logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Galleria

War of The Ring: Assault on the Black Gate eli kampanjan eeppinen lopputaisto

Kohtalon hetki on koittanut…

Heikosti sujunut Gondorin ja Rohanin sotaretki pahuuden hetki kulminoituu viimeiseen, kenties epätoivoiseen rynnäkköön Mordorin porteilla… kirjaimellisesti taistelupaikkana on mustan portin edusta, heti siinä kalmansoista itään. You know.

Huomenna lauantaina raivoaa kerholla eeppinen kuuden pelaajan ja yhteensä 12 000 pisteen War of the Ring -peli. Täällä kuvia ja tilanteita. 

 

Peli on jatkoa keväällä ja alkukesätä pelatulle War of Ring kampanjalle. Siitä voit lukea täältä:

http://www.nopat.fi/2012/tapahtumat/war-of-the-ring-lotr-kampanja-touko-kesakuussa/

Skenaarioon voit tutustua täällä:

http://www.nopat.fi/2012/tapahtumat/lotr-war-of-the-ring-kampanjan-lopputaistelu-27-10/#more-16025

Pelin deployment tehtiin jo perjantaina, jotta saadaan lauantaina peli pelattua. Mukaan on tulossa myös pelaajien jälkikasvua…

Tässä kuvia pelilaudasta ja deploymentista. 1/3 joukoista on vielä reservissä, mm. koko Rohanin armeija ja itse SAURON!

 

KUVIA PELISTÄ

 

 

 

 

Bookmark and Share

30 comments to War of The Ring: Assault on the Black Gate eli kampanjan eeppinen lopputaisto

 • avatar kalle

  Uljasta ja eeppistä ! Ja huomenna Sauron kaatuu !

 • avatar Teemu

  Myönnetään, että pahiksilla oli vahva ote pelistä. Hyviksiltä puuttui koordinaatiota ja alun tappiot söivät moraalia. Kuitenkin peli jäi mielestäni kesken. Aika loppui,mut jäi harmittamaan. Oisko muureja saatu vallattua?

  • avatar kalle

   Pahisten pari onnistunutta pitkähköä chargea, meidän epäonnistuneet vastaavat, ja oltiin pulassa. Lisäksi meillä oli lopussa toinen muurien luona ollut yksikkö taiottu ei-chargeavaksi (will-of-ironiin ykkönen) ja toinen oli in deep troubles, johtuen kyljessä olevista gobboista, -1 osumiseen yms. Smaug oli viemässä takalinjaa vastustamattomasti.

   Ei saatu jättiläistä aisoihin, ei pystytty möyhentämään gobboja, muureilla oli vielä neljä nazgulia taikomassa hyökkäykset seis, joten ei siinä mahdollisuuksia ollut, mutta hyviä taisteluita olisi ollut vielä.

 • avatar Sami K.

  Juu, oli siisti skenaario, ja ymmärrettävän vaikea, kun hävittiin kerta kaikki kampanjapelit, niin oli hauska nähdä Vapaat Kansat epätoivoisen oljenkorren varassa.

  Paljon oli pitänyt mennä oikein, että tuo peli olisi voitettu, ja valitettavasti meillä ei ollut varaa huonosti koordinoituun ja epäonnekkaaseen pelaamiseen lainkaan. Goblin harassment force oli aivan mahtava.

  Sovitteko siis niin, että te kumpikin ette jätä mitään reserviin, niin minun kaikki kolmannestani menevät reserviin? Hyvin sumplittu, ei voi mitään, että oli huono tuuri, etten päässyt perjantaina mitenkään. Ne minun jättiyksikköt screeninä edessä ja eeppisesti raivoamassa olisivat voineet auttaa aika paljon.

  Kuitenkin sellainen fiilis jäi, että voisi huvikseen haalia noita muovisia jouskapoikia ja kokeilla joskus raivojouskareita avoimella kentällä, joten jos joku niitä myy tarpeeksi suurissa määrissä, niin voisin ostaa tai vaihtaa.

 • avatar Teemu

  Tässä analyysiä, pohdittu kun uni ei tullut silmään ;-)

  * Perustaktiikka oli oikea: hyvä tulivalmistelu; ensin vihollisen sotakoneet ja sitten valitut kohdat muureista, joihin hyökkäys keskittyisi. Ei hyökkäystä ennen kuin tulivalmistelu oli riittävä. No vihollinen sai meidät usutettua hyökkäämään liian aikaisin.

  Ongelmia:

  * Ei koordinoitu riittävästi kunkin kierroksen alussa. Esim. mitä liian vähäiset taikaresurssimme tekevät
  * Muurille hyökkäävien joukkojen flankkeja ei suojattu
  * Vihollisella oli julma magia-ylivoima
  * Jäätiin jumiin vasempaan laitaan

  Mitä ois voinut tapahtua…

  * Oltais saatettu päästä muutamille muureille
  * Oltais saatettu saada jätti / lohari hengiltä, muttei molempia
  * Vihollisen magia ois torpannut meidän tekemisen ja mahtien loputtua olisivat tappaneet meidän epicit

  Teemu

 • avatar jaakko

  Puitteet olivat kyllä upeat todistamaan pahisten voittokulkua! Maaston lisäksi väellä alkaa olla sen verta kivasti ukkoa maaleissa, että hienoja pelejä saa aikaan. Ens kertaan sit vähän enempi peliaikaa ja/tai sutjakampaa pelaamista, niin ei jää jossiteltavaa =) Toki pidän äärimmäisen epätodennäköisenä, että hyvikset ois muureja saanut pidetyksi ainakaan yhtä vuoroa kauempaa, jos edes vallatuksi.

  Mä voisin listata muutaman omasta mielestä ratkaisevan pointin:
  *Hyvisten ratsuväen täysi “tuhlaaminen”. Hyvä nopeus ei tarkoita sitä, että mela pystyssä kannattaisi vetää yksin päin (hyvisten vasen laita) tai että joukot selviävät ilman mitään tukea (hyvisten oikea laita).
  *Priority-heitot. Pahikset pystyivät hyödyntämään melko täydellisesti liikkumisen ja chargaamisen jatkuvasti tokana, kun taas hyviksien puolella ei pystytty keksimään keinoja hyödyntää ekoja chargeja.
  *Reservit. Hyvisten reservit tulivat taistelusuunnitelman kannalta väärälle puolelle ja suunnitelmaa ei saatu muutettua. Lopputuloksena reservit eivät tehneet pelissä oikeastaan yhtään mitään.
  *Hyvisten kovat sankarit eivät päässeet taistelemaan pl. Boromir täysin epätoivoisessa tilanteessa. Ihan kaikesta ei voi syyttää Pall of Nightia, kun gobbot kuitenkin dominoivat yksinään pahisten oikeaa laitaa.

  Joka tapauksessa tattista pelistä!

  • avatar Sami K.

   Aika hyvä analyysi. Nuo ratsumiehet oikealla laidalla, niiden oli tarkoitus joko tehdä maksimaalinen siirto kohti vasenta laitaa mihin onnettomasti eivät ehtineet, tai sitten vain jäädä tekemättä mitään. Ratsuväen otto näinkin suurissa määrin piiritystaisteluun oli enemmänkin figutekninen kysymys. Silti niillä olisi pitänyt voida putsata pahisten ulkopuolella oleva armeija, ja luulin niiden kaikkien olevan oikeastaan siihen tulossa.

 • avatar jaakko

  Mä oon hieman miettinyt josko sitä oisi aika raottaa vähän Pandoran lipasta ja tehdä pikkasen muutoksia meidän komppauspakettiin. Lähtökohdaksi ottaisin ensisijaisesti pelin sujuvuuden parantamisen.

  Epic herojen siirtäminen. Kaikki epic herojen siirrot tehdään oman liikkumisvuoron alussa ja herot pysyvät (sekä toimivat) siinä yksikössä mihin päätyvät. Vähentää turhaa säätämistä paljon (ja heikentää hitusen maagien kikkailua, mikä tuskin haittaa ketään). Tähän tulkintaan voisi itse asiassa päätyä myös sääntökirjaa lukemalla.

  Priority. Priorityn voittaja valitsee haluaako toimia ensin liikkumisvuorolla vai chargausvuorolla. Toisella näistä ekana toimii sitten vastapuoli. Varmaan itse kullekin on jo selvinnyt miten suuri etu jälkimmäisenä toimiminen on kummallakin vuorolla, joten vuoroista tulisi näin huomattavasti mielenkiintoisempia ja tasapuolisempia.

  Taiat. Taikuri saisi taikoa joko ennen omaa liikettään, ennen At the Doublen yrittämistä tai liikkeensä lopulla, mutta ei kesken liikkeen. Vähentää tarpeetonta kikkailua taioilla ja sujuvoittaa yksiköiden liikettä muutenkin. Jos Pall of Night on yleisen mielipiteen perusteella mauton loitsu, niin sen muuttamista jotenkin voisi harkita. Ehkä tasapainon vuoksi voisi sitten samalla laittaa, että Nature’s Wrath ei toimi rakennuksissa, kun ei siinä oo mitään järkeä.

  Sitten pari selvennystä/pelin sujuvoittajaa vielä:

  Reservit. Määritetään yksiselitteisesti, että reservi saapuu mainitun vuoron lopussa niin, että sen etummainen komppania (tai etummaiset komppaniat) asetetaan laitaan kiinni ja sen jälkeen komppania tekee yhden normaalin liikkeen kaikki liikkumissäännöt huomioiden. Jos kaikki komppaniat eivät mahdu kentälle, niin ne seuraavat perästä seuraavalla vuorolla.

  Formaatioiden siirtäminen. AINA lähdettäessä tekemään minkäänlaisia manöövereita pl. suoraan eteenpäin merkataan yksikön takakulmat. Sitten liikkeen lopussa mitataan, että liike oli oikein ja tarvittaessa tökitään yksikköä taaksepäin. Lupaan väsätä seuraavaan peliin riittävästi tällaisia kulmamarkkereita:
  http://cdn4.stanleysupplyservices.com/images/p/467-561.01_s310_p1._Vac348e79_.jpg
  Edelleen missä tahansa liikkeessä pl. molemmat liikkeet suoraan eteenpäin siirretään koko yksikkö ensin ja sitten heitetään At the Double. Näillä periaatteeilla ei tartte sit tuhlata kenenkään energiaa kiistelyihin ukkojen liikkeestä.

  • avatar Sami K.

   Epic Herot, jos siis tarkoitat “oman formaation” liikkumisvuoron alkua, niin näinhän se toimii. Ei koko pelaajan liikkumisvuoron alkua, ja jos tällaista aletaan säätämään, niin seuraa “no et saa enää enää liikuttaa heroa kun liikutit jo tuota”-vammailua, mikä on turhaa ja edelleen pahentaa etukäteen miettimisen tarvetta (itse olen sen verran putkiaivo, että joko seuraan vastustajan peliä tai mietin omaa vuoroani, enkä jotenkin osaa tehdä kumpaakin tehokkaasti samaan aikaan).

   Priority on vähän turhan tärkeä juttu pistää nopattavaksi formaatiopelissä. LOTRissa se toimii, koska figut liikkuvat ja chargaavat samaan aikaan, ja vieläpä 360″ arcissa. Priorityn siirto formaatiopeliin sellaisenaan on mielestäni täysin susi ratkaisu vailla kunnollista miettimistä.

   Ehdotan Priority-mekaniikan scrappaamisen sijaan kuitenkin tällaista: Ensimmäisen vuoron alussa heitetään priority normaalisti. Sen jälkeen priorityn haltija vuorottelee joka vuoro, mutta vastustaja voi yrittää “varastaa” priorityn (eli ensin liikkumisen ja chargaamisen, eli yleensä sen reilusti huonomman vaihtoehdon, mutta sillekin on joskus tarkoituksensa) noppaamalla normaaliin tapaan. Näin pelissä ei joudu vuorosta toiseen liikkumaan ensimmäisenä missään tapauksessa poislukien oma hölmöys, jos syyttä varastaa priorityn.

   Mahtien hinta (n 20/mahti) tuntuu olevan tasapainossa joukkojen hintaan sen verran hyvin, etten näe ongelmaa sen suhteen.

   Taikamuutos on ok. Pall of Night on kyllä yksiselitteisesti vaan n. kuusi kertaa parempi kuin hyvisten vastaavat pysäyttäjät. Mielestäni ehdotin siihen jotain komppia aikanaan, olisikohan ollut niin, että kutosella vain estää absoluuttisesti chargen? Toinen vaihtoehto olisi puolittaa charge distance (2-6:lla), mutta se on ehkä vielä liian rankka, muttei sentään aivan noin absoluuttinen. Pelkkä chargenopan puolitus voisi riittää. Tai sitten vaan helposti Courage test -2:lla, että saa chargata, voisi olla reilu. Nature’s Wrathista en oikein tiedä, kaipa ne kivet ja lankut voisivat alkaa sortua rakennuksissa?

   Reservit ok, formaatioiden siirtämisestä sen verran, että mielestäni riittää, että siirtää vaikka kärkikomppanian, sen jälkeen at the double, ja loput sen jälkeen. Vähentää figujen tippumista alustoilta ja muutenkin vähentää säätöä.

  • avatar Teemu

   Erinomaisia ehdotuksia Jaakko. Kannatan kaikkea,mikä tekee pelistä sujuvampaa ja vähentää säätöä ja siitä seuraavaa, tiilistä pilaavaa, nahistelua.pahoittelut omasta puolestani.

   Teemu

 • avatar jaakko

  Nyt kun pohdin tota mun Priority-ehdotusta lisää, niin en ehkä ookaan ihan varma sen hyvyydestä. Toihan on tasapuolisempi niin kauan, kun molemmilla puolilla on mahtia. Sen sijaan pelin lopussa jos mahdit alkavat olla loppu, niin priorityn voittaja voi ottaa sekä jälkimmäisen liikkeen että ekat charget, mikä voi olla aika iso juttu. Pitänee miettiä vielä uudestaan, vaikka toki countercharget edelleen ois mahollisia… Mitäs mielipiteitä teillä muilla on?

 • avatar Marko

  En jaksa ajatella juuri nyt komppeja, mutta totean vain, että kun Aragorn vihdoin pääsi portille, oli siltä riistetty melkein kaikki mahti, tukijoukkoja ei ollut, omat ampuivat selkään, kilvet olivat rikki, courage ja fight olivat minimissään ja kylkeen oli tulossa str 7:n gobboja. Muurilla seisoi Khamul 6 komppanian kanssa koskemattomia Easterlingejä ja portin takana odotti vastaushyökkäysmahdollisuutta kaikilla herkuilla 5 komppaniaa Morgulin eliittiörkkejä, 5 komppaniaa Mordorin örkkejä, 2 komppaniaa couragea vastaan iskeviä Sauronin eliittihenkivartioita Dol Guldurista, 2 lentävää sormusaavetta ja tietysti itse Sauron. Aragornin ainoa mahdollisuus olisi kyllä ollut se sormuksen tuhoaminen. :-)

  Kiitokseyt kaikille vielä kerran pelistä! Oli kivaa. Ihmisen aikaon ohi. Sauron oli kuin olikin koko kampanjan ajan täysin voittamaton!

  PS. Muistetaan silti, että taikuuden tehoa laskettiin jo muuttamalla Will of Iron 3+:ksi ja pudottamalla Sormusaaveiden loitsujen määrä kahteen. Normi kapteeni voi estää siis 2+:lla sen kriittisen loitsun. Jos jonkun loitsun tehoa ja taikureiden määrää haluaa laskea, niin yksi radikaali ja helposti muistettava tapa on, että samaa loitsua ei voi heittää kuin kerran pelaajan vuorossa. Samalla se automaattisesti rajoittaa loitsijoiden määrää, koska niitä ei kannata ottaa montaa, mutta myös käytännössä estää 9 sormusaaveen legendaryformationin käytön.

  PPS. Priorityn voittaminen on kyllä todella tärkeää pelissä. Sen rukkaaminen voi tasapainottaa peliä paljon, mutta samalla se on koko pelin toiminnan ytimessä, joten sen rukkaamisen kanssa pitää olla tosi varoivainen. Samin aloitteen varastamisidea ei ole huono, mutta jälleen monia(?) ominaisuuksia heroilta ja fateista /fortuneista joutuu romukoppaan.

 • avatar Teemu

  Mitäs jos heroic chargella voisikin käyttää myös käänteisesti? Eli meillä prio,yhtä käytän mahdin ja chargaan vasta vihulaisen jälkeen. Kakkosena liikkuminen on parempi, mutta kyllä elämä toimimisestakin on hyötyä.

  • avatar jaakko

   Meinaatkos, että ton käänteisen heroic chargen sais käyttää siinä vaiheessa, kun vihulainen on omat chargensa jo tehnyt ja huomaat paikan vastaiskuun, vaiko että charge-vuoron alussa ilmoitat käyttäväsi mahdin siihen käänteiseen chargeen ja sitten lopussa yrität sitä (ja vihulaisesta riippumatta paikkaa ei ehkä ole)? Jälkimmäinen vois ehkä olla parempi, mut tiedä häntä miten tuo menisi käytännössä.

   Ja tosiaan mun ehdotus oli, että koko oman liikkumisvuoron alussa siirretään kaikkia heroja jos siltä tuntuu ja sitten mennään niillä. Tämä vähän tarkoittaa sitä, että alussa tehdään sotasuunnitelma vaikka hetken mietinnällä ja sitten mennään sillä. Nythän vuorot tuppaavat menemään usein niin, että noita suunnitelmia muutetaan lennosta koko ajan ja “tän heron piti mennä tänne, kai mä voin vielä taikoa sitä ja tätä”. Kun niitä ei enää siirretä, niin suunnitelmalla mennään ja sillä hyvä.

   Kieltämättä toi automaattisesti vaihteleva priority voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu. Ryöstämiseen saisi ihan kivan taktisen ulottuvuuden sillä, että jos haluaa ryöstää, vastustaja voi antaa sen priorityn sulle automaattisesti ilman nopanheittoa halutessaan. Eri puolilla voi olla erilaisia taktisia näkemyksiä… Mites paljon noita priorityyn vaikuttavia kamoja/muita ylipäänsä on? Palantirit, mitä muuta?

   Pall of Nightiin vielä se pointti, että hyvikset näin keskimäärin ampuvat paremmin ja niillä on myös paremmat herot lähitaistelussa. Pahisten etu on taikuus ja se ei mikään ylläri ole, että loitsulistat ovat parempia. Överiksi vedettynä taikuus on toki liian hyvää ja siksi sitä on jo rajoitettukin. Silti saattaisi olla ihan fiksua kattella saako riittävää vaikutusta jo tolla herojen liikkumisen rajoittamisella ja vapaan kesken liikkeen taikomisen poistolla.

   • avatar Marko

    Ei tainnut ollakaan muuta kuin Palantirit. LoTR:ssä muistaakseni Sarumanilla ja ehkä jollain muulla oli jotain, mutta se nyt on väärä pelisysteemi.

    Olen Jaakon kanssa samaa mieltä siitä, että pelimekaniikkaa voisi muuttaa herojen siirtelyn osalta simppelimmäksi. Samalla voisi miettiä sen lisäliikkeen muuttamista. Nykyisellään kaikki muut paitsi Jaakko (minä tietysti mukaanlukien) pelaavat sen järjestelmällisesti väärin. Jos heiton saisi tehdä ennen ekaa liikettä (simppelein vaihtoehto), niin se helpottaisi, mutta voisi tehdä ehkä joistain joukoista liiankin liikkuvia ja vähentäisi liikkeen riskiä, kun tietää etukäteen kuinka pitkälle pääsee, mutta tämä helpottaisi ja nopeuttaisi kyllä peliä paljon.

    Olen myös samaa mieltä siitä, että pelin tasapainoa ei liian heppoisesti kannata muokata ja puhun nyt loitsuista. Kesken liikkeen taikominen ja herojen hyppiminen on kyllä aiakamoista kikkailua ja lisää taikuuden tehoa ja mahdollisuuksia hirveästi. Luulisin, että näillä rajoituksilla saataisiin ihan riittävästi aikaan magian rajoittamisessa ja pelin selkeyttämisessä.

    Kannatan myös jonkinlaista vaihtelevaa priorityä tai sitten niin, että edellisen prion saanut saa seuraavaan heittoon esim. -1 tai Samin ehdotuksen mukaan toiselle mahdollisuuden ryöstää prio. Nyt oli figuja pelissä 12000 pistettä ja hyvät voittivat melkein jokaisen prioheiton (ehkä 6-7 vuoroa/heittoa?). Eli muutamalla onnekkaalla heitolla oli pelissä massiiviset vaikutukset. (Ok, olihan meillä se Palantir, jota hyvikset eivät olleet tajunneet ottaa.)

    Goblineiden menestys flankissa perustui tietysti paljon (mutta ei tietenkään yksistään) sille, että pääsimme päättämään kuka näkee kenet ja kuka pääsee hyökkäämään kenenkin kimppuun.

   • avatar Teemu

    Ilman muuta se pitää tehdä charge-vuoron alussa. Silloin vastustaja voi sitä vähän huomioida. Mut vois tasoittaa tässä havaittua problematiikkaa. Mahdilla saa ja hevosella pääsee sano Eomer.

 • avatar Mika

  Ohessa kuvia pelistä. Oli hauska katsella toimintaa!

  http://maalaus.blogspot.fi/2012/10/war-of-ring.html

  • avatar jaakko

   Kiitti Mika kuvista!

   Hienoltä näyttää jo nyt, mut ens peliin sit ihan vaan maalattuja nappeja eiks jeh? Pitkälle pääsee jo liikkuma-alustojen spreijaamisella ja noiden sotakoneiden laittamisella kuntoon.

   • avatar kalle

    Enköhän minä ainakin saa napit maaleihin. Noi Gondorilaiset on oikeasti niin nopea maalata auttavaan kuntoon ettei ole tosikaan. Varmaan viisi minuuttia meni, kun maalasi yhden lipunkantajan. Pitääpä alkaa beissaamaan noita liikutusalustoja kunnolla, ne tekee isoimman ilmeen kuitenkin, tähän peliin sain sudittua ja ruohotettua 9 liikutusalustaa ja 12 ritaria, jalkaukkoja Gondorin tapauksessa maalaa vähintään viisinkertaisen määrän samassa ajassa.

   • avatar kalle

    14 uutta jalkaväkibeissiä ja 3 ratsuväkibeissiä on hiekotettu, spreiattu ja pohjamaalattu. Vielä kuivaharjaus ja ruohotus, ja Gondor armeijan alustat on koneita vaille kunnossa.

 • avatar kalle

  Sen +1 prioriteettiin -jutun voisi heittää mäkeen, ei ole kiva. Muuten noi kompit oli musta tosi hyvät. Oma pelaamattomuus tosiaan näkyi siinä, että tuli rajusti aliarvioitua niitä goblineja, mikä maksoi hevoset ihan turhaan. Ainiin – unihtui se että prioriteettiheittoonkin voi käyttää mahtia, damn.

  Tärkein komppi olisi varmaan tuo Jaakon esittämä pelikuri. Eli ei veivata niitä siirtoja edestakaisin, ei liikuteta yhtäaikaa kahtayksikköä ja kahta sankaria. Otetaan tiukka kuri : Tehdään yhdellä yksiköllä yksi liike alusta loppuun, joka komppanialle. Ja sitten testataan on-the-double, ja liikutetaan taas.

  Sankareiden siirto vuoron alussa kuten Jaakko sanoi on musta myöskin hyvä ja selkeä säätö.

  Mielellään yrittäisin seuraavaan kamppikseen päästä pelailemaan pienempiä pelejä, niin tulisi vähän pelirutiinia ennen seuraavaa isompaa vääntöä, peli on kuitenkin oivallinen. Kutkuttaa oikeasti alkaa viimeistelemään noita Gondorin jalkaväkiä.

  • avatar Teemu

   Kalle, se +1 prioon maksaa 75p. ja hyvikset saa myös palantirin eli saman, jos haluavat. Oon aika paljon käyttänyt ja isoissa peleissä kyllä puolustaa hintaansa. Nyt meillä jäi kaikki hankitut fortunet käyttämät (myös counter spell). En lähtis poistamaan, pienemmissä peleissä se on aika kallis.

   SEURAAVA PELI…

   Kalle kirjoitti:

   “Mielellään yrittäisin seuraavaan kamppikseen päästä pelailemaan pienempiä pelejä, niin tulisi vähän pelirutiinia ennen seuraavaa isompaa vääntöä, peli on kuitenkin oivallinen. Kutkuttaa oikeasti alkaa viimeistelemään noita Gondorin jalkaväkiä.”

   Jos otetaan tavoitteeksi saada lisää pelaajia mukaan, niin toi on se lähestymistapa. Kuten WAB:issa on toiminut aika hienosti. Tätä oon 3v. yrittänyt ja haaviin on jäänyt muutama uusi pelaaja.
   Tää malli, jossa ensin pienempiä pelejä ja sitten turnaus / iso peli jeesaa maalaamaan armeijaa vaiheittain. Tän kampanjan aikana maalasin Gondorille lautakuntoon jos ei ihan valmiiksi:

   * 4C Axemen
   * 3C Clansmen
   * 2C Rangers
   * 5C Swan knigths
   * 3C hobbits

   Eli tosi hyvä!

   Mä tykkään sekä turnauksista, että kampanjoista / isoista peleistä. Nyt ei tarina kampanjan alkuvaiheessa ihan toiminut (kampanja oli otettu suoraan WD:stä), mutta loppu oli ainakin komea.

   Mitä mallia haluatte?

   Laitatetaan Kalle kevään GW-ohjelmaan (koordinoi aika mun kanssa), vai mitä?

   Yksittäisiä isoja pelejä voi tietty min. 4 hengen porukalla sopia “milloin vain”

   Pave – houkutellaan Roni sieltä landelta mukaan seuraavaan “koko päivän settiin”.

   Mitä tuumaatte?

   • avatar kalle

    “Laitatetaan Kalle kevään GW-ohjelmaan (koordinoi aika mun kanssa), vai mitä?”

    – näin tehdään !

   • avatar jaakko

    Mä ehkä tykkään eniten näistä isoista peleistä. Kun ite on ehkä vähän turhan kilpailuhenkinen, niin tää peli ja etenkin nää isommat taistelut saa pikkaisen siitä irtautumaan. Toki ihan kivaa vaihtelua tätä peliä on pelata aina välillä, joten varmaan sitä muunkinlaisissa mukana olis.

    Komppiin lähtisin tosiaan tekemään vain muutaman muutoksen ja niistä sitten katsoisi tarviiko muuta. Kyl mulla sellanen fiilis on, että sekä hyviksillä että pahiksilla kykenee pärjäämään, joten sikäli suurta näiden balansointia ei tarttisi. Oisko sit joku yksittäinen armeija liian huono? Jostain Rohanista vaikea sanoa, kun en niillä oo pelannut. Mordor ja Gondor vaikuttaisi ainakin suht tasavahvoilta, eikä Misty Mountainskaan mitenkään pulassa oo ollut.

 • avatar Teemu

  Niin ja ehdotan, että komppi-toimikunta kokoontuu taas!

 • avatar kalle

  Järjetön Gondorilaisoperaatio etenee : about 12 uutta alustaa on nyt hiekotettu, maalattu, kuivaharjattu ja ruohotettu, lisäksi neljä lätkällistä gondorilaisia on beissattu kuntoon ja hipistelty pelikelposiksi. Tavoitteena pistää nyt tommonen kuuden lätkän gondorilaisyksikkö vimpan päälle iskuun, sitten vois taas jatkaa operaatio Roomaa. Pitääpä pistää inspiroivia kuvia jakoon, jahka noi 50 nappulaa on viimeistelty. Vaikka gondorin ukot on aika vikkeliä maalata, niin on niitä vaan pirusti tossa työstettävänä.

You must be logged in to post a comment.