logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Ennakkotietoa Eksentristen pelien syksystä

cot-splashEksentriset pelit jatkuvat vielä kesäkuun ajan Gladiaattori- ja ötökkäsodalla. Heinäkuun ajan eksentrikot viettävät lomaa, ja kerholla pelaillaan sään ja fiiliksen mukaan erikseen sovittavalla tavalla.

Kesäloman jälkeen pelaaminen käynnistyy entistä eksentrisempänä, kun The Council of Two käynnistää syksyn peli-illat.

Elokuussa luvassa on In Her Majesty’s Name minikampanja. Kyseessä on steampunk -henkinen uusi säännöstö. Siis, jos viktoriaaninen aikakausi innostaa, niin on jotain odotettavaa!

Syyskuussa syttyvät Kahrumin mustat tulet Afrikan yöhön, ja järjestyksessä toinen Force on Force kampanja pyörähtää käyntiin. Nyt kampanjan toteutus on hieman erilainen, ja siinä pelataan one-on-one pelejä rinnakkain useammalla pöydällä. Kyseessä on taustoitettu matriisikampanja.

Lisäksi on luvassa itse kehitetyn Heist skirmish -pelin testailua siitä kiinnostuneille.

Tarkempi ohjelma ja muuta innostavaa ilmaantuu tälle Eksentriselle kanavalle heinäkuun aikana.

Terveisin, Council of Two.

Bookmark and Share

22 comments to Ennakkotietoa Eksentristen pelien syksystä

 • Minkälaisia kokemuksia tosta In Her Majesty’s Servicestä on? Alan julkaisuissa on jotain juttuja siitä ollu, ja vaikuttanut aika hauskalta?

 • Hienoa! Ostinkin ko. säännöt PDF :nä Ospreyltä, mukavan kieli poskella tehdyn tuntuiset, varsinkin ne skenaarioiden muuttujat vaikuttavat hauskoilta.
  Nyt sitten pitäs päättää mitä porukkaa kasaisi, scotland yard, explorer’s club vai lännenmiehet.. Vaiko kaikki :)

  • avatar Juha

   Kaikki, more is more!

  • Ilmoitelkaa mulle, jos meinaatte tehdä omat porukat.

   Teen skenut ja ainakin pari valmista poppoota lainattavaksi (Hassan palaa rikospaikalle!), mutta omillakin saa toki pelata.

   • avatar Juha

    Kun en (vielä) omista sääntökä, niin en osaa sanoa, miten paljon noita figuja “porukkaan” menee? Olen ymmärtänyt, että viktoriaanisen ajan 28mm figut ovat sopivia? No pitää järjestää säännöt, niin on viisaampi. Lähtökohtaisesti teen oman (omat) porukat, koska omilla on aina hauskempi pelata ;-)

    • Näppituntumalta 5-20. Esimerkeissä on tyypillisesti 2-3 “sankaria” ja kymmenkunta mosuria.

     1890 yleisilmeenä on sellainen hyvä tavoite.

     • avatar Samuli

      Ihan hauskat säännöt on joo. Tuli lukaistua läpi kun jokin aika sitten tuon pdf:n ostelin. Luulisi myös tarinavetoisempaan kampanjapelaamiseen soveltuvan todella hyvin. Tuossa on myös aika hyvin tehdyn oloinen “armeijan” rakentamismekaniikka. Muutamat valmiit poppoot ja sen lisäksi pisteytysjärjestelmä jolla voi tehdä täysin omavalintaisilla statseilla poppoon. Itsellä oli ainakin suunnitelmissa kasailla niiden avulla joskus hamassa tulevaisuudessa peribrittiläinen herrasmieskerho vastustamaan kaikkia moderneja hapatuksia ja kannattamaan vankkoja teen juomisen perinteitä.

      Ja aika pienillä poppoilla mennään. “Viralliset” figupaketit on aika pitkälti kaikki rakennettu logiikalla pääjehu, 3 “sankaria” ja 7 perusmorttia. Noita virallisia starttipaketteja saa suhteellisen huokeaan hintaan Miniaturicumin kautta (http://www.miniaturicum.de/product_info.php?products_id=4809)

 • avatar kalle

  Päivitin nyt kerhon kalenteriinkin lauta-keskiviikon tilalle kumman-keskiviikon.

  • avatar Juha

   Hyvä juttu, mutta heinäkuussa ei ole kumman-keskiviikkoa aina takuu varmasti, vaan tilanteen mukaan. Elokuussa sitten menee entistä kummallisemmaksi.

 • En oo kokonaan noita sääntöjä vielä tentannu, mutta sielähän tais olla mahdollisuus ostaa pelien välillä omaan posseen kykyjä ja miehistöä, eli siltäkin osin varmaan kamppanja on hyvinki sopiva.

 • Alustavaa ilmoituksena, teen black Dragon Tongin ja/tai Wild West Show :n.

  • Ok.

   Mennään oletuksena sillä 200 pisteellä, vai mikä se default aloituspossen koko nyt olikaan.

   • avatar Samuli

    250 pinnaa taisi olla säännöissä defaulttina pistemääränä. Alustavasti työstän varmaan oman listan britti-/skottiherrasmiehistä tai sitten explorer’s clubia. Menee tosin elokuun loppuun ennenkuin saa varmaan mitään kasaan.

 • Jep, kyllä se on wild west show millä tähän lähetään. Foundryllä on ihan liian hienoja figuja olla ostamatta niitä..
  En kyllä vaan raaski maalata tai konvertoida niitä höyryhevosiksi, kun ei tiedä jos joskus tarvii normaaleita cowboy figuja.. :)

 • avatar Juha

  No hitto, tästähän tulee hauska kamppis, omaa possea en ole vileä päättänyt, mutta jonkin sorttinen seikkailijajoukko se on. The League of Ordinary Gentlemen. Figut on jo pääosin valmiina, ja Foundry, totta kai!

 • avatar Samuli

  No tuli tilailtua nyt Empire of the Deadin herrasmiespaketin ja Ratnikiltä pari lisähahmoa. Eiköhän noista jonkinlaisen köörin saa kasaan. Jos joskus elokuussa ehtisi vaikka testaamaan?

  Tuli tässä myös baseja tilatessa huomattua että Sarissa tekee aika kivasti aikakauteen sopivia MDF rakennuksia http://www.sarissa-precision.co.uk/store/gaslamp/

 • Tuli ilmoittauduttua fabaturnaukseen, mikä tarkoittaa speedpaintingin opettelua sielä suunnassa.
  Onko mitään ideaa pisterajoista tässä, niin tiedän laittaa oikean määrän lännenmiehiä maaleihin?
  Paketti tuli tänään, on hiton hienoja, ei voi muuta sanoa..

  • Väsäilen skenuja ja listoja huomenna, lisää infoa tullee perjantaina. Lähtökohtaisesti katsotaan miten homma toimii perusoletuksilla, oliko se nyt se 250 pinnaa. Tuunataan jos joku mättää.

   Ensimmäinen peli tavoittaana ensi viikolla.

   Mä tuon joka tapauksessa kaksi listaa ja kaksi poppoota aina paikalle, ettei kenenkään tarvitse sortua pohjamaaliprikaatilla pelaamiseen.

 • Alright, 250 on noilla kohtuu helppo saada aikaan jos pelaa niin ettei kukaan dismounttaa, eli ei tarvi kahteen kertaan maalata samaa hahmoa :)

You must be logged in to post a comment.