logo

Kerhohuone on Malminkartanon juna-aseman vieressä. Asemalta katsottaessa Myyrmäenpuolella tunnelia ja näppärästi kaupan vieressä. Osoite on Pihkatie 6 Helsinki.

Nopat Facebook ja pelikeskustelu

Nopat ja Taktiikka Facebook
» Liity Nopat Facebookiin

Liity Nopat ja Taktiikka Pelien sopiminen -ryhmään
» Sovi peleistä, eri peleilla on alikeskusteluryhmiä

Huom. aktiivisin keskustelu on Facebookissa kuten peleistä sopiminen.

Ylläpito

Noppien ylläpitäjien kirjautumissivu Kirjaudu
Historialliset sotapelit

Cold War Commander testipeli 9.1.

Mikko ja Bill testaavat Cold War Commander peliä kerholla keskiviikkona 9.1. klo 17.30 alkaen. Kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan ihmettelemään ja pelaamaan.

Paikanpäällä on kaikki tarvittava: figut, nopat, maastot ja säännöt, jotka myös opetetaan ennen peliä ja pelin aikana.

Aiheena Vietnam ja kyseessä vähän skirmishiä isompi peli!

Tervetuloa tutustumaan !

Bookmark and Share

21 comments to Cold War Commander testipeli 9.1.

 • avatar Sami K.

  Olen tulossa. Olisiko muuten mitään itua korvata tuo vanhan Warmasterin komentomekaniikka Hail Caesarin / Black Powderin vastaavalla? On se vaan niin paljon parempi, kuin tuo vanha “yksi komento kerrallaan yksikölle”-systeemi. Eli siis yhdellä heitolla selviäisi liikkeiden määrä.

 • avatar Antti Lahtela

  Mitä figuskaalaa käytätte? Olen itse pelannut Blitzkrieg Commander ja Cold War Commanderia 6mm skaalassa.

  Mitenkä muuten olette pelannut pelin yksikköskaalan? Pelihän on hyvin abstrakti, joten olen itse pelannut yhden yksikön joukkueena. Tällöin tulee pataljoona tasoisia taisteluita, jos pisteitä on noin. 2000-3000 per puoli.

 • 15 millisillä mennään ja kokeillaan nyt sääntöjä suoraan ekaksi. Hommattiin kamat FoWiin n. vuosi sitten, mutta suoraan sanottuna olen hyytynyt sen pelin miljoonaan erikoissäännön poikkeukseen.

  En ole tehnyt vielä listoja, mutta varmaan meidän ukkeleista saa jonkun 2000 pisteen taistelun.

  Hommasin myös Blitzkrieg Commanderin. Jos tämä toimii, siirrän WWII -jutut varmaan sille.

  Mulla on myös mikroskaalan kamoja (WWII ja SciFi (myös ei-GW)) läjäpäin himassa. Ehkä se Future Commanderkin voisi olla jatkeena.

 • avatar Sami K.

  Tähän aiheeseen liittyen, Epic Armageddon on ilmainen ja hyvä sääntösetti, jos porukkaa kiinnostaa, teen loppuun nuo pienet lisäsäännöt ja selvennykset mitä siirtyminen vuodesta 40 999 hustoriallisiin vaatii (skaalata alaspäin täytyy, koska titaaneja ei ole, ja kivääreillä voi ampua – konepistoolit ovat sitten vain rynnäkköaseita vanhojen small armsien tapaan jne.), ja siitä voisi tehdä kokeilupelin aikanaan. Toimii juurikin siis FOW-basetuksella tai muulla vastaavalla.

 • Mäkin voisin pelata jotain muuta kuin Fuck of War :ia. Tosin nyt keskiviikkona en pääse kun meillä alkaa taas aikuisten pelit, joissa skaalana on 1 mm pahvi.

  • Ei hätää, jos tämä ei ime kauheasti pelaamme varmasti uudestaan. Kuten sanottua, käytännössä samaa systeemiä voi pelata myös WWII-kamoilla tosin mua on alkanut himottaa 60-70 -luvun itäblokkiarmeijan kasaaminen (80-luvulla tasoero länsikamaan repeää niin räikeäksi, että komsomolin invaasio alkaa muistuttaa zulu-sotia vähän liikaa).

   Caveat emptor: Tämä EI ole pultinlaskijoille sopiva peli. Piskuisinkin pelletykki voi tiputtaa raskaimmankin tankin, ainakin jos niitä keskittää tarpeeksi.

 • avatar Sami K.

  Pidänkin juuri siitä, että jalkaväki on keskiössä ainakin WW2:ssa, olihan niitä jalkaväkiryhmiä satoja kertoja enemmän kuin tankkeja koko sodan ajan. Ja Vietnam oli jalkaväkisota.

 • Peli on pelattu ja jotain opittu.

  Tehdään pientä säätöä ja yritetään ensi keskiviikkona uudestaan. Sama lepakkoaika, sama lepakkokanava.

  P.S. Mulla on kyllä ihan oikeaakin epic-kamaa, jos joku sitä haluaa pelata.

 • avatar Sami K.

  Aika rutosti on kyllä ajoneuvoja suhteessa jalkaväkeen! Onkohan tuo Epicin yksi ongelmista? No ei muuta kuin skenut niin, ettei tankeilla ja titaaneilla vallata (ainakaan kaikkea) maastoa!

  • Niiden sittiäisten maalaaminen on niin rasittavaa, etten koskaan jaksanut maalata niitä kaikkia. Nyt en muista, myinkö maalaamattomat pois vain en… pidin aina Adeptus Titanicuksesta enemmän.

   Lisäksi mun jalkaväki on niitä ensimmäisiä, jolloin ryhmän tyyppi oli tarkoitus erottaa alustan väristä.

   Vaikka virallista epic -jalkaväkeä ei taidakaan enää saada kuin eBaystä, tuossa skaalassa saa maalaamalle tehtyä melkein mitä vaan. No, ehkei tyranideja…

   Muutenkin mikroskaalan pelejä harrastaneena olen tullut siihen tulokseen, että niissä on vaan liikaa kamaa pöydällä. Ihan sama kuin niissä sadan miehen skirmisheissä, kaiken mittaaminen ja nysvääminen alkaa rasittaa. Kamat pitäisi multi-basettaa ja kirjoittaa säännöt uusiksi toimimaan joukkuetasolla.

   Jollekin FoW medium platalle vetäisi kolme tankkia tai tappiin asti jalkaväkeä, voisi näyttää hyvältä ja peli juoksisi tehokkaammin.

   Katos pentele, löysin kuvan mun vanhasta Surf Napoleon Must Die! -pelistä:

   http://www.smallcuts.net/photo/?id=53

   • avatar Juha

    Hah. mullakin on niitä ihan ekoja Epic marinaadeja joku perusboxi jostain ysärin alkuvuosilta ;) koetin maalata niitä, ja hetken kuluttua lopetin, se ei ole maalaamista, vaan tuhraamista. Panin paketin kaappiin ja sinne se jäi. Tankit maalasin :D

 • avatar JaakkoB

  Multa löytyy komppaniallinen Vietnamin jenkkien air cavalryä sekä pataljoonallinen NVA:ta 15mm:nä. Nämä on niitä Battlefrontin (Flames of War) ukkoja ja basetettu sen mukaisesti. Puolet on maaleissa, mutta olisi ihan hauska päästä joskus käyttämäänkin näitä sekä saada syy maalata nämä loppuun.

  Tällä hetkellä tosin on niin monta rautaa tulessa että en ehdi oikein maalata enkä pelata näillä, mutta näin jatkon varalta…

  Toiseksi. Multa löytyy myös valtava horde Epic IG:tä maalaamattomana ja osin kasaamattomana. Muistin mukaan 30-40 tankkia ja hirveästi jalkaväkeä. Myös säännöt on hyllyssä mutten tainnut pelata kuin matsin tai kaksi joskus tuhat vuotta sitten.

  • Näistähän saisi megamätön riisipelloille. Samaa kamaa mulla ja Billillä enimmäkseen on, olen jonkin verran täydentänyt Peter Pigin figuilla.

   Tosin meidänkään kama ei meinaa enää mahtua pöydälle, ehkä pitäisi vetää pari pöytää yhteen tjsp.

 • avatar Eikka

  Noiden pienten ukkojen maalaus on rentouttavaa nykerrystä. Ei tarvitse paljoa pensseliä näyttää niin on monta alustallista ukkoja väreissä.

  Epicciin saa edelleen ukkoja GW:ltä, täällä

  Mulla ja mun broidilla on piljoona EA ukkoa maalattuna ja maalaamattomana. Jotain ukkoja on nähtävillä täällä

 • Puolitin joukot, ehkä homma pysyy treenissä paremmin hanskassa kun ei ole niin paljon muistettavaa. Eikä pöytäkään ole niin tukossa.

  Pistetään jenkit hyökkäämään: päämajana toiminut kylä tms. on vallattava 8 vuorossa ennen kuin Charlie saa lähetettyä tärkeät dokumentit sky channelille.

 • Kutistettu setti pyöri hyvin ja tuntui sopivan pöydälle paremmin. Kongin puolustus piti juuri ja juuri vaikka vihreä aalto hönki päälle Billin tripla-kakkosten voimalla. Marginaalinen voitto puolustajille.

  Lisäksi unohdin sääntökirjan himaan eikä se haitannut peliä, esimerkillistä!

  Otetaan tätä lisää jahka saadaan vähän sumplittua aikatauluja.

 • avatar Sami K.

  Battlegroup Kursk pitäisi kyllä saada testiin. Billin kanssa siitä juttelinkin, ja Billhän nimenomaan kerää itärintamaa.
  Minullahan on tuo Kampfgruppe Normandy, mutta tuo uusi säännöstö vaikutti paremmalta, pitäisi tutkia, onko sovellettavissa taaksepäin. Toki Normandia-kirja tulossa BG:hen seuraavaksi.

  Mietin myös, että jos yksikkömäärä olisi jossain tusinan paikkeilla per puoli, silloin ainakin Black Powder WW2 voisi toimia hyvin.

You must be logged in to post a comment.