logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Hail Caesar

Hail Franz! : Warhammer Hail Caesar 28/29.12.

Miltä tuntuisi komentaa tuttuja Warhammer-figuja historiallisesta sotapelin tyylisillä komentajapohjaisilla ja ennen kaikkea hauskoilla  säännöillä? Hail Caesarin edeltäjä, Warmaster, onnistui siinä, ja nyt on aika meidänkin kokea, miltä tuntuu olla kenraali Warhammer-maailmassa, kun roomalaiset vaihtuvat korkeahaltioihin ja barbaarit goblineihin.

Tarjoan säännöt, skenaarion ja pelinjohdon – pyydän osallistujilta maalatut armeijat. Koska minulla ei ole tarjota maalattuja armeijoita kummallekin osapuolelle (vain hieman Bretonnialaisia löytyy), annankin osallistujien (ja anteliaiden figujen lainaajien) määrittää, minkä skenaarion vedän. Vastatkaa siis ketjuun, mitä ja minkäkokoisia armeijoita voisitte tuoda peliin (yksikköjakauma on vain bonusta).

Peli voi tapahtua lauantaina tai sunnuntaina (tai voimme jopa jakaa sen kummallekin päivälle.)

Samoin jos päivämäärä on huono (välipäivät saattavat olla joillekin), Doodlataan uusi aika Tammikuulle.

Te vanhat sotaratsut, jotka olette jääneet jälkeen Faban editioiden kelkasta – nyt on tilaisuutenne päästä ulkoiluttamaan pölyttyneitä vanhoja figujanne ja kokea Warhammer uudelleen. Aikaisempaa pelikokemusta Hail Caesarista tai Warhammeristakaan ei tarvita.

 

Doodle:   http://doodle.com/svmsqqqsup9zq9kf   . Tämä Doodle ei välttämättä korvaa tuota välipäivien peliä, jos välipäiviinkin tulee pelaaja tai pari, vaan tulee seuraavaksi pelipäiväksi.

Laittakaa Doodleen armeija, jolla haluaisitte pelata nimen lisäksi!

 

Yleisön pyynnöstä sääntöjä ja esimerkkiarmeijalistat. Ja tosiaan, minun peleissäni annan valmiin rosterin, niin ei tarvitse listojen kanssa säätää, mutta tuollaista olen väsäillyt (se Empire on minun käsialaani, säännöt muiden) :

HCF 2-HAIL CAESAR FANTASY SPECIAL RULES-12×-1

HCF FB EMPIRE-12c   HF ORC & GOBLIN ARMY

Bookmark and Share

12 comments to Hail Franz! : Warhammer Hail Caesar 28/29.12.

 • avatar Antti Lahtela

  En lupaa osallistumista, mutta kerholla on olemassa vanha Empire armeijani jonka voit ottaa käyttöön.

 • avatar kalle

  Noihin aikoihin, 29-30.12 on ORC:in perinteinen fabaturnaus, jonne menen heittelemään noppaa. Muuten jos aika sopii niin voin harkita :) Ihan tohon lähituntumaan ei kahden päivän turnauksen lisäksi uskalla muuta pelailua ottaa.

 • Joulun pyhät on vähän heikko aika.

  Mulla on 749.5 maalattua fantasiafigua (ei sis. ns. tavalliset ihmiset), mutta mulla EI ole faba-armeijaa. Mites se toimii tämän pelin puitteissa?

  http://www.smallcuts.net/blog/?id=1417

  • avatar kalle

   Noista sun undeadeista saa helposti faba-armeijan.

  • Koska kyseessä taitaa olla jonkinlainen “hybridi” Warmaster-Hail Cesar faba listoilla, niin kaiketi on sama mitä fiuja käytetään?

   Olis muuten mielenkiintoista lukaista säännöt ja listat, jos niitä on dokumenttimuodossa?

   • Jos se on 1:1 porttaus fabasta, siinä on samat rajoitukset ja pakolliset yksikkötyypit. HC nyt ei sentään ole niin nipo figujen varusteiden kanssa, mutta mulla on esimerkiksi lurkkien kanssa joko ratsuväkeä TAI kärryjä, mutta ei molempia koska VC ja TK splitattiin eri armeijoihin. Ironisesti nykyään niillä on joku kalmistofantti, kun ennen mun luudino oli “et mitenkään voi pelata tolla kun sille ei ole virallisia sääntöjä”.

    Vaikea myös sanoa, kuinka tarkkaan faban “must buy” -valinnat on mallinnettu, esim. kannattaako lurkkeja ilman grave guardia tuoda kentälle ollenkaan (olen pihalla nykytilanteesta, mutta epäilemättä siellä on edelleen ne yksiköt, joiden figujen myyntiä GW vauhdittaa “sääntöpäivityksillä”).

    Tulipa ihan vanhat faba-pelit mieleen tätä pohtiessa. Lienee parempi mennä täyttämään veroilmoitusta tai tekemään jotain muuta mukavampaa.

    • Nii joo ne GW tyyppiset listarajoitukset, unohdin… siitä on jo vuosia kun olen viimeeksi pelannut Fabaa. No sen näkee, kun näkee ne listat. Tai voihan se olla, että ovat määritelty skenrioissa, koska vaikuttaa skenriopohjaiselta. Liekö sitten kyseessä peräti Grudge of Drong -kampanja :-)

 • avatar Teemu

  Ihan hauska idea ja ukkojahan löytyy.

  Toiveissani on, että välipäiväviikonloppuna voidaan leikkiä viimeistä mohikaaniakin.

  Osallistujat ei varmaan ole 1:1 vaikka tän ketjun kommentoijat aikalailla ovatkin. Mun aikatauluihin sopis paremmin tammikuun loppuun / helmikuulle.

 • avatar kalle

  Eikö tässä kannattaisi käyttää suoraan Warmasterin listoja ja magiaa, ja päivittää ainoastaan komennot, shooting ja combat HC:hen ? Erot on sinänsä pieniä, mutta onhan niitä sen verran että helpompi on käyttää HC:n sääntöjä.

 • avatar Sami K.

  Asiaan.

  1) Helposti voimme siirtää pelin toiselle päivälle. Laitoin vain päivämäärän tuohon, ettei ollut “pelataan joku skenaario joskus”-postaus. Nyt on vain “pelataan joku skenaario tänä päivänä”, huomattavasti parempi :)

  2) Figujen ei ole pakko olla GW-figuja. Armeijalistat eivät ole 1:1 Warhammerin kanssa, vaan sovelletaan. Ja enemmän mennään muutenkin “klassisen” meiningin mukaan, eli “undead”-tyylinen armeija ok. Älä masennu tästä ideasta, Mikko, ennen kuin olet kuullut, mitä pelataan. On totta, että tuskin skenaarioissa näkyy täysin oddballeja Warhammerissa koskaan näkemättömiä yksiköitä (kääpiöiden karhunratsastajat jne jne) mutta klassisilla yksikkötyypeillä totta kai pärjää.

  3) Tämä ei toimi ainakaan tällä kertaa niin, että annan pelaajille pistepohjaisen armeijalistan Faba-tyyliin, josta saavat valita, vaan annan pelaajille VALMIIT “historialliset” joukot. Sovelletaan sen mukaan, jos jotain figuja puuttuu. Jatkossa tavoitteena on pisteyttää joukot Hail Caesar-armeijalistojen tyyliin, samalla logiikallahan ne menevät. Tuolla Yahoo-ryhmässä sitä on jo tehty.

  4) Ei ole mitään syytä paitsi virallisuuteen tukeutuminen käyttää Warmaster-listoja. Minua ei tunnetusti virallisuuteen tukeutuminen kiinnosta, kiinnostaa enemmän oma väsäily. Warmasterin statistiikka on eri kuin HC:ssa sitä paitsi. Eivätkä ne listat olleet edes tasapainossa.

  5) Yksiköillä tulee olemaan joitakin sopivia erikoissääntöjä HC-kirjasta käytössä väriä antamaan. Tämän tyylisessä pelissä kaikkien ei tarvitse olla samanlaisia ja geneerisiä.

  Laitan Doodlen pääviestiin.

You must be logged in to post a comment.