logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Black powder

Black Powder demopeli Ropeconissa

 photo IMG_7856_zps7a62978e.jpg

Komentaja Antin viisaat neuvot ja piinkova johtaminen johdattelee innokkaita demopelaajia Napoleonin ajan taktiikoiden saloihin.

 

Black Powder oli nyt myös ensikertaa esillä Ropeconissa, missä kymmenkunta kenraalia otti osaa suurehkoon esittelypeliin. Pelin kohteeksi oli valittu Brittiliittouman ja Ranskan välillä 1809 käyty Corunan taistelu. Peli kesti koko lauantain ja tähän sai liittyä mukaan kesken kaiken tai vain tilapäisesti Brittien ja Ranskan ylikomentajien Antin ja Jaakon koordinoidessa toimintaa sekä ohjeistaessa uusia pelaajia. Suurin osa osallistujista kuitenkin uhrasi koko päivänsä veriselle kamppailulle minkä lisäksi useampi sivustakatsoja saapui säännöllisesti paikalle seuraamaan tilanteen kehittymistä. Tunnelma oli korkealla ja into päällä ja ilmeisesti esittelypeli poiki mielenkiinnon ohella myös aitoa innostusta lähteä keräämään 15mm Napoleonin ajan joukkoja. Kaikin puolin onnistunut kokemus siis!

Pelin lopputulos heijasteli hyvin historiallisia tapahtumia. Ranskalaisilla oli vaikeuksia saada aikaan koordinoitua hyökkäystä ja he kokivat tiukkaa vastarintaa joka sektorilla. Brittijoukot olivat asettautuneet epäurheilumaisesti vaikeakulkuisen harjanteen taakse, jonka suojasta he ampuivat rinteessä kompuroivat sammakonpurijat palasiksi. Ranskalaiset saivat aikaan useamman läpimurron, mutta brittien nasevat vastahyökkäykset torjuivat nämä kaikilla sektoreilla. Lopulta harjanne jäi brittien hallintaan, mutta molemmat osapuolet olivat kärsineet musertavia tappioita erittäin veriseksi äityneessä kärhämässä. 1809 tapahtumat toistivat itseään sillä britit olivat onnistuneet pidättelemään ranskalaisia kyllin kauan jotta Corunan evakuointi saatiin onnekkaaseen päätökseensä (torjuntavoitto siis!).

Bookmark and Share

1 comment to Black Powder demopeli Ropeconissa

  • avatar Antti Lahtela

    Hieno peli ja hyvä hiitti päällä kaikilla pelaajilla! Saatiin ainakin yksi kiinnostunut hankkimaan omia 15mm figuja, joten onnistunut demo.

    Demopelille harvinainen tilanne oli tosiaan, että suurin osa pelaajista pelasi koko pelin alusta loppuun. Näin saimme pelin rullaamaan hyvin koko päivän ilman taukoja. Kiitos siis vielä osallistujille!

    Vaikka se ei olekaan välttämättä päämäränä, niin itse ainakin olen tyytyväinen kun taistelu meni oikean historiallisen lopputuloksen mukaisesti :)

You must be logged in to post a comment.