logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Force on Force

Mustan Tulen Maa – Force on Force kampanja syksy 2013

black fire intro

Syyskuun lopulla käynnistyy, viime vuoden tapaan Force on Force kampanja Mustan tulen maa, jossa pelaajat pääsevät seikkailemaan Afrikan kuuman auringon alle. Kampanja sijoittuu kuvitteelliseen Kharumin vastikään jakautuneeseen valtioon, jossa eri taistelevat osapuolet hakevat asemiaan ja edistävät pyrkimyksiään perinteisin menoin eli ottamalla yhteen kilpailijoiden kanssa.

Kampanja pelataan Force on Force säännöillä, kampanjabriiffin mukaisilla joukoilla ja kampanjassa on yksikertainen joukkojen kehittymismalli. Pelit pyritään pelaamaan yksi vs. yksi -mallilla, mutta joissakin tapauksissa useamman pelaajan pelikin on mahdollinen.  Pelaajaparitukset koetetaan sopia noppakerhon sivuilla ennen pelikertaa, mutta viimeistään paikan päällä, kun nähdään ketkä selvisivät pelipaikalle.

Pelejä pelataan eksentrisinä keskiviikkoiltoina ja erikseen sovittaessa myös viikonloppuisin, mikäli pelaajilla on kiinnostusta. Kampanjan vetäjä kirjaa tapahtumia ylös, dokumentoi tilanteita ja raportoi niitä Noppakerhon sivuilla ja Council Courrier blogissa.

Kampanajn briiffi PDF -muodossa: Musta tuli briiffi v02

Peliin pääsee mukaan tuomalla paikalle teemaan sopivan modernin sotajoukon – briiffin mukaisesti ja varoittamalla osallistumisestaan Noppakerhon sivuilla.

Ensimmäiset pelit pelataan keskiviikkona 25.9.

cot-banner

 

 

 

Taustaa

Kharum on keskisessä Afrikassa sijaitseva keskikokoinen maa, joka pohjoisessa rajautuu suureen aavikkoalueeseen ja vuoristoon. Etelässä maata rajaa sademetsävyöhyke. Maata halkoo pituussuunnassa suuri joki virraten etelästä pohjoiseen. Kharumin eteläinen osa on otollisin maanviljelykselle, juuri siellä missä aavikkoseutu muuttuu vehreäksi savanniksi. Maan keskivaiheilla vuoriston laaksoissa on runsaita öljyalueita.

Maalla on pitkä ja vaiherikas historia sotatantereena. Ennen siirtomaa-aikaa se on ollut tavanomaiseen tapaan heimosotien näyttämö, ja siirtomaa-ajan alkamisen jälkeen maa on kulkenut vallanpitäjältä toiselle. Siirtomaaisäntien aiheuttaman kuohunnan rinnalla Kharumin arkea on leimannut myös uskontokuntien välinen jännite, jossa maan kaksi valtauskontoa muhamettilaisuus ja kristinusko ovat olleet sotaisuuksien takana. Islam on ollut koko olemassa olonsa ajan ollut Kharumin valtauskonto, paljolti siitä syystä, että valtaapitävät vauraat heimot ovat olleet pohjoisen Kharumin Arabitaustaisia ja islamin uskoisia. Silti kristinusko on säilyttänyt vahvan aseman eteläisen Kharumin mustaihoisten heimojen uskontona.

Kharumista tekee nykyisin erikoisen ja merkittävän maan, se että sillä on suuret ja vielä paljolti hyödyntämättömät öljyvarat, joiden vuoksi maa on naapureitaan vauraampi valtio alueellaan. Öljyn vuoksi Kharum on myös kasainvälistä mielenkiintoa herättävä mahdollisuuksien maan. Kykyinen öljyn vähentyminen, on muuttanut myös Kharumin öljyvarat hyödyntämiskelpoisiksi.

Kharum itsenäistyi suhteellisen varhain, verrattuna naapureihinsa ja tähän vaikutti merkittävästi vahva pohjoisen islamistiheimojen vauraus ja asema, sekä kyky yhdistää pohjoinen yhdeksi voimaksi syrjäyttämään siirtomaavalta. Siirtomaavallan poistuttua syntynyt voimatyhjiö oli helppo täyttää pohjoisen vahvalla politiikalla ja sotilasvoimalla. Näin eteläinen musta heimoalue jäi pitkiksi ajoiksi Kharumin ”takapajulaksi” ja pohjoisen työvoimareserviksi, käytännössä vallanpidon ja joskus myös, mielivallan kohteeksi. Ajan myötä ja naapurimaiden esimerkin innoittamana, etelän emansipaatio alkoi vähitellen nousta, mikä johti vahvoihin itsenäistymispyrkimyksiin. Viimein etelä saavutti itsenäisyyden raskaiden neuvotteluiden ja suoranaisen kapinoinnin tuloksena. Kerrotaan, että näissä neuvotteluissa yksi avainhenkilö oli erään pienen Pohjois-Euroopassa sijaitsevan maan entinen presidentti.

Nyt Kharum on jakautunut kahdeksi itsenäiseksi maaksi, Etelä-Kharumiksi ja Pohjois-Kharumiksi. Maiden suhteet ovat jännitteiset, koska pohjoisen tietyt valtapuolueet eivät ole vieläkään hyväksyneet maan jakamista, vaan kokevat ratkaisun maanpetoksena. Muu pohjoinen suhtautuu asiaan maltillisemmin, ja virallinen kanta on jakautunut maa, vaikka esimerkiksi joiden korkeiden pohjoisen sotilaskomentajien tiedetään ajavan äänekkäästi maiden yhdistymistä.

Eteläinen Kharum puolestaan ottaa itsenäisen maan ensiaskeleita, ja vallanjako maassa on vielä kesken. Parhaillaan maassa valtaa pitää etelän vahvimman heimon johtaja, joka itsenäistymisen jälkeen liittoutui muiden heimojohtajien kanssa ja asetti Etelä – Kharumiin väliaikaisen hallituksen ilman vaaleja – hallitus on edelleen vallassa ja vaaleja odotellaan. Valtaapitävien heimojohtajien välit eivät ole vaikka jännitteitä, sillä etelän arkea leimaavat aseelliset selkkaukset ja salamurhat, joiden taustalla on usein valtapoliittisia motiiveja.

Rajaseudun ruutitynnyri

Kahden itsenäisen maan raja kulkee melko lailla keskellä entisen yhdistyneen Kharumin aluetta länsi – itä – suunnassa jakaen maa-alueen suhteellisen tasan. Sinänsä tasa-arvoisena syntynyt tilanne tosin tuottaa yhden rajaseudun keskeisimmän ongelman, joka on se että maan suurimmat öljyalueet ovat juuri rajan alla ja vielä on tutkimatta niiden lopullinen jakautuminen. Tilanne luonnollisesti tekee rajaseudusta sotilaallisesti, poliittisesti ja taloudellisesti kiinnostavan.

Rajaseudulla toimii aktiivisena sotilaallis-poliittinen ryhmittymä Valkoisen virran veljeskunta, järjestö joka haluaa itsenäisen alueen seudun paimentolaisheimoille, jotka kokevat tulleensa liitetyiksi väkisin mielivaltaisiin tasavaltoihin. Järjestön separatistiset pyrkimykset johtavat usein väkivaltaan ja aseellisiin selkkauksiin sekä pohjoisen että etelän hallitusten kanssa.

Raja-alue on myös paikka, jossa alueelliset rauhanturvajoukot toimivat yhteisellä sopimuksella valvomassa herkän rauhantilan säilymistä kahden uuden maan välillä. Vaikka maat eivät ole sotatilassa, aseelliset selkkaukset ovat normaaleja rajaseuduilla.

Raja-alue on myös paikka, joka kiinnostaa kansainvälisiä öljy-yhtiöitä. Nämä toimivat aktiivisesti hankkien tutkimuslupia ja tehden koeporauksia rajan molemmilla puolilla.

Kampanjan konsepti ja periaatteet

Kyseessä on eräänlainen matriisikampanja, jossa taistellaan erillisiä kohtaamisia skenarioiden pohjalta, ja pelin tulos kerrotaan kampanjan vetäjälle. Vetäjä sijoittaa tapahtuman kampanjaan ja raportoi tapahtumat Council Courierin sivuilla. Näin syntyy tarina, erillisistä peleistä, ja jossain vaiheessa tarina alkaa vaikuttaa myös tuleviin peleihin (parituksiin).

Jokainen osallistuva voi osallistua kampanjaan siten, että hänellä on jokin kampanjaan sopiva sotilasjoukko maaleissa.  Yhdellä pelaajalla voi hyvin olla – ja on itse asiassa suositeltavaa – useampia joukkioita, kampanjan eri puolilta, joita voi sitten pelata joustavasti vastustajasta riippuen.

Kampanjaa on tarkoitus pelata sovittuina pelipäivinä – tyypillisesti keskiviikkoisin ja erikseen sovittuina viikonlopun päivinä syksyn kuluessa. Kampanjan vetäjä on paikalla sovittuina päivinä, ja pelaa jossain pelissä mukana, sopivassa roolissa. Pelit pelataan pääasiassa yksi vs. yksi -mallilla, joten kampanjan pelipäivinä syntyy rinnakkaisia pelejä. Pelaajia kannustetaan sopimaan kahdenvälisiä pelejä myös itsenäisesti, jolloin pelaamaan pääsee myös ”virallisten” pelipäivien ohella.

Oma joukko kasaa voitoista ”voittovaluuttaa”, jolla voi sitten ostella pientä edistystä joukolleen, tiettyjen reunaehtojen mukaan. Tämä käydään läpi kampanjan alkaessa.

 

Kampanjan osapuolet

Pohjoinen faktio

Pohjoisen Kharumin armeija

Säilyttää pohjoisen koskemattomuutta ja erityisesti valvoo rajaseutua tiukalla otteella. Maalla ja armeijalla on läheiset suhteet maailman islamistimaihin, ja samalla hieman hankalat viralliset suhteet länsiliittoumaan.

Pohjoisen joukko on vakinainen armeija ja suhteellisen hyvin varustettu.

Basic Attributes
Confidence Level: Confident
Supply Level: Good
Troop Quality/Morale: D8/D10

Pohjoisen erikoisjoukot

Ovat pohjoisen hallituksen omat joukot, jotka toimivat usein erillään vakinaisen armeijan operaatoista. Erkoisjoukkojen toiminta kohdistuu nykyisin maan sisäisten uhkien neutralointiin ja rajaseudulla toimivien kapinallisjoukkojen jahtaamiseen. Erikoisjoukoilla epäillään yleisesti olevan yhteyksiä valkoisen virran veljeskuntaan. Tätä tietoa ei ole vahvistettu.

Basic Attributes
Confidence Level: Confident
Supply Level: Abundant
Troop Quality/Morale: D10/D10

Valkoisen virran veljeskunta

Vuoristoseudun paimentolais- ja kauppiasheimojen muodostama yhteenliittymä, joka taistelee itsenäisen rajaseudun vuoksi erityisesti etelää, mutta joskus myös pohjoista vastaan.

Paimentolaiskapinallisia, aseistuksena jalkaväen aseistusta.

Basic Attributes
Confidence Level: High
Supply Level: Good
Troop Quality/Morale: D6/D10 (some units D8/D12)

Eteläinen faktio

Eteläisen Kharumin Demokraattinen Liitto

(heimopäälliköiden yhdistynyt sotajoukko)

 

Värikäs ja vaihteleva joukko heimopäälliköiden (sotalordien) joukkoja, joilla hyvinkin vaihteleva sotakokemus ja varustus. Alueella operoi useiden sotalordien joukkoja, jotka muodostavat enemmän tai vähemmän löysiä liittoumia, jotka ovat herkkiä purkautumaan. Sotalordien välillä vallitsee jatkuva jännite, koska jokainen hakee valta-asemaa suhteessa muihin.

Kampanjan alussa yksi sotalordi on ”valittu” presidentti, mutta asetelma muuttuu kampanjan kuluessa, siten että aine eniten taisteluvoittoja saavuttanut sotalordi asettuu kulloinkin johtajan paikalle.

Basic Attributes
Confidence Level: Confident
Supply Level: Good
Troop Quality/Morale: D6/D10 (some units D8/D10)

Paikalliset rauhanturvajoukot

Tämä on pääasiassa naapurimaiden armeijoista muodostettu rauhanturvajoukko, tukenaan pieniä länsimaisia sotilasosastoja tietyllä rotaatiolla.

Basic Attributes
Confidence Level: Confident
Supply Level: Good
Troop Quality/Morale: D6/D10 (länsimaiset sinibaretit D8/D10)

Öljy-yhtiöiden PMC joukot

PMC joukkoja, joita yhtiöt käyttävät suojaamaan työntekijöitään ja omaisuuttaan. Näiden joukkojen tiedetään suorittaneen aika ajoin myös laittomia operaatioita, tätä ei ole voitu vahvistaa.

Basic Attributes
Confidence Level: Confident
Supply Level: Good
Troop Quality/Morale: D8/D10 (snipers D10/D10)

Suurvaltojen tiedusteluelimet ja niiden tukiyksiköt

(kampanjan vetäjän käytössä, mutta näiden operointi voidaan antaa jollekin pelaajalle)

 

Eri maiden tiedusteluelimillä on paljon aktiviteettia Kharumin alueella, koska alue muodostaa hyvän kasvualustan terrorismille ja kansainväliselle asekaupalle. Lisäksi tiedusteluelinten väitetään tukevan oman maansa öljy ja mineraaliyhtiöitä, ei vahvistettu.

Nämä joukot käyvät alueella harvoin ja vain erikoistilanteissa.

 

Basic Attributes
Confidence Level: High
Supply Level: Abundant
Troop Quality/Morale: D10/D10 (D12/D12)

Bookmark and Share

38 comments to Mustan Tulen Maa – Force on Force kampanja syksy 2013

 • Presidentti-Kenraali Mobutu Seko Seko kunniakaarteineen on Kharumin suvereeni hallitsija uskollisen apurinsa eversti Nyam Nyam Nyassan suosiollisella avustuksella. Nyassa on logistiikan mestari, jonka joukot eivät koskaan marssi nälkäisinä.

  http://www.smallcuts.net/photo/?id=11164
  http://www.smallcuts.net/photo/?id=11170

  Presidentillä on hyvät suhteet ulkovaltoihin, mm. vaikutusvaltainen WCF (World Crocodile Foundation) -järjestö tukee häntä. Kuulemma alueen krokotiilit eivät ole koskaan ennen voineet niin paksusti kuin Seko Sekon valtakaudella.

  Hmmm… ehtisiköhän tässä väsäämään pienen öljynjalostamon…

  • Upeaa SekoSeko nimitettiin juuri presidentiksi. Mutta herra presidentti! Pyydän saada huomauttaa, että herra on vain eteläisen Kharumin suvereeni hallitsija ;) öljyjalostamo on hyvä ajatus, minäkin voisin väsätä jotain tankkeja ja Mikalla on se putkihässäkkä jo valmiina.

   • Etkö tiedä, että kaikki maailman naudat ovat masaiden karjaa? Jotkut niistä ovat vain harhautuneet ja pitää palauttaa oikeille omistajilleen.

    Seko Sekon presidenttiyden vahvistaa kiistaton 150.3% vaalivoitto. Seko Seko on niin suosittu, että jopa kuolleet nousevat haudoistaan äänestämään häntä. Kansainvälinen GreenPiece -järjestö on valvonut vaaleja ja antanut niille Kestävän Kehityksen Hyväksyntäleiman — samoja vaalilippuja on käytetty jo kolmansissa vaaleissa peräkkäin.

    Nyt täytyy vain rehabilitoida harhaoppiset ainekset ja ruokkia presidentilliset krokotiilit.

    Ja katsotaan, paljonko hapankaalia ehdin syödä.

 • avatar Sami K.

  Oneshot Solutions LLC on OPEC-sertifioitu PMC ja luonnollinen valinta Kharumiin.

  Voisitko Juha lisätä tuohon, kuinka paljon mikäkin valinta vaatisi suurinpiirtein figuja?
  Mustia miehiä pitäisi varmaan shoppailla metallisina jostakin, tuskin muovina saa?

  • Ei kai sillä ole väliä? Uskoisin tyypillisessä skenariossa olevan 15 – 25 ampujaa (kiväärit, tukiaseet ja muutama snipu sekä medikki (tai poppatohtori), eli jos omaat 30 – 35 hyvällä valikoimalla, niin eiköhän tuolla. jos jokin jää puuttumaan, niin sitten mennään sotaan niillä pyssyillä mitä on ;-)

 • avatar Leo

  Kaksikymmentäseitsemän vakinaista afrikkalaissotilasta olisi pian maaleissa tavanomaisin aseineen ja tarkk’ampujapareineen, kuten myös Ranskan muukalaislegioonalaiset. Millekäs osapuolille nämä kuuluvat?

  Jossain vaiheessa sitten myös ihan kamala määrä tilapäistaistelijoita eli sekalaisia asemiehiä, mutta siihen nyt menee hetki..

  • Tuolla pääset hyvin mukaan! Tämä “vakinainen” tarkoittanee sitä, että herroilla on sama maastokuosi kaikilla? Silloin voit valita joko etelän sotalordin roolin tai naapurimaan rauhanturvaajat. Ranskalaiset voivat sitten olla joissakin peleissä myös rauhaanpakottajia. Tilapäistaistelijat voivat olla osa Valkoisen virran veljeskuntaa, tai toisen sotalordin joukkoja.

 • avatar Leo

  Juu, selkeästi ammattilaisia eli regulareita ovat. Mitä se nyt sitten Afrikassa tarkoittaakaan. Sama maastokuosi, mutta muuten vähän vaihtelevia yksityiskohtia.

  • Sitten saat itse valita, kumpia haluat edustaa, joko hieman rauhallisempia rauhanturvaajia (tämähän on aika suhteellista, kun kaverit tulevat naapurimaasta ja kenties kilpailevast aheimosta ;-) tai sitten valtaa ja mamonaa havittelevia hyvin varustettuja Sotalordin joukkoja, joiden pomo kärkkyy Seko Sekon asemaa.

 • avatar Leo

  No siinä tapauksessa eversti Miracle SehiGbatokwiaa Seko Sekon suvereeniksi väitetty valta-asema on vaivannut jo kauan. Öljyvarat tulisi Sehin mukaan käyttää itämaisiin asehankintoihin ja Khartumin geopoliittisen aseman vahvistamiseen eikä suinkaan presidentillisten krokotiilien nahkojen kiillottamiseen. SehiGbatokwia ajaa Pohjois-Khartumin puhdistamista, Khartumin rajojen sulkemista, länsimaisten yhtiöiden omaisuuden pakkolunastamista ja irtisanoutumista näiden kätyrijärjestöjen yhteistyöstä. Sehi on valmis koviin keinoihin näkemyksiensä edistämiseksi. Krokotiileista on määrä valmistaa tulevaan kuninkaalliseen palatsiin nahkainen sohva.

 • Hienoa, näin se tarina syntyy, kaksi sotalordia on jo ilmoittatunut ja ilmaissut “poliittisen” linjansa. Lisäksi mukana on Öljy-yhtiön PMC. Kunhan Mika vielä tuo mukanaan omat afrikkalaiset, niin alkaa keitos olla maustettu. Lisäksi pelaan itse joko omilla sotalordin tai PMC joukoilla.

  • avatar Sami K.

   On hienoa, selkeästihän saappaankiillottajat ovat PALJON mieluisampia presidenttejä öljy-ystävillemme. Päälle vielä pakkolunastusagenda, niin johan alkaa tapahtua.

   Pitää tutkia, mistä noita mustia ukkoja saisi kohtuuhintaan. Onko tuolla sellaisia joukkoja, jotka ovat ihan tribaalikuteissa vielä? Aina voisi kokeilla konvertoida jostain ancient-boksista, AK:t käteen vaan.

 • Laitan Billille viestiä peleistä. Hän varmaan tulee mielellään mukaan kunhan saa jostain ukkoja lainaan (mun brittejä voi ainakin käyttää).

  • Hyvä juttu, Bill voi pelata mun PMC joukoilla, tai sitten silä mun warlord possella, niin saadaan fluffikasta (on muuten monikäyttöinen sana tuo :-) menoa.

 • avatar Antti Lahtela

  Hyvä että tämä lähti käyntiin! Mulla on suunnitelmissa tehdä afrikkalaisia rauhanturvaajia, sinisillä kypärillä tietenkin :)

  Olin tosin ajatellut suunnata joukkoni enemmän skenaariokohtaisiin peleihin muita “jengejä” vastaan, kuin rakentaakseni niistä kampanjaan aktiivisesti osallistuvan “possen”. Onko tämä huono lähtökohta? Itse vaan näkisin rauhanturvaajat puolueettomana osapuolena.

  • Kaikki pelit ovat skenariopelejä, joten nou hätä. Ja rauhanturvaajat voivat juuri olla mukana sopivissa skenuissa, mulla on ihan hyviä skenarioita, joita voi sovittaa sinibarettien rooliin. Kunntulet pelaamaan pistetään sopiva tehtävä rauhanturvaajille, tervetuloa mukaan.

 • avatar Sami K.

  Mikolla ja Leolla on uniformuafrikkalaisia, varmaan toisella ainakin on siis nämä figut jo: http://www.theassaultgroup.co.uk/store/home.php?cat=45 ?
  Ovat Ansellin hyviä sculpteja, sama jätkä, joka teki PMC:ni. Mutta jos jo(i)llakin on jo ne, niin ei ehkä innosta niin paljon tehdä niistä itse.

  • avatar Sami K.

   Tuollaisia http://www.grippingbeast.com/shop.php?CatID=44 löytyi myös, niitä ei varmaan ole, osalla hieman outo, mutta toisaalta persoonallinen tyyli.

   Varmaan tuon pitäisi joko olla etelää tai sitten valkoisen virran veljeskuntaa? Jo olemassaolevan tarinan vuoksi PMC:ni tukee Sekosekoa, joten periaatteessa valkoinen virta saattaisi toimia, mutta jos kerta on D6-väkeä, niitä tarvitsisi sitten liudan? Skenaarioissahan ei koskaan d8:t ja d6:t ole lukumääräisesti samoja ellei skenaario ole todella outo ja haastavalla tehtävällä varustettu. Ideoita kampanjanjärjestäjältä?

   • En ymmärrä kysymystä, tai mitä oikeastaan kysyit? Mutta kyllä minulla ideoita riittää ;-D

    Mutta kommenttina PMC ei tue kuin sitä firmaa, joka maksaa viulut, pelaajien ei kannata rakentaa liittoumia taustalla, muuten saattaa päätyä liittolaiset vastakkain ;-). Lähtökohtaisesti kaikki pöydällä olevat osapuolet ovat vihollisia keskenään, joskus voidaan sotalordien joukkoja panna yhteen isoissa taisteluissa.

    Valkoisen Virran Veljeskunta on arabeja, joten niiksi sopivat paremmin Taliban tai lähi-idän kapinalliset. Jos Pohjoisen joukot ovat sitten neuvostovaikutteisia tai sitten syyrialaisia, ajattelin itse tilata niitä.

    Outoja ja haastavia skenarioita luvasssa ;-)

  • Mulla on noita ja Seth Nashin tekemiä somaleja.

   African Militiat on ihan kivoja, mutta sarja on oikeasti vähän hassu. Näyttää siltä, että ainoastaan alkupaan blisut on oikeasti tehty siihen ja ne loput on haalittu kasaan muista sarjoista joko suoraan tai kevyesti muunnettuna. Osa olisi selvästi ihan kotonaan Vietnamissa. Samoin osalla niistä on, miten sen sanoisi, varsin epä-afrikkalaiset kasvonpiirteet ja hiustyylit. Niinpä maalasin osan palkkasotilaiksi ym. onnenonkijoiksi.

   Lisäksi siellä on todella paljon figuja, jotka ovat pelkkiä head tai weapon swappeja.

   Olisin mielellään tehnyt pikkasen yhtenäisemmän joukon, mutta jos haluaa kaikille vaikka kenttälakit valikoima rajoittuu suunnilleen kahteen blisuun…

   Noh, ehkä seuraavaksi mun oma Kabul -projekti. Vähän erilainen…

   • avatar Leo

    Noista TAGeista kannattaa ostaa tosiaan vain niitä alkupään African Militia I/II/III/IV, ne loput “with ****” on oikeastaan Armed Militia eikä African Militia. Niinkuin tuossa mk-s sanoi, aivan liian eurooppalaisen näköisiä jotta voisi maalata uskottavasti afrikkalaisiksi.

  • avatar Leo

   Mulla on Eurekan Zanla-sarjalaisia ne uniformuafrikkalaiset, sitten Britanniaa ja osittain juuri tuota TAGia nuo sekalaisjoukot.

   • Eureka on hyvää kamaa, ja ne Zanla -figut on ihan hyvinkin Afrikalaisia. TAG on jotenkin “so last season” skupteja, joten vain muutam figu juuri sieltä alkupäässä on kiinnostavia.

    Hitto, kun Empress alkais tekemän afrikkaan figuja ja unohtais sen Pacific Rim hömpötyksen!

 • avatar Leo

  Joko nyt sunnuntaina klo 12 aikaan pääsisi operoimaan? Itsehän en siis tule pääsemään keskiviikkoisin ollenkaan, koska olen aina iltavuorossa tuolloin..

  • Viikonlopppuisin onnistuu kyllä, mutta tänä sunnuntaina juuri ei, valitan. Voidaan Leo hyvin kyllä pelailla sunnuntaisin jatkossa, kunhan sovitaan sessiot.

   Onko jollain muulla into apelata Leon kanssa sunnuntaina, jos pelaatte, niin kertokaa asetelma ja mitä kävi, julkaisen uutisen!

 • avatar Leo

  Mites nyt viikonloppu?

  • Sunnuntai sopis, mutta kerho on täynnä nelkkariturnaajia. Haluaako Sami K ottaa mittaa Leon sotalordista vaikka lauantaina, Samillahan taitaa olla päivystysnakkikin, joten lienee paikalla?

   • avatar Sami K.

    Itse asiassa on parin kaverin kolmekymppiset, oletin, että turnauksen aikana ovet kyllä aukeavat, jos ei, pitänee kysyä Mikolta.
    Muuten tottakai kävisi. Niin, ja jos viikonlopuksi lasketaan perjantai, niin sekin käy kyllä.

    • avatar Leo

     Mihin aikaan ne kolmikymppiset on? Ajattelin aika aikaista aloitusta.

     • avatar Sami K.

      No jos ennen lähtöä, niin silloin kyllä mieluusti pelaisin kämpilläni (Leppävaarassa), niin ei mene matkoihin aikaa (tunti suuntaansa). Varmaan joskus iltapäivällä kahden maissa pitää jo lähteä kyytiä vastaan ja kaupoille.

      Täällä on aavikkomaastoa, sellaista rauniota, sopinee afrikkaan.

 • avatar Leo

  Olisin tänäänkin valmiudessa kyllä, jos joku nyt näin lyhyellä varotuksella on saatavilla.

  • avatar Sami K.

   Teoriassa mahdollista tänään, mutta tässä olisi yksi keskustan keikka, ostamaan lautapelejä, joten en mielellään niiden kanssa raahaudu ympäriinsä / ota ylimääräistä raahattavaa mukaan. Voi olla, että menee säädöksi, mutta voit vaikka soitella 045 676 4557, että miten tehdään.

   • avatar Leo

    No hittolainen, en sitten töistä klo 15 lähdettyäni enää katsellut näitä vastauksia. Sovin jo velipojan kanssa pelaavani huomenna lauantaina, joten mene vaan rauhassa kolmikymppisille.

    • Leo, lokakuun alusta voin aika joustavasti pelata FoFia kanssasi viikonloppuisin, sovitaan vain ajoissa viikolla.

     • avatar Sappi

      Hyvä tietää, sovitaan sitten.

      Kai niitä läpinäkyvissä laatikoissa olevia maastoja saa muuten käyttää? Pelattiin veljen kanssa harjoituserä, mutta tulin jälkeenpäin ajatelleeksi, että mahtaako tarvita luvan erikseen.. Kohtelimme kyllä varoen.

      Kolmantena asiana tulen huomenna poikkeuksellisesti kerholle, mutta vissiin vielä ei pelata Mustaa maata.

      • Maastoja saa käyttää toki, siksi ne siellä ovatkin! Periaatteella, leikkii nätisti ja panee takaisin paikalleen.

       Meillä olis keskiviikkona tarkoitus testipelata Mikon Heist -säännöstöä. Mutta jos siihen saadaan muutama pelaaja, niin voisihan siitä irrota FoF peliinkin.

      • Osallistun tänään Heist pelitestaukseen, joten ei FoF peliä minun osaltani tänään.

You must be logged in to post a comment.