logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Battle for Normandy -kampanjapeli alkaa.

The 4th Infantry Division (Ivy)

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Nyt olisi tarkoitus pelata Normandian maihinnousu läpi. Pelinä on The Battle for Normandy, joka on hexapelinä aikamoinen jättiläinen, sääntöjen ollessa kuitenkin helposti sisäistettävissä.

Tarkoituksena on pelata koko kampanjapeli kevään aikana. Se käsittää kaikki maihinnousun vaiheet, mm. laskuvarjopudotus ja maihinnousut eri sektoreille.  Peliin on mallinnettu huolto, liittoutuneiden ilmaylivoima, sään vaikutukset, pioneerien toiminta ja komentorakenne ( Armeijakunta HQ -> Divisioona HQ -> Divisioonan yksiköt).  Yksiköt ovat pääasiassa pataljoonia ja komppanioita. Yksiköt, niiden sijainnit ja saapumisajat ovat historiallisesti tarkkoja.

Kampanjapelissä molemmilla puolilla tulee olemaan useampia komentajia ja peliä pelataan tahdilla 1-2 kertaa viikossa. Aina ei tietenkään tarvitse olla paikalla.

Pelaamme ennen koko kampanjaa vielä yhden pienemmän skenaarion oppimismielessä. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan peliin, otapa yhteyttä. Nyt siis voi vielä opetella säännöt. Tämä pienemmän pelin pelaamme tammikuussa.

Säännöistä olisi syytä lukea kappaleet 1-7, 10-14.

http://files.boardgamegeek.com/file/download/6e2t1w6lts/TBfN_Living_Rules_Ver_2.pdf?

 

Kuva:

http://en.wikipedia.org/wiki/4th_Infantry_Division (United_States)

 

Bookmark and Share

3 comments to Battle for Normandy -kampanjapeli alkaa.

You must be logged in to post a comment.