan se lista oli aika pehmoinen. Vähän liikaa varovaisuutta oli pelissä, ja lopputuloksena nihkeä tappio 4-6.

Ritarit valmiina ottamaan K’Dain vastaan :

Ekan kierroksen kuvia fabaturneesta :

40K -turnaus jäi tänäkin vuonna kellarikerrokseen, hyvä meininkin silti :

Ekan päivän muita turnauskuvia :

Eemeli näyttää Pedoilla pelaamisen mallia (jos hyväntuulisuudesta saisi pinnoja, Eemeli olisi vienyt tämänkin turnauksen) :

Tulosten laskemiseen tarvitaan välillä vähän isompi laskin :

Tähän väliin kuvia vähän tyylikkäämmistä faba-armeijoista, tässä hullut suomalaiset :

Ja Ernon örkit, jotka olisin saanut kakkospäivän aamuksi vastaani, mutta Ernolla ilmeisesti taisteluväsymys iski :

Kolmas upea Örkkiarmeija, tekijästä ei tietoa (Korjaus : Ossi Heinosen ) :

Komein armeija oli kuitenkin selkeästi tämä Teemu Judin scratch-build tehty liskoarmeija, joka koppasi ansaitusti parhaan armeijan pokaalin :

Haastattelin Teemua hyvän tovin armeijasta, ja oli hauska kuulla, että nappien anatomiaa ja taustaa oli tosiaan mietitty, eli kyse ei ole ihan vaan satunnaisesti tehdyistä ökkömönkiäisistä. Tosi hieno armeija, jonka valmistumista on saatu hiljalleen seurata eri turnauksissa.

Kakkoskierroksella sain vastaani Veeti Laineen örkit. Ei mikään kovin miellyttävä matchup Ritari Empirelle. Vastassa ihan liikaa kaikkea no-armour save ammuntaa. Peli pelattiin hienostuneen sinisellä foamilla, jossa oli maastona hienoja maalaamattomia foamin palasia :

Veeti vei pelin 15 – 5, kun ihan kaikkea ei vaan kerinnyt ampumaan :) Räjäytin ainoan taikurini ekaan taikaan, ja sen seurauksena hyökkäys muuttui karkuun juoksuksi. Taikuri heitti neljällä nopalla auringon kohti ini ykkösen peikkoja. Kantamaan tuli vain nelonen, mikä jäi juuri lyhyeksi, joten taikuri ei vienyt edes ketään mukanaan. Earthing Rod, missä olit ?

Kolmoskierroksella otin viellä sympaattisista kaaossotureista jaossa olevat pinnat :

Eka päivä meni ihan OK, koossa 29 pinnaa 50 mahdollisesta. Tästä voisi vielä nousta.

Kakkospäivää, ja parit tilannekuvat masiinaturnauksen ja 40K -turnauksen puolelta :

 

Kakkospäivänä väkeä oli hukkunut varmaan turkkusen yöelämään tai minne lie, mutta eloonjääneet jatkoivat sotaa tiukasti :

Tästä ryhmästä odotettiin turnausvoittajaa, ja tulikin. Kuvassa Juha, Antti ja Olli :

Omat kakkospäivän pelit meni miten meni, Dark Elffeistä ensin 13-7 voitto, sitten 0-20 turpiin. Sijoitus ynnämuunnennes, eli ei ihan tavoitteet täyttyneet. No ensi kerralla paremmalla onnella ja paremmalla taidolla :)

Over and out.

Kiitokset Turkulaisille ison tapahtuman järjestämisestä, tullaan taas jos pystytään.

Bookmark and Share

4 comments to Turku Fanatic 2012/syksy matkaraporttia

 • avatar Eero Saukkonen

  Hyvä raportti hyvästä turnauksesta. Näitä on aina ilo lukea!

  Kolmas örkkiarmeija on Ossi Heinosen maalaama.

 • avatar kalle

  Nyt vasta huomasin tuolla kolmannessa kuvassa “Naisten haku” -kyltin… Ei tullu kukaan hakemaan :(

 • avatar Eikka

  Juu, toinen päivä jäi väliin. Pappa Nurgle(EDS) tekee tuhojaan ja suunta on huono. Nilkat sekä polvet turposivat ja oikeasta jalkapohjasta katosi tunto (ja vasemmasta kantapäästä myös) :) Sunnuntaille olisi ollut melkein 5h autoilua(lande kruisailut mukaan lukien) ja 6h pelailua tiedossa, mutta valitsin vaihtoehdon joka oli vähemmän tuskallinen.

You must be logged in to post a comment.